Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αδερφια,ψάχνω ταβέρνα με καλό φαγητο στο Ηράκλειο κρητης.βοήθεια.ευχαριστώ για το χρονο σας.

με οδηγειες για να πάω:)

Δημοσ.

Οι καλές ταβέρνες στο Ηράκλειο θυμάμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια ήταν στην Ρογδιά και στις Αρχάνες...μέσα στην πόλη ψόφια πράγματα και υπερτιμημένα. 

• Like 1
Δημοσ.

αυτο σιχαμενο πραγμα που λενε οι ντοπιοι σουβλακι! Ολοι οσοι τρωνε σουβλακι απο καπου αλλου εκτος απο το Ηρακλειο θα σου κανουν παραπονα για το ποσο μικρο ειναι ενα νορμαλ σουβλακι και το γεγονος οτι μια πιτα μπορει να εχει πανω τις (μολις) 5 πατατες.

Αν βγαλεις τις (συνηθως προτηγανισμενες βιαστικα και κρυες) πατατες το μεγεθος του ειναι σαν ενα συνηθισμενο σουβλακι

Αν αναγκαστεις να φας

παρε "χωρις πατατες" Αν πεις με "λιγες πατατες" ο ηρακλειωτης θα καταλαβει "τοσες που μολις τις στουμπωσω η πιτα θα καταφερει να κλεισει"

Αν παρατηρησεις οι περισσοτεροι ψηνουν (βιαστικα) πιτες πανω στη λαδωμενη πλακα και τις βαζουν διπλα σε στοιβα, για να ειναι ετοιμες για τον επομενη παραγγελια

παρε "αλαδωτες" , μην ανησυχεις δεν θα ειναι καθολου στεγνες

Αν ανοιγε ενα αξιοπρεπες σουβλακι στο Ηρακλειο θα τους ειχε παρει τα σωβρακα και ολοι οι υπολοιποι θα πουλαγαν σε ασχετους και κουμπαρους μονο, και αυτο σπανια, μονο και μονο για να μην τους παρεξηγησουν.

Αν παραδεχτει Ηρακλειωτης οτι τους σουβλακι εκει περα ειναι χαλια, τοτε θα καταλαβω οτι ο ανθρωπος ξερει να τρωει ή εχει βρεθει εκτος Κρητης μια φορα στη ζωη του

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ είμαι από Αθήνα, αλλά μένω τα τελευταία χρόνια Ηράκλειο για σπουδές. Και από τότε που άρχισα τα πιτόγυρα στο Ηράκλειο σιχάθηκα τα άλλα στην Αθήνα. Akward?

Συμφωνώ όμως στο "χωρίς πατάτες".

Δημοσ.

Όντως στο Ηράκλειο μόνο το μέγεθος μετράει...σαν γεύση κρέατος πολύ χαμηλά τα στάνταρ...ειδικά τα διαφημισμένα στην 62 μαρτύρων ή στα λιοντάρια χάλια μαύρα... απλά για φοιτητή είναι λύση γιατί με 2,5 ευρώ έχεις χορτάσει καλά λόγω μεγέθους (μια μερίδα πατάτες μέσα στην πίτα χωρίς υπερβολή)

• Like 1
Δημοσ.

Σοβαρά τώρα, βρίσκετε καλύτερο (ποιοτικώς) τον γύρο στην Αθήνα απ' ότι στο Ηράκλειο; Δε λέω για Πετούση π.χ., που είναι σίγουρο ότι θα δηλητηριαστείς. Γενικά λέω.

Κι αν πεις "χωρίς πατάτες" πάλι είναι μεγαλύτερες οι πίτες απ' ότι στην Αθήνα.  :P

Δημοσ.

Πολιτεία,πλατεία,quick,γυροεδέσματα,κοτονέον κτλ ήταν μέτρια προς κακά με πολλές πατάτες όπως όλα άλλωστε στο Ηράκλειο.Στα μόνα που πήγαινα που και που ήταν η Χόβολη και η πίτα του παππού(συγκεκριμένα πράγματα γιατί και για εκεί είχαν ακουστεί διάφορα).Είχα ρωτήσει 3-4 φίλους μου Ηρακλειώτες γιατί πηγαίνουν και τρώνε αφού έχουν τόσο χάλια γύρο και τι μου είπαν?Έχουμε συνηθίσει. Lol.

Όταν ήμουν 1ο έτος έμενα δίπλα στην Λεωφόρο(Όσοι πήγαιναν uoc Κνωσσό το ξέρουν καλά :P ) Τουλάχιστον ΓΑΤΟΣΚΥΛΟ  o γύρος....τους είχαν κλείσει και 2-3 φορές από ότι έμαθα.

• Like 1
Δημοσ.

Πολιτεία,πλατεία,quick,γυροεδέσματα,κοτονέον κτλ ήταν μέτρια προς κακά με πολλές πατάτες όπως όλα άλλωστε στο Ηράκλειο.Στα μόνα που πήγαινα που και που ήταν η Χόβολη και η πίτα του παππού(συγκεκριμένα πράγματα γιατί και για εκεί είχαν ακουστεί διάφορα).Είχα ρωτήσει 3-4 φίλους μου Ηρακλειώτες γιατί πηγαίνουν και τρώνε αφού έχουν τόσο χάλια γύρο και τι μου είπαν?Έχουμε συνηθίσει. Lol.

Όταν ήμουν 1ο έτος έμενα δίπλα στην Λεωφόρο(Όσοι πήγαιναν uoc Κνωσσό το ξέρουν καλά :P ) Τουλάχιστον ΓΑΤΟΣΚΥΛΟ  o γύρος....τους είχαν κλείσει και 2-3 φορές από ότι έμαθα.

Όντως όλα αυτά πολύ χάλια..Πετούσης,Αδέρφια,Κοτονέον,Κόμβος,Πλατεία,Πολιτεία,Γυροεδέσματα χάλια μαύρα..ακόμα χειρότερα τα πιο παλιά Αλεξάκης και Θράκα. Μέτριο το Πινόκιο στα λιοντάρια.

Ο μόνος γύρος που για μένα άξιζε και αξίζει ακομα (ήταν ανοιχτός καλοκαίρι που κατέβηκα) είναι ο Μανώλης δίπλα στο παλιό Chicken House στην Μίνωος.  Μικρότερο μέγεθος αλλά γεύση πολύ καλύτερη. 

Πολύ καλό ήταν θυμάμαι και ένα μικρό γυράδικο στην ανηφόρα τέρμα πάνω στις Πατέλες..δεν θυμάμαι όνομα ένα ζευγάρι 40αρηδες το δούλευαν μόνοι τους. Μικρό συνοικιακό δεν ξέρω καν αν υπάρχει ακόμα.

Ούτε σουβλάκι ούτε γύρο έχει γενικά το Ηράκλειο και όντως αυτό που είπε ένας φίλος πιο πάνω...αν φτιάξει κάποιος καλό και ποιοτικό σουβλάκι και γύρο στο Ηράκλειο θα κρατήσει εύκολα μαγαζί. Ομως για να έχεις ποιότητα δεν μπορείς να έχεις και κάτι γύρους με περίμετρο 1,5 μέτρο μεταξύ μας...και έτσι δεν μπορείς να βγάλεις και τρελά λεφτά. Μικρότερος γύρος καλύτερη ποιότητα και να βγάζεις απλά έναν πολυ καλό μισθό ουσιαστικά για σένα και κάνα 3-4 άτομα που θα δουλεύουν για σένα.

Δημοσ.

Είσαι υπερβολικός σε πολλά. Ναι, η πλειοψηφεία των μαγαζιών στο Ηράκλειο είναι τραγικά. Αλλά υπάρχουν και διαμαντάκια. Η πλατεία ας πούμε έχει κορυφαίο γύρο (εγώ προσωπικά δεν έχω βρει πιο νόστιμο πουθενά στην Ελλάδα). Καταλαβαίνω όμως ότι είναι και υποκειμενικό το θέμα. Επίσης ο Αλεξάκης πιο παλιά μου άρεσε πολύ και πήγαινα συχνά και τον έκανα και παρέα/φίλο και μου άρεσε η κατάσταση και από μέσα. Κάτι "αδέλφια", "κόκκινος", "πετούσης" και άλλα που υπήρχαν στον ίδιο δρόμο ήταν εμετικά (εμένα μου έφερναν πραγματικά εμετό). Το θράκα επίσης (παλιά ωραία φοιτητικά χρόνια) επίσης μου άρεσε πολύ. Η Πολιτεία (δίπλα στην πλατεία) δε μου άρεσε ποτέ.

Ο μόνος γύρος που για μένα άξιζε και αξίζει ακομα (ήταν ανοιχτός καλοκαίρι που κατέβηκα) είναι ο Μανώλης δίπλα στο παλιό Chicken House στην Μίνωος.  Μικρότερο μέγεθος αλλά γεύση πολύ καλύτερη. 

Πολύ καλό ήταν θυμάμαι και ένα μικρό γυράδικο στην ανηφόρα τέρμα πάνω στις Πατέλες..δεν θυμάμαι όνομα ένα ζευγάρι 40αρηδες το δούλευαν μόνοι τους. Μικρό συνοικιακό δεν ξέρω καν αν υπάρχει ακόμα.

Το πρώτο που λες δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Θα το κάνω σύντομα από περιέργεια.

Το δεύτερο είναι όντως κορυφαίο και οικογενειακό αλλά φημίζεται κυρίως για το σουβλάκι του (χοιρινό). Δεν έχω δοκιμάσει το γύρο του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...