Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανά τον καιρό έπεσε στην υπόληψη μου ο όρος cis gender (cis male, cis female) που για να πω την αλήθεια δεν μπορούσα να καταλάβω τι ακριβώς είναι.

Νομίζω πως διάβασα καπου πως είναι το αντίθετο του trans, δηλαδή πως το φύλο του ατόμου και η σεξουαλικότητα του "συμπίπτουν" (sic).

Ποια είναι η ακριβής ερμηνεία ενός cis male/female;

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιος που νοιώθει πως είναι το φύλο που γεννήθηκε.

Ακριβώς αυτό. Δηλαδή άλλη μια παντελώς ανούσια παπαριά έτσι όπως χρησιμοποιείται, για την οποία δεν ενδιαφέρεται κανένας πέρα από δήθεν κοινωνιολόγους, sjw tumblrίστες και επαγγελματίες φεμινίστριες.

Επίσης check your posting privilege.

Πρώτη φορά το ακούω

Σα να λέμε straight ένα πράμα;

Όχι ακριβώς. Θεωρητικά μπορεί κάποιος να γεννηθεί άντρας και να έλκεται από άλλους άντρες, αλλά ταυτόχρονα να νιώθει και γυναίκα. Οπότε δεν είναι cis male, αλλά είναι gay. Αν όμως αλλάξει φύλο, παραμένει μη-cis, αλλά πλέον θεωρείται straight. Το θέμα είναι που θα βάλει τα skill points στο tree.

Επεξ/σία από slipknot
  • Like 6
Δημοσ.

Αυτό.

Μπορεί να 'σαι άνδρας, να νοιώθεις άνδρας (<---αρρενωπός, commanding, ό,τι θεωρεί ο καθένας ανδρική αρετή) και να γουστάρεις άνδρες. Γκέη.

Μπορεί να 'σαι άνδρας αλλά να νοιώθεις γυναίκα μέσα σου, ανεξαρτήτως του τι γουστάρεις στο κρεββάτι σου. Αυτό δεν είναι cis.

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτη φορά το ακούω

Σα να λέμε straight ένα πράμα;

Aγαπη μου εσυ αναρωτιεσαι??Ποτε θα αποδεχτεις τον εαυτο σου? Πες σε ολους ποσα εχουμε περασει μαζι , ποσα ακροβατικα εχουμε κανει , ποσα κολπακια μου εχεις κανει με την μυτουλα νιαου βρε γατουλα!

Δημοσ.

Αυτά τα πράγματα δεν είναι ούτε "μαλακίες", ούτε "παπαριές αργόσχολων" που δεν έχουν τι καλύτερο να κάνουν και αποφασίζουν να βγάλουν νέους όρους.

Cis είναι το αντίθετο του Trans. Είναι το άτομο του οποίου το σώμα είναι σε συμφωνία με το πως αισθάνεται σχετικά με το φύλο του.

Κάποιος άντρας π.χ. που γεννήθηκε με αντρικό σώμα ή μια γυναίκα που αισθάνεται όντως γυναίκα και γεννήθηκε σε γυναικείο σώμα.

Είναι αυτό που κακώς λέμε "φυσιολογικός". Το "φυσιολογικός" όμως δεν είναι πολιτικά ορθός όρος καθώς αυτομάτως εννοεί ότι όποιος μη cis, είναι ανώμαλος,περίεργος/μη φυσιολογικός.

Η σεξουαλικότητα επίσης καμία σχέση δεν έχει με αυτούς τους δύο όρους. Κάποιος cis μπορεί να είναι straight, gay, bi, asexual, ο,τιδήποτε και το ίδιο ακριβώς ένας trans. 

Τί σημαίνει trans gay female π.χ.; Σημαίνει ότι κάποια γυναίκα (γιατί για ΓΥΝΑΙΚΑ μιλάμε) γεννήθηκε σε αντρικό σώμα και ελκύεται σεξουαλικά από γυναίκες. Η κλασική ερώτηση είναι "μα αφού έχει αντρικό σώμα και ελκύεται από γυναίκες, γιατί δεν λέει είμαι μια χαρά, νορμάλ και ταλαιπωρείται με τρανς κτλ.;" Γιατί είναι ΓΥΝΑΙΚΑ, απλά από κάποιο λάθος από τα χιλιάδες που μπορούν να γίνουν σε μια εγκυμοσύνη, γεννήθηκε σε αντρικό σώμα.

Είναι σαν να λες ότι επειδή κάποιος gay άντρας γουστάρει άντρες, είναι γυναίκα.

Είναι σαν να λες ότι αν εσύ ο Έλληνας τσολιάς που γουστάρεις γυναίκες, ξυπνούσες αύριο σε γυναικείο σώμα

αλλά συνέχιζες να γουστάρεις γυναίκες θα ένιωθες άνετα και δεν θα 'χες κανένα πρόβλημα με την ζωή σου.

Άλλο το ΦΥΛΟ και άλλο η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ.

Κόσμος πεθαίνει, σκοτώνεται και αυτοκτονεί καθημερινά εξαιτίας αυτών των "μαλακιών" που σκέφτονται κάποιοι "αργόσχολοι".

• Like 5
Δημοσ.

Μεταξύ μας, κόσμος σκοτώνεται και αυτοκτονεί καθημερινά και για μαλακίες που σκέφτηκαν κάποιοι αργόσχολοι πριν μερικές χιλιάδες χρόνια ε.

Θέλω να πω, επειδή πεθαίνουμε για κάτι, δεν το κάνει και σοβαρό, βλέπε θρησκείες. Επειδή υποφέρουμε για κάτι, δεν το κάνει και σημαντικό, βλέπε την τύπισσα που μας χώρισε το 2006. Και επειδή κάτι βγάζει νόημα σε πλαίσια ορολογίας, δε το κάνει και αναγκαίο ως έννοια.

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.

Αυτά τα πράγματα δεν είναι ούτε "μαλακίες", ούτε "παπαριές αργόσχολων" που δεν έχουν τι καλύτερο να κάνουν και αποφασίζουν να βγάλουν νέους όρους.

Cis είναι το αντίθετο του Trans. Είναι το άτομο του οποίου το σώμα είναι σε συμφωνία με το πως αισθάνεται σχετικά με το φύλο του.

Κάποιος άντρας π.χ. που γεννήθηκε με αντρικό σώμα ή μια γυναίκα που αισθάνεται όντως γυναίκα και γεννήθηκε σε γυναικείο σώμα.

Είναι αυτό που κακώς λέμε "φυσιολογικός". Το "φυσιολογικός" όμως δεν είναι πολιτικά ορθός όρος καθώς αυτομάτως εννοεί ότι όποιος μη cis, είναι ανώμαλος,περίεργος/μη φυσιολογικός.

Η σεξουαλικότητα επίσης καμία σχέση δεν έχει με αυτούς τους δύο όρους. Κάποιος cis μπορεί να είναι straight, gay, bi, asexual, ο,τιδήποτε και το ίδιο ακριβώς ένας trans. 

Τί σημαίνει trans gay female π.χ.; Σημαίνει ότι κάποια γυναίκα (γιατί για ΓΥΝΑΙΚΑ μιλάμε) γεννήθηκε σε αντρικό σώμα και ελκύεται σεξουαλικά από γυναίκες. Η κλασική ερώτηση είναι "μα αφού έχει αντρικό σώμα και ελκύεται από γυναίκες, γιατί δεν λέει είμαι μια χαρά, νορμάλ και ταλαιπωρείται με τρανς κτλ.;" Γιατί είναι ΓΥΝΑΙΚΑ, απλά από κάποιο λάθος από τα χιλιάδες που μπορούν να γίνουν σε μια εγκυμοσύνη, γεννήθηκε σε αντρικό σώμα.

Είναι σαν να λες ότι επειδή κάποιος gay άντρας γουστάρει άντρες, είναι γυναίκα.

Είναι σαν να λες ότι αν εσύ ο Έλληνας τσολιάς που γουστάρεις γυναίκες, ξυπνούσες αύριο σε γυναικείο σώμα

αλλά συνέχιζες να γουστάρεις γυναίκες θα ένιωθες άνετα και δεν θα 'χες κανένα πρόβλημα με την ζωή σου.

Άλλο το ΦΥΛΟ και άλλο η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ.

Κόσμος πεθαίνει, σκοτώνεται και αυτοκτονεί καθημερινά εξαιτίας αυτών των "μαλακιών" που σκέφτονται κάποιοι "αργόσχολοι".

Όπως προείπαν οι μαλακίες τούτες δεν έχουν καμία σοβαρότητα γιατί παίρνουν ένα γεγονός(την ανάγκη κάποιων ατόμων να αλλάξουν φύλο-σεξουαλικό προσανατολισμό) και του αλλάζουν τα φώτα,εκτός του ότι τέτοιες μαλακίες εκφράσεις χρησιμοποιούν συνήθως μετα-χιπστερ ιντερνετικά σούργελα και επαγγελματίες φεμινίστριες για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη των και τα λεφτά που λαμβάνουν από τα εκάστοτε κράτη ως ΜΚΟ.

Όποιος θέλει αλλάζει την ζωή του,δεν κάθεται να ψειρίζει την μαϊμού αλλάζοντας τις λέξουλες και όχι είμαι trans αυστραλοπίθηκος με ροπή προς την δεντροφιλία και έτσι πρέπει να με αποκαλείς γιατί με προσβάλει το Πατριαρχικό άντρας-γυναίκα-γκέυ-μπάι.

Οι πίπες τούτες των προαναφερθέντων αργόσχολων είναι ωδή στην γελοιότητα για αυτό και σχεδόν κανένας δεν τους παίρνει στα σοβαρά. 

Αυτά από εμένα.

• Like 2
Δημοσ.

Μεταξύ μας, κόσμος σκοτώνεται και αυτοκτονεί καθημερινά και για μαλακίες που σκέφτηκαν κάποιοι αργόσχολοι πριν μερικές χιλιάδες χρόνια ε.

Θέλω να πω, επειδή πεθαίνουμε για κάτι, δεν το κάνει και σοβαρό, βλέπε θρησκείες. Επειδή υποφέρουμε για κάτι, δεν το κάνει και σημαντικό, βλέπε την τύπισσα που μας χώρισε το 2006. Και επειδή κάτι βγάζει νόημα σε πλαίσια ορολογίας, δε το κάνει και αναγκαίο ως έννοια.

Το να αυτοκτονούν trans και gay άτομα καθημερινά εξαιτίας bullying ή ακόμα και να δολοφούνται επειδή είναι διαφορετικά, θεωρώ ότι καθιστά το θέμα αρκετά σοβαρό ώστε να υπάρχει μία στάνταρ ορολογία από τους ειδικούς. Το ότι κάποιος αυτοκτονεί επειδή τον χώρισε η γκόμενα δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοήσουμε και καμπανάρες όπως τα δεκαπλάσια ποσοστά αυτοκτονίας που έχει ένας trans έφηβος εξαιτίας της αντιμετώπισης του από την κοινωνία ή την ίδια του την οικογένεια.

Το ποστ του LongTom π.χ. είναι ένα τρομακτικό μνημείο άγνοιας, επιθετικότητας, μίσους και κακίας. Μπορεί κάποιος να δει πόσο οργή βγάζει για ένα θέμα που ουσιαστικά δεν τον αφορά. Αν ήταν στο χέρι του και στο χέρι ατόμων με παρόμοιες απόψεις, πας μη straight, cis (και για κάποιους white, male) θα αντιμετωπιζόταν ως "ανώμαλος που να πάει να κόψει τον λαιμό του" και θα τέλειωνε εκεί το θέμα και η ανάγκη για ειδική ορολογία.

Ο όρος "cis" ΦΥΣΙΚΑ και είναι αναγκαίος. Δεν είναι ούτε χιπστερισμός, ούτε φεμινιστική υπερβολή (ντρέπομαι που το αναφέρω και μόνο, απίστευτη άγνοια), ούτε τίποτα. Περιγράφει κάτι πολύ συγκεκριμένο για το οποίο μέχρι σχετικά πρόσφατα δεν υπήρχε κάποιος όρος. Οι λέξεις έχουν τεράστια δύναμη και σημασία. 

Βλέπει ένα 10χρονο την τύπισσα στην Eurovision και θέλει να μάθει τι παίζει. Η απάντηση "είναι μία τρανς γυναίκα, μια γυναίκα δηλαδή που γεννήθηκε σε αντρικό σώμα" είναι εντελώς διαφορετική από το "ένα φρικιό είναι αγάπη μου, μην ασχολείσαι με τους ανώμαλους, μην τον κοιτάς". Το ένα παιδί θα μάθει να το βλέπει ως κάτι το φυσιολογικό, το 2ο θα μάθει να το αντιμετωπίζει με

εχθρότητα και καχυποψία.

Δεν είπε κανείς να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως "white cis straight male" όταν γνωρίζουμε μια γυναίκα, αλλά το να υπάρχει ο επίσημος επιστημονικός όρος ώστε να χρησιμοποιείται σε εξειδικευμένες συζητήσεις, είναι απαραίτητο. 

• Like 3
Δημοσ.

Φυσιολογικό ή μη το παράδειγμα της Eurovision που αναφέρεις, ούτε ευχάριστο στην όψη είναι για μεγάλη μερίδα ανθρώπων, εμετικό για ένα σεβαστό ποσοστό μέσα στους οποίους κι εγώ. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα τον/την/το γιουχάριζα αν τον έβλεπα ή θα τον χτυπούσα κ άλλα τινά. Μου είναι αδιάφορο. Το να προσπαθούν όμως κάποιοι με το ζόρι να μου περάσουν ότι είναι νορμάλ,  δε το βλέπω και τόσο αδιάφορα με κάνει αντιδραστικό εναντίον ΤΟΥΣ.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη ο cis ειναι ενας αντρας που νιωθει αντρας αλλα δεν μπορει να παει και με αντρες?? Δεν το πολυκαταλαβα να πω την αληθεια.. Και ο straight male τι ειναι τοτε? Η μηπως μπορει να παει με αντρες ο cis ενω ο straight οχι??

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...