Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εάν αυτό που είδες σου προξένησε μια ευχαρίστηση (ήλιος, ελληνικοι δρόμοι κτλ) τότε πήρες την απάντηση σου!

kZVfb4t.gif

(αχ αυτοί οι ελληνικοί δρόμοι, ατέλειωτη ευχαρίστηση....)

• Like 7
  • Thanks 1
  • Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εάν αυτό που είδες σου προξένησε μια ευχαρίστηση (ήλιος, ελληνικοι δρόμοι κτλ) τότε πήρες την απάντηση σου!

kZVfb4t.gif

(αχ αυτοί οι ελληνικοί δρόμοι, ατέλειωτη ευχαρίστηση....)

Χαχαχχαχε όντως τρελό fail!! Εννοούσα τα μαγαζιά κτλ!Sent from my iPhone using Insomnia
Δημοσ.

<p>Καλά μην είστε τόσο απόλυτοι..Δεν είναι μόνο τα λεφτά στη ζωή.</p>

<p>Εκει πέρα θα βλέπει τον ήλιο 10 φορές το χρόνο,θα ξεχάσει τις φραπεδιές κ<u>αλο</u>βάρεμα,τα σουβλάκια,την ανεμελιά-μ@@@@α των Ελλήνων,δε θα ακούει την ωραία ελληνική γλώσσα..</p>

<p> </p>

<p>Βέβαια δουλειά,δεν πρόκειται να βρεις εδώ με τίποτα..Η αλήθεια να λέγεται.</p>

<p> </p>

<p>Διαλέγεις και παίρνεις.</p>

Τι να κανεις τα σουβλάκια και τις φραπεδιες οταν δν θα εχεις τα λεφτά για να τα απολαύσεις? Ακομα, με 10ωρα και 12ωρα εργασίας, ποιος προλαβαίνει πλέον στην Ελλάδα να βλέπει ηλιο? Και μάλιστα με 400-500 ευρω (και αν) ?

Να μεινει εκει και να γυρισει μονο αν βρει ΠΡΩΤΑ δουλειά εδω με μια αξιοπρεπή αμοιβή (εδω γελαμε)

Δημοσ.

Ειμαι 18 χρονων και μενω μονος μου στην Γερμανια. Και νιωθως μαγκας απεναντι σε κατι 30ρηδες που ουτε για πεντε λεπτα δεν μπορουν να μεινουν χωρις την μαμα και τον μπαμπα

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα, εξαιρετικά ενδιαφέρον το thread (από τα λίγα non trolling του forum - no offense :D )και είπα να μοιραστώ κι εγώ την εμπειρία μου ως τώρα.

Σύγκριση λοιπόν δεν υπάρχει μεταξύ εργασιακών συνθηκών Ελλάδας εξωτερικού. Εγώ το διαπίστωσα όταν μετα την πρώτη μου δουλεια σε χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ η οποία όμως αναπτύσσεται ραγδαία (+ σε μεγάλη αμερικανική πολυεθνική εταιρεια), πήρα το ρίσκο έν μέσω κρίσης να δεχθώ μια πρόταση απο Αθηνα, περισσότερο για να ζήσω και τη ζωή στην πατρίδα ως εργαζόμενος. Ενώ λοιπόν ήμουν σε μια multinational "σοβαρή" εταιρεια, οι συνθήκες ήταν χειριστες και αν και είχα ένα μισθό καλό για την εποχή δεν άξιζε σε καμία περίπτωση το ψυχολογικό κόστος της ελληνικής (εργασιακής και μη) καθημερινότητας. Το περιβάλλον στη δουλεια ήταν πλήρως ελληνικο, με όλα τα άσχημα που αυτό συνεπαγεται. Κλίκες, θάψιματα, νοοτροπίες δουλεύω 20 ώρες τη μέρα άρα είμαι σούπερ και αλλα τέτοια τραγικά. Ευτυχώς, ήμουν τυχερός και μου έκατσε απο το πουθενά μια ευκαιρία που είχα παλέψει προ ετών, με αποτέλεσμα να φύγω πάλι τρέχοντας, αυτή τη φορά χωρίς καν σκέψη επιστροφής. Βοηθάει και το γεγονός ότι πλέον είμαι σε μια προηγμένη χώρα του εξωτερικού αλλα κυρίως το ότι αηδίασα με την ελληνική εργασιακή κουλτούρα. Εδω, η δουλειά ειναι μπόλικη, η πίεση επίσης, αλλα το αντάλλαγμα αξίζει τον κόπο, και κυρίως οι συμπεριφορές είναι μια χαρά, το περιβάλλον φιλικό, τα αφεντικά έχουν ένα συμβουλευτικό ρόλο αν θες βοήθεια , καμία σχέση με το μαστίγιο των ελλήνων. Δίνεται απόλυτη πρωτοβουλία στον υπάλληλο, που βέβαια έχει και τις ανάλογες ευθύνες αλλα και το credit.

Έν ολίγοις, ακόμα και μεταξύ μιας θέσης που απλά βγάζεις τα έξοδα σου στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, εγώ θα επέλεγα το πρώτο - όπως ήταν η πρώτη μου εμπειρία στο εξωτερικό. Τότε δεν μου αρκούσε αυτό, αλλα δεν ήξερα απο πρώτο χέρι πως έχουν τα πραγματα. Μακάρι να αλλάξουν κάποια στιγμή.

Προφανώς βέβαια όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων , σε κάθε περίπτωση κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις, το ισοζύγιο μένει να δεις σε ποια περίπτωση ειναι θετικό. Βλέποντας το ψυχρά πρέπει να ξεκινήσεις τη δουλειά στην Αγγλία και αργότερα βλέπεις τι προοπτικές υπάρχουν εφόσον θες να γυρίσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Ειμαι 18 χρονων και μενω μονος μου στην Γερμανια. Και νιωθως μαγκας απεναντι σε κατι 30ρηδες που ουτε για πεντε λεπτα δεν μπορουν να μεινουν χωρις την μαμα και τον μπαμπα

Μπράβο και ζήτω που μένεις μόνος,αυτό τι σχέση έχει όμως με το θέμα; :mellow:

Δημοσ.

Δε πα να δειτε καλυτερα αμα εφτιαξε τιποτα η μαμα για μεσημεριανο? 2 πηγε η ωρα!!! Αντε...

Εγώ όμως τρελέ ξέρω στα 21 μου να φτιάχνω γεμιστά. Εσύ;

Δημοσ.

Δε πα να δειτε καλυτερα αμα εφτιαξε τιποτα η μαμα για μεσημεριανο? 2 πηγε η ωρα!!! Αντε...

Δεν μπορω να πω οτι ξαφνιάζομαι που μενεις μονος σου

• Like 7
Δημοσ.

Απο οτι βλεπω μερικοι παρεξηγηθηκατε... Το ειπα οτι μενω μονος γιατι εχω δει απειρα ποστ και σε αυτο και σε αλλα thread που ατομα κατα πολυ μεγαλυτερα απο μενα, δεν θελουν να φυγουν μονο και μονο επειδη φοβουνται να μεινουν μονοι τους. Αυτο ειναι ολο, αμεσως να με φατε!!!

• Like 1
Δημοσ.

Απο οτι βλεπω μερικοι παρεξηγηθηκατε... Το ειπα οτι μενω μονος γιατι εχω δει απειρα ποστ και σε αυτο και σε αλλα thread που ατομα κατα πολυ μεγαλυτερα απο μενα, δεν θελουν να φυγουν μονο και μονο επειδη φοβουνται να μεινουν μονοι τους. Αυτο ειναι ολο, αμεσως να με φατε!!!

Ειλικρινά δεν είχα κανένα σκοπό να σε "φάω", αλλά μπορείς να μου δείξεις ένα ποστ που να λέει ότι κάποιος δεν θέλει να φύγει επειδή φοβάται;

• Like 1
Δημοσ.

Μερικες σελιδεες πιο πισω καποιος ανεφερε πως ενα ατομο εφυγε εξωτερικο, βρηκε μια καλη δουλεια την τεταρτη μερα και την εκτη μερα εφυγε διοτι του ελειψαν οι γονεις του/της....Κοιτα μερικα ποστ πισω και θα το βρεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...