Pablo_Hasan Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 ό,τι και να πάρεις κοιτα να είναι με gore tex
orfeas26 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Τα adidas δεν ειναι 100% στεγανα!!Τα εχω φορεσει και ειναι ωραια…σαν αθλητικο!
Thessalonikios200 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 <p>ό,τι και να πάρεις κοιτα να είναι με gore tex</p> Τα Nike gore tex παίρνουν νερό τα είχα... Επίσης χάλασαν πολύ γρήγορα , σε λιγότερο από χρόνο. Κρίμα γιατί ήταν πολύ άνετα.
orfeas26 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Τα Nike gore tex παίρνουν νερό τα είχα... Επίσης χάλασαν πολύ γρήγορα , σε λιγότερο από χρόνο. Κρίμα γιατί ήταν πολύ άνετα. Σιχαινομαι τα nike!! Δε μ αρεσει καθολου σαν μαρκα γενικα!! Ενας φιλος μου εχει τα bates με το ρυθμιζομενο πατο και ειναι ευχαριστημενος!Τα εχει 2 χρονια τα ριχνει νερο με το λαστιχο και ειναι κομπλε!
Fan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Είχα Bates σε κανονικά άρβυλα. Μοντέλο δεν θυμάμαι αλλά ήταν κάποιο από τα οικονομικά 50-60 ευρώ τα είχα πάρει. Τρία χρόνια κράτησαν άθικτα και μετά σταδιακά άρχισαν να πεθαίνουν σιγά σιγά. ΥΓ. Τα Bates γενικά θεωρούνται από τα ομορφότερα στην εμφάνιση
ikaruga24 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Εγώ όταν ήμουν Kossovo force είχα πάρει κάτι άρβυλα της Gore-Tex από ένα Νορβηγικό πρατήριο και παρά τη χρήση που τρώγανε ακόμα και σήμερα μου είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Φυσικά δεν μπορείς να τα φορέσεις στο κλίμα της Ελλάδας εκτός και αν μιλάμε για αρκετούς βαθμούς μείον γιατί αν δεν υπάρχει σωστό κλίμα τότε ετοιμάσου για μια καλοζυγισμένη μυκητίαση. Την είχα πάθει όταν γύρισα από εκεί και συνέχισα να τα φοράω για ένα μικρό διάστημα στο κλίμα της Ελλάδας.
orfeas26 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Είχα Bates σε κανονικά άρβυλα. Μοντέλο δεν θυμάμαι αλλά ήταν κάποιο από τα οικονομικά 50-60 ευρώ τα είχα πάρει. Τρία χρόνια κράτησαν άθικτα και μετά σταδιακά άρχισαν να πεθαίνουν σιγά σιγά. ΥΓ. Τα Bates γενικά θεωρούνται από τα ομορφότερα στην εμφάνιση Τα Bates που εχω τωρα μου κρατησαν 4,5 χρονια!Αρβυλο των 100€!Ταλαιπωρηθηκε αρκετα σε κατσαβραχα, λασπες,χιονια!Και δεν τα προσεχα καθολου!Πιστευω πως θα καταληξω παλι σε Bates!Απλα θελω να δω ποσο καλα ειναι τα haix
madsc Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Τα adidas δεν ειναι 100% στεγανα!!Τα εχω φορεσει και ειναι ωραια…σαν αθλητικο! Και να θες δεν θα πάρουν, αλλά ναι, άμα πέσεις στη θάλασσα θα πάρουν νερό... από πάνω. Θα σε ακούσει κανείς από τα σώματα ασφαλείας και από εμάς που τα φοράμε χρόνια σε μηχανές με βροχές και βουνά με χιόνια και θα βάλει τα γέλια. Προσέχουμε τι γράφουμε δημόσια, ιδίως για κάτι που δοκιμάσαμε μια φορά μόνο, μην παραπληροφορούμε. ... Αντικειμενικά όμως τα Adidas είναι υπερβολικά άσχημα στην εμφάνιση. ... ΥΓ. Τα Bates γενικά θεωρούνται από τα ομορφότερα στην εμφάνιση Από ποιούς, έχεις φτιάξει λίστα; Για μένα είναι πανέμορφα για τη χρήση που προορίζονται. Εγώ θεωρώ ας πούμε όμορφες μόνο τις μελαχρινές αλλά όχι τις ξανθιές. Θα πρέπει να αρέσουν και σε σένα οι ίδιες; Άσε τα μέλη να αποφασίσουν μόνα τους για υποκειμενικά θέματα. Μην κολλάς ταμπέλες. Το τί αρέσει σε κάποιον και σε 5 γνωστούς του δεν το κάνει αντικειμενικό. /sc
orfeas26 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Και να θες δεν θα πάρουν, αλλά ναι, άμα πέσεις στη θάλασσα θα πάρουν νερό... από πάνω. Θα σε ακούσει κανείς από τα σώματα ασφαλείας και από εμάς που τα φοράμε χρόνια σε μηχανές με βροχές και βουνά με χιόνια και θα βάλει τα γέλια. Προσέχουμε τι γράφουμε δημόσια, ιδίως για κάτι που δοκιμάσαμε μια φορά μόνο, μην παραπληροφορούμε. Από ποιούς, έχεις φτιάξει λίστα; Για μένα είναι πανέμορφα για τη χρήση που προορίζονται. Εγώ θεωρώ ας πούμε όμορφες μόνο τις μελαχρινές αλλά όχι τις ξανθιές. Θα πρέπει να αρέσουν και σε σένα οι ίδιες; Άσε τα μέλη να αποφασίσουν μόνα τους για υποκειμενικά θέματα. Μην κολλάς ταμπέλες. Το τί αρέσει σε κάποιον και σε 5 γνωστούς του δεν το κάνει αντικειμενικό. /sc Τα adidas ειναι στεγανα μεχρι τον αστραγαλο! Εκει που ενωνεται η γλωσσα!Αλλιως απο εκει θα παρει νερο! Ναι κ επςιδη ειμαι στο εβρο εχει χρειαστει να βουλιαξει ολοκληρο το αρβυλο στην λασπη!!100% στεγανα σημαινει να παρει νερο μονο απο πανω! Εφοσον η γλωσσα δεν ειναι ενωμενη με το υπολοιπο αρβυλο τοτε ναι θα παρει νερο! Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2015 από orfeas26
madsc Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Εμ, τώρα λες το ίδιο με ότι γράφουμε τόσην ώρα. Άλλο δεν είναι στεγανό (λόγω μεμβράνης) ένα μποτάκι άλλο θα πάρει νερό από πάνω ή απ' τη γλώσσα. Μην μπλέκουμε τα μέλη. Από πάνω θα πάρει νερό οποιοδήποτε αδιάβροχο μποτάκι ή μπότα ανεξάρτητα μεμβράνης αδιαβροχοποίησης. Για πόλη το GSG είναι από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο. Για μηχανή θες αδιάβροχη μπότα μέχρι το γόνατο. Για τα βουνά (του Έβρου π.χ.) θες άλλη μπότα, πιο σκληρή. /sc
orfeas26 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Εμ, τώρα λες το ίδιο με ότι γράφουμε τόσην ώρα. Άλλο δεν είναι στεγανό (λόγω μεμβράνης) ένα μποτάκι άλλο θα πάρει νερό από πάνω ή απ' τη γλώσσα. Μην μπλέκουμε τα μέλη. Από πάνω θα πάρει νερό οποιοδήποτε αδιάβροχο μποτάκι ή μπότα ανεξάρτητα μεμβράνης αδιαβροχοποίησης. Για πόλη το GSG είναι από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο. Για μηχανή θες αδιάβροχη μπότα μέχρι το γόνατο. Για τα βουνά (του Έβρου π.χ.) θες άλλη μπότα, πιο σκληρή. /sc Εσυ ειπες πιο πανω οτι ειναι στεγανα! Εγω θελω μεχρι πανω εκει που τελειωνει η γλωσσα να μην παιρνει νερο! Τα adidas δδν το κανουν αυτο! Οπως ειπες ειναι για πολη! Εγω οταν λεω εβρο εννοω το ποταμι! Εκει αρβυλο σα το adidas δεν ειναι κ οτι καλυτερο!
haris013 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 ρε παιδιά δεν βάζετε κανά λινκ με διάφορα μοντέλα που ξέρετε, δοκιμασμένα κλπ. εγώ δεν ψάχνω απαραίτητα άρβυλο,με καλύπτει και το μποτάκι, για κάθε μέρα/βόλτα τώρα το χειμώνα το θέλω και για ελαφριές πεζοπορίες σε βουνά. μόνη προϋπόθεση να μην χαλάσει/ανοίξει κλπ κλπ στο πρώτο χρόνο.να κρατήσει δηλαδή όσο γίνεται.
madsc Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 ρε παιδιά δεν βάζετε κανά λινκ με διάφορα μοντέλα που ξέρετε, δοκιμασμένα κλπ. εγώ δεν ψάχνω απαραίτητα άρβυλο,με καλύπτει και το μποτάκι, για κάθε μέρα/βόλτα τώρα το χειμώνα το θέλω και για ελαφριές πεζοπορίες σε βουνά. μόνη προϋπόθεση να μην χαλάσει/ανοίξει κλπ κλπ στο πρώτο χρόνο.να κρατήσει δηλαδή όσο γίνεται. Link έβαλα σε προηγούμενο post. Ότι αναφέρω βρίσκεται στις ντουλάπες μου, οπότε ναι είναι όλα δοκιμασμένα, σε όχι εύκολες συνθήκες και για αρκετά χρόνια τα περισσότερα. Τα ψάχνεις με keywords, βρίσκεις που τα πουλάνε, δοκιμάζεις τι ταιριάζει στο πόδι σου. Η κάθε εταιρεία έχει συνήθως τη δικιά της φόρμα. Για αρχή αν θες να είναι αδιάβροχο πας σε μεμβράνη. Κυκλοφορούν μεμβράνες από αρκετές εταιρείες. Προσωπική προτίμηση Gore Tex. Δεν έχω βρει κάτι άλλο με τα νούμερα της σε διαπνοή. Την θες την διαπνοή. Για πόλη δοκίμασε τα Αdidas GSG που αναφέρθηκαν. Συμπεριφέρεται σαν αθλητικό Δεν κουράζει σχεδόν καθόλου. Ίσως ότι καλύτερο έχω φορέσει. Αξιόλογα μποτάκια Goretex βγάζει και η Salomon αλλά πιο χαμηλά σε ύψος. Για πεζοπορία/hiking δικά μου αγαπημένα τα goretex μποτάκια της Αsolo ή της Μammut. Για βουνό βουνό θες πιο σκληρό άρβυλο για να αντέξει τις κακουχίες π.χ. κάποια πιο σκληρά μοντέλα της Asolo ή Mammut ή Meindl που αναφέρθηκε νωρίτερα. Αυτά που αναφέρω πιο πάνω θα σου βγάλουν και με την πιο σκληρή χρήση εύκολα 2-3 χρόνια, 4-5 χρόνια με συμβατική χρήση. Γι΄αυτό και βρίσκονται στην κατηγορία τιμής 150-200+€ (συγκρίνω λιανικές καταλόγου.) 3 πράγματα κρατάς στο μυαλό σου για να διαλέξεις σωστά. - Όσο σκληραίνει το μποτάκι αντέχει κακουχίες μεν, προστατεύει το πόδι καλύτερα, αλλά γίνεται πιο κουραστικό στο περπάτημα. Αποφασίζεις για τι χρήση το θες πρώτα απ' όλα. - Οι μεμβράνες δεν είναι φτιαγμένες για άνοιξη/καλοκαίρι. Ανάλογα με την διαπνοή τους από τους 18-20C και πάνω ζεσταίνουν και θα ιδρώνεις. - Οποιαδήποτε μεμβράνη θα πάρει νερό από πάνω ή απο ανοίγματα όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα. Για να μπεις σε ποτάμι που αναφέρθηκε, όλα τα από πάνω μποτάκια είναι λάθος επιλογή. Εκεί θες γαλότσα μέχρι το γόνατο ή γαλότσα ενωμένη με αδιάβροχη φόρμα ανάλογα πόσο βαθειά θες να μπεις. Καλές δοκιμές /sc 1
Apoll Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 ρε παιδιά δεν βάζετε κανά λινκ με διάφορα μοντέλα που ξέρετε, δοκιμασμένα κλπ. εγώ δεν ψάχνω απαραίτητα άρβυλο,με καλύπτει και το μποτάκι, για κάθε μέρα/βόλτα τώρα το χειμώνα το θέλω και για ελαφριές πεζοπορίες σε βουνά. μόνη προϋπόθεση να μην χαλάσει/ανοίξει κλπ κλπ στο πρώτο χρόνο.να κρατήσει δηλαδή όσο γίνεται. Βρες καμμιά παλιοσειρά από τα μέσα δεκαετίας του 90 που έχει ΕΣ issue άρβυλο στο κουτί. Ξεκίνα από σήμερα την καθημερινή ιεροτελεστία πρωί - βράδυ με βούρτσα και κλασσικό shoe polish (στο δισκάκι). Δεν χρειάζεται να το γυαλίσεις, αρκεί να του βάζεις ένα γερό χέρι κάλυψη πρωί - βράδυ. Σε 4 εβδομάδες θα έχεις άρβυλο που θα αντέχει για τα επόμενα 19* χρόνια. (και φυσικά μετά τις 4 εβδομάδες θέλει συντήρηση κάθε φορά μετά την χρήση). Έχωντας περάσει 18μηνη θητεία, και 17 χρόνια σκληρή χρήση σε βουνά και λαγκάδια, με χιόνια και λάσπες, ως κυνηγός αλλά και ως απλός περιηγητής. Θα σας πω πότε θα αχρηστευτούν και θα βγάλω το 2ο ζευγάρι που είναι ακόμα στο κουτί. Αν και προβλέπω να μην ξοφάνε ποτέ. Ίσως το καλύτερο προϊόν που πάραχτηκε στην Ελλάδα ποτέ.
kosko42 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 εγώ έχω πάρει αυτά http://www.trezeta.com/website/product-detail.php?g=0&c=34&f=0&l=0&pid=41no more problems
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα