Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα.
ειμαι αποφοιτος του μαθηματικου τμηματος Αθηνων.
αν κανω μεταπτυχιακο στη Λογιστικη πχ στο ΤΕΙ καβαλας θα μπορω να ανοιξω λογιστικο γραφειο?

Δημοσ.

αυτό μου το ρωτούσε κι άλλος μαθηματικός σε μεταπτυχιακό που κάναμε, αλλά δεν ήξερα τι να του πω

γενικά έχω την εντύπωση ότι με μεταπτυχιακό δε γίνεσαι οικονομολόγος ώστε να γραφτείς στο επιμελητήριο και να  έχεις δικαίωμα υπογραφής λογιστή, όπως και ένας οικονομολόγος δε μπορεί να κάνει μεταπτυχιακό στα μαθηματικά και να πάει να διδάξει σε σχολείο 

στη τελική όμως μπες στο επιμελητήριο και δες ποια πτυχία είναι αποδεκτά

Δημοσ.

http://www.oe-e.gr/oe/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=80&Itemid=143&lang=el

Εδώ είσαι. Και με ΙΕΚ γινεσαι, το θεμα ειναι τι κατηγοριας λογιστης θες να εισαι.

μα εχω τελειωσει μαθηματικο γτ να παω σε ιεκ?

το διαβασα αυτο απο το επιμελητηριο αλλα δε βρηκα καπου που να λεει ποιοι αποφοιτοι μπορουν να ασκησουν το επαγγελμα... :/

Δημοσ.

Προφανώς δεν κατάλαβες το πνεύμα του παιδιού που ανέφερε το ΙΕΚ. τεσπα, αν αποφασίσεις να κάνεις το μεταπτυχιακό κάνε ένα τηλ στο οεε και ρώτα

Δημοσ.

και τώρα γίνεσε... λογιστής. Ουτως η αλλως μπατε σκύλοι αλέστε ειναι το επάγγελμα αυτό. Οποιος θέλει κάνει οτι θέλει. Κριμα παντως που δεν γινεται το ιδιο για τους πιλότους, και γω θα θελα να γινω ενας...

Δημοσ.

Πιλότος ανέκαθεν ήθελες κάποια εκπαίδευση, λογιστής παλιότερα γινόσουν με απολυτήριο δημοτικού. Τουλάχιστον πλέον σου ζητάει ένα πτυχίο, πόσο πιο κλειστό θα το ήθελες το συγκεκριμένο επάγγελμα; Μη τρελαθουμε

Δημοσ.

OP, κάτσε κάπου μερικά χρόνια να μάθεις τη δουλειά. Το να ανοίξεις λογιστήριο χωρίς ίχνος εμπειρίας είναι απλά πεταμένα χρήματα.

Δημοσ.

Πιλότος ανέκαθεν ήθελες κάποια εκπαίδευση, λογιστής παλιότερα γινόσουν με απολυτήριο δημοτικού. Τουλάχιστον πλέον σου ζητάει ένα πτυχίο, πόσο πιο κλειστό θα το ήθελες το συγκεκριμένο επάγγελμα; Μη τρελαθουμε

χα! Ευθυμήσαμε και για το 2015. Μια ζώη μπανανία είμασταν, δεν θα αλλάξει κατι τώρα.

Επειδή κάτι γινόταν λάθος επι Χ χρόνια, σημαίνει οτι πρεπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε λάθος στην αιωνιότητα. Κάποτε πιλοτος γινόσουν επειδη εφτιαχνες ενα αεροπλάνο στο γκαράζ σου.Καμια εκπαιδευση. 

Το να πάρεις ενα πτυχίο που διασφαλίζει καποιες ελάχιστες γνώσεις δεν κάνει το επάγγελμα ΚΛΕΙΣΤΟ. Μην λέμε οτι μας κατέβει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το να πάρεις ένα πτυχίο γενικά μπορεί να μη σημαίνει τίποτα για την ικανότητά σου η οποία εδώ που τα λέμε προκύπτει κυρίως από την εμπειρία, από την άλλη στις μέρες μας απαιτείται να έχεις κάποιο χαρτί ενώ στην εποχή του πατέρα μου για παράδειγμα γινόταν όποιος ήθελε γιατί αν γίνονταν μόνο οι πτυχιούχοι δε θα έφταναν , τι άλλο θα έπρεπε να απαιτείται;

αν κάποιος θέλει να σου εμπιστευθεί τα φορολογικά του ενώ έχεις ελάχιστη εμπειρία είναι δικό του θέμα, από κει και πέρα πιστεύω ότι τα πράγματα είναι σχετικά "χαλαρά" γιατί υπάρχει και μεγαλύτερη ανάγκη για εργατικό δυναμικό στο συγκεκριμένο κλάδο σε σχέση με άλλους, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι κορεσμένος.

αλλά πέρα από τα τυπικά προσόντα το πώς θα εξελιχθεί κάποιος σε αυτή τη δουλειά εξαρτάται κυρίως από το τι κάνει στη δουλειά του, αν είσαι βλήμα ή δε προσπαθείς να μάθεις ή δε σου δίνονται και οι ευκαιρίες τότε θα είσαι απλά στα χαρτιά λογιστής, το οποίο στη τελική δε σημαίνει και κάτι εφ΄όσον δεν εμπνέεις εμπιστοσύνη για το κάτι παραπάνω..

τέλοσπαντων, παρόλο που βλέπω πολλούς να ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο επάγγελμα, δεν είναι κάτι που θα τους πρότεινα. πολύ άγχος, μεγάλη ευθύνη για λίγα λεφτά για τους περισσότερους , γενικά βαρετή δουλειά , πολλοί παράξενοι να σε πρήζουν για βλακείες, διαρκώς αυξανόμενος όγκος δουλειάς για τα ίδια λεφτά και για πελάτες που θέλουν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι και πολλές φορές συνθήκες εργασίες ουγκάντας για τους απλούς εργαζόμενους...

(συν ότι πολλές φορές πρέπει να φας στη μάπα και άλλους εργαζόμενους που δουλεύουν σε συνθήκες ουγκάντας.. εμένα με έχουν κάνει "εκτελεστή" σε ό,τι αφορά τα εργασιακά και πρέπει να αντιμετωπίζω όσους πρόκειται στη συνέχεια να απολύσω..)

απλά διατηρείς την ελπίδα ότι κάποτε μπορείς να σταθείς στα πόδια σου, το οποίο όμως και πάλι δεν είναι και το πιο απλό πράγμα (όπως γενικά το να είσαι εε στην ελλάδα) 

επειδή ξέρω αρκετό κόσμο που δουλεύει στο κλάδο δεν ενθουσιάζομαι με αυτά που ακούω, άμα μπλέξεις βέβαια και μάθεις κάποια πράγματα θες να μείνεις γιατί έχεις ξεκινήσει να "επενδύεις" εκεί, αλλά για μένα καλύτερα να μην μπλέξεις καν, εκτός αν έχεις γερά νεύρα ή αν έχεις άκρες και έτοιμη στρωμένη δουλειά

edit, ψορσαιρ εσύ είσαι; 

Επεξ/σία από qsis
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...