forgotten Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Θες να τα συγκρινουμε με το τι συμβαινει στην Ελλαδα και που εχει ξεφυγει εντελος η κατασταση? Οσο για τους δημοσιους,θα του φτιαξει η τροικα οπως εφτιαξε και αυτους στην Ελλαδα,μην ανησυχεις! Ειμαστε ενας λαος.που θελει τον "Γερμανο" του,για να στρωσει! βρε εκτορα δημοσιος ειμαι των χιλιων ευρω , θελεις να σου πω οτι στον ιδιωτικο τομεα λογω θεσης επαιρνα 1300 ευρω... το κοστος ζωης κυπρου μην το συγκρινεις με την ελλαδα με 800ευρω με εξοδα αυτοκινητου και ψωνια κλπ ισα ισα που βγαινει κανεις οποτε οι μισθοι των δημοσιων δεν ειναι και τεραστιοι ,ο γερμανος θα λεγα ειναι τοκογλυφος τουλαχιστο με τα οσα κανει αυτο διαφαινεται ,εν τελει ας το σταματησω εδω γιατι βγαινουμε εκτος θεματος Υπαρχουν 2 μεγαλα προβληματα,οσο αφορα την μεταφορα εμπορευματων στην Κυπρο: 1.Ειναι νησι. 2.Βγαινεις και μπαινεις στην ευρωζωνη και εκει δημιουργουνται προβληματα/θεματα οσο αφορα την φορολογηση και τα τελη μεταφορας,προς και απο την Κυπρο! η κυπρος ειναι τρομαρα μας και αυτη ευρωζωνη. και πολλες φορες λογω συνεργασιας ελτα κυπριακων ταχυδρομειων το κοστος ειναι λιγοτερο απο αποστολη πχ αγγλια κλπ
ektor7 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 βρε εκτορα δημοσιος ειμαι των χιλιων ευρω , θελεις να σου πω οτι στον ιδιωτικο τομεα λογω θεσης επαιρνα 1300 ευρω... το κοστος ζωης κυπρου μην το συγκρινεις με την ελλαδα με 800ευρω με εξοδα αυτοκινητου και ψωνια κλπ ισα ισα που βγαινει κανεις οποτε οι μισθοι των δημοσιων δεν ειναι και τεραστιοι ,ο γερμανος θα λεγα ειναι τοκογλυφος τουλαχιστο με τα οσα κανει αυτο διαφαινεται ,εν τελει ας το σταματησω εδω γιατι βγαινουμε εκτος θεματος Δε καταλαβα που ειναι πιο φτηνη η ζωη Κυπρο ή Ελλαδα? Πριν τη κριση στον ιδιοτικος τομεα στην Κυπρο εβγαζε πολλα λεφτα και γι'αυτο προτιμητουν απο το δημοσιο!Τωρα που πηρε την κατω βολτα ο ιδιοτικος τομεας εχει αυξηθει το χασμα μεταξυ δημοσιου και ιδιοτικου.Ενα χασμα που αναγκαστικα θα μειωθει προς τα κατω,δυστυχως. Γι'αυτο μην συγκρινεις την Ελλαδα με την Κυπρο τωρα,οσο αφορα το δημοσιο και το ιδιοτικο,γιατι ακομη να μας ερθουν τα βαρβατα μνημονια. Επισης μιλησες για ξεφραγο αμπελι,οσο αφορα νομοθετικα στην Κυπρο,σε συγκρινση με ποια χωρα,ειναι ξεφραγο αμπελι? Μεταξυ μας,χιλιες φορες οι τοκογλυφοι της τροικας,παρα οι κουμπαροι και τα τεκνα τους,που μας οδηγησαν εδω που ειμαστε σημερα! Υ.Γ.Και οι δημοσιοι στην Κυπρο,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ,δεν παιρνουν 1000ευρω,αλλα 2χιλιαρο και πανω!!!
forgotten Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δε καταλαβα που ειναι πιο φτηνη η ζωη Κυπρο ή Ελλαδα? Πριν τη κριση στον ιδιοτικος τομεα στην Κυπρο εβγαζε πολλα λεφτα και γι'αυτο προτιμητουν απο το δημοσιο!Τωρα που πηρε την κατω βολτα ο ιδιοτικος τομεας εχει αυξηθει το χασμα μεταξυ δημοσιου και ιδιοτικου.Ενα χασμα που αναγκαστικα θα μειωθει προς τα κατω,δυστυχως. Γι'αυτο μην συγκρινεις την Ελλαδα με την Κυπρο τωρα,οσο αφορα το δημοσιο και το ιδιοτικο,γιατι ακομη να μας ερθουν τα βαρβατα μνημονια. Επισης μιλησες για ξεφραγο αμπελι,οσο αφορα νομοθετικα στην Κυπρο,σε συγκρινση με ποια χωρα,ειναι ξεφραγο αμπελι? Μεταξυ μας,χιλιες φορες οι τοκογλυφοι της τροικας,παρα οι κουμπαροι και τα τεκνα τους,που μας οδηγησαν εδω που ειμαστε σημερα! Υ.Γ.Και οι δημοσιοι στην Κυπρο,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ,δεν παιρνουν 1000ευρω,αλλα 2χιλιαρο και πανω!!! μαλιστα περνω 2000 και δεν το ξερω μαλλον μου γελανε γιατι εμενα το εμβασμα γραφει 1000 τι κριμα
ektor7 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 μαλιστα περνω 2000 και δεν το ξερω μαλλον μου γελανε γιατι εμενα το εμβασμα γραφει 1000 τι κριμαΑν εισαι δημοσιος(οχι εκτακτος) στην Κυπρο,πες μου σε π.μ. σε ποιο ποστο/υπηρεσια εισαι και ποσα χρονια υπηρεσια εχεις και μετα τις γιορτες θα σου γραψω ακριβως ποσα περνεις! Αν πιστευεις,οτι τα βγαζω,απο το μυαλο μου!
forgotten Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Αν εισαι δημοσιος(οχι εκτακτος) στην Κυπρο,πες μου σε π.μ. σε ποιο ποστο/υπηρεσια εισαι και ποσα χρονια υπηρεσια εχεις και μετα τις γιορτες θα σου γραψω ακριβως ποσα περνεις! Αν πιστευεις,οτι τα βγαζω,απο το μυαλο μου! ελαβες την απαντηση και η κλιμακα μου ειναι μεσα στη μεση δες και τις ποιο κατω σε αυτα που σου στειλα και ελπιζω οπως ησουν σιγουρος για τα 2000 το μηνα να πεις οτι εσφαλες
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Oι δημοσιοι στην Κυπρο δεν παιρνουν 2.000. Συγκεκριμενες κατηγοριες δημοσιων σε συγκεκριμενες υπηρεσιες και με καποια χρονια προυπηρεσιας, ναι παιρνουν τοσα και παραπανω. Εχω φιλους δημοσιους ομως, με 1000-1400 ευρω μισθο. Επισης, στην Κυπρο ο μισθος 1200 ισοδυναμει περιπου με 800 στην Ελλαδα αν αναλογιστουμε το κοστος ζωης συνολικα. Ειναι ολα πολυ ακριβοτερα, οπως ορθως θιξατε με αφορμη το παρον τοπικ. Μοναδικο υπερ ειναι η αρκετα χαμηλοτερη φορολογηση εισοδηματος (και η μηδενικη φορολογηση για εισοδηματα κατω των 15.000 ευρω).
forgotten Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Oι δημοσιοι στην Κυπρο δεν παιρνουν 2.000. Συγκεκριμενες κατηγοριες δημοσιων σε συγκεκριμενες υπηρεσιες και με καποια χρονια προυπηρεσιας, ναι παιρνουν τοσα και παραπανω. Εχω φιλους δημοσιους ομως, με 1000-1400 ευρω μισθο. Επισης, στην Κυπρο ο μισθος 1200 ισοδυναμει περιπου με 800 στην Ελλαδα αν αναλογιστουμε το κοστος ζωης συνολικα. Ειναι ολα πολυ ακριβοτερα, οπως ορθως θιξατε με αφορμη το παρον τοπικ. Μοναδικο υπερ ειναι η αρκετα χαμηλοτερη φορολογηση εισοδηματος (και η μηδενικη φορολογηση για εισοδηματα κατω των 15.000 ευρω). αν αναλογιστω οτι βαση της καταστασης και με την κλιμακα στην οποια βρισκομαι περνω 1000 τοτε οι φιλοι σου πρεπει να ναι Α8 κλιμακα , οσο για τον ektor ακομα εμμενει να εξακριβωσει με δικα του μεσα ποσα περνω παρολο που του στειλα τις επισημες κλιμακες της δημοκρατιας οπως σωστα το πες το κοστος της ζωης ειναι πολυ υψηλο ,το θεμα ειναι οτι πλεον ο ιδιωτικος τομεας στη κυπρο λογω μη ελεγχου φτανει σε εργασιακο μεσαιωνα με αποτελεσμα αρκετοι να μην μπορουν καν να φυγουν απο το πατρικο τους ποσο μαλλον να παντρευτουν και το ξερω γιατι 3 ατομα φιλοι μου στα 29 ειναι ακομα στο πατρικο τους...
ektor7 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Αφου η Α1 κλιμακα ξεκινα απο 1200 ευρω μιχτα!Κοιταξε αυτα που μου εστειλες και πες μου ποιοι ξεκινουν κατω απο 1000ευρω! Ενας ανειδικευτος υπαλληλος στον ιδιοτικο με πολλη τυχη να του δωσουν 500-600ευρω και αυτα μιχτα και να δουλευει περισσοτερες ωρες. Επισης,να κοιταξουμε λιγο και το πως μπαινουν πολλοι στον δημοσιο,που περνουν ενα πτυχιο,οτι νανε και περνουν μια θεση γραμματεα ή κλιτηρα και δεν ξεκινουν με μισθους ανειδικευτου,αλλα πτυχιουχου!Ναι ισως ενα ποσοστο να μην ξεπερνα το 1500 ΚΑΘΑΡΑ,αλλα 70-80% ειναι πανω απο τα δυο χιλιαρικα! Και ποιος λεει οτι η ζωη στην Κυπρο ειναι πιο ακριβη απο την Ελλαδα? Και μην συγκρινεται τις ηλεκτρικες συσκευες,αλλα την καθημερινοτητα,απο την βεζινη μεχρι τα πραγματα πρωτης αναγκης! Για ρωτηστε ποσο εχει το κρεας και το κοτοπουλο στις υπεραγορες της Ελλαδα και ποσα στις υπεραγορες της Κυπρου? Ποιος πληρωνει τα χαρατσια καθε μηνα,για να μην μεινει απο ηλεκτρικο,ο Κυπριος ή ο Ελληνας? Ποσα εχει η τιμη δλδ το ασανσέρ,του πετρελεου/βεζινης στην Ελλαδα και ποσα εχει στην Κυπρο? Αφηστε λιγο τα ειδη δευτερης αναγκης και επικεντρωθητε στα απλα καθημερινα εξωδα και θα καταλαβεται,οτι η Κυπρος ΔΕΝ ειναι τοσο ακριβη οσο η Ελλαδα,για να ζησει καποιος!
forgotten Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Αφου η Α1 κλιμακα ξεκινα απο 1200 ευρω μιχτα!Κοιταξε αυτα που μου εστειλες και πες μου ποιοι ξεκινουν κατω απο 1000ευρω! Ενας ανειδικευτος υπαλληλος στον ιδιοτικο με πολλη τυχη να του δωσουν 500-600ευρω και αυτα μιχτα και να δουλευει περισσοτερες ωρες. Επισης,να κοιταξουμε λιγο και το πως μπαινουν πολλοι στον δημοσιο,που περνουν ενα πτυχιο,οτι νανε και περνουν μια θεση γραμματεα ή κλιτηρα και δεν ξεκινουν με μισθους ανειδικευτου,αλλα πτυχιουχου!Ναι ισως ενα ποσοστο να μην ξεπερνα το 1500 ΚΑΘΑΡΑ,αλλα 70-80% ειναι πανω απο τα δυο χιλιαρικα! Και ποιος λεει οτι η ζωη στην Κυπρο ειναι πιο ακριβη απο την Ελλαδα? Και μην συγκρινεται τις ηλεκτρικες συσκευες,αλλα την καθημερινοτητα,απο την βεζινη μεχρι τα πραγματα πρωτης αναγκης! Για ρωτηστε ποσο εχει το κρεας και το κοτοπουλο στις υπεραγορες της Ελλαδα και ποσα στις υπεραγορες της Κυπρου? Ποιος πληρωνει τα χαρατσια καθε μηνα,για να μην μεινει απο ηλεκτρικο,ο Κυπριος ή ο Ελληνας? Ποσα εχει η τιμη δλδ το ασανσέρ,του πετρελεου/βεζινης στην Ελλαδα και ποσα εχει στην Κυπρο? Αφηστε λιγο τα ειδη δευτερης αναγκης και επικεντρωθητε στα απλα καθημερινα εξωδα και θα καταλαβεται,οτι η Κυπρος ΔΕΝ ειναι τοσο ακριβη οσο η Ελλαδα,για να ζησει καποιος! οτι και να σου πω εμμενεις αγνοωντας καθε τι ,ζησε λοιπον στην κυπρο ,οσο για τις κλιμακες στις επεξηγησα τις αποκοπες ,ειμαι και εγω πτυχιουχος αλλα περνω χιλια αλλα εκει ακλονητος βραχος,αντε και καλη εργασια σου ευχομαι ,πληροφοριακα ατομα με 800 ευρω μισθο δεν μπαινουν καν στον κοπο να ενοικιασουν,αγνοας τοσους παραγνοτες οπως ρευμα ,νερο,διακινηση που δεν αξιζει καν τον κοπο να στο αναλυω πλεον.
Erevodifwntas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Για τα κόστη ζωής συνήθως χρησιμοποιω αυτό το site http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_countries_result.jsp?country1=Greece&country2=Cyprus
forgotten Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Για τα κόστη ζωής συνήθως χρησιμοποιω αυτό το site http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_countries_result.jsp?country1=Greece&country2=Cyprus τα νουμερα δεν λεν τπτ επαναλαμβανω οτι ενας μισθος των 800 ευρω στην κυπρο δεν αρκει παρα για τα βασικα θεωρητικα και ελλαδα με 500 ευρω ζεις.
Moderators matrixxx Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Επομενη φορα στο μπλα μπλα ο,τι αφορα κατι αλλο περα απο προσφορα. Ευχαριστω και χρονια πολλα σε ολους. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις