Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια και καλη χρονια!

λοιπον , εχω μια μητρικη στα χερια μου , που εχει κατεστραμενα 2 usb port.

εχω τρομπα , εχω ταινια αποκολησης , ενα κολητηρι 30w με ψιλοφαγομενη μυτη.

παρ ολα αυτα δουλευω μια χαρα σε χοντροτερα αντικειμενα (ξεκολημα , κολημα)

τωρα οι κολησεις των usb πανω στην μητρικη εχουν πολυ μικρη διαμετρο.

δεν μπορω να λιωσω την κοληση..

τι εργαλεια προτεινετε να αγορασω??

καποιο πιστολι θερμου αερος?αν ναι ποσα watt??

ψωνιζω απο το http://robotstore.gr

αν μπορειτε απο κει να μου προτεινετε κατι

Δημοσ.

Αν σου χρειάζεται συχνά κάτι τέτοιο δες και για κανένα σταθμό με πιστόλι για αποκόλληση. Δεν ξέρω αν έχει το μαγαζί που έβαλες, με μια πρώτη ματιά δεν είδα, αλλά μπορείς να βρεις κι αλλού.

Δημοσ.

Αν σου χρειάζεται συχνά κάτι τέτοιο δες και για κανένα σταθμό με πιστόλι για αποκόλληση. Δεν ξέρω αν έχει το μαγαζί που έβαλες, με μια πρώτη ματιά δεν είδα, αλλά μπορείς να βρεις κι αλλού.

εχεις να προτεινεις κατι??

ενδικτεικα

Δημοσ.

Ας πούμε κάτι τέτοιο έχει τα πάντα (κολλητήρι, πιστόλι θερμού αέρα, πιστόλι για ξεκόλλημα)

http://www.aoyue.eu/aoyue-int2703a-repairing-station-lead-free-hot-air-soldering-station-desoldering.html

ή κάτι παρόμοιο

http://www.aoyue.com/en/product/default.asp?id=309

ή κάτι τέτοιο αν έχεις το κολλητήρι και θέλεις μόνο για ξεκόλλημα

http://www.aoyue.eu/aoyue-soldering-hotair-rework-desoldering-station-preheater-repairing/aoyue-desoldering-station-lead-free-solder/aoyue-int474a-desoldering-station-desoldering-pump.html

Δεν ξέρω ακριβώς για τι χρήση και για τι κόστος ψάχνεις όμως

Δημοσ.

οχι δεν κανω συχνη δουλεια..

δεν μου χρειαζεται ενα τοσο ακριβο πολυεργαλειο..

νομιζεις απλα με ενα πιστολι θερμου αερα και με κολητηρι + τρομπα + ταινια αποκολησης μπορω να τα βγαλω περα?

τετοιες μικροδουλειες πανω σε μητρικες , δεν θελω να βγαλω και κανα ολοκληρομενο.

συνηθως αλλαζω πυκνωτες η κανω μικρο επεμβασεις (καλωδια, ψιλοπραγματακια) που γινονται με κολητιρι.

επισης ποια ειναι η διαφορα αναμεσα στο κολλητηρι και στον πιστολι για ξεκολλημα??

Δημοσ.

Χρειαζεσαι πολυ χοντρη μυτη με αρκετους βαθμους θερμοκρασια,να κολυμπησεις και τα τεσσερα ποδια του usb με κολληση και τατυτοχρονα να τραβας προσεκτικα.Αν ειχες πολυ καλο κολλητηρι δεν θα χρειαζοταν καν να τραβηξεις,πεφτει το βυσμα μονο του κατω.

Αν προσπαθησεις να ανοιξεις μια μια τρυπα και να ρουφηξεις καθε τρυπα,το πιθανοτερο ειναι να κανεις ζημια.

Τα motherboards εχουνε παρα πολλα layers και αυτο κανει την αποκολληση των εξαρτηματων δυσκολη.

Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι τα usb ειναι κολλημενα σε σχημα Π. τα 4 pin για data + ρευμα. και αλλα 4 στα πλαινα για σταθεροποιηση του port.

ειδα κανα 2 video στο youtube. και βλεπω οτι τα εβγαλαν με πιστολη θερμου αερα και τρομπα..

γι αυτο ρωταω..το να βαλω μια χοντρη μυτη με ενα κολλητηρι 50+watt  μου φαινεται πιο δυσκολο καθως θα υπαρχουν και αλλα σημεια που θα πρεπει να λιωσω ταυτοχρονος για να ξεκολλησω το port. στην ουσια ειναι 8 σημεια κολλημενα..εγω με το κολλητηρι μπορω να λιωσω max 4, που σημαινει οτι δεν γινεται να τραβηξω καποια και να αποκολλησουν γιατι τα συγρατανε τα υπολοιπα..ενω με το πιστολι θερμου αερα θα χτυπαω το σημειο , θα ρουφαω..

φανταζει πιο λογικο κατ εμε..

αλλα γι αυτο ειμαι εδω γιατι δεν εχω ξαναεπιχειριση κατι τετοιο..γι αυτο και θελω βοηθεια :)

Δημοσ.

τα usb port απο ποιά μητρική θα τα αφαιρέσεις;;

για εμένα καλύτερα σταθμός με θερμό αέρα/αποκόλληση + μεγάλη προσοχή περιμετρικά μην "πληγώσεις" τπτ άλλο.

παίζει ρόλο και το κολλητήρι βέβαια που διαθέτεις.

Δημοσ.

θέλεις και μεγεθυντικό φακό,είναι ψιλές η κολλήσεις σε τέτοια Motherboard

γιατί δεν το πάς σε τεχνικό-τσακάλι και να στο κάνει "λουκούμι";;

αν δεν έχεις τα εργαλεία,με άλλους τρόπους μπορεί να αποβεί μοιραίο στο Pcb

Δημοσ.

εχεις δικιο σ αυτο..

απο την μια θελω να πεδευτω και να μαθω να το φτιαχνω, με προσοχη ..αλλα απο την αλλη αν κατι παει στραβα δεν ειναι το δικο μου λαπτοπ :P οποτε μπλεκεις αλλου μετα...

στην θεσσαλονικη να το παω σε ποιον?

εδω στα δυτικα-κεντρο

Δημοσ.

εχεις δικιο σ αυτο..

απο την μια θελω να πεδευτω και να μαθω να το φτιαχνω, με προσοχη ..αλλα απο την αλλη αν κατι παει στραβα δεν ειναι το δικο μου λαπτοπ :P οποτε μπλεκεις αλλου μετα...

στην θεσσαλονικη να το παω σε ποιον?

εδω στα δυτικα-κεντρο

αν δεν είναι και δικό σου ακόμα χειρότερα νομίζω.

απο θεσσαλονική δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποιον

Δημοσ.

ρε συ , το λαπτοπ εχει 2 usb θυρες! και η εξυπνη η...Η!!... τις εσπασε και τις 2 :) χααχαχα

δεν εχει usb το λαπτοπ πλεον!μια hdmi της εμεινε και τ ακουστικα μετο μικροφωνο :P

δεν υπαρχει αλλη λυση παιδια..δεν ξερω κανεναν που να κανει τετοιες δουλειες..

επειδη περιμενω αυριο το πιστολι θερμου αερα, πως να κανω την διαδικασια??να βαλω γυρο γυρο αλουμινοχαρτο εκτος απο τις θυρες usb??

θα χτυπησω , λιγο λιγο το σημειο , μεχρι να δω οτι ρευστοποιειτε το καλαι , και μετα τα ρουφαω με τρομπα...κανα τιπ εχτε?

• Like 1
Δημοσ.

επεστρεψααα!!

πηρα ενα πιστολι b+d 1700watt. εχει 2 σκαλες και φτανει μεχρι 600c.

αρχισα λοιπον βαζονταν ενα μεγαλο αλουμινοχαρτο παντου!

εσκισα λιγο τις usb θυρες! και αρχησα να φυσαω!

το πρωτο usb port απλα επεσε απο μονο του!

στο δευτερο , (ηταν τοσο στραβο..) που επρεπε αν ρουφηξω με τρομπα...

τελικα βγηκε και το 2ο!

καθαριζω τωρα λιγο την μητρικη, και ετοιμαζω τα νεα usb port! ελπιζω ν ανοιξει το λαπτοπ!!

btw...εκαψα το γραφειο μου με το πιστολι .... :P δεν πειραζει!θα παρω αλλο!!! (εχω ενα χαμογελο απο δω μεχρι την αθηνα :P)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...