Προς το περιεχόμενο

H Apple πατεντάρει stylus με δυνατότητα γραφής σε όλες τις επιφάνειες


mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με διαρροή από το γραφείο πατεντών, η Apple πειραματίζεται με την κατασκευή ενός stylus, ή αλλιώς smartpen, το οποίο θα μπορεί να γράφει σε οποιαδήποτε επιφάνεια ενώ ταυτόχρονα θα προβάλει τα χειρόγραφα στην οθόνη ενός smartphone ή tablet.Επιπλέον, το ασύρματο stylus θα έχει δυνατότητα αλλαγής της μύτης του ώστε να μπορεί ο χρήστης να γράψει με μελάνι ή και με άλλα υλικά ενώ θα υπάρχει και μια άλλη έκδοση τού που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις οθόνες των iPad με τον ίδιο τρόπο όπως ένα κανονικό στυλό. Η συσκευή θα ενεργοποιείται όταν απομακρυνθεί από τη βάση της, όταν αγγίξει ένα κομμάτι χαρτί ή όταν το επιλέξει ο χρήστης.

 

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της πατέντας της Apple, έχει ήδη το Livescribe 3 smartpen, το οποίο είναι πολύ πιο πολύπλοκο καθώς χρησιμοποιεί μια κάμερα υπερύθρων στη μύτη για να καταγράψει το χειρόγραφο κείμενο και απαιτεί τη χρήση ειδικού χαρτιού και μεγάλης ποσότητας ενέργειας. Η πατέντα της Apple έχει καταχωρηθεί από το 2010 και αφορά hardware που έχει ήδη διαθέσιμα στην αγορά η εταιρεία, τα iPhone και iPad.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Πάντως αν η Apple συνοδεύσει τελικώς τις συσκευές της με stylus, τότε θα σπάσει την παράδοση που θέλει τον Steve Jobs να ήταν αντίθετος με τη χρήση του στις συσκευές του αφού όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει για ανταγωνιστικές συσκευές, «αν έχει stylus, τότε ξέρεις ότι τα κάναν σαλάτα». Άλλωστε είναι γνωστό πως για χάρη του ανταγωνισμού, η Apple έχει πάει ενάντια στην επιθυμία του συν-ιδρυτή της, όπως με την πρόσφατη κυκλοφορία του iPhone 6 Plus με τη μεγαλύτερη οθόνη που έχει καταγραφεί στην ιστορία του iPhone. Η Samsung έχει ήδη κυκλοφορήσει το S Pen για τη σειρά των Galaxy Note smartphone ενώ και η LG βρίσκεται σε συζητήσεις για ανάλογο αξεσουάρ για το LG G4.

 

Link.png Site: PhoneArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο,τι οι να σχολιαστεί πάνω σε αυτό θα θεωρηθεί κακοπροαίρετο :lol:

 

Η apple πάντως που μας "έσωσε" απο τα πενάκια των παλιών smartphone ασχολείται με πενάκια, πολύ καλό!

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά από την μία που "άλλαξε" CEO η εταιρεία γιατί ο προηγούμενος δεν έπαιρνε από αλλαγές... Ακόμα με 3.5 οθόνη θα ήταν πολύς κόσμος.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.amazon.com/Tech-Digital-Note-Taking-Captures/dp/B00849KBUS

 κατι παρομοιο ειχε παρει ενας πελάτης μου πριν 5-6 χρόνια (gadgetακιας τρελος αλλα τα δουλευε ολα μια εβδομαδα...). Στην αρχή το ειδα και μου φάνηκε απιθανο να δουλέψει σωστά, στην συνέχεια οπου πήγαινε το εβγαζε απο την τσαντα, το εβαζε σε μια επιφάνεια και με το πενακι αρχιζε ειτε να γράφει είτε να σχεδιάζει (διακοσμητής γαρ). Γύριζε στο γραφείο, κούμπωνε το USB στον υπολογιστή του και του έφερνε τα κείμενα σε ενα δικο του προγραμμα το οποιο αποθήκευε σε doc ή τα σχέδια σε jpg...

 

του είχε λύσει τα χέρια σε περιπτώσεις που επρεπε να πάει στον πελάτη για αλλαγές ή προτάσεις

 

Προφανως θα δουλεύει χωρίς την βάση, οποτε δεν θα εχεις και περιορισμό στο μέγεθος της επιφάνειας που δουλεύεις, αλλα και πάλι δουλευε σε όλες τις επιφάνειες.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά αυτός ο Tim Cook τι κάνει ρε παιδιά ;;; Αλλά λέει η θεία μου κι αλλά ακούνε τα αυτιά μου ;;; Ε ;;; Αλλά έλεγε και στήριζε έμπρακτα κ με λογικά επιχειρήματα ο στιβ και αλλά κάνει ο τιμ ;;; Έλεος ... Έλεγε πχ για οθόνη , για πλαστικά κουμπάκια , για αφή , για χρήση multitouch χωρίς πρόσθετα πενάκια ... Πω πωπω όλα τα αντίθετα κάνει και στο τέλος δεν θα διαφέρει ένα iPhone σε χρήση και design από ένα android device

 

Sent from my iPhone using Insomnia

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έλεγε πχ ότι πάνω από 4,κάτι ίντσες είναι παντόφλα και όχι κινητό κοινώς .. Κ έλεγε κ ότι τα πλαστικά κουμπάκια δεν βολεύουν κ πολύ .. Το... Φυσικό πληκτρολόγιο .. Το χεις πάντα ακόμα και όταν δεν το χρειάζεσαι ενώ το πληκτρολόγιο αφής που χει το iOS κλείνει φεύγει αν δεν γράφεις ... Άλλο που έλεγε είναι ότι τα σημεία και οι μηχανισμοί αφής είναι πρωτόγονοι σε σχέση με αυτόν που έχει η εταιρία τότε που το πάρουσιαζε ..

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Προσωπικά για οθόνη και παντόφλες πχ να εγώ έχω το 5s space grey και είχα το 3GS -4-5 και iPad mini 7.9 inches ... Από το 2009 έχω Apple και να δείτε έχω κ ένα Lenovo s920 στο σπίτι 5κατι ίντσες μόνο το iPhone με βολεύει κ με βόλευε πάντα ... Το Lenovo ήταν είναι και θα είναι παντόφλα .. Όποτε με τα 6-6πλας έφαγα φρίκη , ξένερα... Να τονίσω ότι δεν μιλάω για τα μέσα του 6-6πλας .. Είναι τέρας ανεπανάληπτο πολύ μπροστά ... Δεν έχω λόγια αλλά από design και μέγεθος και αντοχές χρήση με ένα χέρι αδύνατη σχεδόν ... Ξεφτίλα άσε .. Α ρε κάποτε μεγάλη Apple τι σου μελέ να πάθεις

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νταξει έλεγε δεν είναι και ο Θεός. Άμα ζούσε και έβλεπε ότι αλλάζουν τα πάντα από την μία στιγμή στην άλλη μόνο αν ήταν τελείως αγυριστο κεφάλι δεν θα άλλαζε τις ίντσες του iPhone έστω για αρχή. Μπορεί να είχε πάρει και την κάτω βόλτα η εταιρία. Ευτυχώς που υπάρχει και ο Tim.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφηστε τι λεγανε και το τι κανουνε..

Εχουμε γεμισει με μετοχους εδω μεσα...

 

Οι προσταγες των καταναλωτων αλλα υποστηριζουν με τις σειρες note και ευτυχως lg και apple φαινεται να βρισκονται στο κυνηγι της δικιας τους υλοποιησης..

 

Εννοειται πως αυτου του ειδους οι λυσεις θα προοριζονται για σημειωσεις και οχι για τη κυρια λειτουργια της συσκευης η οποια θα γινεται με το δαχτυλο..

 

Εγω μονο θετικα αντιμετωπιζω μια τετοια κινηση απ την apple.

Που ξερεις ισως αλλαξω το note, που αποτελει μοναδικη λυση για μενα, στο μελλον!!!

 

Τωρα αν θελετε να κραζετε - γκρινιαζετε ετσι κ αλλιως και σας γεμιζει κατι τετοιο be my guest..

Το σωστο να λεγεται παντως..

 

Υπερ των καταναλωτων ειναι ολα αυτα..

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το να αναιρουν ορισμενα απο αυτα που ελεγαν παλιότερα για εμενα ειναι σωστό, καλυτερα να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις των καταναλωτών παρα να δημιουργήσουν νεες "αναγκες" στους καταναλωτές.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αν είχε δίκιο ο Jobs η όχι θα το δείξει το μέλλον. Πάντως το όραμα του ήταν τελείως διαφορετικό από τον δρόμο που έχει πάρει η Apple.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν ο Jobs είπε όχι στα ''πενάκια'' για θυμηθείτε πως ήταν τότε αυτά και τι ανανέωση έφερε χρησιμοποιώντας μόνο το δάχτυλό μας.

Από τότε έχουν αλλάξει πολλά και η τεχνολογία της γραφίδας, πχ. Wacom, έχει προχωρήσει σε άλλο επίπεδο.

Συμπέρασμα ... πολύ καλά κάνει η Apple  και το πάει παρακάτω ......

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλήθεια,είναι τόσο δύσκολο να χρησιμοποιήσουν ένα wacom η ένα Ntrig που υπάρχουν ήδη στην αγορά και δεν είναι πατενταρισμένα;
Γιατί κάνει τα εύκολα δύσκολα;Εγώ πιστεύω όταν πατεντάρεις κάτι τόσο διαδεδομένο όπως ένα pen-stylus ή όπως θέλουν να το πούνε,μόνο κακό κάνουν στην ανάπτυξη της τεχνολογίας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...