Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ψήφος δεν είναι εξουσία; Αν θες να πάρεις χαρτοφυλάκιο, τράβα υποψήφιος, αλλά καλό θα ήταν να σπουδάσεις κάτι πρώτα, να μην πας ξεβράκωτος στ' αγγούρια. Μικρός δεν είσαι όμως για να λες τέτοια κλισέ;

εαν περιμενω να φτασω στα 50 μου για να τα λεω δεν αξιζει.

• Like 1
  • Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν προλαβαίνουν να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους 100.000 18αρηδες

Εκτός εκλογικών καταλόγων φαίνεται πως θα μείνουν για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου περί τα 100.000 άτομα ηλικίας 18 ετών ενώ προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν και με τους ετεροδημότες καθώς υπολογίζεται πως αρκετές χιλιάδες εξ αυτών δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους αφού θα έπρεπε να είχαν καταθέσει τη σχετική δήλωση έως 31 Οκτωβρίου 2014.

Σε ό,τι αφορά τους 18άρηδες, δηλαδή όσους έχουν γεννηθεί το 1997, αν και πληρούν την απαραίτητη ηλικιακή προϋπόθεση για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, φαίνεται πως δεν θα μπορέσουν να ρίξουν στην κάλπη την «παρθενική» τους ψήφο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, δεν προλαβαίνουν να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους. Βέβαια θα μπορούσαν, έχοντας συμπληρώσει τα 18 έτη να εγγράφονται αυτόματα χωρίς αίτηση τους στους εκλογικούς καταλόγους, καθώς τα στοιχεία γέννησης υπάρχουν πλέον ψηφιοποιημένα στο Εθνικό Δημοτολόγιο. Όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για να συμβεί αυτό απαιτείται σχετική απόφαση από το υπουργείο Εσωτερικών.

http://www.huffingtonpost.gr/2015/01/01/politiki-eklogikoi-katalogoi-18arides_n_6404104.html?1420137688&utm_hp_ref=greece

Δημοσ.

Με προλαβε ο Thomas.

Ηλικιακα μπορει να ψηφισει ο φιλος, αλλα επειδη δεν ειναι εγγεγραμενος στους εκλογικους καταλογους δεν προλαβαινει μεχρι τις εκλογες να εγγραφει.

Αυτα συμφωνα με την υπαρχουσα κατασταση και τον τροπο που εγγραφετε καποιος στους καταλογους.

Αν αλλαξει κατι και γινει αυτοματα η εισαγωγη στους καταλογους (δεν ξερω αν μπορει να γινει εφοσον εχουν προκηρυχθει εκλογες) τοτε θα μπορεσει.

Συμφωνα με οσα ισχυουν μεχρι τωρα δεν μπορει παντως.

Δημοσ.

Δύο πενθήμερα ban έφυγαν ήδη, κομματικές αναφορές έμμεσες ή μη απαγορεύονται τα τελευταία 10+ χρόνια.

Κανονίστε.

• Like 1
Δημοσ.

Δύο πενθήμερα ban έφυγαν ήδη, κομματικές αναφορές έμμεσες ή μη απαγορεύονται τα τελευταία 10+ χρόνια.

Κανονίστε.

οκ σκάω μην πάω για παρέα στους άλλους δυό χρονιάρες μέρες χαχα

Δημοσ.

Καλά, άσε τα παππούδια να ορίζουν το μέλλον σου. Αφού πιστεύεις οτι κάνουν καλύτερες επίλογές οι 70+ απο εσένα τράβα καμιά βόλτα στις εκλογές. Μετά όμως δεν θα έχεις το δικαίωμα να κλαίγεσαι για τίποτα και όλα όσα τυχόν πάθεις θα σου αξίζουν.

και τι γίνεται άμα δεν μ αρέσουν οι επιλογές που έχω για ψήφο; θα ψηφίσω μία ντε και καλά; σα να μου λες τι προτιμάς από 5 είδη κουρ@δ@ς. στη τελική όλες σκ@τ@ είναι

• Like 1
Δημοσ.

και τι γίνεται άμα δεν μ αρέσουν οι επιλογές που έχω για ψήφο; θα ψηφίσω μία ντε και καλά; σα να μου λες τι προτιμάς από 5 είδη κουρ@δ@ς. στη τελική όλες σκ@τ@ είναι

Άμα δεν ψηφίσεις, την επόμενη της ψηφοφορίας μέχρι και τις επόμενες εκλογές, ό,τι και αν σου κάνουν, το βουλώνεις και δεν γκρινιάζεις για τίποτα. Αν δε θες την ευθύνη, δε θα 'χεις και τα δικαιώματα. Ειδικά όταν όλες οι επιλογές είναι σκατά, τότε είναι τα δύσκολα.

• Like 3
Δημοσ.
Βέβαια θα μπορούσαν, έχοντας συμπληρώσει τα 18 έτη να εγγράφονται αυτόματα χωρίς αίτηση τους στους εκλογικούς καταλόγους, καθώς τα στοιχεία γέννησης υπάρχουν πλέον ψηφιοποιημένα στο Εθνικό Δημοτολόγιο. Όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για να συμβεί αυτό απαιτείται σχετική απόφαση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτό με την εγγραφή και την αίτηση από τους 18ρηδες στους εκλογικούς καταλόγους δεν το έχω ακούσει ξανά. Εγώ όταν ήταν η πρώτη μου φορά να ψηφίσω έψαξα από το site του ypes.gr να βρώ το εκλογικό μου τμήμα, το βρήκα πήγα και ψήφισα και όλα κομπλε.

Άμα δεν ψηφίσεις, την επόμενη της ψηφοφορίας μέχρι και τις επόμενες εκλογές, ό,τι και αν σου κάνουν, το βουλώνεις και δεν γκρινιάζεις για τίποτα. Αν δε θες την ευθύνη, δε θα 'χεις και τα δικαιώματα. Ειδικά όταν όλες οι επιλογές είναι σκατά, τότε είναι τα δύσκολα.

Επίσης όταν όλοι είναι σκατά, κοιτάμε να ψηφίσουμε αυτόν που είναι λιγότερο σκατά απ' τους άλλους. Ε κάποιος θα υπάρχει, δεν είναι όλοι το ίδιο.

Δημοσ.

Κανονικά κανείς δεν πρέπει να πηγαίνει να ψηφίζει εάν δεν πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του δεν αλλάζει η κατάσταση.

Συγγνώμη λίγο αλλά δεν καταλαβαίνω κάτι στην παραπάνω πρόταση.

Αν δεν ψηφίζουμε μέχρι να πάρει την εξουσία ο λαός στα χέρια του, πως σκατά θα πάρει την εξουσία στα χέρια του για να ψηφίζουμε μετά? Ως δια μαγείας ή με επανάσταση? Κι άμα η απάντηση είναι επανάσταση, ποιοι θα κυβερνήσουν μετά? Θα βρεθούν έτσι ξαφνικά τίποτα σοφοί?

Μήπως η εύρεση των σοφών αυτών (από την πάνω παράθεση) που η μη ύπαρξή τους είναι πάντα η δικαιολογία για να μην ψηφίζουν κάποιοι δεν είναι κάτι που θα γίνει σε μια μέρα αλλά θα είναι αποτέλεσμα της σταδιακής και μακροχρόνιας βελτίωσης του πολιτικού κόσμου ψηφίζοντας κάθε φορά την λιγότερο δύσοσμη κουράδα?

Δημοσ.

Κανονικά κανείς δεν πρέπει να πηγαίνει να ψηφίζει εάν δεν πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του δεν αλλάζει η κατάσταση.

ο ελληνικος λαος εχει αποδειξει πολλακις οτι ειναι ανικανος να ψηφισει λογικα, παρα μονο με βαση το ατομικο συμφερον.

ποσο μαλλον να αποκτησει εξουσια... καηκαμε.

ή με επανάσταση?

περιμενε να ερθει ο Bane...

• Like 1
Δημοσ.

κανω καλα που δεν θελω να ψηφισω απολυτως τιποτα?

Δεν κάνεις καλά. Να φροντίσεις να αποκτήσεις άποψη για τις διαθέσιμες επιλογές και να αναλάβεις κι εσύ το μερίδιο της ευθύνης που σου αντιστοιχεί.

ο ελληνικος λαος εχει αποδειξει πολλακις οτι ειναι ανικανος να ψηφισει λογικα, παρα μονο με βαση το ατομικο συμφερον.

ποσο μαλλον να αποκτησει εξουσια... καηκαμε.

περιμενε να ερθει ο Bane...

Βασιλικός ή χουντικός?

Προφανώς και η δημοκρατία δεν είναι το τέλειο πολίτευμα επειδή ψηφίζουν όλα τα βόδια αλλά βρες μου καλύτερο πριν την απαξιώσεις.

Οταν λες bane?

Δημοσ.

και ο πατερας μου το ιδιο μου λεει αλλα δεν ξερω οι διαθεσιμες επιλογες δεν με εμπνεουν...γενικα πολυ χαλια φαση ακουω και γενικα απο ατομα της ηλικιας μου ακροτητες και με εχουν μπερδεψει εχω να πω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...