paperscore Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους και καλές γιορτές! Πρόσφατα αγόρασα το Inventor 18000btu της σειράς Alfa. Έχω μια απορία σε σχέση με την κατανάλωση, αν μπορεί κάποιος να μου την λύσει. Όσον αφορά το ποσο καίει ένα air condition, όπου κι αν έχω διαβάσει, όλοι μιλάνε για τους βαθμούς που πρέπει να το έχουμε το καλοκαίρι και τον χειμώνα. Η σκάλα του fan έχει κάποια σχέση με την κατανάλωση του ρεύματος και αν ναι πόση? Επίσης, αν υπάρχει διαφορά στην κατανάλωση είναι το ίδιο να το δουλεύεις πχ, στους 25 βαθμούς το χειμώνα στην μεσαία σκάλα το fan και το ίδιο αν το έχεις πχ στους 21-22 βαθμούς αλλά στην μεγαλύτερη σκάλα του fan? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2014 από paperscore
dollyyy19 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 στα ινβερτερ,παιζει μεγαλο ρολο και η θερμοκρασια που ζητας,και η ταχυτητα του ανεμνηστηρα,και βεβαιως και οι απωλεις απο μονωση-κουφωματα που ειναι στανταρακια
Basilhs23___ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Το fan δεν έχει μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση, είναι η ισχύς μόνο των ανεμιστήρων, την ένταση των ανεμιστήρων την καθορίζεις εσύ αναλόγως τις συνθήκες άνεσης και τον όγκο του χώρου. Στην καλύτερη 70Watt οικονομία να κάνεις αν χαμηλώσεις την ένταση των ανεμιστήρων.
NikosKallithea Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Υπάρχει περίπτωση να φτάσει τον χειμώνα η θερμοκρασία στο δωμάτιο τους 32 βαθμούς, αυτή ειναι η θερμοκρασία που θέλεις να επιτύχεις? (ο καλοκαιρι στους 32 ενεργοποιούμε την ψύξη) Αν παρ' ολα αυτα το εχεις στους 32 να υπολογίζεις οτι η κατανάλωση θα είναι η συνολική ισχύς του μηχανήματος στην ώρα Τα μηχανήματα πρέπει να ρυθμίζονται στην επιθυμητή θερμοκρασία και για να απόκτηση το δωμάτιο αυτήν την θερμοκρασία οσο πιο γρήγορα γίνετε το μηχάνημα πρέπει να εχει τα ανάλογα btu ετσι ώστε το κομπρεσέρ να μην δουλευει συνεχώς στο φουλ Ο ανεμιστήρας εχει αμελητέα διάφορα κατανάλωσης απο το αν θα ειναι στην πρώτη σκάλα ή στην τελευταία
zio10 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Αυτός που εγκατέστησε το δικό μου μου είπε οτι δεν παίζει ρόλο στην κατανάλωση η ένταση του ανεμιστήρα. Στην πράξη τουλάχιστον, θεωρητικά μπορεί να επηρεάζει
Dare-Devil Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Μεταξύ μικρής και μεγάλης σκάλας στον ανεμιστήρα η διαφορά κατανάλωσης να ναι στα 50 watt και πολλά μπορεί να σου λέω. Πάνω απο 70 watt κατανάλωση δεν έχει η φουλ σκάλα στον ανεμιστήρα. Ειδικά η σειρά Αλφα ο ανεμιστήρας της είναι τεχνολογίας EC. Οπότε καταλαβαίνεις ότι οικονομία πραγματική δεν θα κάνεις με τις σκάλες του ανεμιστήρα όυτε θα δεις διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Πραγματική οικονομία θα κάνεις με το να μην είσαι υπερβολικός με την θερμοκρασία που θες να υπάρχει στον χώρο. Ακόμα και 1 βαθμός λιγότερος κάνει την διαφορά στην κατανάλωση.Οι θερμοκρασίες πρέπει να ναι μεταξύ 19-22 βαθμούς σε θέρμανση και 26-29 στην ψύξη . http://www.inventoraircondition.gr/klimatistika-odigos-sostis-hrisis/vima-2-endeixeis-thermokrasies-klimatistikou/Γενικά η σειρά Alfa της inventor είναι ιδιαίτερα οικονομική σε κατανάλωση και επίσης είναι απο τις καλύτερες σειρές του εμπορίου τόσο σε κατανάλωση όσο και σε χαρακτηριστικά και αξιοπιστία . Τα inventor είναι κατασκευής Gree .
zio10 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Εγώ τα δουλεύω 22-24 ψύξη και 24-30 θέρμανση και πάλι η κατανάλωση είναι πολύ νορμάλ. 19 θέρμανση αν υπολογίσεις και το οτι η ζέατη ανεβαίνει προς τα πάνω σημαίνει οτι θα θέλεις μπουφάν μέσα ατο σπίτι! Και το 29 στην ψύξη μου φαίνεται πάρα πολύ υψηλό!
Dare-Devil Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Εγώ τα δουλεύω 22-24 ψύξη και 24-30 θέρμανση και πάλι η κατανάλωση είναι πολύ νορμάλ. 19 θέρμανση αν υπολογίσεις και το οτι η ζέατη ανεβαίνει προς τα πάνω σημαίνει οτι θα θέλεις μπουφάν μέσα ατο σπίτι! Και το 29 στην ψύξη μου φαίνεται πάρα πολύ υψηλό! Στους 19 το βάζω στην θέρμανση και δεν έχω θέμα . Ισα ίσα κάποιες φορές κάνει ζέστη. Εξάλλου πολλά κλιματιστικά εχουν δευτερο αισθητήρα στο χειριστήριο (όπως το δικό μου) οπότε το φαινόμενο όπου ο αισθητήρας του κλιματιστικού μπερδεύεται επειδή ο αέρας ο ζεστός πάει προς τα πάνω δεν υφίσταται σε αυτή την περίπτωση.
Haldol Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Άμα θέλεις 24-30 βαθμούς μέσα στο σπίτι για να μη φοράς μπουφάν, μάλλον πρέπει να επισκεφτείς γιατρό, χωρίς πλάκα. Στους 19-20 βαθμούς πρέπει να νιώθεις άνετα.
NikosKallithea Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Εγώ τα δουλεύω 22-24 ψύξη και 24-30 θέρμανση και πάλι η κατανάλωση είναι πολύ νορμάλ. 19 θέρμανση αν υπολογίσεις και το οτι η ζέατη ανεβαίνει προς τα πάνω σημαίνει οτι θα θέλεις μπουφάν μέσα ατο σπίτι! Και το 29 στην ψύξη μου φαίνεται πάρα πολύ υψηλό! Κανεις κακή χτηση του μηχανήματος και της τσέπης σου
paperscore Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Συγνώμη παιδιά, 21-22 βαθμούς εννοούσα και όχι 31-32. Διόρθωσα και το πρώτο μου ποστ που είχα κατα λάθος γράψει για θερμοκρασία 31-32 βαθμούς για το χειμώνα ενώ εννοούσα 21-22 βαθμούς.
gia_nnis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 πραγματικα ετσι ειναι.. ρυθμιση κλιματιστικου χειμωνα 19-22 και καλοκαιρι 27-29 για να εχετε την χαμηλοτερη καταναλωση.. Εγω εχω μετρητη.. το κλιματιστικο οσο ειμαι σπιτι δεν το κλεινω και τωρα με 4 βαθμους εξωτερικη καιω σε 24 ωρες 4-4.5kw με μεση θερμοκρασια δωματιου 19.5 σε 11τμ. Η κιλοβατωρα με παει 0.12ε δηλαδη με παει 0,50 εως 0.60ε τις 24 ωρες! θερμοκρασια που με μια μπλουζα καθεσαι ανετα ενω αμα θελω να ειμαι ανετος(κοντομανικο) θα με παει 350watt/h δηλαδη σε 3 ωρες 1kw με θερμοκρασια 22.5 1
zio10 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Τα συγκεκριμένα κλιματιστικά δεν έχουν αισθητήρα στο τηλεκοντρόλ οπότε μιλάμε για περίπου 3 βαθμούς απόκλιση. Άρα, 21-22 βαθμούς το χειμώνα δεν το θεωρώ υπερβολή. Εντάξει το 30 που είπα μπορεί να μπει για λίγη ώρα αν είναι κρύος ο χώρος. Και στην ψύξη 23-24 είναι μια χαρά νομίζω, άντε και 25 καμιά φορά αλλά 29 όχι, βάζω ανεμιστήρα αν είναι
gia_nnis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Τα συγκεκριμένα κλιματιστικά δεν έχουν αισθητήρα στο τηλεκοντρόλ οπότε μιλάμε για περίπου 3 βαθμούς απόκλιση. Άρα, 21-22 βαθμούς το χειμώνα δεν το θεωρώ υπερβολή. Εντάξει το 30 που είπα μπορεί να μπει για λίγη ώρα αν είναι κρύος ο χώρος. Και στην ψύξη 23-24 είναι μια χαρά νομίζω, άντε και 25 καμιά φορά αλλά 29 όχι, βάζω ανεμιστήρα αν είναι το καλυτερο ειναι να χρησιμοποιεις κλιματιστικο μαζι με ανεμιστηρα.. συν μεγιστη οικονομια.. θα διαπιστωσεις οτι δεν θα χρειαστει να το κατεβασεις κατω απο τους 29 1
gia_nnis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Εχω παρατηρησει οτι με την μεγαλη σκαλα και ρυθμιση στους 19 βαθμους εχω χαμηλοτερη καταναλωση απο τι στην quiet(χαμηλοτερη) βγαζει περισσοτερο ογκο αερα αλλα οχι τοσο ζεστο και δεν αφηνει τον συμπιεστη να ανεβασει πολλα watt.. παιδια οποιος δεν εχει, να παρει συσκευη καταναλωσης ρευματος(εργαλειο). Θα σας λυση καθε απορια πανω στην καταναλωση και θα προσαρμοστειτε συμφωνα με τις αναγκες σας.. αυτον εχω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα