Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, αφού σε κάθε ενοικιαστήριο μπαίνει και η υπογραφή του πρωθυπουργού πάνω.

Τα συμβόλαια δεν είναι υποχρεωτικά από τον νόμο.

Οταν πας στην εφορια με το συμβολαιο ο σκυλος σου το σφραγιζει;;;

Οτι ναναι

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν νοικιάζεις σπίτι είσαι υποχρεωμένος να κάνεις συμβόλαιο και να το καταθέσεις στην εφορία. Αλλιώς θεωρείται φοροδιαφυγή.

• Like 1
Δημοσ.

Όταν νοικιάζεις σπίτι είσαι υποχρεωμένος να κάνεις συμβόλαιο και να το καταθέσεις στην εφορία. Αλλιώς θεωρείται φοροδιαφυγή.

σε κάποια περίπτωση δεν είναι απαραίτητο αλλά δεν θυμάμαι σε ποια...ίσως όταν λήξει αλλά συνεχίζεται η ενοικίαση

Δημοσ.

Δεν νομίζω διότι δεν μπορεί η εφορία να κάνει διασταύρωση. Μόνο αν και ο ενοικιαστής δεν δηλώσει στην εφορία ότι πληρώνει ενοίκιο , τότε ο ιδιοκτήτης δεν έχει πρόβλημα. Όμως είναι και ρίσκο , διότι σε μια ενδεχόμενη αντιδικία, ο ιδιοκτήτης είναι εκτεθειμένος.

Δημοσ.

Τα συμβόλαια είναι απαραίτητα σε κάθε περίπτωση. Η ρητή/προφορική συμφωνία δεν μπορεί να υποκαταστήσει το συμβόλαιο σε οποιαδήποτε μορφή. Το ίδιο ισχύει και για τα μή επίσημα / μη σφραγισμένα απο την εφορία έγγραφα.

Αν η ιδιοκτήτρια κάνει κάποια κίνηση, θα βρεθεί μπλεγμένη και θα πληρώσει αρκετά χρήματα. Δεν την συμφέρει σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο. Σε νομική λύση επίσης δεν συμφέρει να πάει εκτός κ αν της περισσεύουν αρκετά $$$$ καθώς η χασούρα από εξώδικα, παραδώσεις, δικηγόρους κτλ κτλ θα είναι πολύ μεγαλύτερη απο 1-2 ενοίκια....

Γνωρίζεις αν η ιδιοκτήτρια έχει κάνει κάποια υποβολή μέσω του Gsis (ΓΓΠΣ) ? Δεν έχει νόημα να έκανε κάτι τέτοιο και να μην σου έκανε κάποιο συμβόλαιο αλλά είναι ίσως η μοναδική περίπτωση που μπορεί να έχει πάρει κάποια επίσημη μορφή η όλη ενοικίαση του ακινητου...

Δημοσ.

Δεν εχει κανει τιποτα γιατι οταν μπηκα στο σπιτι ρωτησα αν θελει να κανουμε καποιο χαρτι μεταξυ μας και μου τονισε οτι δεν θελει τιποτα να υπαρχει γραπτως

Δημοσ.

Ναι αλλα ετσι ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει ακομα και προφορικη να ειναι η συμφωνια αυτη δεν δηλωνει τιποτα. Εγω μπορω να πω πως συμφωνησαμε ενοικιο 100 ευρω και αυτη να λεει 300

Δημοσ.

Ναι αλλα ετσι ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει ακομα και προφορικη να ειναι η συμφωνια αυτη δεν δηλωνει τιποτα. Εγω μπορω να πω πως συμφωνησαμε ενοικιο 100 ευρω και αυτη να λεει 300

Ας πει κάποιος που ξέρει σίγουρα γιατί έχουμε μπερδευτεί! :)

Δημοσ.

Το θεμα ειναι αν μπορει να κανει κατι με το χαρτι που εχει.συγνωμη που σας κουραζω

Είπαμε, προφορική μίσθωση ισχύει κανονικότατα.

Το πόσο δίνεις φαίνεται από τις αποδείξεις ή κατάθεση στην τράπεζα.

Στην περίπτωσή σου, το χαρτί που έχει μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως αποδεικτικό. Όπως επίσης και μαρτυρίες γειτόνων, φίλων κτλ που ξέρουν ότι μένεις μέσα στο σπίτι.

Δημοσ.

Και χωρίς το χαρτί αν θέλει μπορεί να σε πάει στα δικαστήρια και πιθανώς να κερδίσει αλλά θα είναι μεγάλη περιπέτεια γι'αυτή και θα χρειαστεί έξοδα εκ μέρους της..

Οπότε αν δεν πέσεις σε καμία άτυχη περίπτωση δεν έχεις να φοβηθείς κάτι.

Αν πάει στα δικαστήρια θα πέσει πέος για φοροδιαφυγή γιατί προφανώς δε σκοπεύει να δηλώσει πουθενά αυτό το εισόδημα
  • Like 1
Δημοσ.

Ουτε αποδειξεις υπαρχουν ουτε απο τραπεζα στο χερι τα εδινα δεν ηθελε τιποτα που να ειναι γραπτως.

Άρα χρόνια στο κουρμπέτι η κυρία. Γ$%$#@*& την , τίποτα δεν θα κάνει. Δεν έπιασε σε σένα, το επόμενο θύμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...