giannis_papaioa Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Παιδιά καλή χρονιά, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις που μου δίνετε, να ενημερώσω τα εξής : - Ρώτησα επανειλλημένα τον τεχνικό του συναγερμού αν υπάρχει η πιθανότητα να μπήκε ανάποδα το φίλτρο και μου είπε όχι, με τίποτα - Πήρα τηλέφωνο τον πάροχο, μου ανέβασε το SNR Margin και από 8 Μbps που έπιανα, τώρα πιάνω 4 Mbps αλλά συνέχισα να έχω αποσυνδέσεις. - Έβγαλα όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν τηλεφωνικό καλώδιο και φίλτρο (φαξ, σταθερό, συναγερμό) και μέχρι στιγμής, εδώ και 3 ώρες, δουλεύει χωρίς αποσύνδεση. Έχω τις εξής απορίες : - Σχετίζεται η ταχύτητα, είτε το download είτε το upload, με την ποιότητα της μουσικής από το ράδιο ; Δηλαδή με πιο χαμηλή ταχύτητα θα πρέπει να πέσω και σε πιο χαμηλή ποιότητα ας πούμε ; - Σε κάποια φάση εχθές μου αναβόσβηνε το λαμπάκι του WPS, τι μπορεί να σημαίνει ; - Έβαλα, ενώ έκανα πειράματα, για λίγο το Firewall στο disable και είδα τα hits να ανεβαίνουν κατακόρυφα. Τι σημαίνει αυτό ; Τώρα το έβαλα στις default ρυθμίσεις πάλι βέβαια. - Το Band μπορεί να αλλάξει από τα 2.4 στα 5 GHz ;
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Παιδιά καλή χρονιά, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις που μου δίνετε, να ενημερώσω τα εξής : - Ρώτησα επανειλλημένα τον τεχνικό του συναγερμού αν υπάρχει η πιθανότητα να μπήκε ανάποδα το φίλτρο και μου είπε όχι, με τίποτα - Πήρα τηλέφωνο τον πάροχο, μου ανέβασε το SNR Margin και από 8 Μbps που έπιανα, τώρα πιάνω 4 Mbps αλλά συνέχισα να έχω αποσυνδέσεις. - Έβγαλα όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν τηλεφωνικό καλώδιο και φίλτρο (φαξ, σταθερό, συναγερμό) και μέχρι στιγμής, εδώ και 3 ώρες, δουλεύει χωρίς αποσύνδεση. Έχω τις εξής απορίες : - Σχετίζεται η ταχύτητα, είτε το download είτε το upload, με την ποιότητα της μουσικής από το ράδιο ; Δηλαδή με πιο χαμηλή ταχύτητα θα πρέπει να πέσω και σε πιο χαμηλή ποιότητα ας πούμε ; - Σε κάποια φάση εχθές μου αναβόσβηνε το λαμπάκι του WPS, τι μπορεί να σημαίνει ; - Έβαλα, ενώ έκανα πειράματα, για λίγο το Firewall στο disable και είδα τα hits να ανεβαίνουν κατακόρυφα. Τι σημαίνει αυτό ; Τώρα το έβαλα στις default ρυθμίσεις πάλι βέβαια. - Το Band μπορεί να αλλάξει από τα 2.4 στα 5 GHz ; οκ αν δεν το εβαλε αναποδα καλο αυτο. ναι λογικα σου ανεβασαν το margin. επρεπε ομως να αλλαξεις profile αφου δοκιμασεις πρωτα να βγαλεις τα τηλεφωνα για να ειμαστε πιο σιγουροι αν φταιει κατι απο τις συσκευες ή αν φταιει η γραμμη. ναι μεν λες οτι ακομα και με αλλαγη profile εχεις αποσυνδεσεις απλα με πιο μεγαλο margin θα ειναι πιο δυσκολο να κανει αποσυνδεση. και 4 mbit για ραδιοφωνο φτανουν μια χαρα.ουτε μισο megabit δεν τρωει. το wpsκανονικα για να αναβοσβηνει σημαινει οτι πρεπει να το πατησες εσυ.εχει ενα κουμπακι που γραφει wps και το πατας για να συνδεθει μια συσκευη ασυρματα πανω. μπορει να το εκανες καταλαθος οποτε μην σε ανησυχει.απλα αν κανει αποσυνδεση μην το κοιτας με το ραδιοφωνο μονο αλλα κοιτα μεσα απο τον ρουτερ απο τους timers και απο το loss of signal Οπως σου εγραψα. ΤΟ firewall η κλειστο η ανοιχτο μην ανυσηχεις παλι.αυτο βλεπει ας το πουμε διαφορες επιθεσεις οποτε θα βλεπεις να ανεβαινουν. δεν σημαινει οτι ολα αυτα ειναι επιθεσεις.παντα το κλεινω το firewall στο ρουτερ.useless το θεωρω. οχι δεν εχει 5 ghz αυτο το ρουτερ. ναι και εμένα μια δυο φορές μου έχει τύχει και τις 2 φορές η εσωτερική συρήνα ήταν δίπλα στο αυτί μου φρίκη λέμε ναι απορω ποιος το σκεφτηκενα βαζει την σειρηνα εκει.με ωτοασπιδες πρεπει να πας εκτος αν μπορεις να κλεσεις το tamper πριν πας εκει το οποιο χτυπαει ακομα και να μην ειναι ενεργοποιημενος ο συναγερμος.
giannis_papaioa Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστώ και πάλι, ο τεχνικός του παρόχου μου είπε ότι θα μου αλλάξει προφίλ για να το παρακολουθήσει. Όταν λοιπόν μου το άλλαξε και συνέχισε τις αποσυνδέσεις τότε κι εγώ αποσύνδεσα όλες τις συσκευές (δουλεύει χωρίς αποσύνδεση από εχθές το βράδυ !!!! ) Πατούσα πριν κάτι ημέρες όλα τα κουμπιά μαζί, το reset μόνο του, ένα άλλο κουμπί που έχει από πίσω (και δεν ξέρω τι κάνει) αλλά το WPS αναβόσβησε την επόμενη μέρα Στο ράδιο μου εμφανίζει buffering και το έψαξα στο Internet, επηρεάζεται από την ταχύτητά μου όπως διάβασα (δεν ξέρω αν ισχύει όντως όμως). Ακούω σε πολύ υψηλή ποιότητα, γι' αυτό μάλλον το χάνει το σήμα. Υπάρχει καμιά λύση (πέρα από το να κατεβάσω την ποιότητα) ; Παρατηρώ πως με το ΖΤΕ είχα καλύτερο signal. Τώρα έχω καλύτερη ταχύτητα (πριν μου κάνουν τις αλλαγές στο SNR Margin) και ας ελπίσω ότι είναι πιο σταθερό. Συμπεράσματα : Γράφω για να μην την πατήσει κάποιος άλλος, δείχνει να έφταιγε το φίλτρο του Φαξ, μάλλον είχε πιάσει σκόνη έτσι όπως το είχα πεταμένο κάτω. Από τότε που το αφαίρεσα έχω μία αποσύνδεση μόλις την ημέρα. Έβαλα τον συναγερμό και το σταθερό πάλι και δουλεύουν όλα μια χαρά. Στο πολυμηχάνημα που έχω, έχω αφαιρέσει το καλώδιο του Φαξ τελείως, χρειάζεται να το έχω συνδεδεμένο ; Δεν το θέλω το Φαξ. Τι να κάνω για να μην έχω καθόλου αποσυνδέσεις ; Γιατί και η μία αποσύνδεση μπορεί να είναι αμελητέα αλλά έχει σημασία και πότε θα στην κάνει. Αν με αποσυνδέσει την ώρα που ανεβάζω π.χ. ένα video στο YouTube από το iMovie και μου διακόψει οριστικά την αποστολή τότε ναι είναι μπελάς. Οπότε αν μπορώ να το φτιάξω, γιατί όχι ; Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2015 από giannis_papaioa
Pap_Lam Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Update : Μίλησα με τον πάροχο πάλι, μου έβαλε το Margin στο 6.3/6.7 και με τάραξε στην αποσύνδεση το μηχάνημα. Μετά το άλλαξε σε 6.3/6.3 (Up/Down) και δούλεψε μια χαρά. Τώρα είναι στο 6.3/6.4 (δεν ξέρω γιατί άλλαξε πάλι) και δουλεύει επίσης μια χαρά.
haris013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Update : Μίλησα με τον πάροχο πάλι, μου έβαλε το Margin στο 6.3/6.7 και με τάραξε στην αποσύνδεση το μηχάνημα. Μετά το άλλαξε σε 6.3/6.3 (Up/Down) και δούλεψε μια χαρά. Τώρα είναι στο 6.3/6.4 (δεν ξέρω γιατί άλλαξε πάλι) και δουλεύει επίσης μια χαρά. μπορείς να δώσεις τα στοιχεία της γραμμής σου? κυρίως το attenuation.
Pap_Lam Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Με το παλιό μου router, το ΖΤΕ, είχα SN Margin 6.0/7.1 - Επομένως θα έπιανα και καλύτερες ταχύτητες στο Up, ισχύει αυτό ;
haris013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 είναι ψηλά το attenuation, το θέμα είναι αν ήταν τόσο και παλιά ή αναίβηκε λόγο κάποιας βλάβης στην καλωδίωση. επίσης συγχρονίζεις αρκετά καλά σε ταχύτητα με αυτό το att. για κάποιο λόγο
Pap_Lam Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 είναι ψηλά το attenuation, το θέμα είναι αν ήταν τόσο και παλιά ή αναίβηκε λόγο κάποιας βλάβης στην καλωδίωση. επίσης συγχρονίζεις αρκετά καλά σε ταχύτητα με αυτό το att. για κάποιο λόγο Σε ευχαριστώ, να και μια εικόνα από το παλιό μου router για να συγκρίνουμε (είμαι 4 χιλιόμετρα από τον ΟΤΕ περίπου):
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Σε ευχαριστώ και πάλι, ο τεχνικός του παρόχου μου είπε ότι θα μου αλλάξει προφίλ για να το παρακολουθήσει. Όταν λοιπόν μου το άλλαξε και συνέχισε τις αποσυνδέσεις τότε κι εγώ αποσύνδεσα όλες τις συσκευές (δουλεύει χωρίς αποσύνδεση από εχθές το βράδυ !!!! ) Πατούσα πριν κάτι ημέρες όλα τα κουμπιά μαζί, το reset μόνο του, ένα άλλο κουμπί που έχει από πίσω (και δεν ξέρω τι κάνει) αλλά το WPS αναβόσβησε την επόμενη μέρα Στο ράδιο μου εμφανίζει buffering και το έψαξα στο Internet, επηρεάζεται από την ταχύτητά μου όπως διάβασα (δεν ξέρω αν ισχύει όντως όμως). Ακούω σε πολύ υψηλή ποιότητα, γι' αυτό μάλλον το χάνει το σήμα. Υπάρχει καμιά λύση (πέρα από το να κατεβάσω την ποιότητα) ; Παρατηρώ πως με το ΖΤΕ είχα καλύτερο signal. Τώρα έχω καλύτερη ταχύτητα (πριν μου κάνουν τις αλλαγές στο SNR Margin) και ας ελπίσω ότι είναι πιο σταθερό. Συμπεράσματα : Γράφω για να μην την πατήσει κάποιος άλλος, δείχνει να έφταιγε το φίλτρο του Φαξ, μάλλον είχε πιάσει σκόνη έτσι όπως το είχα πεταμένο κάτω. Από τότε που το αφαίρεσα έχω μία αποσύνδεση μόλις την ημέρα. Έβαλα τον συναγερμό και το σταθερό πάλι και δουλεύουν όλα μια χαρά. Στο πολυμηχάνημα που έχω, έχω αφαιρέσει το καλώδιο του Φαξ τελείως, χρειάζεται να το έχω συνδεδεμένο ; Δεν το θέλω το Φαξ. Τι να κάνω για να μην έχω καθόλου αποσυνδέσεις ; Γιατί και η μία αποσύνδεση μπορεί να είναι αμελητέα αλλά έχει σημασία και πότε θα στην κάνει. Αν με αποσυνδέσει την ώρα που ανεβάζω π.χ. ένα video στο YouTube από το iMovie και μου διακόψει οριστικά την αποστολή τότε ναι είναι μπελάς. Οπότε αν μπορώ να το φτιάξω, γιατί όχι ; το wps οσο θυμαμαι ενεργοποιειται για λιγο και μετα σβηνει.τωρα να το κανε την επομενη μερα μου ακουγεται κουφο. οσο θυμαμαι μετα απο κανα λεπτο και κατι απενεργοποιειται.και το κουμπακι αυτο για το wps ειναι στο πλαι.το reset αμα το πατησεις για 4-5 seconds θα κανει hard reset ολο το router και θα ερθει σε factory defaults. ποσο υψηλη ποιοτητα να ακους που δεν σε φτανου 4 mbit?ραδιοφωνο ειναι οχι 4k video. δοκιμασε να χαμηλωσεις ποιοτητα εκτος αν φταιει μετα κατι αλλο.η να σου κανει αποσυνδεση ή να πηγαινει αργα το wireless και για αυτο το buffering ή να φταιει ο σταθμος που ακους. ή να ειναι αρκετa errors στην γραμμη λογω προβληματων γραμμης ειτε μεσα ειτε εξω απο το σπιτι. καλυτερο wireless εννοεις το zte απο το 5130?δυσκολο κανονικα.το zte εχει και αρκετα θεματα με το wireless. αλλα ta thomson/technicolor ειναι πολυ πιο σταθερα. για αυτο σου ειπα να δοκιμασεις χωρις συσκευες να δεις μηπως φταιει καποια συσκευη ή να φταιει καποιο φιλτρο. ειναι το πρωτο που σου ειπα πριν δοκιμασεις αλλαγη profile. αν δεν θες το φαξ βγαζεις το τηλεφωνικο καλωδιο μαζι με το φιλτρο απο τον τοιχο. υποχρεωτικα παιζεις με profile μετα μπας και γλυτωσεις και αυτην την μια αποσυνδεση αλλα θα χασεις σε ταχυτητα.δεν μπορεις να τα εχεις ολα. τωρα αν φταιει κατι αλλο στην καλωδιωση του σπιτιου δεν ειναι ευκολο να το δεις γιατι θελει δοκιμη σε καταναμεμητη/χωνευτη μετα. Update : Μίλησα με τον πάροχο πάλι, μου έβαλε το Margin στο 6.3/6.7 και με τάραξε στην αποσύνδεση το μηχάνημα. Μετά το άλλαξε σε 6.3/6.3 (Up/Down) και δούλεψε μια χαρά. Τώρα είναι στο 6.3/6.4 (δεν ξέρω γιατί άλλαξε πάλι) και δουλεύει επίσης μια χαρά. περιμενε γιατι κατι δεν εχεις καταλαβει με τα profiles.α.το profile καταρχην το μετραμε με το downstream margin.του up δεν μας νοιαζει.επισης δεν υπαρχει profile 6 ,6.3 ,6,4 και παει λεγοντας.το profile πχ σε forthnet ειναι 6,8,11,15.δεν υπαρχουν ενδιαμεσα.οτι αντι για 6 εισαι 6,3 ειναι φυσιολογικο.μπορει το margin να παιζει +-1 και σε πιο παραξενες γραμμες και +-2 ή και παραπανω.αν δεν μπορεις να παιξεις σταθερα με 6 θα σε πανε στο 8 μετα.υπαρχουν και καποια αλλα profiles που ειναι παλι 6 margin αλλα κοβουν καποιες συχνοτητες για σταθεροτητα χωρις να αλλαξει το margin.αυτο θα φανει απο την ταχυτητα.δεν μπορεις να το δεις αλλιως. Με το παλιό μου router, το ΖΤΕ, είχα SN Margin 6.0/7.1 - Επομένως θα έπιανα και καλύτερες ταχύτητες στο Up, ισχύει αυτό ; εισαι αρκετα μακρυα απο τον οτε για αυτο και 44 attenuation.καθε ρουτερ διαβαζει διαφορετικα την γραμμη οποτε ναι μπορει απο ρουτερ σε ρουτερ να δεις διαφορα στην ταχυτητα ειτε του Up ειτε του down.μπορει πχ με το ενα να εχεις καλυτερο Up μετο αλλο καλυτερο down.τωρα βλεπω 6 profile απλα δεν ξερω αν ειναι το default 6 ari διοτι στο αλλο σου θεμα ειχες 1021 up με 9 margin στο Up οπως και λιγοτερο attenuation.Οποτε ή δεν φορας 6αρι default profile και φορας καποιο αλλο 6αρι που σου κοβει ή κατι εχει πειραχτει στην καλωδιωση και για αυτο δεν εχεις το1021 που ειχες πιο παλια στην εικονα που ειχες σηκωσει.παιζει να ειναι κανα masked profile γιατι βλεπω και διαφορα λιγο μεγαλη μεταξυ data rate και attainable αν και το 6.6 margin δικαιολογει αυτην την διαφορα.κανε κανα reboot να δουμε παλι.και σιγουρα δεν πειραξες κατι αλλο στην καλωδιωση?συγκρινε τα νουμερα σου με την αλλη εικονα σου στο αλλο θεμα http://www.insomnia.gr/topic/553175-router-zxhn-h108l/page-2 είναι ψηλά το attenuation, το θέμα είναι αν ήταν τόσο και παλιά ή αναίβηκε λόγο κάποιας βλάβης στην καλωδίωση. επίσης συγχρονίζεις αρκετά καλά σε ταχύτητα με αυτό το att. για κάποιο λόγο ειχε 40 σε προηγουμενο ποστ.και Upload 1021.σαν να πειραξε κατι ή να μπηκε καποιο profile.ναι για 40 attenuation 9 mbit Που παιζει σχεδον ειναι μια χαρα ταχυτητα.το 10 ειναι το attainable που οκ δεν θα το πιασει. Σε ευχαριστώ, να και μια εικόνα από το παλιό μου router για να συγκρίνουμε (είμαι 4 χιλιόμετρα από τον ΟΤΕ περίπου): αυτη ειναι απο παλια ή απο τωρα.αν ειναι απο παλια τοτε το technicolor επαιζε καλυτερα.αν ειναι απο τωρα το zte φαινεται να συγχρονιζει λιγο καλυτερα στο Up εκτος αν απλα ετυχε .αλλα στο down παιζει λιγοτερο γενικα για μενα κρατα το technicolor ( πιο stable) αλλα δες τι γινεται με τα profiles και τι γινεται και με την καλωδιωση εκει. ναι με 40 attenuation εισαι 3,5 km περιπου. οπως επισης αν το ρουτερ ειναι μακρυα απο το pc και παιζεις wireless αν δεν εχεις καλο σημα θα κανει buffering λογω wireless οχι λογω ιντερνετ.
Pap_Lam Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Γεια σου pouline, από εχθές το απόγευμα ο πάροχος μου πειράζει το Margin ψάχνοντας για την χρυσή τομή. Τώρα γράφει το εξής στην σελίδα του router : Up/Down - 6.4/6.3. Το router μου είναι στα 2 μέτρα από τον υπολογιστή μόλις ! Στην καλωδίωση δεν πείραξα τίποτα, μόνο το φίλτρο στον συναγερμό που έβαλα και έβγαλα τελείως το καλώδιο του Φαξ που δείχνει να έφταιγε. Η εικόνα του ΖΤΕ είναι την τελευταία μέρα που είχα το συγκεκριμένο router, περίπου πριν 10 ημέρες.
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 οπως σου ειπα δεν θα σου πειραξουν το margin αν δεν τουςπαρει τηλεφωνο.και αν στο πειραξουν θα δεις απο 6 να παει 8.δεν υπαρχει 6,3 profile κτλ.απλα +-1 οπως σου εγραψα ειναι φυσιολογικο.δοκιμασε αλλο καναλι στο wireless του ρουτερ.παντως για καποιο λογο δεν ξερω αν ειναι profile αν ειναι κατι αλλο αλλα αν δεις τα χαρακτηριστικα του technicolor τωρα και πριν εχουν διαφορα στο Up.εκτος αν απλα ετυχε και τωρα εισαι παλι στα 1021 Upload.
Pap_Lam Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 * Ράδιο ακούω στα 320 Kbps MP3. Upload τώρα έχω γύρω στα 0.7 - 0.8. Θα δω μήπως μπορέσω με restart του router ή αλλαγή καναλιού να κάνω τίποτα. Φωτό που τράβηξα τώρα μόλις : Και μία μετά από το restart :
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 * Ράδιο ακούω στα 320 Kbps MP3. Upload τώρα έχω γύρω στα 0.7 - 0.8. Θα δω μήπως μπορέσω με restart του router ή αλλαγή καναλιού να κάνω τίποτα. Φωτό που τράβηξα τώρα μόλις : Και μία μετά από το restart : τωρα μαλιστα η δευτερη φωτο ειναι σωστη.δοκιμασε με καλωδιο να ακουσεις ραδιοφωνο να δουμε αν θα το κανει.αν δεν το κανει αλλαξε καναλι στο wireless.και 320kbps δεν ειναι τιποτα.να μου λεγες video θα ελεγα οκ.αλλα και 2 mbit να ειχες θα ακουγες κανονικα.εσυ εχεις 10.αν δεν ειχες αποσυνδεσεις θα σου λεγα να ζηταγες fast path αλλα αστο γιατι θα τα κανει χειροτερα.
Pap_Lam Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Τώρα δεν έχω την παραμικρή αποσύνδεση πάντως αλλά στο speedtest.net μου βγάζει πολύ χαμηλές τιμές. Kαι το Margin τώρα είναι 5.5/6.3. Αυξομειώνεται κατά πολύ. Με ενδιαφέρει η ταχύτητα (και το download και το upload), άρα καλύτερα να μην πάω σε fast path.
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Τώρα δεν έχω την παραμικρή αποσύνδεση πάντως αλλά στο speedtest.net μου βγάζει πολύ χαμηλές τιμές. Kαι το Margin τώρα είναι 5.5/6.3. Αυξομειώνεται κατά πολύ. Με ενδιαφέρει η ταχύτητα (και το download και το upload), άρα καλύτερα να μην πάω σε fast path. το speedtest ειναι παντα σχετικο ειδικα αμα το τρεχεις με wireless. το ξαναλεω .to margin μπορει να το δεις να πηγαινει απο 6 σε 5 και απο 5 σε 6 ή και σε 7.δεν ειναι παραξενο αυτο.αυτο που βλεπεις ειναι μικρη αυξομειωση (0,5). ναι αστο το fast path.στα 9,5 mbit εισαι σχεδον τωρα οποτε μια χαρα εισαι.ειδικα αν μεινει και σταθερα ετσι. θεματα θα εχεις αν πεσει το margin κατω απο 4.
Προτεινόμενες αναρτήσεις