Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η φιλοζωία δεν είναι θέμα πόνου και σύγκρισης του ποιός προκαλεί τον περισσότερο, είναι θέμα συμπεριφοράς και σεβασμού προς όλα τα ζώα, όχι μόνο αυτά που μας αρέσουν εμάς. 

Και άσε τη μύγα και το κουνούπι, υπάρχουν πιο απτά και «πρακτικά» αν θέλεις παραδείγματα. Όπως για παράδειγμα ο «φιλόζωος» που έχει ένα σκυλί μονίμως φυλακισμένο σε ένα μπαλκόνι ή αυτός που δε δέχεται να αποκτήσει οτιδήποτε δεν είναι ράτσας. 

Δημοσ.

αφορμη για το λεχθεν απο πανω σταθηκε το γεγονος σε ενα αρθρο  οπου  πηραν δικαστηριο ενα ανηλικο επειδη σκοτωσε ενα γατο , που απο κατω διαβασα σχολιασμους οπως να πεθανει ο κοπριτης ,να σαπισει στο αναμορφωτηριο το κωλοπαιδο ,να παρουν την κηδεμονια απο τους γονεις του κλπ φαιδρα ,ενω σε αρθρα αποκεφαλισμων και θηριωδιων απεναντι στο ανθρωπινο ειδος δεν ειδα καμια τετοια αντιδραση και μαλιστα τολμω να πω υπηρχαν και ατομα που εβρισκαν και ελαφρυντικα .

τι πιστευεται λοιπον  για το θεμα

forgotten .... επειδη φαινεσαι προβληματισμένο ατομο  ....κ σιγά τώρα μην τιμωρησουμε  ενα τσογλανοπαιδο 13 χρόνων πού σκότωσε ετσι γιά πλάκα μία γάτα κ στενοχωρηθηκες- προβληματίστηκες  επειδη τόν πηγαν σε δίκη κ τό ταλαιπώρησαν τό αθώο παιδάκι κ τόν αθώωσαν στό δικαστήριο αντί νά σέ προβληματίζει η δικαιοσύνη πού δεν του εδωσαν καποια ποινή για νά συνετιστεί κ γι αυτό αντέδρασαν οι φιλόζωοι  ...  σου ευχομαι ενα παρομοιο 13χρονο τσογλανάκι να σου σπασει το αμάξι η καποιο τζάμι στο σπίτι σου κλπ ετσι γιά πλάκα ... δηλ. οποιος αγαπά - συμπαθει τα 4ποδα ειναι κ μισανθρωπος συμφωνα με τα λεγομενα σου ?? αντε κυταξου σε καποιον ψυχιατρο - ψυχολογο forgotten  ...γνωριζω αρκετά  ατομα που αν τον πετυχαιναν αυτον τον 13χρονο  η 23χρονο η 33χρονο η 43χρονο κλπ να σκοτωνει  γατα η σκύλο  κλπ θα τον περιποιοντουσαν καταλληλως ...  μιά απάντηση μόνο forgotten αν το παιδί σου εκανε μία παρόμοια πράξη θά καμάρωνες υποθέτω ... :-D

• Like 3
Δημοσ.

Αφού είπαμε, οι κατσαρίδες οι μύγες και τα κουνούπια είναι «ιου», τα κοτοπουλάκια τα γουρουνάκια και τα μοσχαράκια είναι «πεντανόστιμα», αλλά από την άλλη ο σκύλος και η γάτα είναι «γούτσου».

Oh the priorities.

Ακριβως αυτο... Γιαυτο ο σκυλος και η γατα εχουν τον τιτλο ζωο συντροφιας και το γουρουνι εχει τον τιτλο φαγωσιμο. 

Εσυ μεσα σε στενα πλαισια θεωρεις οτι καποιος που ειναι φιλοζωος τρωγοντας το γουρουνι γινεται αυτοματα υποκριτης που στο ενα προσφερει σπιτι και στο αλλο την κοιλια του αλλα εδω ειναι που κανεις λαθος και εσυ και ολοι οσοι ασπαζονται αυτο το επιχειρημα γιατι σαν ειδος ειμαστε σαρκοφαγα και οταν ταιζομαστε εμεις απο το κακομοιρο γουρουνι δινουμε και στον σκυλο απο το ιδιο κρεας να φαει.

Εκτος βεβαια και αν πιστευεις οτι ολοι πρεπει να γινουν βιγκαν πρωτα και μετα να παρουν σκυλο που θα του δινουν κονσερβα που περιεχει μοσχαρι...

• Like 1
Δημοσ.

forgotten .... επειδη φαινεσαι προβληματισμένο ατομο  ....κ σιγά τώρα μην τιμωρησουμε  ενα τσογλανοπαιδο 13 χρόνων πού σκότωσε ετσι γιά πλάκα μία γάτα κ στενοχωρηθηκες- προβληματίστηκες  επειδη τόν πηγαν σε δίκη κ τό ταλαιπώρησαν τό αθώο παιδάκι κ τόν αθώωσαν στό δικαστήριο αντί νά σέ προβληματίζει η δικαιοσύνη πού δεν του εδωσαν καποια ποινή για νά συνετιστεί κ γι αυτό αντέδρασαν οι φιλόζωοι  ...  σου ευχομαι ενα παρομοιο 13χρονο τσογλανάκι να σου σπασει το αμάξι η καποιο τζάμι στο σπίτι σου κλπ ετσι γιά πλάκα ... δηλ. οποιος αγαπά - συμπαθει τα 4ποδα ειναι κ μισανθρωπος συμφωνα με τα λεγομενα σου ?? αντε κυταξου σε καποιον ψυχιατρο - ψυχολογο forgotten  ...γνωριζω αρκετά  ατομα που αν τον πετυχαιναν αυτον τον 13χρονο  η 23χρονο η 33χρονο η 43χρονο κλπ να σκοτωνει  γατα η σκύλο  κλπ θα τον περιποιοντουσαν καταλληλως ...  μιά απάντηση μόνο forgotten αν το παιδί σου εκανε μία παρόμοια πράξη θά καμάρωνες υποθέτω ... :-D

Ότι να ναι .

Δημοσ.

Οι υπερβολικα φιλοζωοι εχουν μια ταση προς τον μισανθρωπισμο. Αν γινει πολεμος πιο πιθανο ειναι να σκεφτουν τα ταλαιπωρα σκυλακια της πολης που βομβαρδιζεται παρα τους δυστυχεις πολιτες της. Προσφατα συζηταγα με μια εναν φανατικο φιλοζωο και στην υποθετικη ερωτηση τι θα διαλεγε να σωσει απο βεβαιο πνιγμο, ενα κουταβακι ή ενα μωρό μου απάντησε το πρώτο.

Εκει του λες καλο ψωφο. Συγνωμη κιολας για την εκφραση αλλα ο σκυλος μπορει να κολυμπισει εστω και αν ειναι ενα μικρο κουταβακι. Το να μην σωσεις ενα μωρο τοτε πραγματικα πρεπει να πας σε γιατρο. Διοτι αν δεν σωθει βρε το ανθρωπινο ειδος πως θα σωθουνε τα ζωα. Και εγω συμπαθω και αγαπω τα ζωα αλλα αν δε ζησω να δουλεψω για να τα φροντισω πως θα ζησουν και αυτα. Αν ειναι δυνατον με τους μπουφους γιατι νευριαζω με κατι τετοια...... Εχω βρεθει και εγω σε παρομια φαση αλλα υμαρτων. Το 90% των ανθρωπων αγαπαει τα ζωα "σαν παιδια τους"  αλλα πανω απο ολα αν δεν βοηθισουμε "εμας" πως θα βοηθισουμε τα ζωακια? Σοβαρευτειτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Η φιλοζωία δεν είναι θέμα πόνου και σύγκρισης του ποιός προκαλεί τον περισσότερο, είναι θέμα συμπεριφοράς και σεβασμού προς όλα τα ζώα, όχι μόνο αυτά που μας αρέσουν εμάς. 

Και άσε τη μύγα και το κουνούπι, υπάρχουν πιο απτά και «πρακτικά» αν θέλεις παραδείγματα. Όπως για παράδειγμα ο «φιλόζωος» που έχει ένα σκυλί μονίμως φυλακισμένο σε ένα μπαλκόνι ή αυτός που δε δέχεται να αποκτήσει οτιδήποτε δεν είναι ράτσας. 

Κανεις ενα μεγαλο λαθος σχετικα με την φιλοζωια. Αυτος που δεν θελει αλλο σκυλι περα απο ρατσα ναι δεν ειναι φιλοζωος οπως αυτος που κανει τον σκυλο του δολοφονο επισης εκει απλα το ταιζει end of story...

Εγω σεβομαι πραγματικα ολα τα ειδη που ονομαζονται ζωα αλλα δυστυχως η ευτυχως πρεπει να φαω... Αλλα ειναι αλλο πραγμα ο σεβασμος και αλλο η κακομεταχειριση για τις αναγκες μου. 

Δημοσ.

Ακριβως αυτο... Γιαυτο ο σκυλος και η γατα εχουν τον τιτλο ζωο συντροφιας και το γουρουνι εχει τον τιτλο φαγωσιμο. 

Εσυ μεσα σε στενα πλαισια θεωρεις οτι καποιος που ειναι φιλοζωος τρωγοντας το γουρουνι γινεται αυτοματα υποκριτης που στο ενα προσφερει σπιτι και στο αλλο την κοιλια του αλλα εδω ειναι που κανεις λαθος και εσυ και ολοι οσοι ασπαζονται αυτο το επιχειρημα γιατι σαν ειδος ειμαστε σαρκοφαγα και οταν ταιζομαστε εμεις απο το κακομοιρο γουρουνι δινουμε και στον σκυλο απο το ιδιο κρεας να φαει.

Εκτος βεβαια και αν πιστευεις οτι ολοι πρεπει να γινουν βιγκαν πρωτα και μετα να παρουν σκυλο που θα του δινουν κονσερβα που περιεχει μοσχαρι...

Μα το πρόβλημα μου δεν είναι αυτοί που τρώνε κρέας. Μια χαρά τσακίζω κοψίδια ο ίδιος και παρεμπιπτόντως τους vegan-χάριν-αυτοπροβολής τους θεωρώ ηλίθιους, εκτός από αστοιχείωτους. Το πρόβλημα μου είναι αυτοί που κάνουν σαν τρελλοί όταν μάθουν για κακοποίηση σκύλου ή γάτας, αλλά την ίδια στιγμή όταν ακούσουν για τις συνθήκες υπό τις οποίες φτάνει το κοτοπουλάκι ή το μοσχάρι στο πιάτο τους (που εμπίπτει στην κακομεταχείρηση που λες πιο κάτω) κάνουν τις πάπιες.

Έδωσα πιο ρεαλιστικά παραδείγματα στο #32 btw.

Δημοσ.

Μα το πρόβλημα μου δεν είναι αυτοί που τρώνε κρέας. Μια χαρά τσακίζω κοψίδια ο ίδιος και παρεμπιπτόντως τους vegan-χάριν-αυτοπροβολής τους θεωρώ ηλίθιους, εκτός από αστοιχείωτους. Το πρόβλημα μου είναι αυτοί που κάνουν σαν τρελλοί όταν μάθουν για κακοποίηση σκύλου ή γάτας, αλλά την ίδια στιγμή όταν ακούσουν για τις συνθήκες υπό τις οποίες φτάνει το κοτοπουλάκι ή το μοσχάρι στο πιάτο τους (που εμπίπτει στην κακομεταχείρηση που λες) κάνουν τις πάπιες.

Έδωσα πιο ρεαλιστικά παραδείγματα στο #32 btw.

Μα ετσι ειναι! Εξηγω πως ο ανθρωπος ετσι νιωθει επειδη και ο ιδιος μεγαλωνει σκυλο κτλ νιωθει ενα πονο για το μοσχαρι κτλ δεν θα νιωσει αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι υποκρισια απο τον φιλοζωο. Εγω δηλαδη εχω 2 σκυλια και 4 γατες αλλα δεν χωνευω τους παπαγαλους σημαινει οτι δεν ειμαι φιλοζωος αρκετα η ειμαι υποκριτης? Δεν με νοιαζει ο παπαγαλος τι κανει και δεν κανει ακριβως το ιδιο ειναι και στο φαι μου και στο φαι για τα ζωντανα που εχω αναλαβει να ταισω.... Δεν μπορουμε να αλλαξουμε μια κατασταση σαν αυτη... Πλεον σε εναν οργανωμενο κοσμο θεωρω πως τα σφαγεια θα ειναι λιγο ποιο μοντερνα στον τροπο που σκοτωνουν λεμε τωρα δεν ειναι και 100% σιγουρο.

Δημοσ.

επειδη τόν πηγαν σε δίκη κ τό ταλαιπώρησαν τό αθώο παιδάκι κ τόν αθώωσαν στό δικαστήριο

Αν τελικα το αθώωσαν είναι απαραδεκτο,επρεπε να του επιβαλουν κοινοφελη εργασια,γιατι όχι ακομα και σε καποιο καταφυγιο ζωων με την επιβλεψη παντα καποιου ενηλικου ώστε να συνετιστεί και να παρει το μαθημα του.Με την ατιμωρησια ισως το ξανακανει.

Οσο για το ποια ζωα πρεπει να τρώγονται και ποια όχι ειχα διαβασει καπου την άποψη ότι αφου στην Ελλάδα δεν μπορούμε να αποτρέψουμε την σφαγή των παραγωγικών ζώων, ας σώσουμε τότε αυτά, που ο νόμος ούτως ή άλλως απαγορεύει, να σφάζονται και να τρώγονται από τους ανθρώπου,αλλα βεβαια αυτό είναι ένα τεραστιο θεμα.

Μια άλλη αποψη είναι ότι οι σκυλοι και οι γατες είναι σαρκοφαγα ζωα,οποτε αναγκαστικα για την επιβίωση του ανθρωπινου είδους θα τρωμε τα φυτοφαγα ζωα.

Δημοσ.

Εκει του λες καλο ψωφο. Συγνωμη κιολας για την εκφραση αλλα ο σκυλος μπορει να κολυμπισει εστω και αν ειναι ενα μικρο κουταβακι. Το να μην σωσεις ενα μωρο τοτε πραγματικα πρεπει να πας σε γιατρο. Διοτι αν δεν σωθει βρε το ανθρωπινο ειδος πως θα σωθουνε τα ζωα. Και εγω συμπαθω και αγαπω τα ζωα αλλα αν δε ζησω να δουλεψω για να τα φροντισω πως θα ζησουν και αυτα. Αν ειναι δυνατον με τους μπουφους γιατι νευριαζω με κατι τετοια...... Εχω βρεθει και εγω σε παρομια φαση αλλα υμαρτων. Το 90% των ανθρωπων αγαπαει τα ζωα "σαν παιδια τους"  αλλα πανω απο ολα αν δεν βοηθισουμε "εμας" πως θα βοηθισουμε τα ζωακια? Σοβαρευτειτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

αυτο χωραει πολυ συζητηση :-D :-D :-D

Δημοσ.

αυτο χωραει πολυ συζητηση :-D :-D :-D

Ρε φιλε ας φαω και μπαν. Οντως μεσα στα νευρα μου το ειπα. Και το παραδεχομαι. Και δεν το αλλαξα να το πω πιο κοσμια. Αλλα τουλαχιστον δεν θα αλλαξω τιποτα ετσι μηπως και καταλαβουνε μερικοι τι εχει σημασια. Να τους δω με τα παιδια τους η το γονιο τους και διπλα το σκυλο τους. Να δουμε τι θα σωσουνε. Απορια το εχω. Η να βρεθουνε εκεινοι στη θεση αυτων που θελουνε βοηθεια και να παει ο φιλοζωος και να πει "αααα δεν σε σωζω θα σωσω το ζωακι". Εκει θα δειξεις ποσο φιλοζωος εισαι.

Δημοσ.

Ρε φιλε ας φαω και μπαν. Οντως μεσα στα νευρα μου το ειπα. Και το παραδεχομαι. Και δεν το αλλαξα να το πω πιο κοσμια. Αλλα τουλαχιστον δεν θα αλλαξω τιποτα ετσι μηπως και καταλαβουνε μερικοι τι εχει σημασια. Να τους δω με τα παιδια τους η το γονιο τους και διπλα το σκυλο τους. Να δουμε τι θα σωσουνε. Απορια το εχω. Η να βρεθουνε εκεινοι στη θεση αυτων που θελουνε βοηθεια και να παει ο φιλοζωος και να πει "αααα δεν σε σωζω θα σωσω το ζωακι". Εκει θα δειξεις ποσο φιλοζωος εισαι.

Το πιθανοτερο είναι να σωσει ο σκυλος το παιδι :-D

http://www.7news.gr/2014/09/video-skilos-swzei-paidi.html#.VJRyvJDAOA

• Like 1
Δημοσ.

αφορμη για το λεχθεν απο πανω σταθηκε το γεγονος σε ενα αρθρο  οπου  πηραν δικαστηριο ενα ανηλικο επειδη σκοτωσε ενα γατο , που απο κατω διαβασα σχολιασμους οπως να πεθανει ο κοπριτης ,να σαπισει στο αναμορφωτηριο το κωλοπαιδο ,να παρουν την κηδεμονια απο τους γονεις του κλπ φαιδρα ,ενω σε αρθρα αποκεφαλισμων και θηριωδιων απεναντι στο ανθρωπινο ειδος δεν ειδα καμια τετοια αντιδραση και μαλιστα τολμω να πω υπηρχαν και ατομα που εβρισκαν και ελαφρυντικα .

τι πιστευεται λοιπον  για το θεμα

Γραφικοί είναι οι περισσότεροι ζωόφιλοι που έχω γνωρίσει. Το έχω γράψει και παλιότερα σε άλλο νήμα.

Διαμαρτύρονται και κάνουν σαν υστερικοί επειδή κάποιος κλώτσησε μια γάτα ή επειδή ενα σκυλι δεν εχει στεγη/φαγητο αλλά για τους ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ μας που δεν έχουν να φάνε ή για τα θύματα των πολέμων για παράδειγμα σπάνια θα σχολιάσουν κάτι.

Καλό είναι τέτοια ατομα να τα βάζουμε στη θέση τους γιατί ουσιαστικά παίζουν με τη νοημοσύνη μας. Βεβαια ειναι τοσο καθυστερημενοι καποιοι απο δαυτους που σου κανουν το ασπρο μαυρο οπότε δυστυχώς νικάει η βλακεία τους...

Εννοείται ότι δεν υπερασπίζομαι δολοφονίες ή κακοποιήσεις ζώων αλλά γενικότερα με αφήνουν αδιάφορο κυρίως αν αναλογιστώ σφαγές αμάχων ή πολέμους για παράδειγμα...

Δημοσ.

εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί οι φιλόζωοι δεν συμπαθούν τους κτηνοβάτες

Και ελεγα που χαθηκες,φτασαμε στην 3η σελιδα και ακομα? Με καθησυχασες τωρα!!!

παιξε το πουλάκι σου να ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ .... pitogyre

εσένα σε εβαλε γιά δικηγόρο ο forgotten ...

Εισαι ο Porg No2 του φορουμ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...