Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θεμα πιστης σε κατι που δεν εχει καμια επιστημονικη υποσταση? Ακριβως σαν τη θρησκεια δηλαδη.

Ευχαριστω, αλλα δεν θα παρω.

Σε συνεδριο αστρολογιας και αστροφυσικης θα ηθελα να παω παντως. Με μια καλη καμερα.

• Like 2
Δημοσ.

δυστυχως δεν ειναι θεμα νοημοσυνης, ειναι απλα θεμα πιστης, σαν την θρησκεια πχ

Αυτο ειναι το δευτερο βημα.. :P

• Like 1
Δημοσ.

The concept of subjective validation was put to the test in 1948 by psychologist Bertram R. Forer.  Forer gave a personality test to each of his students. Afterward, he told his students they were each receiving a unique personality analysis that was based on the test’s results, and to rate their analysis on a scale of 0 (very poor) to 5 (excellent) on how well it applied to themselves.

The trick?  In reality, each student received the exact same analysis:  On average, the rating was 4.26/5 (that is, the students found their “personal” analysis to be 85% accurate).  It was only after the ratings were turned in was it revealed that each student had received identical copies assembled by Forer from various horoscopes.

[...]The effect is so consistent because the statements are so vague. People are able to read their own meaning into the statements they receive, and thus, the statement becomes "personal" to them

http://en.wikipedia.org/wiki/Forer_effect

n another experiment, the famous French Astrologer, Michael Gauquelin, offered free horoscopes to any reader of Ici Paris, if they would give feedback on the accuracy of his supposedly “individual” analysis. He wanted to scientifically test the profession of astrology. As with Forer’s experiment, there was a trick:  he sent out thousands of copies of the same horoscope to people of various astrological signs – and 94% of the readers replied that his reading was very accurate and insightful.

http://www.relativelyinteresting.com/astrology-and-horoscopes-debunked/

Over 60 years of research continue to verify that people read into horoscopes what they want to believe. Perhaps there’s no harm in that, if what you read motivates you to achieve your goals, to find happiness with loved ones, and to avoid making life-threatening mistakes. (Ouch, I’m starting to write like a horoscope.) Research has consistently verified the existence of subjective validation, so let’s look at horoscope research from a different angle.

Psychologist Charles Reichardt also found similar weak relationships between zodiac signs and political views.

Και στο πείραμα περί Ρόδου και πηδήματος:

Even professional astrologers, however, might pooh-pooh mass market horoscopes. So researchers John McGrew and Richard McFall conducted a more elaborate study in 1990 going beyond simple newspaper horoscopes and focused on detailed astrological charts.

They had six expert astrologers and one nonastrologer attempt to match the birth chart horoscopes (prepared by professionals from the Indiana Federation of Astrologers) of 23 people to their case files, which contained life histories, photos and results from a standardized personality assessment and a vocational interest inventory.

Now predict the outcome! You got it: None of the six astrologers was able to match the 23 astrological charts with the 23 case files better than the one nonastrologer or by chance alone. More embarrassingly, there was very little inter-astrologer agreement.

http://www.psmag.com/navigation/books-and-culture/horoscopes-fun-but-utterly-fallible-25533/

Κατά τα άλλα, μπαίνουμε στο 2015 και όλη η ανθρώπινη γνώση διαθέσιμη με την κίνηση μισού δαχτύλου, την ανθρώπινη νοημοσύνη μου μέσα.

Τι είπε ο ADHD? Έτσι ακριβώς, δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ το τεστ.

Δημοσ.

πχ ενα παιδι, απο οικογενεια αστρολογων-θρησκων-συνομωσιολογων. Μελεταει σπουδαζει (real-legit) επιστημες για ολη τη του ζωη και γραφει βιβλια και κανει ερευνες. Πεθαινοντας θα πιστευει οτι αφησε παρακαταθηκη για τις επομενες γενιες στον τομεα της ερευνας για την αστρολογια

Οταν η γνωση και η μορφωση δεν συνδυαζονται με ανοιχτο μυαλο και δαθεση για βαθια κατανοηση, μπορει να ειναι και αρνητικες.

Οσο πιο ανασφαλης ειναι καποιος, τοσο πιο πολυ αφηνει φανταστικες θεωριες να καθοριζουν την σκεψη, τη συμπεριφορα και τη ζωη του

Οι περισσοτεροι ψαχνουν αμεσα ή εμμεσα να νιωσουν αυτο που γουσταρουν να νιωσουν, χωρις να ξερουν τι ακριβως θελουν να νιωσουν

Διαλογος το 3015

"Που μενεις"

"στην Αφροδιτη"

"Α ειναι ωραια εκει, δεν εχει την μαλακισμενη ενεργεια του Δια"

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καταρχην η αστρολογία ειναι ολοκληρη επιστημη και δεν εχει σχεση ούτε με μελλουμενα,ουτε με ολους αυτούς τους ανιδεους που βγαινουν στα κανάλια και στα περιοδικά και την ξεφτυλίζουν,λιγοι ειναι οι σοβαροί άνθρωποι που ασχολούνται με την αστρολογία και ξερουν πραγματικά τι εστι αστρολογια.Να ξερεις οτι ο καθε ανθρωπος εχει το δικο του προσωπικο αστρολογικό χαρτη,εσυ δηλ. που εισαι λεων μπορεις να εχεις 10 κοινα χαρακτηριστικα με 1000 αλλους λεωντες και αλλες 50 διαφορες λογω του οτι εχετε ολοι διαφορετικους αστρολογικους χαρτες,οποτε αν θελεις να μαθεις για το ζωδιο σου και ποιους πλανητες εχεις που σε επηρεαζουν,φτιαξε τον χαρτη σου.

Η αστρολογία είναι παραεπιστήμη-ψευδοεπιστήμη και δεν αναγνωρίζεται ως επιστήμη, δεν διδάσκεται πουθενά, όσοι την ξερουν είναι και καλά κάποιοι που αποκαλούνται αστρολόγοι μέντιουμ και έμαθαν την δουλειά ως βοηθοί κάποιου άλλου αστρολόγου. Η ψευδοεπιστήμη αυτή βασίζεται στις έννοιες της τύχης και είναι προϊόν που αποτελεί ένα μείγμα αστρονομίας ψυχολογίας φιλοσοφίας ανακατεμένων στο μίξερ, στην συνέχεια προσθέτουμε στατιστική και συνδυαστική και αφού το ψήσουμε στον φούρνο προκύπτει το συνονθύλευμα της αστρολογίας. Η σωστή επιστήμη είναι η αστρονομία, τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.

Όσο για τα ζώδια. Ναι ξέρω και όλοι ξέρουμε τι ζώδιο είμαστε επειδή έτσι μας πρίζουν τα παπάρια οι μάνες μας και οι γιαγιάδες μας από μικρούς, το εγγονάκι βγήκε λέων άρα θα είναι δυνατό το αδερφάκι του παρθένος άρα θα βρει καλή γυναίκα και παπάρια μέντολες. Από εκεί και πέρα τζάμπα σπατάλη χρόνου η ενασχόληση με αυτά. Να είναι καλά οι γονείς και οι γιαγιάδες που πέρνουν τηλέφωνα σε εκπομπές αστρολόγων για να μάθουν αν ο γιόκας η κορούλα και το εγγονάκι θα παντρευτούν πλούσιο σύζηγο από αριστοκρατική οικογένεια με χρήματα και ακίνητα, αν θα περάσουν στο δημόσιο δίπλα από το σπίτι και συντηρούν το συνάφι των αστρολόγων δίνοντάς τους αξία.

Δημοσ.

Επειδή κάποιος παραπάνω ανέφερε αστρολογικούς χάρτες ωροσκόπους κλπ, έχω κάτσει με άτομο που δεν με ήξερε και μου έκανε τέτοιους "χάρτες" και η αλήθεια είναι ότι μου είπε πολλά πράγματα με λεπτομέρειες για μένα. Ακόμα και κάποιες σκέψεις μου ή προσπάθειες μου στο παρελθόν που δεν τις ήξεραν πολλοί!

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή κάποιος παραπάνω ανέφερε αστρολογικούς χάρτες ωροσκόπους κλπ, έχω κάτσει με άτομο που δεν με ήξερε και μου έκανε τέτοιους "χάρτες" και η αλήθεια είναι ότι μου είπε πολλά πράγματα με λεπτομέρειες για μένα. Ακόμα και κάποιες σκέψεις μου ή προσπάθειες μου στο παρελθόν που δεν τις ήξεραν πολλοί!

για πες για πες ποιος  που ποτε ποσο

Δημοσ.

για πες για πες ποιος  που ποτε ποσο

Δεν πλήρωσα :P Αδερφός γνωστής μου είναι. Απλά το αναφέρω, δεν ξέρω αν και τι μπορεί να σημαίνει :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...