zoranb Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Για την αγορά πάνελ θερμοστάτη καλοριφέρ τι πρέπει να προσέξει κανείς; Έχω δεί κάτι λύσεις που όλες οι ρυθμίσεις γίνονται με την αφή, αλλά σαν χαρακτηριστικά δεν ξέρω τι παίζει. Έχει κανείς υπόψιν του κάτι; Επίσης, σε ποιό σημείο στο σπίτι είναι προτιμότερο να βρίσκεται, ώστε να πιάνει πιό καλά την απαιτούμενη θερμοκρασία ή υπάρχουν και λύσεις με σένσορες που να μπαίνουν σε διάφορα δωμάτια και να βγάζουν κάποιο μέσο όρο;
leftermann Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 ο θερμοστάτης του καλοριφέρ πρέπει να μπαίνει σε ύψος περίπου 140 εκ από το πάτωμα, και σε σημείο κεντρικό του σπιτιού, όχι κοντά σε πόρτες και παράθυρα. Λύσεις με σένσορες δεν έχω υπόψιν μου. Η siemens ξέρω ότι έχει θερμοστάτη με ένα σταθερό και ένα ασύρματο τμήμα, το σταθερό το έχεις εκεί που θα είχες έναν απλό θερμοστάτη, το ασύρματο το πας όπου θες, και στην ουσία το ασύρματο δίνει την εντολή για on-off. Για ρύθμιση σε κάθε χώρο χωριστά, μια λύση (σχετικά εύκολη ) είναι οι θερμοστατικές κεφαλές, μια άλλη (δύσκολη) είναι το στήσιμο πίνακα αυτονομίας με χωριστό θερμοστάτη και ηλεκτροβάνα για κάθε χώρο. Αυτό το τελευταίο έχω κάνει στο σπίτι μου και ησύχασε το κεφάλι μου. Χικ. 1
NikosKallithea Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Πρόκειται για νεα εγκατάσταση ή για αντικατάσταση του μηχανικού θερμοστάτη?
zoranb Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Πρόκειται για νεα εγκατάσταση ή για αντικατάσταση του μηχανικού θερμοστάτη? Αντικατάσταση του μηχανικού/αναλογικού θερμοστάτη! Για ρύθμιση σε κάθε χώρο χωριστά, μια λύση (σχετικά εύκολη ) είναι οι θερμοστατικές κεφαλές, μια άλλη (δύσκολη) είναι το στήσιμο πίνακα αυτονομίας με χωριστό θερμοστάτη και ηλεκτροβάνα για κάθε χώρο. Αυτό το τελευταίο έχω κάνει στο σπίτι μου και ησύχασε το κεφάλι μου. Χικ. Τι είναι οι θερμοστατικές κεφαλές; Ο πίνακας αυτονομίας φαντάζομαι ρυθμίζει τη θερμοκρασία του κάθε δωματίου καθώς ανοιγοκλείνει την ηλεκτροβάνα που έχει κανείς σε κάθε δωμάτιο; Καλά τα λέω;
leftermann Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 οι θερμοστατικές κεφαλές μπαίνουν πάνω σε κάθε σώμα καλοριφέρ, αντικαθιστώντας τις απλές βάνες. Με αυτές μπορείς να ρυθμίσεις την θερμοκρασία του κάθε χώρου. Συνήθως χρησιμοποιούνται μαζί με έναν κεντρικό θερμοστάτη. Πχ έχεις έναν θερμοστάτη στο σαλόνι στους 22 βαθμούς, αλλά επειδή στο υπνοδωμάτιο δεν χρειάζεσαι 22, βάζεις στο σώμα του υπνοδωματίου μια θερμοστατική κεφαλή στους 20 βαθμούς και το συγκεκριμένο καλοριφερ κλείνει από τους 20 βαθμούς. Ο πίνακας αυτονομίας είναι αυτό που έχουν οι πολυκατοικίες για να αυτονομήσουν κάθε διαμέρισμα: στο κάθε ένα αντιστοιχεί μια ηλεκτροβάνα, ένας θερμοστάτης, και ένας μετρητής στον πίνακα. Αν υπάρχει η κατάλληλη εγκατάσταση, μπορείς να βάλεις έναν μικρό τέτοιον πίνακα (ο δικός μου έχει 2 μετρητές), έναν θερμοστάτη και μια ηλεκτροβάνα για κάθε χώρο που θες να θερμαίνεται αυτόνομα. Χρειάζεσαι και ένα μικρό νταλαβέρι, μια βαλβίδα, που θα προστατέψει τον κυκλοφορητή σου για να μην τον πάρεις στην μασχάλη αν αυτός χρειαστεί να δουλεύει συχνά για ένα μόνο καλοριφέρ. Με αυτόν τον τρόπο έχω χωρίσει το παιδικό μου δωμάτιο από το υπόλοιπο σπίτι, ζεσταίνονται εντελώς ανεξάρτητα. Πολύ καλοί θερμοστάτες είναι οι θερμοστάτες της σειράς REV της siemens. Ακριβοί μεν, αξίζουν τα λεφτά τους δε. Από άποψη ρύθμισης, ακρίβειας και οικονομίας εννοώ, αυτά τα υπερπολύπλοκα με οθόνες αφής και ενεργοποίηση μέσω τηλεφώνου κλπ δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. 1
NikosKallithea Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Εφ οσον υπάρχει ηδη ετοιμη εγκατάσταση δεν μπορείς να κάνεις και πολλά μια απλή αντικατασταση του θερμοστάτη στην προκαθορισμένη θεση αρκεί για λιγο μεγαλύτερη ακρίβεια στην θερμοκρασία δες στο εβαυ υπάρχουν πολλές επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα