giannis_papaioa Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους, (ανοίγω νέο θέμα διότι τα παρακάτω τα θεωρώ εντελώς διαφορετικά απ΄ ότι έχω ήδη γράψει, αφορούν άλλο router κι επίσης ένας που θα κάνει αναζήτηση να διαβάσει για το συγκεκριμένο πρόβλημα) Έχω το router Technicolor TD5136v2. Το πρόβλημα είναι ότι όταν τα πρωινά απενεργοποιώ τον συναγερμό του σπιτιού, έχω αποσυνδέσεις για 15 λεπτά περίπου συνέχεια (σβήνουν μέχρι και όλα τα λαμπάκια του router). Αυτό το κάνει μόνο μετά από την νύχτα-το πρωί, διότι δοκίμασα να ενεργοποιήσω και να απενεργοποιήσω τον συναγερμό κατά την διάρκεια της ημέρας και δεν δημιουργούταν κάποιο πρόβλημα στo router. Κάποιες φορές χάνει το σήμα από το ράδιο που ακούω και φτιάχνει μετά από restart του router. Ο άνθρωπος που μου πέρασε τον συναγερμό λέει δεν μπορεί να το εξηγήσει, είναι περίεργο. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι ανάλογο ; Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει ; Ευχαριστώ άπαντες.
haris013 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 έχεις κέντρο λήψης σημάτων ? γενικά ξέρεις αν έχεις τηλεφωνική γραμμή στο συναγερμό?
giannis_papaioa Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Μόλις χτυπάει ο συναγερμός παίρνει αυτόματα τηλέφωνο στο κινητό μου και στην αστυνομία.
haris013 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Μόλις χτυπάει ο συναγερμός παίρνει αυτόματα τηλέφωνο στο κινητό μου και στην αστυνομία. αν δεν έχει gsm module ο συναγερμός, τότε δεν έχει φιλτράκι adsl μεταξύ τηλεφωνικής γραμμής και συναγερμού ή το φιλτράκι έχει χαλάσει. αν ξέρεις μπορείς να ανοίξεις το κουτί του συναγερμού και να τσεκάρεις τι γίνεται.
giannis_papaioa Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Φιλτράκι έβαλα προχθές την Δευτέρα, καινούριο και το χρυσοπλήρωσα Για χρόνια ήμουν χωρίς φίλτρο !
haris013 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 αν υπάρχει φιλτράκι στο συναγερμό και πίσω απο κάθε τηλεφωνική συσκευή τότε πρέπει να επικοινωνίσεις με την τηλεφωνική υποστήριξη του ISP σου και να το δώσεις βλάβη ώστε να έρθει κάποιος και να το δεί. παλιώτερα είχε αυτή τη συμπεριφορά το δικτυο? 1
giannis_papaioa Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δεν έχει αλλάξει κάτι από τότε που έβαλα το φίλτρο, είχα και συνεχίζω να έχω αποσυνδέσεις στο router. Θα πάρω τον πάροχο να δω τι θα μου πει. 1
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους, (ανοίγω νέο θέμα διότι τα παρακάτω τα θεωρώ εντελώς διαφορετικά απ΄ ότι έχω ήδη γράψει, αφορούν άλλο router κι επίσης ένας που θα κάνει αναζήτηση να διαβάσει για το συγκεκριμένο πρόβλημα) Έχω το router Technicolor TD5136v2. Το πρόβλημα είναι ότι όταν τα πρωινά απενεργοποιώ τον συναγερμό του σπιτιού, έχω αποσυνδέσεις για 15 λεπτά περίπου συνέχεια (σβήνουν μέχρι και όλα τα λαμπάκια του router). Αυτό το κάνει μόνο μετά από την νύχτα-το πρωί, διότι δοκίμασα να ενεργοποιήσω και να απενεργοποιήσω τον συναγερμό κατά την διάρκεια της ημέρας και δεν δημιουργούταν κάποιο πρόβλημα στo router. Κάποιες φορές χάνει το σήμα από το ράδιο που ακούω και φτιάχνει μετά από restart του router. Ο άνθρωπος που μου πέρασε τον συναγερμό λέει δεν μπορεί να το εξηγήσει, είναι περίεργο. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι ανάλογο ; Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει ; Ευχαριστώ άπαντες. αν δεν ενεργοποιησεις το συναγερμο ωστε το πρωι να μην χρειαστει να το απενεργοποιησεις στο κανει παλι?γιατι πραγματι ο συναγερμος δυσκολα να φταιει αφου εβαλες φιλτρο.αλλα και να εφταιγες θα σου ριχνε την συνδεση οταν θα εκανε κληση και θα γινοταν παντα.αλλα θα στην εριχνες για μισο ενα λεπτο οχι για 15 .επισης ακομα και να υποθεσουμε να φταιει κατι αλλο θα σου κανε προβλημα ολη την ημερα οχι μονο το πρωι.οποτε ναι δεν στεκει λογικα.μια λυση θα ηταν να μην οπλισεις τον συναγερμο για να δουμε αν θα το κανει ή να αποσυνδεσεις το συναγερμο(απο το φιλτρο) για να δεις παλι αν θα γινει. οτι το ραδιο χανει το σημα μπορει να ειναι πολλα.μπορει πολλα errors στην γραμμη μπορει αποσυνδεση.πρεπει να δεις αν σβηνει καποιο λαμπακι ή αμα το ιντερνετ γινεται κοκκινο.επισης μεσα απο το ρουτερ 192.168.1.1 και μετα broadband connection σου δειχνει 2 timers δεξια που σου λενε ποση ωρα ειναι Up το dsl και ποση ωρα Up το ιντερνετ .οποτε απο εκει μπορεις να δεις αν εχει πεσει το ιντερνετ.επισης αν πας στο 192.168.1.1 και μετα broadband connections και μετα dsl connection και μετα details συνηθως σου λεει και ποσες αποσυνδεσεις εχει κανει.(loss of signal local/remote). επισης στο 192.168.1.1 και στην πρωτη καρτελλα technicolor gateway πως το λεει και μετα στο configuration σου λεει ποση ωρα ειναι up το ρουτερ απο τοτε που το αναψες.οποτε αν για καποιο λογο κανει reboot θα το δεις. γραφει Time Since Power-on: Φιλτράκι έβαλα προχθές την Δευτέρα, καινούριο και το χρυσοπλήρωσα Για χρόνια ήμουν χωρίς φίλτρο ! ενω ειναι διαδικασια 10 λεπτα για να μπει δυστυχως χρεωνουν κανα 50 αρι την επισκεψη μερικες φορες.το φιλτρο ουτε 2 ευρω δεν κανει.την εργασια πληρωνεις οχι το φιλτρο.
haris013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 αν δεν ενεργοποιησεις το συναγερμο ωστε το πρωι να μην χρειαστει να το απενεργοποιησεις στο κανει παλι?γιατι πραγματι ο συναγερμος δυσκολα να φταιει αφου εβαλες φιλτρο.αλλα και να εφταιγες θα σου ριχνε την συνδεση οταν θα εκανε κληση και θα γινοταν παντα.αλλα θα στην εριχνες για μισο ενα λεπτο οχι για 15 .επισης ακομα και να υποθεσουμε να φταιει κατι αλλο θα σου κανε προβλημα ολη την ημερα οχι μονο το πρωι.οποτε ναι δεν στεκει λογικα.μια λυση θα ηταν να μην οπλισεις τον συναγερμο για να δουμε αν θα το κανει ή να αποσυνδεσεις το συναγερμο(απο το φιλτρο) για να δεις παλι αν θα γινει. οτι το ραδιο χανει το σημα μπορει να ειναι πολλα.μπορει πολλα errors στην γραμμη μπορει αποσυνδεση.πρεπει να δεις αν σβηνει καποιο λαμπακι ή αμα το ιντερνετ γινεται κοκκινο.επισης μεσα απο το ρουτερ 192.168.1.1 και μετα broadband connection σου δειχνει 2 timers δεξια που σου λενε ποση ωρα ειναι Up το dsl και ποση ωρα Up το ιντερνετ .οποτε απο εκει μπορεις να δεις αν εχει πεσει το ιντερνετ.επισης αν πας στο 192.168.1.1 και μετα broadband connections και μετα dsl connection και μετα details συνηθως σου λεει και ποσες αποσυνδεσεις εχει κανει.(loss of signal local/remote). επισης στο 192.168.1.1 και στην πρωτη καρτελλα technicolor gateway πως το λεει και μετα στο configuration σου λεει ποση ωρα ειναι up το ρουτερ απο τοτε που το αναψες.οποτε αν για καποιο λογο κανει reboot θα το δεις. γραφει Time Since Power-on: ενω ειναι διαδικασια 10 λεπτα για να μπει δυστυχως χρεωνουν κανα 50 αρι την επισκεψη μερικες φορες.το φιλτρο ουτε 2 ευρω δεν κανει.την εργασια πληρωνεις οχι το φιλτρο. το θέμα είναι οτι ο συναγερμός εκτός απο όταν τον οπλίζεις και αφοπλίζεις ο εγκαταστάτης(πρέπει) να του έχει ορίσει ανα κάποια χρονικά διαστήματα να στέλνει σήμα οτι είναι online και οτι δουλευεί ο τηλεφωνιτής. οπότε είναι δύσκολο να δει αν φταίει ο συναγερμός ακόμα και αν δεν οπλίσει.
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 αν υπάρχει φιλτράκι στο συναγερμό και πίσω απο κάθε τηλεφωνική συσκευή τότε πρέπει να επικοινωνίσεις με την τηλεφωνική υποστήριξη του ISP σου και να το δώσεις βλάβη ώστε να έρθει κάποιος και να το δεί. παλιώτερα είχε αυτή τη συμπεριφορά το δικτυο? ο παροχος το πρωτο πραγμα που θα του κανει πριν καν στειλει τεχνικο εφοσον ακουσει για αποσυνδεσεις θα ειναι να του αλλαξει profile και να του ανεβασει margin για να εινα πιο σταθερος(θα χασει σε ταχυτητα βεβαια).μετα πρεπει να κανει και ο ιδιος δοκιμες χωρις φιλτρα,τηλεφωνα,σπλιττερ για να δει αν θα κανει την ιδια συμπεριφορα.παλιοτερα δεν ειχε καν φιλτρακι στο συναγερμο οποτε οι αποσυνδεσεις ηταν αναμενομενο οπως μικροτερο sync και περισσοτερα errors(fec,crc,hec) Δεν έχει αλλάξει κάτι από τότε που έβαλα το φίλτρο, είχα και συνεχίζω να έχω αποσυνδέσεις στο router. Θα πάρω τον πάροχο να δω τι θα μου πει. πριν παρεις τον ρουτερ δοκιμασε αυτα που σου ειπα.το καλο ειναι οτι τωρα που μπηκε το φιλτρακι μπορει ευκολα να αποσυνδεσεις τον συναγερμο για να δεις αν εχεις αποσυνδεσεις.πριν ειχες σιγουρα επειδη δεν ειχες φιλτρακι
haris013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 όντως, δεν ξέρω αν επιμείνει όμως στο οτι πριν δεν είχε θέμα η γραμμή μήπως φιλοτιμηθούν και έρθει κάποιος τεχνικός να δεί την καλωδίωση.
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 το θέμα είναι οτι ο συναγερμός εκτός απο όταν τον οπλίζεις και αφοπλίζεις ο εγκαταστάτης(πρέπει) να του έχει ορίσει ανα κάποια χρονικά διαστήματα να στέλνει σήμα οτι είναι online και οτι δουλευεί ο τηλεφωνιτής. οπότε είναι δύσκολο να δει αν φταίει ο συναγερμός ακόμα και αν δεν οπλίσει. σιγουρα στελνει και σημα καποια στιγμη ή καποιες στιγμες της ημερας.απλα να δουμε εστω το πρωι αν θα στο κανει ή οχι.το λεω μηπως ειναι καποιο θεμα της γραμμης και στο κανει αυτο το πρωι και ειναι ασχετο με το συναγερμο.γιατι δεν στεκει να κανει πχ 10 κλησεις και ολανα ειναι οκ και το πρωι να κανει παλι μια τυπικη κληση και να σου κανει θεμα.επισης κανε μια καλη.ανοιξε το κουτι του συναγερμου και δες αν εχει βαλει το φιλτρο σωστα.μην το εχει βαλει αναποδα.θα πρεπει η γραμμη απο τον τοιχο να πηγαινει στην μυτη του φιλτρου που γραφει line (αν δεν εχει βυσμα και ειναι θυληκο απλα θα γραφει line)και τα καλωδια του συναγερμου να πηγαινουν στο πισω μερος του φιλτρου στο θυληκο βυσμα που γραφει phone.αλλιως ασε το συναγερμο εκτος μια μερα να δεις αν θα σου κανει θεμα η οχι.μετα που αλλαξες το φιλτρο ειδες διαφορα στο ποσο συγχρονιζει ο ρουτερ και στα χαρακτηριστικα της γραμμης.τα εχεις γραφει στο αλλο θεμα για να τα συγκρινουμε με τωρα. όντως, δεν ξέρω αν επιμείνει όμως στο οτι πριν δεν είχε θέμα η γραμμή μήπως φιλοτιμηθούν και έρθει κάποιος τεχνικός να δεί την καλωδίωση. η καλωδιωση δεν ειναι ευθυνη του παροχου. β.και πριν ειχε θεμα αποσυνδεσεων και στις αποσυνδεσεις συνηθως το πρωτο πραγμα ειναι να σου αλλαξουν το profile.αν και μετα απο αυτο εχεις θεματα εκει ναι μπορει να ερθει τεχνικος.επισης τρεχουν και καποια voice tests που βγαζουν αν εχει κατι παραξενο η γραμμη.αν η γραμμη δεν βγαλει τιποτα παραξενο εκει ναι παιζουν με τα profiles.αν βγαλει κατι παραξενο αναλογως τι ειναι αυτο τοτε ειτε παει τεχνικος στο σπιτι ειτε παει βλαβη στον οτε. 1
haris013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. το καλύτερο που μπορεί να κάνει αρχικά ο OP είναι να δεί αν έχει μπεί σωστά το φίλτρο.(ελπίζω να μην είναι συνδεδεμένο το τάμπερ του κουτιού του συναγερμού και χαλάσει τον κόσμο )
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. το καλύτερο που μπορεί να κάνει αρχικά ο OP είναι να δεί αν έχει μπεί σωστά το φίλτρο.(ελπίζω να μην είναι συνδεδεμένο το τάμπερ του κουτιού του συναγερμού και χαλάσει τον κόσμο ) σπανια το συνδεουν ευτυχως.μια φορα εχω δει συνδεδεμενο να ειναι και ναι μου πηρε τα αυτια.μια φορα σε 50-60 ισως και παραπανω συναγερμους που εχει τυχει να ανοιξω για να δω για φιλτρο ή και να βαλω. 1
haris013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 σπανια το συνδεουν ευτυχως.μια φορα εχω δει συνδεδεμενο να ειναι και ναι μου πηρε τα αυτια.μια φορα σε 50-60 ισως και παραπανω συναγερμους που εχει τυχει να ανοιξω για να δω για φιλτρο ή και να βαλω. ναι και εμένα μια δυο φορές μου έχει τύχει και τις 2 φορές η εσωτερική συρήνα ήταν δίπλα στο αυτί μου φρίκη λέμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις