Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άμα δεν ψηφίσεις, την επόμενη της ψηφοφορίας μέχρι και τις επόμενες εκλογές, ό,τι και αν σου κάνουν, το βουλώνεις και δεν γκρινιάζεις για τίποτα. Αν δε θες την ευθύνη, δε θα 'χεις και τα δικαιώματα. Ειδικά όταν όλες οι επιλογές είναι σκατά, τότε είναι τα δύσκολα.

Δηλαδή μπρος γκρεμός και πισω ρέμα? Υποθετικά. Υπάρχει και το λευκο. Δε σε εκφράζει κανεις. Ψήφισες τον κανενα και έχεις καθε δικαιωμα στην κριτική.
  • Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υποθετικά. Υπάρχει και το λευκο. Δε σε εκφράζει κανεις. Ψήφισες τον κανενα και έχεις καθε δικαιωμα στην κριτική.

Με την λευκη ψυφο ενισχύεται το κόμμα οπου θα εκλεχτει κοινος γινεσε εσυ και γενικά οποιος ψυφισει λευκο υπεύθυνος για το πρωτο κομμα τωρα δεν θέλω να κρίνω αν είναι καλό η κακο ;-)

• Like 1
Δημοσ.

Ακριβώς.

Όταν το λευκό πάει υπέρ του 1ου και ακόμα κι αν ψηφίσω κάποιο μικρό κόμμα το οποίο δεν μπει τελικά στη Βουλή πάλι ενδέχεται να ενισχύσω τον 1ο, ποια άλλη επιλογή έχω πλην της αποχής?

Δεν αντιλέγω ότι μεγάλο ποσοστό απλά αδιαφορεί, αλλά είναι και κάποιοι που όντως δεν πάνε γιατί δε τους εκφράζει κανένας

Δημοσ.

Αυτό όμως είναι ένας άδικος εκλογικός νόμος. Το λευκό δε θα πρεπε να ειναι απλα λευκό; Να μη πηγαίνει υπερ κανενος; Γιατι να ψηφιζω ειτε το θελω ειτε οχι ενα κομμα; Γιατί να μη μπορώ να εκφρασω την ουδετεροτητα μου έλλειψη ικανου πολιτικου σχήματος (βάση των πιστεύω μου) και η λευκή μου ψήφος να πηγαίνει υπερ καποιου που δε θα ήθελα. Ποσο δημοκρατικό ειναι αυτό;

Δημοσ.

Αυτό όμως είναι ένας άδικος εκλογικός νόμος. Το λευκό δε θα πρεπε να ειναι απλα λευκό; Να μη πηγαίνει υπερ κανενος; Γιατι να ψηφιζω ειτε το θελω ειτε οχι ενα κομμα; Γιατί να μη μπορώ να εκφρασω την ουδετεροτητα μου έλλειψη ικανου πολιτικου σχήματος (βάση των πιστεύω μου) και η λευκή μου ψήφος να πηγαίνει υπερ καποιου που δε θα ήθελα. Ποσο δημοκρατικό ειναι αυτό;

Ακριβώς αυτο φιλε/η μ αυτό ενοουσα εμεσα με το καλό η κακος που πα ;-)

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή μπρος γκρεμός και πισω ρέμα? Υποθετικά. Υπάρχει και το λευκο. Δε σε εκφράζει κανεις. Ψήφισες τον κανενα και έχεις καθε δικαιωμα στην κριτική.

Είπα και παραπίσω πως με το λευκό συμφωνώ αν πια δε σε εκφράζει ούτε ένα από τα 100 κόμματα.

Και αυτό γιατί δίνεις το παρόν όχι ως κάποιος που ίσως και να αδιαφορεί (99% κατ' εμέ) αλλά ως κάποιος που δηλώνει πως "παιδιά, εγώ θέλω να ψηφίσω, αλλά δεν καλύπτομαι από τις επιλογές σας, κάντε τα κουμάντα σας για να 'χετε την ψήφο μου".

• Like 1
Δημοσ.

Είπα και παραπίσω πως με το λευκό συμφωνώ αν πια δε σε εκφράζει ούτε ένα από τα 100 κόμματα.

Και αυτό γιατί δίνεις το παρόν όχι ως κάποιος που ίσως και να αδιαφορεί (99% κατ' εμέ) αλλά ως κάποιος που δηλώνει πως "παιδιά, εγώ θέλω να ψηφίσω, αλλά δεν καλύπτομαι από τις επιλογές σας, κάντε τα κουμάντα σας για να 'χετε την ψήφο μου".

Το θέμα είναι το πως εκλαμβάνουν τα κόμματα το "λευκό", "άκυρο","αποχή" .Κάτι μου λέει ότι δεν τους πολυ νοιάζει.

Δημοσ.

Είναι μάλλον το πρώτο που τους νοιάζει. Κάθε φορά το αίμα χύνεται για τους "αναποφάσιστους".

Αν ο "αναποφάσιστος" πουλήσει τον εαυτό του με μια λευκή, νομίζω η φάση θα πάει κάπως καλύτερα.

Εν πάσει περιπτώσει, εμένα προσωπικά -χέσε τα κόμματα- μου δίνει πολύ μεγαλύτερη αίσθηση πολιτικής ασφάλειας να ξέρω ότι ο τύπος πήγε και έριξε λευκό επειδή ναι μεν "όλα σκατά" αλλά δείχνοντας ότι τον νοιάζει αυτό.

Από το καφενείο και τον καναπέ τα "λαμόγια όλοι μωρέ, δε βαριέσαι" το μόνο που ξεκίνησε ποτέ ήταν ο ωχαδερφισμός μεταμφιεσμένος σε υπεράνω απάθεια.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι μάλλον το πρώτο που τους νοιάζει. Κάθε φορά το αίμα χύνεται για τους "αναποφάσιστους".

Ερώτημα.

Αν έχουμε μεγάλη αποχή αυτό δεν οφελεί τα κόμματα του "συστήματος"?Με την λογική ότι αφού ψηφίζουν λιγότεροι (οι οποίοι πολύ πιθανόν να μην τους ψήφιζαν ...) δίνουν μεγαλύτερη δύναμη στους πιστούς ψηφοφόρους τους οι οποίοι αποτελούν ένα σταθερό νούμερο(μέλη κόμματος,βολεμένοι, κτλ).

πχ

Έχω κόμμα και παίρνω 15 ψήφους standard κάθε 4 χρόνια από τους 200 που ψηφίζουν συνολικά.Αν οι 200 γίνουν 100 και γω έχω πάλι τους 15 standard δεν θα είμαι πιο δυνατός απέναντι στους άλλους?

Στα υπόλοιπα με κάλυψες.

• Like 1
Δημοσ.

Ερώτημα.

Αν έχουμε μεγάλη αποχή αυτό δεν οφελεί τα κόμματα του "συστήματος"?Με την λογική ότι αφού ψηφίζουν λιγότεροι (οι οποίοι πολύ πιθανόν να μην τους ψήφιζαν ...) δίνουν μεγαλύτερη δύναμη στους πιστούς ψηφοφόρους τους οι οποίοι αποτελούν ένα σταθερό νούμερο(μέλη κόμματος,βολεμένοι, κτλ).

πχ

Έχω κόμμα και παίρνω 15 ψήφους standard κάθε 4 χρόνια από τους 200 που ψηφίζουν συνολικά.Αν οι 200 γίνουν 100 και γω έχω πάλι τους 15 standard δεν θα είμαι πιο δυνατός απέναντι στους άλλους?

Στα υπόλοιπα με κάλυψες.

Γι'αυτό φωνάζουμε να ψηφίσει ο κόσμος.

Δημοσ.

Δεν μπορω να καταλαβω, πως περιμενετε να αλλαξει κατι με ενα κομμα, με μια επανασταση με οτιδηποτε χωρις να αλλαξει πρωτα το 80% (τυχαιο ποσοστο, παιζει ναναι μεγαλυτερο) των πολιτων με αρνητικη κοινωνικη και συλλογικη συνειδηση. 

Ολες οι χωρες εχουνε διαφθορα, πολιτικους που τους νοιαζει η τσεπη τους παρα το συνολο, και ολα τα σχετικα. Η μονη διαφορα ειναι οτι σε αυτες τις χωρες υπαρχει ελεγχος, και το κοινωνικο συνολο εχει ενα αισθημα της συλλογικης ευθυνης. Δεν ειναι απλα λεξεις, δεν ειναι θεωρητικες εννοιες, ειναι κατι που υπαρχει. 

Αμα δεν αποκτησουμε κανονες ΣΕ ΟΛΕΣ τις εκφανσεις της ζωης μας δεν αλλαζει τιποτα. Δεν μπορεις να πεις οκ, στο διπλο παρκαρισμα πχ, στα αυθαιρετα σε οτιδηποτε θα ειμαι ειμαι Ουγκαντα, αλλα σε αλλα θεματα πχ φορολογικο Ευρωπη. Η εισαι σε ολα Ευρωπη, η σε ολα Ουγκαντα.

Δημοσ.

Ναι ρε συ Lucifer, αλλά το λευκό πάει στον 1ο. Χεστήκανε λοιπόν αν σε καλύπτουν ή όχι, απ τη στιγμή που παίρνουν έστω και έμμεσα το κουκί

Δημοσ.

Ανοίγεις πολύ μεγάλο θέμα, αλλά το ξεκινάς τελείως λάθος. Η είσοδος των Ορκ στην βουλή ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα μιας ήδη εκφασισμένης κοινωνίας που τους ανέχεται στους δρόμους, στα καφενεία, στα γήπεδα, στις γειτονιές, στις δουλειές, στα σχολεία [..]

Λάθος. Έχει μεγάλη πρακτική διαφορά το να είναι κάποια πολιτική έκφραση εντός ή εκτός Βουλής. Όχι κερασάκι, τούρτα ολόκληρη.

Αυτή η αδυναμία αντίληψης** της πρακτικής διαφοράς είναι μάλλον η αιτία που οδηγεί πολλούς στη μη συμμετοχή στις εκλογές. Κάποιος που κουβαλάει πιστόλι και κυνηγάει μετανάστες είναι παράνομος. Κάποιος που είναι στην Βουλή, κουβαλάει πιστόλι και ψηφίζει για φράχτες/ναρκοπέδια στον Έβρο αφενός είναι 100% νόμιμος, αφετέρου (και το χειρότερα) είναι πολλαπλάσια πιο αποτελεσματικός.

Η ψήφος της βασιλικής χουντογιαγιάς, πρακτικά, είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τη μη ψήφο 100 ορθολογικά σκεπτόμενων ακαδημαϊκών.

Τέλος, αποχή δεν σημαίνει μόνο "δεν ψηφίζω", σημαίνει και δεν εκπροσωπούμαι/δεν θέλω να εκπροσωπούμαι. Που αν είσαι αντισυστημικός/πεσιμιστής/αναρχικός/whatever βγάζει νόημα, αλλά μετά γυρνάς στο πρόβλημα της δεύτερης και τρίτης παραγράφου μου. Καλύτερα ψήφισε τον Γιάννη από τα Εξάρχεια, ώστε να μειώσεις την δύναμη των κομμάτων που δεν γουστάρεις και να περάσεις ηχηρό μήνυμα "δεν μου κάνετε", παρά να δίνεις το δικαίωμα στο Mega να σε λέει παραλία και να νομιμοποιείς (δια της αποχής) αυτά που σου κάνουν.

**Επειδή και μένα αν μου το έγραφαν αυτό θα παρεξηγούσα, πολύ, δεν το εννοώ με την έννοια του mental capacity. Αν σε είχα για τέτοιο δεν θα σου απαντούσα καν. Εδώ το εννοώ με την έννοια των πιστεύω του καθενός.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...