vagelis81 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Καλησπερα και καλη χρονια! Εχω χρονια συνδεση internet σε μια εταιρεια αλλα υπαρχουν πραγματα σχετικα με τη ταχυτητα που δε καταλαβαινω και θελω τη βοηθεια σας. Η συνδεση μου ειναι adsl 24αρα. Θελω λοιπον να ρωτησω τα εξης:Το 24 τι ακριβως σημαινει ;Ειναι εφικτη ταχυτητα η αυτο το 24 ειναι πλασματικο και στη πραγματικοτητα εχω πολυ μικροτερο και επισης με ποιον τροπο μπορω να εξετασω κατι τετοιο; Εδω να σας πω οτι το σπιτι μου ειναι σε κεντρικο σημειο της πολης που διαμενω και το αναφερω γιατι θεωρητικα μπορω να εχω τη μεγιστη ταχυτητα που μου παρεχεται. Και τελος σχετικα με το downloading .Σε προγραμματα που κατεβαζω με τη γνωστη σε ολους μας μεθοδο εχω παρατηρησει οτι η μεγιστη ταχυτητα ειναι κατι περισσοτερο απο 1mbps.Ειναι φυσιολογικο;
Sakiz105 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 24 mbps σημαινει 24000 BITS το δευτερολεπτο (οχι bytes).Θεωρητικα 1mbps ειναι 125000 bytes το δευτερολεπτο (125 KBps).Πρακτικα ομως υπαρχει χασουρα + δεν γινεται να εχεις το μεγιστο οποτε οι ταχυτητες ειναι πιο χαμηλες.Εγω με 12mbps με download manager εχω φτασει το 1,6.Στα γνωστα προγραμματα που λες εσυ μεχρι 1,1. Στο αλλο που ρωτας,δεν γινεται να εχεις 24/24.Το μαξ που μπορεις να εχεις ειναι με vdsl2 να καθεσαι πανω στο καφαο και παλι θα εχεις αποκλιση 1-2 mbps.Στο adsl2 πρεπει να συνδεθεις απευθειας απο το κεντρο οποτε σε αποσταση ανω των 1000-1500 μετρων θα εισαι στα 16-17 mbps και κατεβαινεις
Noobie Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Κατ' αρχήν, πρέπει να ξέρεις ότι τα 24 Mbps (Mega bits per second) δεν είναι 24 MBps (Mega Bytes per second), αυτά τα 2 είναι διαφορετικά. Το 1 MBps ισούται με 8 Mbps, άρα για να υπολογίσεις την μέγιστη ταχύτητα σου σε MBps διαιρείς τα Mbps / 8, άρα στην περίπτωση σου 3 MBps.. (24 Mbps / 8) Το λέω αυτό επειδή στα προγράμματα που κατεβάζεις, η ταχύτητα υπολογίζεται σε MBps και όχι σε Mbps όπως υπολογίζει ο πάροχος την ταχύτητα σου, άρα στην περίπτωση σου έπιασες κάτι περισσότερο από το 1/3 της θεωρητικής μέγιστης ταχύτητας σου. Την ταχύτητα μπορείς να την μετρήσεις σε ιστοσελίδες σαν κι αυτήν: http://www.speedtest.net (έχε υπ' όψιν ότι υπολογίζεται σε Mbps εκεί) 24 mbps σημαινει 24000 BITS το δευτερολεπτο (οχι bytes) Απλά επισημαίνω ότι 24 mbps = 24 εκατομμύρια bits ανά δευτερόλεπτο και όχι χιλιάδες για να μην μπερδευτεί ο φίλος. (ξέρω ότι μάλλον είναι τυπογραφικό λάθος)
Sakiz105 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Απλά επισημαίνω ότι 24 mbps = 24 εκατομμύρια bits ανά δευτερόλεπτο και όχι χιλιάδες για να μην μπερδευτεί ο φίλος. (ξέρω ότι μάλλον είναι τυπογραφικό λάθος) yeap
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα