kax54638 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Χαιρετω την παρέα. Θα ήθελα μερικές συμβουλές από όποιον γνωρίζει. Φέραμε χθες στο σπίτι ενα αρσενικό κουτάβι 2 μηνών. Μπορω να πω οτι ήταν σχετικά καλός σαν συμπεριφορά. Του κάναμε μπάνιο μόλις τον βαλαμε σπίτι όπως μας ειπαν και μπορω να πω οτι ηταν άψογος. Εκατσε αρκετά καλά και τον πληναμε. Γενικά δεν γαβζιζει καθόλου, δεν ανεβαινει σε καναπέδες και έπιπλα και δεν έκανε καθόλου ζημιές. Το μονο θέμα που έχει είναι οτι δεν θέλει καθόλου να μείνει μόνος σε κλειστό χώρο. Αρχίζει αμέσως να κλαίει και να γαβγίζει. Οποτε την πρωτη νύχτα τον άφησα να κοιμηθεί οπου θέλει. Ηρθε εξω απο το δωμάτιο μου και την άραξε εκεί χωρίς να γαβγίζει ή να ενοχλεί γενικά. Οπως καταλαβαινεται τα θέματα που έχω είναι δυο. Το πρώτο που ανέφεραν οτι δεν καθεται καθόλου μόνος σε κλειστό δωμάτιο ή μπαλκόνι. Και φυσικά το δεύτερο και κυριότερο θέμα της τουαλέτας. Κατανοητό οτι στην αρχή εκανε την ανάγκη του μέσα στο σπίτι. Το μαλωσα μόλις το αντιλήφθηκα. Του πήρα πάνες αλλά τίποτα. Προσπαθώ να καταλάβω ποτε θέλει να παει με βαση την ωρα μετα το φαγητο. Τον βγάζω κάνα 10λεπτο μετα το φαγητο ή το νερό και κάθομαι μαζί του. Σημερα περίμενα συνολικά 40 λεπτα. Κατουρησε 2 φορες (του ειπα μπραβο κλπ) αλλά κακά δεν έκανε και γενικά αρχισε να θέλει να μπει μέσα. Οταν τον έβαλα κατουρησε αλλες 2 φορες στο καπάκι μέσα στο σπίτι. Κανω κάτι λάθος; Δεν μπορω να καταλάβω γιατί δεν ενεργηθηκε και γιατί ξανακατουρησε αμεσως μετα μέσα στο σπίτι σε άσχετα σημεία. Οποία συμβουλή ευπρόσδεκτη.
Swimmer21 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Εγω στον δικο μου, τη πρωτη φορα που τα εκανε, πηρα εφημεριδες/πανες (κατι πανες-υποστρωμα κρεβατιου για τους ηλικιωμένους) και τα σκουπισα με αυτες, και τις τοποθετησα στο μερος που θα ηθελα να πηγαινει να τα κανει (πχ για μενα στο μπαλκονι). Ετσι εμαθε και καθε φορα τα κανει στη πανα του (αφου τα μυριζει και παει καθε φορα εκει), και μαλιστα χτυπαει την πορτα για να βγει στο μπαλκονι να τα κανει και οταν μπει ξανα μεσα περιμενει να τον σκουπιζουμε με μωρομαντιλα Εμεις δεν το βγαζαμε βολτα για να τα κανει, απλα για βολτα 2 φορες την ημερα και αν τα κανει τα εκανε.. Αλλοι την βολτα την συνδιαζουν με την αναγκη των σκυλιων για να τα κανουν, δεν ξερω τι ειναι σωστο και τι οχι, αλλα ετσι τον εμαθα. Τωρα για το οτι γκρινιαζει οταν ειναι μονος, ειναι αναλογως εσενα και αν εχεις χρονο να εισαι μαζι του ή θες να κοιμαται σε συγκεκριμενο μερος.. Αν ομως λειπεις απο το σπιτι πολλες ωρες την ημερα πρεπει να το διορθωσεις αυτο το θεμα και για την ψυχολογια του σκυλου και να μην εχει το λεγόμενο "αγχος αποχωρισμου". Παρτου παιχνιδια αρκετα να εχει να περναει την ωρα του, μην του δινεις σημασια οταν κλαιει και μην του δινεις λιχουδιες, φυσικα. Θα ηρεμησει.. Αλλα να μην ειναι σε μικρο δωματιακι, εμεις τον εχουμε ελευθερο μεσα στο σπιτι αλλα δεν πειραζει τιποτα. (τώρα που μεγάλωσε, πιο μικρος πειραζε παντοφλες κλπ, οποτε τετοια αντικειμενα στο πατωμα καλο ειναι να μη τα εχεις.) 1
redhotstef Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Κανω κάτι λάθος; Δεν μπορω να καταλάβω γιατί δεν ενεργηθηκε και γιατί ξανακατουρησε μέσα στο σπίτι σε άσχετα σημεία. Οποία συμβουλή ευπρόσδεκτη. Την επομενη φορα βαλτο διπλα σε μια σκυλιτσα να δουμε τι θα κανει. Δεν ηξερα οτι τα ζωα εχουν ωραριο στο ποτε θα τα κανουν. Ισως δεν το ταιζεις... αν δεν το ταιζεις τι περιμενεις να ενεργησει το καημενο;
kax54638 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Την επομενη φορα βαλτο διπλα σε μια σκυλιτσα να δουμε τι θα κανει. Δεν ηξερα οτι τα ζωα εχουν ωραριο στο ποτε θα τα κανουν. Ισως δεν το ταιζεις... αν δεν το ταιζεις τι περιμενεις να ενεργησει το καημενο; Παντού διαβάζω οτι και καλά τα κουτάβια πάνε τουαλέτα 10-15 λεπτα μετα το φαγητο. Φυσικά τον ταιζω. 3 φορες την ημερα όπως μου ειπαν την ποσότητα που πρεπει βαση ηλικιας και βάρους.
Swimmer21 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Παντού διαβάζω οτι και καλά τα κουτάβια πάνε τουαλέτα 10-15 λεπτα μετα το φαγητο. Φυσικά τον ταιζω. 3 φορες την ημερα όπως μου ειπαν την ποσότητα που πρεπει βαση ηλικιας και βάρους. Οταν αρχιζει και ειναι ανησυχος και να μυριζει γυρω γυρω, να τον σηκωνεις και να τον βαζεις στη πανα/εφημεριδες του να τα κανει εκει και να τα μυριζει μετα, να τον βαζεις να τα κοιταει και να τα μυριζει και να μαθει οτι εκει ΠΡΕΠΕΙ να τα κανει, μην κοιταει αλλου κλπ.. Να του λες ΕΔΩ, ΕΔΩ. Αν προτιμας να τα κανει εξω απο το σπιτι σε βολτα (δυσκολοτερο για κουταβι, και ειδικα για σενα και για τον χρονο σου) οταν θα ειναι ανησυχος να του βαζεις λουρι και να τον πηγαινεις βολτα, και θα τα κανει σιγουρα.. Με τον καιρο θα μαθει και μετα θα σου γαυγιζει κιολας να τον πας εξω, ή θα πηγαινει μονος του εκει που ειναι η πανα του. Παντως μην τον αφηνεις να τα κανει αλλου σε διαφορετικα σημεια, και αν τα κανει (λογικο για κουταβι) να τα σκουπιζεις με πανες και να τα βαζεις στο σημειο που θες να τα κανει, να τον μαλωνεις(μολις τα κανει, οχι μετα) και να τον βαζεις να τα μυριζει.. Ετσι εκανα εγω..
frenzy Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Χαιρετω την παρέα. Θα ήθελα μερικές συμβουλές από όποιον γνωρίζει. Φέραμε χθες στο σπίτι ενα αρσενικό κουτάβι 2 μηνών. Μπορω να πω οτι ήταν σχετικά καλός σαν συμπεριφορά. Του κάναμε μπάνιο μόλις τον βαλαμε σπίτι όπως μας ειπαν και μπορω να πω οτι ηταν άψογος. Εκατσε αρκετά καλά και τον πληναμε. Γενικά δεν γαβζιζει καθόλου, δεν ανεβαινει σε καναπέδες και έπιπλα και δεν έκανε καθόλου ζημιές. Το μονο θέμα που έχει είναι οτι δεν θέλει καθόλου να μείνει μόνος σε κλειστό χώρο. Αρχίζει αμέσως να κλαίει και να γαβγίζει. Οποτε την πρωτη νύχτα τον άφησα να κοιμηθεί οπου θέλει. Ηρθε εξω απο το δωμάτιο μου και την άραξε εκεί χωρίς να γαβγίζει ή να ενοχλεί γενικά. Οπως καταλαβαινεται τα θέματα που έχω είναι δυο. Το πρώτο που ανέφεραν οτι δεν καθεται καθόλου μόνος σε κλειστό δωμάτιο ή μπαλκόνι. Και φυσικά το δεύτερο και κυριότερο θέμα της τουαλέτας. Κατανοητό οτι στην αρχή εκανε την ανάγκη του μέσα στο σπίτι. Το μαλωσα μόλις το αντιλήφθηκα. Του πήρα πάνες αλλά τίποτα. Προσπαθώ να καταλάβω ποτε θέλει να παει με βαση την ωρα μετα το φαγητο. Τον βγάζω κάνα 10λεπτο μετα το φαγητο ή το νερό και κάθομαι μαζί του. Σημερα περίμενα συνολικά 40 λεπτα. Κατουρησε 2 φορες (του ειπα μπραβο κλπ) αλλά κακά δεν έκανε και γενικά αρχισε να θέλει να μπει μέσα. Οταν τον έβαλα κατουρησε αλλες 2 φορες στο καπάκι μέσα στο σπίτι. Κανω κάτι λάθος; Δεν μπορω να καταλάβω γιατί δεν ενεργηθηκε και γιατί ξανακατουρησε αμεσως μετα μέσα στο σπίτι σε άσχετα σημεία. Οποία συμβουλή ευπρόσδεκτη. Θα σου πω τι έκανα εγώ, υπάρχουν κι άλλες τεχνικές, αυτή με βόλεψε εμένα. Πρώτα απ'ολα κρέμασε ένα κουδούνι στο πόμολο της πόρτας που θα πηγαίνει τουαλέτα στο ύψος της μουσούδας του. Πριν το βγάζεις κάθε φορά, χτύπα και το κουδούνι. Τα κουτάβια 2 μηνών πηγαίνουν τουαλέτα κάθε 2 ώρες. Μην το χτυπάς, αλλά μάλωσέ το όταν κάνει μέσα στο σπίτι. Όσο μαθαίνει θα έχεις ατυχήματα. Όσο μεγαλώνει θα γίνονται και πιο αραιά. Μην καθαρίζεις με χλωρίνη εκεί που τα κάνει η μυρωδιά τα ξαναφέρνει, χρησιμοποίησε απολυμαντικό άλλο και λευκό ξύδι ή απορρυπαντικό σαπούνι Μασσαλίας. Θα το βγάζεις κάθε 2 ώρες ανελλιπώς και μόνο καθε 2 ώρες. Σε κάθε μήνα θα προσθέτεις και 1 ώρα μέχρι τους 6-8 μήνες. Όσο καλά ακολουθείς το πρόγραμμα αυτό, τόσο θα το ακολουθεί κι εκείνο. Αν το παραμελήσεις, θα καθαρίσεις. Επίσης μην καθαρίζεις ποτέ μπροστά του, θα το δει σα παιχνίδι "εγώ λερώνω, εσύ κουνάς το ξύλο και πλατσουρίζεις". Τώρα για τον ύπνο, φτιάξε του την φωλιά του, κουβέρτα μαξιλάρι, καλάθι ο,τι χρησιμοποιείς και βάζε το εκεί να κοιμάται, σε χώρο όμως που δεν είναι μαζί σας στη διάρκεια της ημέρας. Όχι στο μπαλκόνι όμως. Μην το αφήσεις ποτέ να έρθει μαζί σου ξανά. Τα κουτάβια είναι σαν παιδιά θέλουν σαφή αμετακίνητα και ξεκάθαρα όρια. Αν αλλάζεις τους κανόνες θα προσπαθεί να τους αλλάζει κι αυτό. Εντιτ: Επίσης μην περιμένεις να κλείσεις το κουτάβι σε ένα δωμάτιο και να μην σηκώσει στο πόδι όλη την γειτονιά, δεν τους αρέσει να μην έχουν ελευθερία. Για το χέσιμο ειδικά τα μικρά πρέπει να κινούνται για να τους έρθει, είτε περπάτημα ή παιχνίδι μετά το φαγητό και θα είναι μια χαρά. 1
kax54638 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Οταν αρχιζει και ειναι ανησυχος και να μυριζει γυρω γυρω, να τον σηκωνεις και να τον βαζεις στη πανα/εφημεριδες του να τα κανει εκει και να τα μυριζει μετα, να τον βαζεις να τα κοιταει και να τα μυριζει και να μαθει οτι εκει ΠΡΕΠΕΙ να τα κανει, μην κοιταει αλλου κλπ.. Να του λες ΕΔΩ, ΕΔΩ. Αν προτιμας να τα κανει εξω απο το σπιτι σε βολτα (δυσκολοτερο για κουταβι, και ειδικα για σενα και για τον χρονο σου) οταν θα ειναι ανησυχος να του βαζεις λουρι και να τον πηγαινεις βολτα, και θα τα κανει σιγουρα.. Με τον καιρο θα μαθει και μετα θα σου γαυγιζει κιολας να τον πας εξω, ή θα πηγαινει μονος του εκει που ειναι η πανα του. Παντως μην τον αφηνεις να τα κανει αλλου σε διαφορετικα σημεια, και αν τα κανει (λογικο για κουταβι) να τα σκουπιζεις με πανες και να τα βαζεις στο σημειο που θες να τα κανει, και να τον μαλωνεις και να τον βαζεις να τα μυριζει.. Ετσι εκανα εγω.. Αυτο θα το δοκιμασω. Μια πανα που την κατουρησε την κρατησα για να δω αν θα ξαναπάει. Τον παρατηρώ όταν είναι ανήσυχος όπως λες. Λίγο κλαψουριζει. Απλα και να τον βάλω στην πάνα δεν κάθεται. Και γενικά στο μπαλκόνι δεν θέλει να βγει. Ακόμα και όταν είμαι μαζί του κοιτάει να μπει μέσα. Θα επιμεινω φυσικά. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
Swimmer21 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Αυτο θα το δοκιμασω. Μια πανα που την κατουρησε την κρατησα για να δω αν θα ξαναπάει. Τον παρατηρώ όταν είναι ανήσυχος όπως λες. Λίγο κλαψουριζει. Απλα και να τον βάλω στην πάνα δεν κάθεται. Και γενικά στο μπαλκόνι δεν θέλει να βγει. Ακόμα και όταν είμαι μαζί του κοιτάει να μπει μέσα. Θα επιμεινω φυσικά. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Οταν θα ειναι ανησυχος και ειναι στα δευτερολεπτα να τα κανει, αν τον βαλεις θα μεινει και θα τα κανει αναγκαστικα.. Μην τον αφηνεις να φυγει και να του κατεβαζεις το κεφαλι εκει στη πανα. Φυσικα να εισαι σιγουρος οτι θελει να τα κανει, μην τον βαζεις σε ακυρες στιγμες Α και αγορασε του παιχνιδια να μασουλαει γιατι θα αρχισει να βγαζει δοντια, υπαρχουν κατι ειδικα γι αυτο το σκοπο. Άντε πάρτε τον και σε μια φωτο πριν 4 χρόνια
kax54638 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Τώρα για τον ύπνο, φτιάξε του την φωλιά του, κουβέρτα μαξιλάρι, καλάθι ο,τι χρησιμοποιείς και βάζε το εκεί να κοιμάται, σε χώρο όμως που δεν είναι μαζίσας στη διάρκεια της ημέρας. Όχι στο μπαλκόνι όμως. Μην το αφήσεις ποτέ να έρθει μαζί σου ξανά. Τα κουτάβια είναι σαν παιδιά θέλουν σαφή αμετακίνητα και ξεκάθαρα όρια. Αν αλλάζεις τους κανόνες θα προσπαθεί να τους αλλάζει κι αυτό.Του έχω πάρει κρεβάτι για σκύλο και έχω βάλει κουβέρτες και πετσέτες μέσα. Αλλα δεν πηγαινει καθόλου. Το εχουμε σε σωμάτιο 12 τετραγωνικά αλλά αν τον βάλω μέσα και κλείσω την πόρτα για να κοιμηθεί εκεί αρχίζει και κλαίει. Κανει να τον αφήσω μέσα όλη νύχτα με κλειστή πόρτα; Γενικά δεν θέλει να είναι καθόλου μόνος. Οποιος μετακινείται τον ακολουθεί.
Swimmer21 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Του έχω πάρει κρεβάτι για σκύλο και έχω βάλει κουβέρτες και πετσέτες μέσα. Αλλα δεν πηγαινει καθόλου. Το εχουμε σε σωμάτιο 12 τετραγωνικά αλλά αν τον βάλω μέσα και κλείσω την πόρτα για να κοιμηθεί εκεί αρχίζει και κλαίει. Κανει να τον αφήσω μέσα όλη νύχτα με κλειστή πόρτα; Γενικά δεν θέλει να είναι καθόλου μόνος. Οποιος μετακινείται τον ακολουθεί. Επισης να το κουραζεις ολη τη μερα με παιχνιδια, τρεξιμο και βολτες, για να μην εχει δυναμη το βραδυ και να κοιμαται. 1
frenzy Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Έτσι είναι, δεν θα μείνει ποτέ σε κλειστό δωμάτιο, μην το προσπαθείς, είχα 5 σκυλιά στη ζωή μου, δεν έμεινε ποτέ κάποιο πάνω από 3 λεπτά χωρίς να γκρινιάξει. Για να μείνει στην φωλιά του, βάλε το να ξαπλώσει εκεί και χάιδεψέτο για λίγη ώρα. μετά ξανά και ξανά μέχρι να το συνδέσει με τα χάδια και να πάρει την μυρωδιά του. Αν του κλείνεις την πόρτα θα το συνδέσει με τιμωρία και δεν θα ξαναπάει ποτέ. Εγώ έκανα έναν συμβιβασμό: είχε όλο τον κάτω όροφο αλλά απαγορευόταν να μπει σε υπνοδωμάτια επάνω. Το σεβάστηκε πλήρως. Το κόλπο είναι να είσαι σταθερός στις απαγορεύσεις από την πρώτη μέρα. Ούτε να αφαιρείς, αλλά ούτε και να προσθέτεις σε αυτές. Επίσης είναι μικρός ακόμη, σε κανα 2 μήνες θα αρχίσει να τρώει και παπούτσια και γλάστρες και μπιμπελό και τα πάντα. καθάρισε το σπίτι μέχρι να περάσει αυτή η περίοδος (μέχρι τους 8 μήνες αναλόγως τον σκύλο) και κρύβε τα παπούτσια. Κάθε φορά που τα κάνει έξω δίνε του ένα μπισκότο, πες του ένα μπράβο και κάθε φορά που τα κάνει μέσα μάλωνέ το. Επίσης πρέπει να ξυπνάς και το βράδυ να το βγάζεις τώρα που είναι μικρό. 1
kax54638 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλες. Ολες χρήσιμες. Τον λυπαμε απλά τον μπαγασα. Εδώ και καμια ωρα ξαπλώνει στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι μου. Είναι ήσυχος και δεν ενοχλεί καθόλου. Απλα δεν ξέρω αν κανω καλά που τον εχω έτσι. Αν το κλείσω κάπου μονο του θα αρχίσει την κλαψα. Θέλει πάντα να είναι με κάποιον απο εμας.
Swimmer21 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλες. Ολες χρήσιμες. Τον λυπαμε απλά τον μπαγασα. Εδώ και καμια ωρα ξαπλώνει στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι μου. Είναι ήσυχος και δεν ενοχλεί καθόλου. Απλα δεν ξέρω αν κανω καλά που τον εχω έτσι. Αν το κλείσω κάπου μονο του θα αρχίσει την κλαψα. Θέλει πάντα να είναι με κάποιον απο εμας. Ε ας τον εχεις εκει να κοιμαται, σιγα.. Εμενα προσωπικα μου αρεσει να ειναι στο δωματιο μου εκει στο χαλακι για παρεα κλπ, οικογενεια ειναι πλεον, δεν θα τον ηθελα σε αλλο δωματιο.. Ειδικα ο δικος μου δεν μεγαλωνει και πολυ σε μεγεθος, οτι πρεπει ειναι για σπιτι.. Φυσικα τα μεγαλα σκυλια δεν ειναι και οτι καλυτερο να τα εχεις στο ιδιο δωματιο, ισως εχεις προβληματα αργοτερα λογω χωρου κλπ.. δεν ειχα ποτε μεγαλο σκυλι δεν ξερω.
GreyHorse Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Ε ας τον εχεις εκει να κοιμαται, σιγα.. Εμενα προσωπικα μου αρεσει να ειναι στο δωματιο μου εκει στο χαλακι για παρεα κλπ, οικογενεια ειναι πλεον, δεν θα τον ηθελα σε αλλο δωματιο.. Ειδικα ο δικος μου δεν μεγαλωνει και πολυ σε μεγεθος, οτι πρεπει ειναι για σπιτι.. Φυσικα τα μεγαλα σκυλια δεν ειναι και οτι καλυτερο να τα εχεις στο ιδιο δωματιο, ισως εχεις προβληματα αργοτερα λογω χωρου κλπ.. δεν ειχα ποτε μεγαλο σκυλι δεν ξερω. Στο σεξ πάλι μέσα τον έχεις; Ή λες "περίμενε να βγάλω τον σκύλο έξω, συνέχισε μόνη σου και έρχομαι σε λίγο";
Swimmer21 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 22 είμαι και σπουδάζω.. λες να έχω γυναίκα και δικό μου σπίτι, πως το βλέπεις; Ρε μαν, ακομα και εδω χαβαλε; Ελα σε παρακαλω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα