deadlock_gr Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα, Εκτός από εστίες φυσικού αερίου, σκεφτόμαστε να αγοράσουμε κουζίνα ή φούρνο φυσικού αερίου για το σπίτι. Είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε οι εστίες να είναι με φυσικό αέριο, γιατί ακούμε από κόσμο που τα έχει βάλει ότι είναι πιο οικονομικά και κάνουν ευκολότερο και γρηγορότερο το μαγείρεμα. Γνωρίζουμε ότι γενικά καθαρίζουν δυσκολότερα, αλλά είναι κάτι για το οποίο είμαστε διατεθημένοι να συμβιβαστούμε. Αυτό για το οποίο δεν είμαστε σίγουροι είναι ο φούρνος ή κουζίνα με φυσικό αέριο. Ενώ υπάρχουν τέτοιες συσκευές και στην Ελλάδα, δεν ακούω να αγοράζονται. Στο εξωτερικό όμως είναι αρκετά κοινές (έχω ακούσει για ΗΠΑ και Ιταλία, και μάλιστα εδώ και δεκαετίες, γιατί υπάρχουν ακόμα συσκευές που ανάβουν χειροκίνητα με ένα είδος μεγάλου αναπτήρα). Εγώ για παράδειγμα, δε γνωρίζω κάποιο στην Ελλάδα που να έχει αγοράσει φούρνο ή κουζίνα με φυσικό αέριο. Εδώ και κει έχω ακούσει κάποιους πιθανούς λόγους, αλλά δε μου φαίνονται αρκετοί για το ότι δεν είναι (ακόμα) διαδεδομένοι οι φούρνοι φυσικού αερίου. Οι λόγοι που έχω ακούσει: Οι συσκευές αυτές είναι πιο ακριβές: Όντως, αλλά σε βάθος χρόνου πρέπει να είναι πιο οικονομικές. Ειδικά για κάποιον που κάνει καθημερινή χρήση. Επίσης, υπάρχουν και ηλεκτρικές συσκευές που είναι πολύ ακριβότερες από τους φούρνους φυσικού αερίου και αγοράζονται αρκετά. Οι συσκευές αυτές δεν είναι ασφαλείς λόγω φυσικού αερίου: Ίσως, αλλά ήδη ο κόσμος εμπιστεύεται τις εστίες φυσικού αερίου, οπότε είναι ένα ρίσκο που ήδη παίρνει. Οπότε είναι ΟΚ να φέρουν φυσικό αέριο στο σπίτι για τις εστίες αλλά όχι για το φούρνο; Δεν κολλάει. Τι ισχύει τελικά με τους φούρνους / κουζίνες φυσικού αερίου; Είναι κάποιος εδώ που έχει ή το έχει ψάξει και θέλει να μοιραστεί τις γνώσεις του; Ευχαριστώ!
caution Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Είναι πιο ακριβές αλλά συνήθως κρατάνε και περισσότερο ειδικά αν πάρεις κάποια κάπως heavy duty. Είναι νέο φρούτο στην Ελλάδα και γίνεται της αρβύλας το κάγκελο, άσε που οι κάθε λογής Κωτσόβολοι γουστάρουν τα margins στους ηλεκτρικούς Εγώ θα σου έλεγα, άφοβα σε αέριο, η μισή κεντρική Ευρώπη ξηγιέται έτσι εδώ και δεκαετίες. Και ακόμα αν ψήνεις ψωμιά / πίτες κτλ είναι πιο καλό το αποτέλεσμα. Σαν να "κοντράρει" καλύτερα όταν τον προθερμένεις. Περισσότερα kw; Καλύτερο thermal buffer; Δεν ξέρω, αλλά ψήνει καλύτερα σε τέτοια.
deadlock_gr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Αν είναι έτσι όπως τα λες και ο φούρνος με φυσικό αέριο αξίζει, αλλά οι μάρκες που έρχονται Ελλάδα είναι μέτριες, είναι περισσότερο λόγος για να τον αποφύγω. Δε νομίζεις; Μπήκα σε σάιτ τύπου Skroutz αλλά αμερικάνικο, και οι μάρκες που βλέπω είναι LG, Samsung, Whirlpool, Electrolux κλπ. Εδώ έρχονται μόνο κάτι Ιταλικές (Teka, La Germania), τις οποίες πρώτη φορά τις ακούω και έχω αμφιβολίες. Εσύ έχεiς φούρνο αερίου; Ξέρεις κάποιον που έχει; Αν ναι, τι μάρκα;
speedman_26 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 φούρνο αερίου και κουζινες νομιζω οτι χρησιμοποιουν πιο πολυ τα ειστιατορια,ξενοδοχια κτλ για σπιτι δεν εχω δει πουθενα
archimidis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Εχω la germania περιπου 8 μηνες και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Ειναι νομιζω ιδια εταιρια με τις smeg. Αν ψαξεις θα βρεις και αλλα αντιστοιχα θεματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα