frenzy Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Drake το να βάλεις αποσπασματικά την Marine σε εθνικιστικό κρεσέντο, μαζί με 5 φανατικούς ισλαμιστές δεν είναι ρεπορταζ είναι τρομολαγνεία που εντείνει το πρόβλημα αντί να βοηθά στην λύση του. Εντιτ Βρήκα ένα από τα ρεπορταζ που έχουν κοπεί για να φτιαχτεί το βιντεακι του ντρεηκ, κρατάμε τον τυπάκο που λέει πως φοβάται το ισλαμ, τον ιμάμη που λέει πόσο διαφορετικό είναι το κοράνι από τις βαρβαρότητες που υποστηρίζουν κάποιοι και τον τύπο που λέει πόσο ευχαριστημένος είναι από την ελευθερία να είναι μουσουλμάνος στην Γαλλία. https://www.youtube.com/watch?v=Rlvm1r0Jjf8
Porg Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Ας μου θυμίσει κάποιος, πότε ήταν η τελευταία φορά που έλληνες, ιταλοί, ισπανοί μετανάστες τα έσπασαν όλα σε κάποια ευρωπαική χώρα που πήγαν ως μετανάστες γιατί δεν βρήκαν δουλειά η επειδή τους το είπε ο παπάς της ενορίας τους 1
GreyHorse Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Drake το να βάλεις αποσπασματικά την Marine σε εθνικιστικό κρεσέντο, μαζί με 5 φανατικούς ισλαμιστές δεν είναι ρεπορταζ είναι τρομολαγνεία που εντείνει το πρόβλημα αντί να βοηθά στην λύση του. Εντιτ Βρήκα ένα από τα ρεπορταζ που έχουν κοπεί για να φτιαχτεί το βιντεακι του ντρεηκ, κρατάμε τον τυπάκο που λέει πως φοβάται το ισλαμ, τον ιμάμη που λέει πόσο διαφορετικό είναι το κοράνι από τις βαρβαρότητες που υποστηρίζουν κάποιοι και τον τύπο που λέει πόσο ευχαριστημένος είναι από την ελευθερία να είναι μουσουλμάνος στην Γαλλία. https://www.youtube.com/watch?v=Rlvm1r0Jjf8 Τι έβαλες τώρα, υπάρχουν πάνω από 2, άντε 3 άτομα εδώ που μιλούν γαλλικά; Εσύ, εγώ, ο τρίτος ποιος είναι;
frenzy Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Είναι αρκετοί, αλλά το θέμα είναι πως αυτά τα ψευτορεπορταζ όπως του Ντρεηκ που είναι στην ουσία επιλεγμένα αποσπάσματα από άλλα (αντικειμενικότερα) δεν έχουν καμία αξία, ούτε στην συζήτηση, ούτε στο πρόβλημα.
xstreamgamer Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Όσο η Ευρώπη Γερμανοποιείται με πολιτικές λιτότητας για τους αυτόχθονες, και πλήθος παροχών για τους πρόσφυγες αυτά τα αποτελέσματα θα έχουμε.Εδώ στο χωριό που ζω έχουμε 10 35άρηδες που ούτε καν σκέφτονται να κάνουν οικογένεια όχι γιατί δεν μπορούν να βρουν γυναίκα αλλά γιατί δεν έχουν σάλιο και 5 οικογένειες Αλβανών που έχουν από 4 παιδιά η κάθε μία.Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε και πιο πάνω η Ευρώπη σε 100 χρόνια θα είναι ένα ατέλειωτο Μουσουλμανικό κράτος.Πολύ ευχαρίστως να δεχθώ τον όποιον κατατρεγμένο στα εδάφη μου αλλά δεν θα μου επιβάλει αυτός τους όρους του(π.χ απαγόρευση της κατανάλωσης χοιρινού κρέατος στο σχολείο όπου φοιτεί ο γιος μου αλλά θα σεβαστεί τους δικούς μου αλλιώς είναι σαν να προσκαλώ κάποιον σπίτι μου για φαγητό και να ορίζει και το μενού.Τα αυτονόητα νομίζω δεν πρέπει να τίθενται σε διαβούλευση.Είμαστε μία ήπειρος γέρων στην Ευρώπη και αυτό οφείλεται στις νεοφιλελέυθερες πολιτικές που ασκούνται και δεν αφήνουν τους (ιθαγενείς της ) να δημιουργούν πολυπληθείς οικογένειες όπως οι πρόσφυγες καθότι τις δουλειές τις κλέβουν από μας αυτοί,με τσάμπα μεροκάματα καθώς είναι συμβιβασμένοι να διάγουν βίο σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από το δικό μας,αφού ακόμα και έτσι η Ευρώπη μοιάζει για αυτούς παράδεισος.Όποιος δεν το βλέπει ότι πλέον αποτελούν δημογραφική απειλή είναι η τυφλός η θέλει να επιδείξει με λάθος τρόπο το ότι είναι φιλάνθρωπος.Όπως όταν μία Ευρωπαία π.χ μεταναστεύει στη Σ.Αραβία και πιάνει δουλειά σέβεται τα ήθη και τα έθιμα του τόπου και φοράει τουλάχιστον μαντίλα, έτσι και αυτοί εδώ πρέπει να σεβαστούν τις δικές μας αξίες.Σε κανένα κόσμο ακόμα και ουτοπικό αν θέλετε, δεν μπορεί να ισχύει το τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου.
frenzy Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Όσο η Ευρώπη Γερμανοποιείται με πολιτικές λιτότητας για τους αυτόχθονες, και πλήθος παροχών για τους πρόσφυγες αυτά τα αποτελέσματα θα έχουμε. Oι παροχές κι η λιτότητα είναι ίδιες για όλους. Εδώ στο χωριό που ζω έχουμε 10 35άρηδες που ούτε καν σκέφτονται να κάνουν οικογένεια όχι γιατί δεν μπορούν να βρουν γυναίκα αλλά γιατί δεν έχουν σάλιο και 5 οικογένειες Αλβανών που έχουν από 4 παιδιά η κάθε μία.Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε και πιο πάνω η Ευρώπη σε 100 χρόνια θα είναι ένα ατέλειωτο Μουσουλμανικό κράτος. Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας δεν έχει να κάνει με τους αλβανούς όμως. Αν φύγουν πάλι μπακούρηδες θα είστε. Επίσης όταν ένα κράτος έχει υπογεννητικότητα το πρόβλημα είναι το εργατικό δυναμικό και οι συντάξεις. Αν δεν εισάγεις εργατικό δυναμικό να πληρώνει ένσημα, δεν θα παίρνει κανείς σύνταξη. Πολύ ευχαρίστως να δεχθώ τον όποιον κατατρεγμένο στα εδάφη μου αλλά δεν θα μου επιβάλει αυτός τους όρους του(π.χ απαγόρευση της κατανάλωσης χοιρινού κρέατος στο σχολείο όπου φοιτεί ο γιος μου αλλά θα σεβαστεί τους δικούς μου αλλιώς είναι σαν να προσκαλώ κάποιον σπίτι μου για φαγητό και να ορίζει και το μενού. Aν καλέσεις έναν χορτοφάγο, εβραίο, μουσουλμάνο ή χριστιανό την Μ. Παρασκευή σπίτι σου, καλό θα ήταν να ρωτήσεις για το μενού. Επίσης αλλεργίες κλπ, καλό είναι να ρωτάμε. Στα σχολεία, τουλάχιστον εδώ στην Γαλλία απαγορεύονται όλα τα θρησκευτικά σύμβολα, από όλες τις θρησκείες, αλλά επισημαίνεται ο σεβασμός προς όλες τις θρησκείες. Εκεί που απαγορεύεται το χοιρινό, είναι γιατί ο πληθυσμός των μουσουλμάνων είναι μεγάλος και οι σύλλογοι γονέων συμφώνησαν. Δεν έγινε τίποτε, λιγότερη χοληστερίνη για όλους. Τα αυτονόητα νομίζω δεν πρέπει να τίθενται σε διαβούλευση.Είμαστε μία ήπειρος γέρων στην Ευρώπη και αυτό οφείλεται στις νεοφιλελέυθερες πολιτικές που ασκούνται και δεν αφήνουν τους (ιθαγενείς της ) να δημιουργούν πολυπληθείς οικογένειες όπως οι πρόσφυγες καθότι τις δουλειές τις κλέβουν από μας αυτοί,με τσάμπα μεροκάματα καθώς είναι συμβιβασμένοι να διάγουν βίο σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από το δικό μας,αφού ακόμα και έτσι η Ευρώπη μοιάζει για αυτούς παράδεισος.Όποιος δεν το βλέπει ότι πλέον αποτελούν δημογραφική απειλή είναι η τυφλός η θέλει να επιδείξει με λάθος τρόπο το ότι είναι φιλάνθρωπος. Όλα πρέπει να τίθενται σε συζήτηση γιατί καμιά φορά αυτό που θεωρείς εσύ αυτονόητο είναι απλά εσφαλμένη λογική, κάτι που προσπαθώ να σου δείξω σε αυτό το ποστ. Εδώ πέφτεις σε αντίφαση και κάνεις αρκετά σφάλματα, γιατί αν είμαστε ήπειρος γέρων δεν μπορούμε να κάνουμε ικανοποιητικά κάποιες εργασίες. Αυτό σημαίνει πως χρειαζόμαστε περισσότερους νέους να τις κάνουν. Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ μια δουλειά που την κλέβει ένας πρόσφυγας, δώσε μερικά παραδείγματα. Το "τσαμπα μεροκάματα" δεν ισχύει στην Ευρώπη, στην Ελλάδα ίσως αλλά αυτό είναι πάλι πρόβλημα των Ελλήνων εργοδοτών και της επιβολής των νόμων, όχι των προσφύγων. Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης όλοι πληρώνονται με βάση έναν δεδομένο κατώτατο βασικό μισθό. Τον όρο δημογραφική απειλή δεν τον κατανοώ. Εξήγησέ μου πως απειλείσαι δημογραφικά; Τι αρνητικό υπάρχει "δημογραφικά"? Όπως όταν μία Ευρωπαία π.χ μεταναστεύει στη Σ.Αραβία και πιάνει δουλειά σέβεται τα ήθη και τα έθιμα του τόπου και φοράει τουλάχιστον μαντίλα, έτσι και αυτοί εδώ πρέπει να σεβαστούν τις δικές μας αξίες.Σε κανένα κόσμο ακόμα και ουτοπικό αν θέλετε, δεν μπορεί να ισχύει το τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου. Καταλαβαίνεις πως πλέον στις περισσότερες χώρες υπάρχουν υπεράριθμοι μουσουλμάνοι που είναι ντόπιοι; Επίσης πέρα από το χοιρινό ποιά άλλη αξία θεωρείς πως δεν σέβονται;
xstreamgamer Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Oι παροχές κι η λιτότητα είναι ίδιες για όλους. Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας δεν έχει να κάνει με τους αλβανούς όμως. Αν φύγουν πάλι μπακούρηδες θα είστε. Επίσης όταν ένα κράτος έχει υπογεννητικότητα το πρόβλημα είναι το εργατικό δυναμικό και οι συντάξεις. Αν δεν εισάγεις εργατικό δυναμικό να πληρώνει ένσημα, δεν θα παίρνει κανείς σύνταξη. Aν καλέσεις έναν χορτοφάγο, εβραίο, μουσουλμάνο ή χριστιανό την Μ. Παρασκευή σπίτι σου, καλό θα ήταν να ρωτήσεις για το μενού. Επίσης αλλεργίες κλπ, καλό είναι να ρωτάμε. Στα σχολεία, τουλάχιστον εδώ στην Γαλλία απαγορεύονται όλα τα θρησκευτικά σύμβολα, από όλες τις θρησκείες, αλλά επισημαίνεται ο σεβασμός προς όλες τις θρησκείες. Εκεί που απαγορεύεται το χοιρινό, είναι γιατί ο πληθυσμός των μουσουλμάνων είναι μεγάλος και οι σύλλογοι γονέων συμφώνησαν. Δεν έγινε τίποτε, λιγότερη χοληστερίνη για όλους. Όλα πρέπει να τίθενται σε συζήτηση γιατί καμιά φορά αυτό που θεωρείς εσύ αυτονόητο είναι απλά εσφαλμένη λογική, κάτι που προσπαθώ να σου δείξω σε αυτό το ποστ. Εδώ πέφτεις σε αντίφαση και κάνεις αρκετά σφάλματα, γιατί αν είμαστε ήπειρος γέρων δεν μπορούμε να κάνουμε ικανοποιητικά κάποιες εργασίες. Αυτό σημαίνει πως χρειαζόμαστε περισσότερους νέους να τις κάνουν. Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ μια δουλειά που την κλέβει ένας πρόσφυγας, δώσε μερικά παραδείγματα. Το "τσαμπα μεροκάματα" δεν ισχύει στην Ευρώπη, στην Ελλάδα ίσως αλλά αυτό είναι πάλι πρόβλημα των Ελλήνων εργοδοτών και της επιβολής των νόμων, όχι των προσφύγων. Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης όλοι πληρώνονται με βάση έναν δεδομένο κατώτατο βασικό μισθό. Τον όρο δημογραφική απειλή δεν τον κατανοώ. Εξήγησέ μου πως απειλείσαι δημογραφικά; Τι αρνητικό υπάρχει "δημογραφικά"? Καταλαβαίνεις πως πλέον στις περισσότερες χώρες υπάρχουν υπεράριθμοι μουσουλμάνοι που είναι ντόπιοι; Επίσης πέρα από το χοιρινό ποιά άλλη αξία θεωρείς πως δεν σέβονται; Την ελευθερία του τύπου ας πούμε;Επίσης τα δικαιώματα των γυναικών.Όπως οφείλω να τονίσω ότι μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις.Όταν μιλάω για τα παιδιά στο χωρίο που δεν παντρεύονται δεν εννοώ ότι είναι χωρίς γκόμενα και αγ@μητοι εννοώ αυτό ακριβώς που γράφω ότι δεν υπάρχει το οικονομικό να στήσουν οικογένεια πιο σαφής δεν μπορώ να είμαι.Γιατί οι Αλβανοί που έχουν τέσσερα παιδιά έχουν συμβιβαστεί με πολύ χαμηλότερο επίπεδο ζωής καθώς τα σπίτια που διαμένουν εσύ και εγώ δεν θα τα είχαμε ούτε για τουαλέτα καθότι είναι τα εγκαταλλελειμένα σπίτια του χωριού και επίσης οι περισσότεροι από αυτούς δεν πλερώ φόρους ούτε και άλλα πάγια έξοδα.Οπότε όταν εγώ θα πάω να σκαλίσω βαμβάκι για 12 ώρες και ζητήσω 30 ευρώ χωρίς ένσημα για να πληρώσω μεταξύ άλλων και τους φόρους που πρέπει να αποδώσω στο κράτος όπως και στην Δ.Ε.Η όπως και για τηλ. και internet καθότι είναι υποχρεωτικό και για τον πιτσιρικά στο σχολείο αυτός που δεν τα έχει όλα αυτά θα πάει με 15.Άντε και εγώ ήμουνα από τους τυχερούς και παντρεύτηκα τα άλλα παιδιά εδώ τι θα κάνουν;
frenzy Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Την ελευθερία του τύπου από που κι ως που δεν την σέβονται; Γενικεύεις την συμπεριφορά μερικών φανατικών εξτρεμιστών σε ΟΛΟΥΣ τους μετανάστες με μόνη βάση το θρήσκευμα. Το ίδιο και για τα δικαιώματα των γυναικών. Αδυνατώ να καταλάβω που σε ενοχλεί πως οι αλβανοί έκαναν 4 παιδιά που δεν μπορούν να θρέψουν και οι υπόλοιποι δεν κάνουν κανένα. Το πρόβλημά σου είναι με τον μπαμπακοπαραγωγό από την μία και το κράτος από την άλλη. Αν δεν πληρώνουν φόρους καταγγελία. Καταγγελία και στον παραγωγό που σας έχει και δουλεύετε χωρίς ένσημα. Καταλαβαίνω πως είσαι απογοητευμένος από την κατάσταση, με εξοργίζει κι εμένα να βλέπω αυτές τις μαλακίες να συμβαίνουν, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να διεκδικούμε αυτά που θέλουμε σε αυτούς που μας τα στερούν κι όχι σε αυτούς που απλά επιβιώνουν.
dimpa16 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Κάτι που διάβασα χθες και με βρίσκει σύμφωνο σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος του... http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.post&id=35626
xstreamgamer Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Την ελευθερία του τύπου από που κι ως που δεν την σέβονται; Γενικεύεις την συμπεριφορά μερικών φανατικών εξτρεμιστών σε ΟΛΟΥΣ τους μετανάστες με μόνη βάση το θρήσκευμα. Το ίδιο και για τα δικαιώματα των γυναικών. Αδυνατώ να καταλάβω που σε ενοχλεί πως οι αλβανοί έκαναν 4 παιδιά που δεν μπορούν να θρέψουν και οι υπόλοιποι δεν κάνουν κανένα. Το πρόβλημά σου είναι με τον μπαμπακοπαραγωγό από την μία και το κράτος από την άλλη. Αν δεν πληρώνουν φόρους καταγγελία. Καταγγελία και στον παραγωγό που σας έχει και δουλεύετε χωρίς ένσημα. Καταλαβαίνω πως είσαι απογοητευμένος από την κατάσταση, με εξοργίζει κι εμένα να βλέπω αυτές τις μαλακίες να συμβαίνουν, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να διεκδικούμε αυτά που θέλουμε σε αυτούς που μας τα στερούν κι όχι σε αυτούς που απλά επιβιώνουν. Είσαι μακριά από την Ελληνική πραγματικότητα και χαίρομαι ειλικρινά για σένα.Πάμε έναν ένα με την σειρά.Αν δεν πλήρωνες τηλέφωνο ρεύμα και φόρους στην Ελλάδα νομίζεις ότι 15 ευρώ την μέρα δεν θα σου έφταναν κουτσά στραβά;Ειδικά αν καταπατούσες και εγκατελλειμένα σπίτια που δεν τα διεκδικεί κανείς πια θα ήσουν άρχοντας.Δύο τα δικαιώματα των γυναικών δεν καταπατούνται από ορισμένους φανατικούς Ισλαμιστές αλλά από κράτη ολόκληρα από δαύτους με αριθμό κάμποσων εκατομμυρίων το καθένα.Μην με βάλεις να συ απαριθμήσω τα κράτη θα γράφω μέχρι το βράδυ.Τρίτον για να έχεις χωράφια δεν κάνεις έναρξη επιχείρησης τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα άρα δεν είσαι εγγεγραμμένος στο Ι.Κ.Α οπότε δεν μπορείς να κολλήσεις ένσημα ακόμα και αν το επιδιώκεις.Εδώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια πλήρωναν φόρο ένα ευτελές ποσό ανά στρέμμα!Να σου πω πως είναι η κατάσταση με τους Αλβανούς στα χωριά τουλάχιστον εδώ στα χωριά της Λάρισας.Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν για φως λάμπες πετρελαίου υποτυπώδης θέρμανση τηλέφωνα καρτοκινητά εικοσαετίας και βγαίνουν στο καφενείο μία φορά στις δέκα μέρες με μία πορτοκαλάδα από το πρωί μέχρι το βράδυ και αυτό είναι όλο.Δηλαδή δεν προσφέρουν ούτε στην τοπική οικονομία.Αν μου λες ότι για να τον συναγωνιστώ αυτόν στα όποια μεροκάματα προκύπτουν στο χωριό πρέπει να αρχίσω να διάγω τον βίο που ζούσε ο παππούς μου λίγο μετά τον εμφύλιο τότε κάτι δεν μας λες καλά.Ακόμα και στο Παρίσι γεννοβολάν αβέρτα γιατί έχουν συμβιβαστεί με πολύ λιγότερα από την ζωή τους από ότι ένα Ευρωπαίος και δεν πα να είναι και δέκατης γενιάς μετανάστης.Για αυτό μάζεψαν άλλωστε και όλους αυτούς στην Γαλλία για φτηνά εργατικά χέρια.Μόνο που η κατάσταση γυρνάει μπούμερανγκ γιατί ο ντόπιος πληθυσμός δεν μπορεί να ρίξει το βιοτικό του επίπεδο δεκαετείς πίσω ξαφνικά μόνο και μόνο για να ανταγωνιστεί το όποιο ναυάγιο ζωής προέκυψε στον πλανήτη, και δουλεύει στην Γαλλία για λίγα ευρώ και στερώντας αυτήν την εργασία από έναν αυτόχθονα Γάλλο, ο οποίος φυσικά και έχει τεράστιο πρόβλημα, να δημιουργήσει οικογένεια στα δικά του στάνταρτ ζωής η και αν κάνει το πολύ πολύ να κάνει ένα παιδί.Αν δεν το βλέπεις εγώ δεν μπορώ να σε πείσω επ' αυτού. 1
frenzy Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Απλά σου λέω πως δεν υπάρχει συναγωνισμός στα μεροκάματα, πρέπει να πάτε μαζί στον μπαμπακοπαραγωγό και να του ρίξετε καταγγελία. Σας έχει μπει στο μυαλό το μίσος για τους αλβανούς και δεν βλέπετε τους παραγωγούς που πίνουν το αίμα και τον ιδρώτα ανεξαρτήτως εθνικότητας και καταγωγής. Για τον παραγωγό δεν μου έχεις πει ούτε μια κουβέντα. Ακόμα και στο Παρίσι γεννοβολάν αβέρτα γιατί έχουν συμβιβαστεί με πολύ λιγότερα από την ζωή τους από ότι ένα Ευρωπαίος και δεν πα να είναι και δέκατης γενιάς μετανάστης.Για αυτό μάζεψαν άλλωστε και όλους αυτούς στην Γαλλία για φτηνά εργατικά χέρια.Μόνο που η κατάσταση γυρνάει μπούμερανγκ γιατί ο ντόπιος πληθυσμός δεν μπορεί να ρίξει το βιοτικό του επίπεδο δεκαετείς πίσω ξαφνικά μόνο και μόνο για να ανταγωνιστεί το όποιο ναυάγιο ζωής προέκυψε στον πλανήτη, και δουλεύει στην Γαλλία για λίγα ευρώ και στερώντας αυτήν την εργασία από έναν αυτόχθονα Γάλλο, ο οποίος φυσικά και έχει τεράστιο πρόβλημα, να δημιουργήσει οικογένεια στα δικά του στάνταρτ ζωής η και αν κάνει το πολύ πολύ να κάνει ένα παιδί.Αν δεν το βλέπεις εγώ δεν μπορώ να σε πείσω επ' αυτού. Καλά εδώ μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίζεις, μια χαρά παιδιά κάνουν κι οι Γάλλοι και όλοι οικογένειες έχουν και πολύ νωρίτερα απ' οτι οι Έλληνες. Έχω ένα φίλο εδώ με 4 παιδιά, κάθε φορά που έρχεται με την οικογένεια βλαστημάω με έξι κουτσούβελα γύρω γύρω. Το τεράστιο πρόβλημα δεν υπάρχει λοιπόν και κανείς δεν χρειάζεται να ρίξει το βιοτικό του επίπεδο. Αντίθετα όλοι το ανεβάζουν, ίσως λιγότερο τώρα με την κρίση, αλλά ανεβαίνει σταθερά με την ηλικία έτσι κι αλλιώς για τον καθένα ξεχωριστά. Επειδή καταλαβαίνω πως είναι να ακούς τα ίδια και τα ίδια στην ελληνική επαρχία και να σου γίνεται πλύση εγκεφάλου, σου προτείνω το εξής πείραμα: Κάνε ένα μήνα αποχή από το να σκέφτεσαι με όρους ντόπιος-ξένος-αλβανός-πρόσφυγας και προσπάθησε να δεις πόσο λάθος είναι στημένη η κοινωνία γύρω σου από το κράτος το ίδιο, τους πολίτες του κι εσένα τον ίδιο. Κάνε κάτι για αυτά, στείλε ένα γράμμα για τα ένσημα στον βουλευτή της περιφέρειας, πηγαίνετε να τον δείτε, συνδικαλιστείτε, ψαχτείτε να δείτε ποιά συστήματα καλύτερα υπάρχουν που μπορεί να συμφέρουν ακόμη και τους παραγωγούς. Γιατί αν δεν τα κάνετε αυτά και παραπονιέστε για τους αλβανούς πχ, τότε δίνετε απλά πάτημα στους πολιτικούς να πουν "δεν μπορώ να αλλάξω τίποτε, είμαστε δεσμευμένοι από την Ευρώπη, τις διεθνείς συνθήκες, την κυβέρνηση και μπλα μπλα. Αν όμως αναφέρετε έλλειψη νόμων κι επιβολής αυτών, τότε απλά γίνεται συνένοχος.
GreyHorse Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Είσαι μακριά από την Ελληνική πραγματικότητα και χαίρομαι ειλικρινά για σένα.Πάμε έναν ένα με την σειρά.Αν δεν πλήρωνες τηλέφωνο ρεύμα και φόρους στην Ελλάδα νομίζεις ότι 15 ευρώ την μέρα δεν θα σου έφταναν κουτσά στραβά;Ειδικά αν καταπατούσες και εγκατελλειμένα σπίτια που δεν τα διεκδικεί κανείς πια θα ήσουν άρχοντας.Δύο τα δικαιώματα των γυναικών δεν καταπατούνται από ορισμένους φανατικούς Ισλαμιστές αλλά από κράτη ολόκληρα από δαύτους με αριθμό κάμποσων εκατομμυρίων το καθένα.Μην με βάλεις να συ απαριθμήσω τα κράτη θα γράφω μέχρι το βράδυ.Τρίτον για να έχεις χωράφια δεν κάνεις έναρξη επιχείρησης τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα άρα δεν είσαι εγγεγραμμένος στο Ι.Κ.Α οπότε δεν μπορείς να κολλήσεις ένσημα ακόμα και αν το επιδιώκεις.Εδώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια πλήρωναν φόρο ένα ευτελές ποσό ανά στρέμμα!Να σου πω πως είναι η κατάσταση με τους Αλβανούς στα χωριά τουλάχιστον εδώ στα χωριά της Λάρισας.Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν για φως λάμπες πετρελαίου υποτυπώδης θέρμανση τηλέφωνα καρτοκινητά εικοσαετίας και βγαίνουν στο καφενείο μία φορά στις δέκα μέρες με μία πορτοκαλάδα από το πρωί μέχρι το βράδυ και αυτό είναι όλο.Δηλαδή δεν προσφέρουν ούτε στην τοπική οικονομία.Αν μου λες ότι για να τον συναγωνιστώ αυτόν στα όποια μεροκάματα προκύπτουν στο χωριό πρέπει να αρχίσω να διάγω τον βίο που ζούσε ο παππούς μου λίγο μετά τον εμφύλιο τότε κάτι δεν μας λες καλά.Ακόμα και στο Παρίσι γεννοβολάν αβέρτα γιατί έχουν συμβιβαστεί με πολύ λιγότερα από την ζωή τους από ότι ένα Ευρωπαίος και δεν πα να είναι και δέκατης γενιάς μετανάστης.Για αυτό μάζεψαν άλλωστε και όλους αυτούς στην Γαλλία για φτηνά εργατικά χέρια.Μόνο που η κατάσταση γυρνάει μπούμερανγκ γιατί ο ντόπιος πληθυσμός δεν μπορεί να ρίξει το βιοτικό του επίπεδο δεκαετείς πίσω ξαφνικά μόνο και μόνο για να ανταγωνιστεί το όποιο ναυάγιο ζωής προέκυψε στον πλανήτη, και δουλεύει στην Γαλλία για λίγα ευρώ και στερώντας αυτήν την εργασία από έναν αυτόχθονα Γάλλο, ο οποίος φυσικά και έχει τεράστιο πρόβλημα, να δημιουργήσει οικογένεια στα δικά του στάνταρτ ζωής η και αν κάνει το πολύ πολύ να κάνει ένα παιδί.Αν δεν το βλέπεις εγώ δεν μπορώ να σε πείσω επ' αυτού. Εεε, χελόου, δεν έχεις ιδέα φια το τι μιλάς και τι καταστάσεις επικρατούν έξω. Συγκρίνεις ελληνικές καταστάσεις με πρόσφυγες που έχουν μόλις τώρα έρθει στην Ελλάδα, άντε το πολύ 10ετία, με καταστάσεις ευρωπαικές, ευρωπαίων πολιτών δεύτερης και τρίτης γενιάς μεταναστών. Που έχουν αγοράσει σπίτια, που κυκλοφορούν με smartphone, που έχουν κανονικότατες δουλειές, που έχουν μορφωθεί, που τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολεία, που αν συγκρίνεις το δικό σου σπίτι με τα δικά τους θα ντρέπεσαι να μπεις μέσα από φόβο μην τους το λερώσεις. Ξεκόλλα. Η πλειοψηφία των μεταναστών 2ης-3ης γενιάς έχει αφομοιωθεί από τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και δεν ζουν σε τρώγλες ούτε τρων απ'τα σκουπίδια. Και όπως στις δικές μας τάξεις υπάρχει κάποιος που ονομάζεται Ξερός και η παρεούλα του που τρομοκρατούσε την χώρα δεκαετίες, έτσι και στις δικές τους τάξεις υπάρχουν απόβλητα κοινωνίας που τρομοκρατούν. Σταμάτα το τσουβάλιασμα και σταμάτα να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. @frenzy, αμφιβάλλω αν είμαστε πάνω από 3 άτομα εδώ μέσα που μπορούν να παρακολουθήσουν ωριαίο ντοκιμαντέρ στη γαλλική γλώσσα χωρίς υπότιτλους και να καταλαβαίνουν τουλάχιστον το 80% αυτών που λέγονται. Με την ταχύτατη γαλλική προφορά, με τα μαροκινέζικα γαλλικά μέσα, με, με, με..
frenzy Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Για να ανακεφαλαιώσω (και να σταματήσω να γράφω στο θρεντ να πάρει σειρά και κανένας άλλος), το πρόβλημά μου με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία είναι αυτό ακριβώς που ανέφερα στον Λαρισαίο φίλο από πάνω. Ειδικά στην Ελλάδα, υπάρχουν τόσα προβλήματα να λυθούν κι ασχολείται ο κόσμος με δευτερεύουσες ανοησίες. Ο συμφορουμίτης από πάνω δεν του κόβουν ένσημα, παίρνει 30 ευρώ την ημέρα και ασχολείται με τους αλβανούς που καίνε πετρέλαιο για φωτισμό. Μισθοί, ανεργία, αναρχία στους νόμους, διαφθορά, έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας, όλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα για να ασχοληθεί ο κόσμος με "την μάστιγα των λαθρομεταναστών". Εγώ προσωπικά στην ζωή μου δεν δίνω δεκάρα τσακιστή για τους ανόητους, σε αυτούς συμπεριλαμβάνω σχεδόν δογματικά -σχεδόν όλους- τους θρησκευόμενους και τους φανατισμένους κάθε είδους. Αλλά όταν έχεις ένα ολόκληρο κράτος στα όρια της κατάρρευσης κι ασχολούνται τόσοι πολλοί με ανοησίες, ε πρέπει να εκφραστείς. Μάταια.
LongTom Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Εεε, χελόου, δεν έχεις ιδέα φια το τι μιλάς και τι καταστάσεις επικρατούν έξω. Συγκρίνεις ελληνικές καταστάσεις με πρόσφυγες που έχουν μόλις τώρα έρθει στην Ελλάδα, άντε το πολύ 10ετία, με καταστάσεις ευρωπαικές, ευρωπαίων πολιτών δεύτερης και τρίτης γενιάς μεταναστών. Που έχουν αγοράσει σπίτια, που κυκλοφορούν με smartphone, που έχουν κανονικότατες δουλειές, που έχουν μορφωθεί, που τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολεία, που αν συγκρίνεις το δικό σου σπίτι με τα δικά τους θα ντρέπεσαι να μπεις μέσα από φόβο μην τους το λερώσεις. Ξεκόλλα. Η πλειοψηφία των μεταναστών 2ης-3ης γενιάς έχει αφομοιωθεί από τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και δεν ζουν σε τρώγλες ούτε τρων απ'τα σκουπίδια. Και όπως στις δικές μας τάξεις υπάρχει κάποιος που ονομάζεται Ξερός και η παρεούλα του που τρομοκρατούσε την χώρα δεκαετίες, έτσι και στις δικές τους τάξεις υπάρχουν απόβλητα κοινωνίας που τρομοκρατούν. Σταμάτα το τσουβάλιασμα και σταμάτα να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. @frenzy, αμφιβάλλω αν είμαστε πάνω από 3 άτομα εδώ μέσα που μπορούν να παρακολουθήσουν ωριαίο ντοκιμαντέρ στη γαλλική γλώσσα χωρίς υπότιτλους και να καταλαβαίνουν τουλάχιστον το 80% αυτών που λέγονται. Με την ταχύτατη γαλλική προφορά, με τα μαροκινέζικα γαλλικά μέσα, με, με, με.. Αναφερόμενοι πάντα στους μούσλιμ(αραβοαφρικανούς) μετέπειτα γενεών θα έλεγα ότι δεν ισχύει αυτό.Ποτέ δεν φτάνουν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη,πάντα μένουν μούσλιμ μέσα τους γιατί πολύ απλά αυτό επιτάσσει η θρησκεία τους και ο τρόπος σκέψης που έφεραν από τις πατρίδες τους. Ακόμη και άτομα δεύτερης γενεάς που είχαν παντρευτεί ντόπιες Ευρωπαίες(κανονικές όχι γόνους μεταναστών) θεωρούσαν ντιντή όποιον π.χ. καβαλούσε ποδήλατο ή έκαμε δουλειές στο σπίτι.Φυσικά οιαδήποτε συζήτηση για θρησκείες ήταν ταμπού και έφερνε επιθετικά σχόλια. Αυτά για τους "προοδευτικούς",όπως ξέρουμε και έχουμε δει καλά τους τελευταίους μήνες αρκετοί έως πολλοί άλλοι δεύτερης γενεάς είναι πολύ,πολύ χειρότεροι. Το περίεργο είναι ότι οι μουσλιμ από Ιράν είναι πολύ ποιο νορμάλ τύποι,ακόμη και πρώτης γενεάς.Είχα καθηγητές στο Μάστερ και αρκετούς γνωστούς που ήταν μια χαρά άτομα.Μπορεί να είναι επειδή ο Αγιατολάχ δεν επιτρέπει τους ηλίθιους ντόπιους μουφτίδες να διαδίδουν μαλακίες ή απλά επειδή το πολιτισμικό υπόβαθρο τους είναι σαφώς ανώτερο από τους αραβοαφρικανούς. 1
panagiwths1987 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 παραπανω ειπωθηκε ''πολυ ευχαριστως να δεχτω τον οποιο κατατρεγμενο'' σοβαρολογουμε τωρα?γι'αυτο απο τον καιρο που ανοιξαν τα συνορα η εγκληματικοτητα εκτιναχθηκε.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα