pssst Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Παιδιά δεν ξέρω αν έφταιγε το ότι έκανα την αφαίρεση του χαλινου μαζί με την περιτομή πάντως αυτές τις μέρες που πέρασαν, πιο μεγάλη ενόχληση είχα στο σημείο που κόπηκε ο χαλινος(ραμματα και αιμορραγίες κλπ) παρά γύρω γύρω από την περιτομή όπου ουσιαστικά η ενόχληση από τα ραμματα που πιέζουν στο σημείο είναι μικρή. Πόνος υπάρχει στο χαλινο και όχι γύρω γύρω(εκτός βέβαια από την 1η μέρα που πονάς παντού γενικώς), ενώ τέλος τα περί ενόχλησης από το μποξεράκι κλπ που ακουμπάει μετά την επέμβαση θέλω να πω ότι δεν είναι σχεδόν τίποτα και συνηθίζεται, σίγουρα σε ένα βαθμό είναι περίεργο αλλά όταν έχεις τόσα αλλά να ασχοληθείς σε εκείνο το σημείο αυτό πραγματικά είναι το λιγότερο... Δε μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να γίνει περιτομή και να παραμείνει ο χαλινός.
kaktos77 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δε μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να γίνει περιτομή και να παραμείνει ο χαλινός. Προφανώς και έχεις δίκιο, απλά αυτό που έγραψα αφορά τη σύγκριση ανάμεσα στην αφαίρεση μόνο του χαλινου και στην ολική περιτομή που έκανα. Απλά ήθελα να πω ότι το πιο ζόρι τουλάχιστον σε εμένα ήταν ο χαλινος γιατί μερικοί γράφουν ότι ο χαλινος δεν είναι τίποτα...
logistoulis Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 εγώ είχα κάνει χωριστά χαλινό, χωριστά περιτομή με διαφορά 10ετιας μάλιστα ο χαλινός όντως δε μου ήταν τίποτα, κατά τη περιτομή πάντως ανέφερε ο χειρούργος ότι ήταν πολύ βολικό για τη δική του διαδικασία ότι δεν υπήρχε ΚΑΙ ο χαλινός στη μέση 1
kaktos77 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Καλησπέρα και πάλι παιδιά, βρίσκομαι στην 22η ημέρα μετά την επέμβαση. Χθες το βράδυ έφυγαν τα δύο τελευταία ράμματα που είχαν απομείνει και πλέον μπορώ να πω πως όλα είναι αρκετά πιο εύκολα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, δεν υπάρχουν ενοχλήσεις και αιμορραγίες(αν εξαιρέσω ένα μόνο σημείο εκεί που έχει κοπεί ο χαλινός που ακόμα βγάζει λίγο αιματάκι το οποίο κάνει κρούστα και δεν έχει κλείσει ακόμα εντελώς). Οπότε σήμερα πήγα και αγόρασα την επουλωτική κρέμα ώστε να την ξεκινήσω ενώ παράλληλα σκέφτομαι προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας να πραγματοποιήσω και μια επίσκεψη στο γιατρό(αν και μου είχε πει οτι δεν χρειάζεται) για να μου πει αν όλα είναι οκ και πλέον μπορώ να δουλέψω σωστά . Δύο πράγματα που θα ήθελα να ρωτήσω να μου πείτε αν ξέρετε είναι αν πρώτον πρέπει να σταματήσω, εφόσον τα ράμματα έπεσαν, τις πλύσεις με χαμομήλι που έκανα 3 φορές την ημέρα. Υπάρχει κάποια άλλη χρησιμότητα του χαμομηλιού εκτός από το να ρίξει τα ράμματα; Να βάζω δηλαδή πλέον μόνο την επουλωτική ή να συνεχίσω παράλληλα και τις πλύσεις; Θα ρωτήσω σαφώς τον γιατρό στο ραντεβού που θα γίνει απλά ρωτάω μέχρι την επόμενη εβδομάδα πως να πράξω. Και δεύτερον αν την επουλωτική θα την βάζω μόνο στα σημεία που έγινε η περιτομή ή και στο σημείο που αφαιρέθηκε ο χαλινός; Σας ευχαριστώ!
funbreaker Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Καλησπέρα και πάλι παιδιά, βρίσκομαι στην 22η ημέρα μετά την επέμβαση. Χθες το βράδυ έφυγαν τα δύο τελευταία ράμματα που είχαν απομείνει και πλέον μπορώ να πω πως όλα είναι αρκετά πιο εύκολα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, δεν υπάρχουν ενοχλήσεις και αιμορραγίες(αν εξαιρέσω ένα μόνο σημείο εκεί που έχει κοπεί ο χαλινός που ακόμα βγάζει λίγο αιματάκι το οποίο κάνει κρούστα και δεν έχει κλείσει ακόμα εντελώς). Οπότε σήμερα πήγα και αγόρασα την επουλωτική κρέμα ώστε να την ξεκινήσω ενώ παράλληλα σκέφτομαι προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας να πραγματοποιήσω και μια επίσκεψη στο γιατρό(αν και μου είχε πει οτι δεν χρειάζεται) για να μου πει αν όλα είναι οκ και πλέον μπορώ να δουλέψω σωστά . Δύο πράγματα που θα ήθελα να ρωτήσω να μου πείτε αν ξέρετε είναι αν πρώτον πρέπει να σταματήσω, εφόσον τα ράμματα έπεσαν, τις πλύσεις με χαμομήλι που έκανα 3 φορές την ημέρα. Υπάρχει κάποια άλλη χρησιμότητα του χαμομηλιού εκτός από το να ρίξει τα ράμματα; Να βάζω δηλαδή πλέον μόνο την επουλωτική ή να συνεχίσω παράλληλα και τις πλύσεις; Θα ρωτήσω σαφώς τον γιατρό στο ραντεβού που θα γίνει απλά ρωτάω μέχρι την επόμενη εβδομάδα πως να πράξω. Και δεύτερον αν την επουλωτική θα την βάζω μόνο στα σημεία που έγινε η περιτομή ή και στο σημείο που αφαιρέθηκε ο χαλινός; Σας ευχαριστώ! 1. Αναρωτιέμαι αν πρέπει να βάλεις την επουλωτική ενώ υπάρχει ακόμα έστω και ελάχιστη αιμορραγία. Δεν ρωτάς τον γιατρό πρώτα; Έτσι κι αλλιώς 2-3 μέρες νωρίτερα δεν κάνουν διαφορά. 2. Εγώ τις εμβαπτισεις τις έκανα όχι για τα ράμματα μόνο αλλά και για απολυμανση. Πιο συγκεκριμένα, δεν χρησιμοποιούσα χαμομήλι αλλά διάλυμα αποσταγμένου νερού και μπεταντίν. Τις σταμάτησα 10 μέρες περίπου μετά την επέμβαση. Ίσως και πιο νωρίς, δεν θυμάμαι. 3. Επουλωτική να βάζεις όπου έχει σημάδια που θες να φύγουν.
kaktos77 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 1. Αναρωτιέμαι αν πρέπει να βάλεις την επουλωτική ενώ υπάρχει ακόμα έστω και ελάχιστη αιμορραγία. Δεν ρωτάς τον γιατρό πρώτα; Έτσι κι αλλιώς 2-3 μέρες νωρίτερα δεν κάνουν διαφορά. 2. Εγώ τις εμβαπτισεις τις έκανα όχι για τα ράμματα μόνο αλλά και για απολυμανση. Πιο συγκεκριμένα, δεν χρησιμοποιούσα χαμομήλι αλλά διάλυμα αποσταγμένου νερού και μπεταντίν. Τις σταμάτησα 10 μέρες περίπου μετά την επέμβαση. Ίσως και πιο νωρίς, δεν θυμάμαι. 3. Επουλωτική να βάζεις όπου έχει σημάδια που θες να φύγουν. 1. Ναι καλά λες θα την ξεκινήσω από την επόμενη εβδομάδα αφού επισκεφτώ τον γιατρό!! 2. Κατάλαβα, αν και πλέον δεν νομίζω 22 μέρες μετά να χρειάζομαι απολύμανση σκέφτομαι να σταματήσω και εγώ ώστε να κλείσουν και τα οποία σημεία βγάζουν ακόμα ελάχιστο αίμα... 3. Δεν μπορώ να πω ότι έχω σημάδια παρά μόνο κάποιες σημεία στα οποία φαίνεται περίσσευμα δέρματος από το κόψιμο όποτε εκεί σκέφτομαι να τη βάζω. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!
funbreaker Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 3. Δεν μπορώ να πω ότι έχω σημάδια παρά μόνο κάποιες σημεία στα οποία φαίνεται περίσσευμα δέρματος από το κόψιμο όποτε εκεί σκέφτομαι να τη βάζω. Ε πώς είναι δυνατόν να μην έχεις σημάδια στα σημεία που έγιναν οι τομές. Ίσως να μην τα ξεχωρίζεις ακόμα μέχρι να στρώσει η περιοχή. Δεν είναι κάτι φοβερό, είναι κάποιες ουλές, δέρμα δηλαδή με διαφορετικό χρώμα και διαφορετική ελαστικότητα. Για το περίσσευμα δέρματος, αμφιβάλω αν η κρέμα μπορεί να κάνει κάτι μιας και είναι κατά των ουλών.
logistoulis Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Εγώ ρε παιδιά πάντως κατόπιν συμβουλή του δικού μου γιατρού πάντα δεν έβαλα ούτε πεταντιν ούτε χαμομήλια και βασικά δεν έπαθα τίποτα Τον είχα ρωτήσει αν χρειάζεται και μου έλεγε όχι το μόνο που μου είχε πει είναι να το πλένω από ένα διάστημα κι έπειτα . Βέβαια δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες , απλά μου είχε κάνει κι εμένα εντύπωση που μου είχε πει να μην βάλω τίποτα τέτοιο.
kaktos77 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Ε πώς είναι δυνατόν να μην έχεις σημάδια στα σημεία που έγιναν οι τομές. Ίσως να μην τα ξεχωρίζεις ακόμα μέχρι να στρώσει η περιοχή. Δεν είναι κάτι φοβερό, είναι κάποιες ουλές, δέρμα δηλαδή με διαφορετικό χρώμα και διαφορετική ελαστικότητα. Για το περίσσευμα δέρματος, αμφιβάλω αν η κρέμα μπορεί να κάνει κάτι μιας και είναι κατά των ουλών. Τα περισσότερα, ας το πούμε σημάδια, είναι σημεία με διαφορετική ελαστικότητα όπως λες...δεν έχω κάποιο σημάδι με την έννοια άλλου χρώματος ή κάτι τέτοιο, φαίνεται εντελώς φυσιολογικό παρόλο που έχουν περάσει μόνο 23 μέρες... Εγώ ρε παιδιά πάντως κατόπιν συμβουλή του δικού μου γιατρού πάντα δεν έβαλα ούτε πεταντιν ούτε χαμομήλια και βασικά δεν έπαθα τίποτα Τον είχα ρωτήσει αν χρειάζεται και μου έλεγε όχι το μόνο που μου είχε πει είναι να το πλένω από ένα διάστημα κι έπειτα . Βέβαια δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες , απλά μου είχε κάνει κι εμένα εντύπωση που μου είχε πει να μην βάλω τίποτα τέτοιο. Προφανώς και δεν έπαθες κάτι, απλά ίσως να καθυστέρησε λίγο η περίοδος αποθεραπείας σου. Αυτές οι συμβουλές που λένε οι γιατροί είναι από ότι κατάλαβα για να φύγουν τα ράμματα που γρήγορα, να υπάρχει απολύμανση στη περιοχή κλπ. Τα ράμματα θα φύγουν μόνα τους όπως και να έχει, απλά σε εμένα έφυγαν στις 20 μέρες εσένα που δεν έκανες τις πλύσεις μπορεί να καθυστέρησαν λίγο περισσότερο. Όπως και να έχει πιστεύω και εγώ ότι αυτά που λένε να κάνεις έχουν σχέση με το χρόνο και όχι με το αποτέλεσμα. Γιατί και από την πλευρά της απολύμανσης να το πάρεις, τις πρώτες μέρες παίρνεις αντιβίωση οπότε είσαι καλυμμένος, μετά αρχίζεις να πλένεσαι σιγά σιγά σαν άνθρωπος, οπότε εντάξει δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα
logistoulis Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 τα ράμματα φεύγουν με νερό, λιώνουν με το νερό γενικά πάντως από άλλα τραύματα έχω διαπιστώσει ότι με μπεταντιν ή χαμομήλια κτλ καθυστερεί η επούλωση παρά γίνεται πιο γρήγορα. η γρήγορη επουλωση γίνεται πάντα αν κάτι το αφήσεις ήσυχο φυσικά μπήκε μπεταντιν αμέσως μετά την επέμβαση και μπόλικο μάλιστα αλλά στην συνέχεια δεν έβαλα τίποτα απολύτως ΥΓ ούτε αντιβίωση πήρα , τεσπα ο κάθε γιατρός έχει τη δική του φιλοσοφία μάλλον, ο προηγούμενος πχ που μου είχε κάνει το χαλινό μου έλεγε να βάζω φουσιντιν που είναι αντιβιωτική αλοιφή αν δε κάνω λάθος ο τελευταίος ήταν κάθετος ότι δε χρειάζεται τίποτα, μάλιστα μου είχε κάνει και λίγα ράμματα όπως ο ίδιος μου είπε γιατί έτσι θα επούλωνα πιο γρήγορα, πράγμα που όπως μου είπε στη συνέχεια όντως συνέβη (ήταν σε φάση που το πρωτοδοκίμαζε το συγκεκριμένο με τα λίγα ράμματα έχοντας μιλήσει με άλλους συναδέλφους του)
Dagobert Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δε μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να γίνει περιτομή και να παραμείνει ο χαλινός. Γίνεται. τα ράμματα φεύγουν με νερό, λιώνουν με το νερό γενικά πάντως από άλλα τραύματα έχω διαπιστώσει ότι με μπεταντιν ή χαμομήλια κτλ καθυστερεί η επούλωση παρά γίνεται πιο γρήγορα. η γρήγορη επουλωση γίνεται πάντα αν κάτι το αφήσεις ήσυχο φυσικά μπήκε μπεταντιν αμέσως μετά την επέμβαση και μπόλικο μάλιστα αλλά στην συνέχεια δεν έβαλα τίποτα απολύτως ΥΓ ούτε αντιβίωση πήρα , τεσπα ο κάθε γιατρός έχει τη δική του φιλοσοφία μάλλον, ο προηγούμενος πχ που μου είχε κάνει το χαλινό μου έλεγε να βάζω φουσιντιν που είναι αντιβιωτική αλοιφή αν δε κάνω λάθος ο τελευταίος ήταν κάθετος ότι δε χρειάζεται τίποτα, μάλιστα μου είχε κάνει και λίγα ράμματα όπως ο ίδιος μου είπε γιατί έτσι θα επούλωνα πιο γρήγορα, πράγμα που όπως μου είπε στη συνέχεια όντως συνέβη (ήταν σε φάση που το πρωτοδοκίμαζε το συγκεκριμένο με τα λίγα ράμματα έχοντας μιλήσει με άλλους συναδέλφους του) Καλυτερα σε ιατρικά θέματα να μην δίνουμε συμβουλές από το ίντερνετ, μόνοι αρμόδιοι είναι οι θεράποντες ιατροί.
funbreaker Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Γίνεται. Καλυτερα σε ιατρικά θέματα να μην δίνουμε συμβουλές από το ίντερνετ, μόνοι αρμόδιοι είναι οι θεράποντες ιατροί. Έλεος πια με αυτό το πράμα. Έχουμε πει 800 φορές πως δεν δίνουμε ιατρικές συμβουλές αλλά λέμε τις εμπειρίες μας, όπως θα ρωτουσες και έναν φίλο σου που θα είχε παρόμοιο πρόβλημα.
Dagobert Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Με βλέπεις να έδωσα κάποια ιατρική συμβουλή; Δεν είπα κάτι τέτοιο. Απλά κι εσύ ο ίδιος ανέφερες, οτι στο πρώτο χειρουργέιο συστήθηκε αντιβιωτική κρέμα, ενώ στο δεύτερο δεν χρειαστηκε. Για αυτό και διευκρίνησα ότι οι ιατροί είναι οι μόνοι αρμόδιοι να κατευθύνουν τον ασθενή. 1
logistoulis Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 ναι είναι απλά μου έκανε εντύπωση η διαφορετική προσέγγιση του καθενός τεσπα αφού είμαι καλά αυτό έχει σημασία
Προτεινόμενες αναρτήσεις