Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσω κάτι σαν τα Dremel.
Το θέλω για να μοντάρω πράγματα ως hobby. Case modding και τέτοια. Κυρίως να κόβω (πλαστικό και αν γίνεται ξύλο στυλ mdf και λεπτό κομμάτι από αλουμίνιο)

Υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό στα χρήματα αυτά; Γενικώς τι πρέπει να προσέξω; Οι μύτες αυτού είναι ίδιες με ένα ενός dremel (εννοώ αν μπαίνουν από dremel σ'αυτό και το αντίθετο) Ευχαριστώ!

http://www.e-shop.gr/polyergaleio-ilektriko-einhell-th-mg-135-me-181-axesoyar-4419169-p-TLS.050858

TLS.050858.jpg

TLS.050858_1.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Οτι εχω παρει σε einhell εχει βγει σκυλι,φθηνο και γερο.Εχω το μπλε το einhell και εχω κανει ενα σωρο δουλειες.Βεβαια η τιμη του ηταν φθηνοτερη.

Δημοσ.

Η Einhell έχει την φθηνή σειρά εργαλείων σε μπλε χρώμα και την πιο ακριβή σε κόκκινο.

Είχα το μπλε πολυεργαλείο (αυτό που έχει τώρα το eshop σε πορτοκαλί) το οποίο με λίγο ζόρισμα όταν το είχα πρωτοπάρει χάλασε. Το άνοιξα, το έφτιαξα και δούλεψε για κάποιο διάστημα μέχρι να τα φτύσει το μοτέρ του, όταν το ζόρισα ξανά. Σίγουρα όχι ανθεκτικό. Ελπίζω το κόκκινο να είναι πιο ανθεκτικό αν και βλέπω πως έχει και αυτό 135W μοτέρ όπως το φθηνό. Φοβάμαι δηλαδή μήπως έχουν το ίδιο μοτέρ και απλά το κόκκινο έχει πιο μοντέρνο design και πιο πολλά αξεσουάρ.

Δημοσ.

Ολα τα εργαλεια αν τα ζορισεις περισσοτερο απ'οτι αντεχουν θα στα δωσουν στα χερια.Πρεπει να μην ξεπερνας τα ορια.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όσον αφορά για το αν υπάρχει κάτι καλύτερο στα λεφτά και το αν είναι συμβατές και άλλες μύτες;

Δημοσ.

Υπάρχουν ένα σωρό κλώνοι του dremel αλλά dremel δεν είναι σε αξιοπιστία σε βάθος χρόνου.

Ότι πάρεις, το πρώτο που θα κάνεις είναι να δοκιμάσεις το Dremel Part #: 4486. Με αυτό το εργαλείο σου θα δέχεται μύτες με άξονα από 1/32'' εώς 1/8''. Έτσι θα μπορείς να βάζεις πολλές περισσότερες μύτες και από άλλα εργαλεία. ;)

/sc

Δημοσ.

Προσφατα επειδη εφερε ενας συμφορουμιτης το Dremel του για να κοψουμε ενα κουτι ενω δεν μασαγε πουθενα για να το κοψουμε μπορει να φαγαμε και 5 με 6 δισκακια πιστευω οτι ναι μεν ειναι σχετικα φθηνο σαν εργαλειο και οτι πρεπει για καποιον που ασχολειτε με Modding αλλα τα δισκακια του ειναι για κλαμματα αν ειναι σε καθε mod που κανεις να αγοραζεις και καμια 20αρια καβατζα αντε κλαφτα χαραλαμπε περνεις εναν τροχο με λεπτο δισκο και κοβεις οτι θες ανετα και σχεδον ανεξοδα

το καλητερο ειναι βεβαια να πας σε εργαστηριο που κοβει λαμαρινες και αλουμινια και να κανεις τη δουλεια σου στο πι και φι γιατι εχουν μηχανηματα αλλα οτι βολευει το καθενα

Δημοσ.

^ακριβώς αυτό ήθελα να γράψω

το dremel είναι εργαλείο για μικροδουλειές που δεν παίρνουν άλλο εργαλείο ή για μικρά αντικείμενα

δεν είναι μικρότερο/φθηνότερο εργαλείο αντικαταστάτης πιο δυνατών εργαλείων σε καμμία περίπτωση

το αντίθετο, αν βρεθείς να κόβεις αντικείμενα που χρειάζονται πιο δυνατό εργαλείο τα δισκάκια θα φεύγουν σαν τα πατατάκια, και κοστίζουν

οπότε κοιτάς τι ακριβώς θες να κάνεις από μόντες, τι σχήματα, τι κοπές, για να πάρεις αντίστοιχο εργαλείο

προσωπικά σίγουρα προτείνω να πας σε κάτι άλλο για normal κοψίματα για case modding

πολύ απίθανο να συμφέρει το dremel για τέτοια χρήση

Δημοσ.

Θα προτεινα εαν εισαι Αθηνα να πεταχτεις μεχρι το καταστημα Leroy Merlin (στην Πειραιως η στο αεροδρομιο στα Σπατα) εκει εχουν μια σειρα εργαλειων με ονομα Dexter. Ειναι κινεζικα φτηνα εργαλεια αλλα οχι φτηνιαρικα, καπου 28ευρω. Οπως ειναι και τα Einhell, μονο που στην δευτερη εχουν δωσει ονομα που μοιαζει γερμανικο. Εαν δεν βιαζεσαι πιστευω οτι ο καλυτερος κλωνος ειναι του Lidl τα Parkside, εχουν πραγματικα 3 ετη εγγυηση χωρις κολπακια και την καλυτερη τιμη της αγορας.

Εγω οταν πηρα δεν υπηρχαν κλωνοι οποτε εχω το γνησιο 3000, σημερα δεν θα εδινα τοσα για το ονομα, οι κλωνοι ειναι εξισοι καλοι. Σιγα την τεχνολογια, ενα μοτερ ειναι με καρβουνα.

Δημοσ.

Σαν το dremel δεν θα είναι κανένας κλώνος σε ποιότητα.

Έχω δοκιμάσει του Alex Pak και ακόμη το έχω (με μέτριες εντυπώσεις) και του lidl (αρκετά καλό). 

Δημοσ.

Και τα αυτοκίνητα όλα ένα μοτέρ με 4ις ρόδες και ένα τιμόνι είναι, άρα είναι όλα ίδια;

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα άκριτα.

Κάθε δουλειά σαφώς θέλει το εργαλείο της.

Τo dremel δεν είναι το ιδανικό για να κόψεις 1-2 μέτρα μήκος σε 1-1,5mm λαμαρίνα case. Ο γωνιακός τροχός είναι.

Γενικά μιλώντας, οι δίσκοι κοπής φαγώνονται πολύ γρήγορα μόλις ζεσταθούνε, ακόμα και σε 115/125mm - 250mm γωνιακούς τροχούς.

Σε dremel/τύπου dremel εργαλεία έχετε την δυνατότητα να χαμηλώσετε στροφές για να χαλάτε λιγότερους δίσκους.  ;)

/sc

• Like 1
Δημοσ.

Τα περισσότερα πολυεργαλεία έρχονται με μύτες (φωλιές) σε διάφορες διαστάσεις για να τοποθετήσεις ότι εξάρτημα θέλεις. Πχ για το Einhell το κόκκινο: "Υποδοχή για αξεσουάρ: Φ 1 / 1,6 / 2,4 / 3,2 mm".

114-480.EPS.JPG

Δεν ξέρω αν τα Dremel είναι πιο αξιόπιστα από τα υπόλοιπα, πράγμα που να δικαιολογεί την υψηλότερη τιμή τους, αλλά σίγουρα πληρώνεις και όνομα-design. Επίσης η Dremel δεν είναι η μόνη μάρκα που φτιάχνει ποιοτικά πολυεργαλεία. Υπάρχουν και άλλες μάρκες, ίσως και καλύτερες από την Dremel όπως η Proxon.

Και το πιο σημαντικό από όλα. Όπως είπαν και πιο πάνω τα παιδιά, τα πολυεργαλεία είναι μόνο για μικροδουλειές. Προσπάθησε πρώτα να κάνεις τη δουλειά σου με μικρό γωνιακό τροχό (115 ή 125 mm), δράπανο/δραπανοκατσάβιδο, τριβείο, φρέζα κλπ. Αν δεν μπορείς, τότε πήγαινε σε πολυεργαλείο. Δεν λέω πως και αυτά δεν έχουν την χρήση τους, απλά έχουν σημαντικούς περιορισμούς λόγω ισχύος, μεγέθους, ανθεκτικότητας. Αυτά για τον άπειρο χρήστη μέχρι να μάθει ποιό εργαλείο είναι κατάλληλο για κάθε δουλειά.

Αξεσουάρ

Αξεσουάρ βρίσκει κανείς στο ιντερνετ πολύ φθηνά, είτε σε σετ με όλων των ειδών τα εξαρτήματα, είτε σε σετ με το ίδιο εξάρτημα σε πολλά τεμάχια (πχ δισκάκια κοπής που είναι και το πιο κοινό). Θα τα βρέιτε ψάχνοντας για "rotary tool accessories". Το Lidl φέρνει κάποιες φορές το κλασικό σετ 100 τεμαχίων. Παλιότερα το είχε 5 ευρώ και είχα τσιμπήσει κάμποσα για καβάτζα.

1-8-inch-mandrel-100Pc-Dremel-Accessorie

Κάποιος μπορεί να μπερδευτεί με την πληθώρα εξαρτημάτων των πολυεργαλείων. Οι κατηγορίες τους ανάλογα με τη χρήση είναι κοπή, τρίψιμο, σκάλισμα, τρόχισμα, γυάλισμα.
Εδώ η Dremel τα λέει ωραία και με εικόνες:
http://www.dremeleurope.com/dremelsearch/gr/el/showall/accessories/categories.htm

Ειδικά για το τρόχισμα υπάρχουν τροχάκια με διαφορετικα χρώματα. Συνήθως τροχάκια με ροζ/πορτοκαλί/καφέ χρώμα είναι από κορούνδιο (πολύ σκληρό υλικό) και χρησιμοποιούνται για επεξεργασία σιδηρούχων μετάλλων (όλοι οι συνηθισμένοι χάλυβες) και γενικά για τα πιο σκληρά μέταλλα. Ενώ τροχάκια με πράσινο/μπλε χρώμα είναι απο καρβίδιο του πυριτίου (λιγότερο σκληρό) και χρησιμοποιούνται για επεξεργασία μη σιδηρούχων μετάλλων (αλουμίνιο, μπρούτζος) και γυαλί, πέτρα, κεραμικά κλπ.

Για κοπή υπάρχουν οι καφέ λεπτοί δίσκοι και οι πιο χοντροί μαύροι. Με τους καφέ δεν μπορείς να κόψεις ούτε 10cm λεπτή λαμαρίνα χωρίς να σπάσεις καμιά 10αριά. Ακόμα δεν έχω βρει κάποια χρήση για αυτούς. Πάντα κόβω μέταλλο με τους μαύρους.

• Like 2
Δημοσ.

Ωραιο το post του petreus. Απο που αλλου ψωνιζετε εξαρτηματα οικονομικα?

Μπορουν να χρησιμοποιηθουν απο ολα τα πολυεργαλεια ανεξαρτητου μαρκας?

Δημοσ.

petreus καταρχήν ευχαριστούμε για το χρόνο σου.

H proxxon είναι entry level εταιρεία, με μέτρια και κάτω αναλώσιμα.

Στους δίσκους κοπής/τριβής υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους σε ποιότητα.

Αν κάνουν τα μισά λεφτά αλλά θέλεις τριπλάσια ποσότητα για την ίδια δουλειά δεν αξίζουν τα λεφτά τους.

Οι κοπής δε (cd θα τους ακούσετε) θέλουν πολύ σταθερό χέρι για να μη σπάνε. Φοράτε γυαλιά προστασίας όπως και να χει. Για κόψιμο σε μαλακά υλικά (πλαστικό, ξύλο π.χ.) συμφέρουν οι τροχοί με δόντια.

Για να ανταλλάξετε μύτες σε εργαλεία πρέπει να ταιριάζουν οι άξονες σε mm και να συμφωνούν οι στροφές λειτουργίας.

Το dremel part 4486 λύνει το πρώτο θέμα. Για το 2ο απλά ρυθμίζετε τις στροφές ανάλογα με το εξάρτημα.

Για οικονομικά αναλώσιμα σε ποσότητες συμφέρει εξωτερικό/ebay.

/sc

Δημοσ.

Άρα για μικροδουλιές ως πρωτάρης να πάρω το Einhell ή υπάρχει κάτι καλύτερο αυτήν την στιγμή :) ? (Είμαι Σέρρες, οπότε Leroy Merlin,Praktiker κλπ δεν μου είναι προσβάσιμα εύκολα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...