Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μου αρέσει που νομιζετε πως αν υπήρχε αιώνια ζωή θα είμασταν φτιαγμένοι κομπλέ για φουλ αναπαραγωγή . Η σωστή ερώτηση είναι αιώνια ζωή χωρίς σεξ η οπως τώρα

Χωρίς, χωρίς.

Δημοσ.

Επειδή όλοι θα γίνουμε τροφή για σκουλήκια,το σημαντικό είναι να ζούμε την κάθε μέρα!
Να βρεις κάτι θετικό στη ζωή σου και όλα θα πάνε καλά,όσο και να φαίνεται ακατόρθωτο.

Δεν πιστεύω σε μετά θάνατον ζωές και χαζά,το θέμα είναι εδώ τι κάνουμε και τι αναμνήσεις θα αφήσουμε
στους ανθρώπους που αφήνουμε πίσω.

Δημοσ.

Μου αρέσει που νομιζετε πως αν υπήρχε αιώνια ζωή θα είμασταν φτιαγμένοι κομπλέ για φουλ αναπαραγωγή . Η σωστή ερώτηση είναι αιώνια ζωή χωρίς σεξ η οπως τώρα

Χωρίς.

Όπως διάβασα προχθές και σε έναν διάλογο του πλάτωνα, ο Σοφοκλής κάποτε όταν είχε γεράσει ρωτήθηκε αν μπορεί ακόμα να απολαμβάνει τας ερωτικάς ηδονάς κι εκείνος του είπε πως νιώθει πως έχει απαλλαγεί από τυρρανο λυσσασμένο και άγριο (φανταστείτε πόσο τον είχε). ¨Οπως και να το κάνουμε η απαλλαγή από τα πάθη είναι μεγάλη απελευθέρωση. Εξάλλου αν δεν είχαμε αυτά τα πάθη  δεν θα ξέραμε τι είναι αυτό που μας λείπει.

Οι πολύ πλούσιοι μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν και βαριούνται αφόρητα. Ή έτσι θέλω να πιστεύω.

Πιο γενικευμένα. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν θέματα επιβίωσης , δεν μπαίνουν καν στο τριπάκι των υπαρξιακών.

Μάλλον έτσι θέλεις να πιστεύεις, όπως λες. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης απλά δεν προλαβαίνουν να αμπελοφιλοσοφίσουν. Αν και αυτό δεν είναι απόλυτο και εξαρτάται από το κάθε άτομο. Πάντως μια χαρά μη βαρετά περνούν οι πλούσιοι. Εξάλλου η βαρεμάρα δεν είναι θέμα πλούτου αλλά χαρακτήρα.

Τι πράγματα υπάρχουν να κάνεις;

ένα τεράστιο ποσοστό ασχολιών βασίζεται στην αδρεναλίνη που βγαίνει απο το φλέρτ με το θάνατο.

Αν τα αφαιρέσεις αυτά τι θα σου μείνει;να μαζεύεις πεταλούδες και να επισκέπτεσαι αρχαίους ναούς πίνοντας τσάι;

πόσες χιλιάδες χρόνια θα αντέξεις έτσι ,ξέρωντας οτι είσαι εγκλωβισμένος στη γη;

Αυτό που θα είχε ενδιαφέρον θα ήταν να αφαιρέσουν την θνησιμότητα λόγω ασθενειών αλλά να παραμένεις θνητός..

Αν οι μόνες ενδιαφέρουσες ασχολίες που μπορείς να φανταστείς είναι να τρέχεις με 300 και να πηδάς απο αεροπλάνα τότε ναι μια μη θνητή ζωή θα σου ήταν βαρετή. (λες και τώρα που είμαστε θνητοί παίζουμε κορώνα γράμματα την ζωή μας κάθε μέρα και γουστάρουμε)

Εγώ αν ήμουν αθάνατος θα σπούδαζα δια βίου ότι επιστήμη κυκλοφορεί. Παράλληλα θα άλλαζα συνέχεια ανά κάποια χρόνια μέρη κατοικίας ανά τον κόσμο. Ενώ περνούσαν τα χρόνια οι επιστήμες θα εξελίσσονταν, η ανθρωπότητα θα προόδευε κι εγώ θα ζούσα live αυτή την εξέλιξη. Κάποτε ίσως κατέληγα σε άλλους πλανήτες να εκσπερματώνω πρόωρα με εξωγήινες που λέει κι ο lucifer.

Φυσικά είναι αδύνατον να φανταστεί κανείς πως θα ήταν μια αθάνατη ζωή και πόσες εμπειρίες και γνώσεις θα συναντούσε. Είναι σαν να ζητούσες απ τον εφευρέτη της φωτιάς να σου πει που θα χρησιμεύσει η εφεύρεσή του. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Οπότε προτιμώ να δοκιμάσω την αθανασία απ το να τρέχω για 70 χρόνια με 300 και να πηδάω από αεροπλάνα, που δεν θα τα κάνω κιολας.

Επειδή όλοι θα γίνουμε τροφή για σκουλήκια,το σημαντικό είναι να ζούμε την κάθε μέρα!

Να βρεις κάτι θετικό στη ζωή σου και όλα θα πάνε καλά,όσο και να φαίνεται ακατόρθωτο.

Ρητορικό ερώτημα, ε και τότε αφού θα γίνουμε σκουλικοκινητική ενέργεια γιατί να ασχολούμαστε με το να ζούμε την κάθε μέρα. Έτσι κι αλλιώςθα πεθάνουμε οπότε δεν έχει νόημα. Ας αυτοκτονήσουμε ομαδικώς.

Δημοσ.

Καλα την πηγατε πολυ μακρια τη βαλιτσα ^^

Σε αυτο το θεμα δε προκειται να βγει ποτε ακρη.Οποιος θελει ζει και απολαμβανει/αξιοποιει το δωρο που του δωθηκε και που του δινεται καθημερινα, βοηθαει ανθρωπους (πχ εφευρεσεις, γιατροι κλπ), αγαπαει (ouch) και η λιστα συνεχιζεται..

Οποιος δε θελει απο την αλλη και καθεται κ λεει "γιατι να κανω αυτο, γιατι εκεινο, αφου στο τελος θα πεθανω", μπορει να παει να πεθανει ησυχα-ησυχα σε μια γωνια γιατι το μονο που κανει ειναι να γκρινιαζει, να παρασιτει εις βαρος αλλων (σε καποιες περιπτωσεις) και να δειχνει την αχαριστεια του για κατι το οποιο καποιοι ανθρωποι το στερηθηκαν, ειτε αδικα, ειτε προωρα.

@OP, τζαμπα βασανιζεις το μυαλο σου με θεωριες και αερολογιες.Κανεις δε ξερει τι υπαρχει/γινεται μετα το θανατο, οποτε ζησε το σημερα και ασε τις ανουσιες σκεψεις.Το αν θα παμε σε μια αβυσσο η σε καζανια κ παραδεισους οταν τα κακαρωσουμε, θα το μαθουμε θελοντας και μη ολοι μας αργα η γρηγορα.Ο,τι χρειαζεται να ξερεις, το ξες ηδη.Κοιτα να προσαρμοστεις στην καινουρια σου φοιτητικη ζωη (που αρκετοι ζηλευουν και θα ηθελαν παρα πολυ να εχουν), κανε φιλους και βρες κατι που να σ'αρεσει και παθιασου (με την καλη εννοια παντα :P)

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ αν ήμουν αθάνατος θα σπούδαζα δια βίου ότι επιστήμη κυκλοφορεί. Παράλληλα θα άλλαζα συνέχεια ανά κάποια χρόνια μέρη κατοικίας ανά τον κόσμο.

Αθάνατος είπαμε να είσαι..Όχι εκατομμυριούχος! :D

• Like 1
Δημοσ.

Σωστο η αθανασια δεν ειναι παντα καλη

Λεμε στον αλλο μη σε νοιαζει διασκεδασε ταξιδεψε κλπ

Ποσοι μπορουν να το κανουν αυτο ?

Οταν απο τον πληθυσμο της γης πχ το 90% ειναι δυστυχισμενοι

ποιος θα ηθελε αιωνια δυστυχια ?

Δημοσ.

Χωρις να θελω να θιξω κανεναν, αν δεν πιστευεις στο Θεο τοτε εισαι τυχερος γιατι μπορεις να δεις τα πραγματα και τη ζωη οπως εχουν χωρις να ζεις με μια ψευτικη ελπιδα οτι θα πας καπου μετα-και ακομα χειροτερα να αφιερωνες τη ζωη σε κατι μη υπαρχον (να γινοσουν μοναχος πχ).   Η ζωη καποια στιγμη τελειωνει αλλα δεν ειναι μικρη, ειναι η μεγαλυτερη εμπειρια που μπορει να εχει κανεις.  Τα εχω σκεφτει και εγω  αυτα περι θανατου κτλ και σιγουρα σε ολους μας λιγο πολυ μας ενοχλει οτι καποια στιγμη θα τελειωσουν ολα..Αλλα σκεψου το αλλιος, τι ειχες τι εχασες;  Ησουν ΠΑΡΑ πολυ τυχερος που γεννηθηκες, ειχες αυτη τη μεγαλη εμπειρια και μετα δινεις τη θεση σου σε καποιον αλλον.   Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ζησεις οσο πιο πολυ μπορεις και να ζησεις οσο περισσοτερες στιγμες μπορεις.  Μη σε φοβηζει ο θανατος γιατι ολοι τον εχουμε "ζησει" και ξερουμε πως ειναι, εγω πχ δε ζουσα για εκατομμυρια χρονια...

Δημοσ.

πριν απο καμια 10ρια χρονια τοτε που το περιοδικο strange ηταν ποιοτικο και γραφανε σε αυτο σοβαροι συντακτες ειχα διαβασει ενα πολυ ενδιαφερων αρθρο για την αθανασια επηρεασμενο απο cyber punk

με λιγα λογια ελεγε οτι με τις μηχανες θα περασουμε στην αιωνιοτητα το προβλημα ειναι πως θα μεταφερθει σε ενα υπολογιστη η συνηδειση μας. περιεγραφε διαφορους τροπους οπως πχ οτι θα κοβουν τον εγκεφαλο σε μικρες "φετες" θα σκαναρουν το κοματι και σιγα σιγα θα μεταφερθει το ειναι μας μεσα σε μια μηχανη και θα συνεχισουμε να υπαρχουμε χωρις φυσικες αναγκες.

εξαιρετικο αρθρο δυστυχως δεν τον θυμαμαι ακριβως για να το μεταφερω

πιστευω στην επιστημη αλλα πολυ φοβαμαι πως εμεις δεν θα προλαβουμε την αθανασια και αυτο με στεναχωρει παρα πολυ

Δημοσ.

Αθάνατος είπαμε να είσαι..Όχι εκατομμυριούχος! :D

Αν είσαι αθάνατος σε χρόνο ν θα καταφέρεις να προσαρμοσεις την ζωή σου όπως την θέλεις ακόμα κι αν ξεκινήσεις από δούλος.

Χρόνος να υπάρχει όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

Δημοσ.

Και αν ήταν όλοι αθάνατοι όλα αυτά τα χιλιάδες χρονια πως θα μπορούσαν να ζήσουν στην γη που δεν θα τους χώραγε και δεν θα υπήρχε και τόσο φαγητό,ολα θα ήταν διαφορετικά αν η Ένα δεν είχε φάει το μηλο και αν δεν είχε παρασύρει και τον Αδαμ η γη θα ήταν παράδεισος

Δημοσ.

Άρα σύντροφοι η μεγάλη αλήθεια είναι ότι ο λόγος που πεθαίνουμε είναι μια γυναίκα :P

Και το κακο ειναι πως δεν πεθαινουμε μονο - αλλα ζουμε και γι αυτην ...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...