Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι σοβαρα το ενδεχομενο να αρχισω ιδιαιτερα μαθηματα  γερμανικων,μηπως γνωριζει καποιος ποσο καιρο θα μου παρει για ν παρω εαν πτυχιο επιπεδου Lower? 

Δημοσ.

Ανάλογα με το πόσο διαβάζεις μπορεί να πάρει από 9-10 μήνες έως 2 έτη από ότι θυμάμαι.

Επίσης εάν σκοπεύεις να πας Γερμανία είναι πολύ καλύτερο και οικονομικότερο να κάνεις τα γερμανικά σου εκεί,εφόσον μπορείς να την βγάλεις δίχως να ξέρεις καλά την γλώσσα στην αρχή από άποψη ζωής/δουλειάς.

Υπάρχουν προγράμματα μέχρι B1+ / B2 που σου βγαίνουν πολύ οικονομικότερα ή/και τζάμπα και τα τελικά τεστ πιστοποίησης δεν είναι προβοκατόρικα δύσκολα σαν του Ελ Γκαίτε για να σου τα μασήσουν.

Δημοσ.

εφόσον μπορείς να την βγάλεις δίχως να ξέρεις καλά την γλώσσα στην αρχή από άποψη ζωής/δουλειάς.

Έχεις υπόψη σου κάποια συγκεκριμένη δουλειά; Γιατί γενικά εμένα μου φαίνεται πως χωρίς γερμανικά δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις δουλειά. Προσωπικά στη δουλειά μιλάω αγγλικά αλλά νομίζω πως είμαι η εξαίρεση.

Επίσης από άποψης ζωής αν εννοείς φαγάδικο στο Βερολίνο είσαι μια χαρά, αλλά όταν έρχεται η ώρα να πας σε κανένα Finazamt ή να συννενοηθείς για πράγματα όπως η θέρμανση αν δε μιλάει αγγλικά ο άλλος (το πιο συνηθισμένο από προσωπική εμπειρία) την έκατσες.

Δημοσ.

Έχεις υπόψη σου κάποια συγκεκριμένη δουλειά; Γιατί γενικά εμένα μου φαίνεται πως χωρίς γερμανικά δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις δουλειά. Προσωπικά στη δουλειά μιλάω αγγλικά αλλά νομίζω πως είμαι η εξαίρεση.

Επίσης από άποψης ζωής αν εννοείς φαγάδικο στο Βερολίνο είσαι μια χαρά, αλλά όταν έρχεται η ώρα να πας σε κανένα Finazamt ή να συννενοηθείς για πράγματα όπως η θέρμανση αν δε μιλάει αγγλικά ο άλλος (το πιο συνηθισμένο από προσωπική εμπειρία) την έκατσες.

Χαχαχαχαχ finanzamt και επικοινωνία!!! Την πρώτη φορά που θα κάνεις φορολογική δήλωση ακολουθώντας τις οδηγίες ειναι το καλύτερο... Διότι πάντα η σημαντική λέξη δε βγάζει νόημα.

Από εκει και πέρα, στη σχεδον μια δεκαετία που πέρασα στη Γερμανία, πουθενά δεν είχα πρόβλημα με τα αγγλικά και τα Plattdeutsch μο... Και είχα να κάνω απο ψαράδες μέχρι εμπιστήμονες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...