Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στις σχολές και φροντιστήρια για μαθητές που θέλουν κατευθυνθούν προς σχολές με σχέδιο (Αρχιτεκτονική κλπ.) στα μαθήματα χρησιμοποιούν ακόμα ραπιδογράφους ή σχεδιάζουν κετευθείαν σε υπολογιστή;

Δημοσ.

Ραπιδογράφους, το σχέδιο διδάσκεται με τον κλασικό τρόπο και οι εξετάσεις δίνονται με ραπιδογράφους. Υπολογιστής θα μάθει κάποιος οταν περάσει σε καποια σχολη.

• Like 1
Δημοσ.

Στις σχολές και φροντιστήρια για μαθητές που θέλουν κατευθυνθούν προς σχολές με σχέδιο (Αρχιτεκτονική κλπ.) στα μαθήματα χρησιμοποιούν ακόμα ραπιδογράφους ή σχεδιάζουν κετευθείαν σε υπολογιστή;

Πω τι μου θύμησες ρε φίλε, τους κολοκαθηγητάδες στο 1ο εξάμηνο του ΤΕΙ που μας έκοβαν στο μηχανολογικό σχέδιο και μας έβριζαν. Δυστυχώς ακόμα χρησιμοποιούνται στο ελλαντα όταν στο εξωτερικό κοντεύουν να γίνουν μουσειακό είδος στο τεχνικό σχέδιο. Πλέον παντού με υπολογιστή.

Δημοσ.

Ντόινγκ. Γιατί το κάνεις αυτό?

καταρχάς γιατί μ'αρέσει πολύ. Δεύτερον, δεν έχουμε όλοι την πολυτέλεια να εκτυπώσουμε στο σπίτι και το πιο κοντινό πλότερ στην Ανθούσα είναι εμ... στην Αθήνα...... :P Πλέον η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα. Μου την έχει δώσει και που κάθε βδομάδα ο 0.2 πρέπει να καθαρίζεται γιατί έχει κολλήσει πολύ άσχημα. 

Δημοσ.

καταρχάς γιατί μ'αρέσει πολύ. Δεύτερον, δεν έχουμε όλοι την πολυτέλεια να εκτυπώσουμε στο σπίτι και το πιο κοντινό πλότερ στην Ανθούσα είναι εμ... στην Αθήνα...... :P Πλέον η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα. Μου την έχει δώσει και που κάθε βδομάδα ο 0.2 πρέπει να καθαρίζεται γιατί έχει κολλήσει πολύ άσχημα. 

Για μένα ήταν τεράστια ταλαιπωρία αυτό το πράμα στην σχολή. Να πρέπει να έχεις σταθερό χέρι, να προσέχεις την ποσότητα μελανιού που βγαίνει, να προσέχεις να μην ακουμπήσεις και γίνει μουτζούρα και στο τέλος σου ξεφεύγει κάτι και χαλάει όλο το σχέδιο.... Εσύ μάλλον είσαι πιο καλλιτεχνική φύση. Απ την άλλη είναι και ο παράγοντας χρόνος που απαιτείται πολλαπλάσιος.  Εγώ πάντως θα προτιμούσα να το κάνω στο pc και να πάω με τα πόδια μέχρι την Αθήνα παρά να ασχοληθώ ξανά με τα μελάνια. :-D

Δημοσ.

Για μένα ήταν τεράστια ταλαιπωρία αυτό το πράμα στην σχολή. Να πρέπει να έχεις σταθερό χέρι, να προσέχεις την ποσότητα μελανιού που βγαίνει, να προσέχεις να μην ακουμπήσεις και γίνει μουτζούρα και στο τέλος σου ξεφεύγει κάτι και χαλάει όλο το σχέδιο.... Εσύ μάλλον είσαι πιο καλλιτεχνική φύση. Απ την άλλη είναι και ο παράγοντας χρόνος που απαιτείται πολλαπλάσιος.  Εγώ πάντως θα προτιμούσα να το κάνω στο pc και να πάω με τα πόδια μέχρι την Αθήνα παρά να ασχοληθώ ξανά με τα μελάνια. :-D

α, ποτέ δεν "ξέφυγα" από γραμμή κτλ! ποτέ δεν χύθηκε μελάνι παραπάνω από όσο έπρεπε. Μόνο μία φορά που έκανα λάθος γιατί νόμιζα ότι έβλεπα γραμμή σε ένα σημείο και το πέρασα με 6άρι ραπιδογράφο. ( τελικά ήταν σκιά -_- ) ε εκεί σιχτίριζα :P 

Στο autocad βγάζω στο 10λεπτο σχέδιο 2D και 3D αλλά είναι ωραίο ρε παιδί μου το σχέδιο στο χέρι. Σε κάνει να θες να χτυπήσεις τον πελάτη αν σου πει  "τελικά να το κάνουμε αλλιώς;", γιατί δεν ξέρει πόσο χρόνο σπατάλησες :P 

• Like 1
Δημοσ.

Προτιμω την σχεδιαση σε η/υ, γιατι μπορω να κανω ευκολα και γρηγορα μετρησεις,υπολογισμους,εξομαλυνση.

• Like 1
Δημοσ.

Αααα ρε τι αναμνήσεις σας ξύπνησα τώρα ε!  :-D

Προσωπικά, μου θύμισες τον σπασμένο ραπιδογράφο στην τσάντα.Κλάμα! :-(

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι σαν το σχέδιο στο χέρι δεν έχει. Από την άποψη ότι είναι πολύ πιο εύκολο (και τελικά πιο αποτελεσματικό) να αποτυπωθεί η ευαισθησία και το συναίσθημα του δημιουργού, τα οποία μεταφράζονται σε διαφορετική πίεση (πάχος γραμμής, περισσότερο με μολύβι και λιγότερο με ραπιντογράφο), γωνίες χάραξης κλπ. Γι' αυτό και πριν από αρκετά χρόνια στη σχολή, τα πρώτα σχέδια με η/υ από τους τολμηρούς και έχοντες, ήταν ουσιαστικά μη παρουσιάσιμα, ξερά, στεγνά, άψυχα, με αποτέλεσμα να βαθμολογούνται χαμηλά. Σήμερα, τα πρώτα στάδια μιας μελέτης, εξακολουθούν να γίνονται στο χέρι. Όποιος πιστεύει το αντίθετο, πλανάται. Στη συνέχεια, φυσικά, ακολουθούν τα cad και 3d προγράμματα.

Δημοσ.

Όσοι δουλεύετε ραπιδογράφο, στις κίνκυ φάσεις σας σκαλίζετε τα σχέδια σας με σφυρί και καλέμι; ;ρ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...