Bubble D Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Καλημέρα, Ειμαι μαθήτρια λυκείου και σκέφτομαι για αρχιτεκτονική... Μετα απο αρκετές απόψεις και μετα απο λιγο ψάξιμο πήρα την μεγάλη απόφαση να παω για Εδιμβούργο..έψαχνα το καλύτερο πανεπιστημιο για αρχιτεκτονική..βρήκα οτι ειναι μαλλον ενα ιδιωτικό στο Λονδίνο (το ΑΑ ) αλλα μου ειπαν να παω καλύτερα για μεταπτυχιακό (πολλά έξοδα πολυ ακριβό για προπτυχιακές και δεν αξίζει και τοςο) εκει και να παω σε ενα πολυ καλο πανεπιστημιο στην αρχή για να μου δώσει τις κατάλληλες βάσεις όπου μετα απο λιγο ψάξιμο μου βγήκε το πανεπιστημιο του Εδιμβούργου.. Λεω να μην μπω καν στον κόπο των πανελληνίων αφού δεν χρειάζεται για την εισαγωγή μου εκει.. Εχω ξεκινησει την προετοιμασία μου, το foundation course που λέμε (ειμαι τωρα β' λυκείου).. Ας μπω τωρα στο κύριος θεμα .. Εχω διαβάσει κάποια πράγματα σχετικά με το εδιμβουργο και τα πανεπιστήμιά του αλλα δεν εχω βρει κανεναν να μιλά για προπτυχιακές σπουδές εκει... Το πρωτο μου θεμα ειναι η ορολογία ...εχω τρομερό αγχος για το αν θα καταλαβαίνω τι μου γίνεται εκει..ειμαι τωρα σε ενα επίπεδο advanced αγγλικα και το καλοκαίρι θα δώσω για το IELTS νομίζω θελει εναν βαθμό 6,5 ειναι όμως αυτο αρκετό? Δεύτερον η διαμονή...επειδή οι καιροί ειναι αρκετά δύσκολοι θέλω να βρω την πιο οικονομική αλλα και βολική λύση...διάβασα για τις εστίες αλλα ολοι προτιμούν τις μεταπτυχιακές λόγω θορύβου...απο την άλλη όμως τα εχει ολα πληρωμένα με φαγητό Ίντερνετ και ρεύμα..κατα καιρούς βλεπω τιμές ενοικίων αλλα πραγματικά χάνω τον μπούσουλα ..αν σε περίπτωση νοικιάσω μόνη μου σπιτι πως θα τρέχω για λογαριασμούς ρεύματος νερού κλπ σε μια ξένη χώρα? επισης θα μένω μόνη μου και τον πρωτο χρόνο νομίζω πως δεν θα μου αρεσει και πολυ σαν ιδέα.. Τριτο θεμα και τελευταίο ειναι η βαθμολογία...νομίζω πως ο βαθμός εισαγωγής ειναι κάπου στο 19? Αυτο ειναι ο γενικός του απολυτηρίου η γενικός των μαθημάτων επιλογής? Ευχαριστώ πολυ και ειλικρινά χρειάζομαι ενα χεράκι βοήθειας εδω..(επισης συγγνώμη για την πολυλογία μου)
cris41 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Καταρχάς τσεκαρε για το φοιτητικό δάνειο που δίνουν στους προπτυχιακούς. Υπολόγισε γύρω στις 1500 λίρες ανα μήνα έξοδα διαμονής και δικά σου. Εχεις προφισενσι, ξερεις αγγλικα κλπ; Ναι οκ καλο το ielts απλα πρεπει να ξερεις λιγο να μιλάς αλλα ειναι θεμα συνήθειας μετα. Για αρχιτεκτονική δε ξερω τι requirements εχουν. Ένας φίλος ηταν στο πανεπιστημιο του Plymouth αρχιτεκτονική. Sent from my iPhone using Insomnia
Bubble D Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Για το δανειο το εχω τσεκαρει..το δικαιουμαι εφοσον ειμαι εντος Ε.Ε (ακομα ) αγγλικα ειμαι σε ενα επιπεδο advanced δεν το προλαβαινω το proficiency θα το δωσω μετα.. 1500 λιρες σκωτια? με βλεπω για εστια...
Praetorianos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Κάνε αναζήτηση με keywords "Σκωτία", "σπουδές", "εξωτερικό" στο forum, έχουν γραφτεί τα άπειρα, θα βοηθηθείς πολύ. Όσο για το άγχος σου στα Αγγλικα, κινέζοι μαθητές, 'nough said. Μιλάνε πιο ταλιμπανέζικα Αγγλικά κι απ' τους Ταλιμπαν. Δεν θα 'χεις κανένα πρόβλημα, ούτε με την ορολογία, ούτε με την συννενόηση. Ειδικά σε προπτυχιακό επίπεδο. Το ότι θα μένεις μόνη σου μην το σκέφτεσαι καν. Στην Αγγλία/Σκωτία τα προσέχουν πολύ αυτά, επειδή μαζεύουν φοιτητές από όλο τον κόσμο έχουν πολύ καλή οργάνωση, welcome parties, άπειρα events, άπειρες κοινότητες, άπειρες δραστηριότητες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα