Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις συνέβη ένα περίεργο BSOD στο, γενικά σταθερό, pc μου.

Ξαφνικά σταμάτησε ενα έχει ιντερνετ, και το skype πηγε σε κατάσταση not responding. Πέρα από αυτό το pc δούλευε σαν να μην έχει ιντερνετ. Έκανα ping στο router και δεν έπερνα απάντηση οπότε θεώρησα ότι ήταν θέμα του ρούτερ, σηκώνομαι λοιπόν να το βγάλω από την πρίζα, και μόλις το βγάζω(ισως ηταν τυχαίος αυτός ο συγχρονισμός) - τσουπ πετάει το pc μια μπλε οθόνη.

Στο BSODView μεταξύ άλλον έλεγε για το tciip.sys το οποίο προφανώς σχετίζεται με το κόλλημα του internet, αλλά οι γνώσεις μου σταματάνε εδώ.

Οπότε, επισυνάπτω το minidump μήπως κάποιος απο σας έχει κάποια ιδέα τι μπορεί να το προκάλεσε, ή αν ήταν κάτι τυχαίο που μπορώ να το αγνοήσω.

Ευχαριστώ.

121814-23906-01.zip

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά δεν νομίζω να μου κάνει καθώς (έπρεπε να το αναφέρω) αυτό το πρόβλημα ήταν μιας φοράς, μετά το restart της μπλε οθόνης το pc είναι πάλι μια χαρά όπως ηταν.

Δημοσ.

Δεν είναι και τίποτα να δοκιμάσεις το παραπάνω. Μπορεί να ξανά εμφανιστεί στο μέλλον η μπλε οθόνη με τον ίδιο υπαίτιο. Οι παραπάνω εντολές κάνουν reset το πρωτόκολλο TCP/IP σε περίπτωση που είναι corrupted και έχει πρόβλημα. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είχα ξεχάσει τελείως το θέμα, μέχρι που ξανασυνέβη(σχεδόν) σήμερα. Η διαφορά είναι ότι δεν έβγαζε μπλε οθόνη - απλά ηταν σαν να είχε κολλήσει η καρτα δικτύου(όπως και την άλλη φορα - ping σε ρουτερ δεν επιανε, αλλα το λαπτοπ εμπαινε κανονικά).

Δοκίμασα τις εντολές για το reset του tcp stack που μου έδωσες και έκανα restart. Το pc κόλλησε στο "shutting down" και αναγκάστηκα να το κλεισω από το κουμπί. Μόλις άνοιξε για να μπω στο ιντερνετ έπρεπε να πάω στο network sharing center και να κανω enable τον network adapter(δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικό με βαση τις εντολές που έδωσα)

Η μπλε οθόνη την προηγούμενη φορά ίσως βγήκε επειδή αποσύνδεσα το ρούτερ, ή ισως θα εβγαινε και παλι σήμερα αν περίμενα λίγο παραπάνω πριν κανω reset.

Ελπίζω το πρόβλημα να λύθηκε με το reset του tcp, αλλά γράφω τα παραπάνω σε περίπτωση που ξαναγίνει για να υπάρχουν αν χρειαστούν σε περιτέρω διαγνώσεις.

Anyway, Θωμά σε ευχαριστώ για το tip, και καλές γιορτές, και εύχομαι να μην επιστρέψω με το part 2 του προβλήματος :P

Δημοσ.

Είχα ξεχάσει τελείως το θέμα, μέχρι που ξανασυνέβη(σχεδόν) σήμερα. Η διαφορά είναι ότι δεν έβγαζε μπλε οθόνη - απλά ηταν σαν να είχε κολλήσει η καρτα δικτύου(όπως και την άλλη φορα - ping σε ρουτερ δεν επιανε, αλλα το λαπτοπ εμπαινε κανονικά).

Δοκίμασα τις εντολές για το reset του tcp stack που μου έδωσες και έκανα restart. Το pc κόλλησε στο "shutting down" και αναγκάστηκα να το κλεισω από το κουμπί. Μόλις άνοιξε για να μπω στο ιντερνετ έπρεπε να πάω στο network sharing center και να κανω enable τον network adapter(δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικό με βαση τις εντολές που έδωσα)

Η μπλε οθόνη την προηγούμενη φορά ίσως βγήκε επειδή αποσύνδεσα το ρούτερ, ή ισως θα εβγαινε και παλι σήμερα αν περίμενα λίγο παραπάνω πριν κανω reset.

Ελπίζω το πρόβλημα να λύθηκε με το reset του tcp, αλλά γράφω τα παραπάνω σε περίπτωση που ξαναγίνει για να υπάρχουν αν χρειαστούν σε περιτέρω διαγνώσεις.

Anyway, Θωμά σε ευχαριστώ για το tip, και καλές γιορτές, και εύχομαι να μην επιστρέψω με το part 2 του προβλήματος :P

Επίσης φίλε μου. Ελπίζω το πρόβλημα σου να λύθηκε και να μην έχεις θέμα από εδώ και πέρα. :)

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά οι ευχές δεν έπιασαν τόπο.

Παρατήρησα τώρα που ξανα έγινε ότι είχα ανοικτό torrent - και είμαι σχεδον 100% σίγουρος ότι το είχα και τις 3 φορές που έχει γίνει ως τώρα ανοικτό.

Τώρα να φταίει η κάρτα δικτύου η οποία κρασάρει λόγω μεγάλου bandwidth usage ή το torrent client(qbittorrent συγκεκριμένα). Πρέπει να κάνω διάφορες δοκιμές για να είμαι σιγουρος νομίζω...

Ιδέες ευπρόσδεκτες.

• Moderators
Δημοσ.

Ελεγξε drivers της καρτας δικτυου για αρχη και εαν δεν βγαλεις ακρη, οτιδηποτε αλλο "μιλαει" με την καρτα δικτυου μεσω drivers (πχ firewall drivers).

• Like 1
Δημοσ.

Η μητρική μου έχει δύο network adapters(intel και realtek) οπότε αρχικά θα δοκιμάσω να έχω το εθερνετ στο άλλο. Νομίζω εκει θα φανεί τι παιζει.

Γινεται παντως μετα από 6 χρόνια χωρις προβλήματα ξαφνικα να φταινε οι drivers?

• Moderators
Δημοσ.

Γινεται παντως μετα από 6 χρόνια χωρις προβλήματα ξαφνικα να φταινε οι drivers?

Ναι.

Το λειτουργικο σου/προγραμματα ανανεωνονται καθε λιγο και λιγακι. Εαν οι drivers παραμενουν στασιμοι, ανετα δημιουργουνται προβληματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...