css03027 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα, είμαι απόφοιτος ΑΕΙ πληροφορικής, εργάζομαι κάποια χρόνια στον ευρύτερο τομέα της πληροφορικής και τη νέα σεζόν σκέφτομαι να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό, στην Αγγλία κυρίως κοιτάω στο Kent το μεταπτυχιακό Mobile application design ή το Software Engineering στο Heriot-Watt University του Εδιμβούργου.Τα αντίστοιχα link είναι αυτά:http://www.kent.ac.uk/courses/postgraduate/257/mobile-application-design#!overviewhttp://www.postgraduate.hw.ac.uk/prog/msc-software-engineering/#undefined Έχει κανείς άποψη για την ποιότητα των σπουδών, την επαγγελματική αποκατάσταση, πληροφορίες για υποτροφίες (έχω ακούσει πως στη σκωτία προσφέρει το κράτος εύκολα υποτροφία), για κάποιο φοιτητικό δάνειο και τέλος για το κόστος ζωής στις περιοχές αυτές? Ευχαριστώ προκαταβολικά!
jimis888 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 χωρις να εχω προσωπικη αποψη παρα μονο γνωμες φιλων, γνωστων κλπ η ποιοτητα σπουδων συνηθως ειναι ανωτερη απο οτι εδω σιγουρα πιο προσεγμενα πανεπιστημια, κατα πασα πιθανοτητα καλυτερα εξοπλισμενα, καλυτεροι χωροι σαν campus αλλα δεν παυει να υπαρχουν καθηγητες ΠΑΝΤΟΥ που μπορει να ειναι οτι να ναι σιγουρα οι πιθανοτητες ειναι πολυ λιγοτερες εως μηδαμινες να πετυχεις καποιον τετοιον στο Κεμπριτζ απο οτι στο τει Ανω Ραχουλας για την επαγγελματικη αποκατασταση, για την Αγγλια τουλαχιστον, οι περισσοτεροι γνωστοι-φιλοι ειδικα απο τον τομεα της πληροφορικης δε δυσκολευτηκαν να βρουν δουλεια μετραει πολυ για τους Αγγλους να εχεις κανει κατι (μεταπτυχιακο στην περιπτωση σου) στην Αγγλια υποτροφιες δες και τι δινει καθε πανεπιστημιο και τι αναφερει στο site του κοιτουσα ενα πανεπιστημιο προχθες, στο Λεστερ νομιζω, που αν εχεις παρει πτυχιο τα τελευταια 2 χρονια εχεις 50% εκπτωση στα διδακτρα δανειο δινουν και οι ελληνικες τραπεζες πως και τι δε ξερω, απλα ειχα δει φυλλαδιο σε τραπεζα κοστος ζωης εξαρταται απο που θα πας αν μπεις στο accommodation στις σελιδες των πανεπιστημιων θα δεις οτι οι εστιες ειναι αρκετα ακριβες και σιγουρα το μεγαλυτερο μηνιαιο κοστος καποια site πανεπιστημιων αναφερουν και κοστος ζωης για την πολη τους
kfoynt Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Κόστος ζωής υπολόγισε κάπου στις 800 λίρες το μήνα τουλάχιστον. Εξαρτάται από το ενοίκιο και το ποσο πολύ τρως και βγαίνεις. Για μεταπτυχιακό μπορεί να δώσουν κάποιες υποτροφίες οι διοργανωτές του μεταπτυχιακού στους φοιτητές τους, αλλά δεν νομιζω να σου πληρώνει το κράτος τίποτα. Αυτές οι υποτροφίες δίνονται με βάση το βιογραφικό σου. Καλύτερα όμως να στείλεις ο ίδιος email και να τους ρωτήσεις ξεκάθαρα. Τα προπτυχιακά είναι δωρεάν στη Σκωτία, αλλά τα μεταπτυχιακά όχι. Υπάρχει μία δημόσια οργάνωση που δίνει άτοκα δάνεια σε φοιτητές, αλλά δεν ξέρω αν δικαιούσαι. Δες εδώ: http://www.saas.gov.uk/index.htm Πάντως αν μπορείς να πας στο Edinburgh University αντι για τα αλλα 2 που ανέφερες, κάνε το.
galil Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Έχω κάνει MSc Computer Science στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου οπότε μπορώ να απαντήσω σε αρκετές από τις απορίες σου. Ποιότητα σπουδών: Το θέμα αυτό σηκώνει αρκετή κουβέντα. Πρώτα απ' όλα τα βρετανικά πανεπιστήμια είναι ασυγκρίτως πιο οργανωμένα από τα ελληνικά και αυτό κάνει μεγάλη διαφορά. Επίσης τα software engineering μαθήματα θα σε βοηθήσουν να μπεις στη νοοτροπία της αγοράς εργασίας, κάτι που ελληνικές σχολές δεν το έχουν καθόλου. Για παράδειγμα, οι εργασίες βαθμολογούνται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο καλός και maintenable είναι ο κώδικας, τι testing έκανες, από το documentation κλπ. Θυμάμαι οτι ακόμα και οι συζητήσεις που είχα με συμφοιτητές που είχαν δουλέψει σε κορυφαίες εταιρίες (Google, Microsoft κλπ) μου είχαν δώσει γνώσεις και γενικά ανοίγουν οι ορίζοντες σου. Από την άλλη θα δεις πολλούς καθηγητές που μπορεί να έχουν κάνει φοβερά πράγματα στην καριέρα τους να κάνουν απίστευτα βαρετό μάθημα απλά διαβάζοντας slides. Πιθανόν στο τέλος της χρονιά να συνειδητοποιήσεις οτι περισσότερα έμαθες ψάχνοντας στο internet και στο stackoverflow παρά από τα μαθήματα και τις διαλέξεις. Απλά το μεταπτυχιακό σε βάζει σε ένα καλούπι και σε "αναγκάζει" να δουλέψεις σκληρά για 1 χρόνο.Επαγγελματική αποκατάσταση: Με μεταπτυχιακό και προϋπηρεσία (στη δική σου περίπτωση) δε θα δυσκολευτείς καθόλου να βρεις δουλειά. Το ίδιο το πανεπιστήμιο θα σε βοηθήσει αρκετά με CV και συνεντεύξεις κλπ. Υποτροφίες: Γι αυτό το θέμα δεν ξέρω πολλά αλλά μπορείς να ρωτήσεις τα πανεπιστήμια και θα σου δώσουν πληροφορίες. Επίσης δε χάνεις κάτι να κάνεις αίτηση και σε ελληνικά ιδρύματα π.χ στο ΙΚΥ. Κόστος ζωής: Με 400 λίρες βρίσκεις αξιοπρεπές σπίτι, με συγκατοίκηση βέβαια. Με άλλες 400 το μήνα μπορείς να περάσεις αρκετά άνετα (ίσως και λιγότερα αν κάνεις οικονομία σε φαγητό και εξόδους). Και κάτι ακόμα, πως και κατέληξες στα πανεπιστήμια αυτά; Δε λέω οτι είναι κακά πανεπιστήμια αλλά ίσως θα μπορούσες να βρεις κάτι καλύτερο. Αν πας Εδιμβούργο, γιατί να μην πας στο University of Edinburgh που είναι από τα πολύ καλά της Βρετανίας στο Informatics και δεν είναι και δύσκολο να σε δεχτεί.
css03027 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Σε ευχαριστώ πολύ galil για το χρόνο σου. Δε είναι οριστικό ακόμα το ότι έχω καταλήξει στα πανεπιστήμια αυτά...Έχεις να μου προτείνεις κάτι άλλο?
djmanosv Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Θα σου πρότεινα και το πανεπιστήμιο του Southampton ή του Bristol όπου έκανα και εγώ μεταπτυχιακό. Γενικά αν θες να βρεις δουλειά Αγγλία, θα σου συνιστούσα να έπαιρνες ένα τίτλο απο τα τοπ 5-10 πανεπιστήμια, ειδικά αν θες να πάρεις κάποια θέση σε γνωστή εταιρεία. Πάντα κοιτάνε τι πανεπιστήμιο έβγαλες, και φυσικά το βαθμό. Εγώ όταν έφυγα για Αγγλία ήμουν μεταξύ Bristol και Edinburgh αλλά με κέρδισε το Bristol χωρίς να το μετανιώνω. Εχει πολύ καλή έρευνα, με καλές προοπτικές για internships και φυσικά αν είσαι καλός συνεχίζεις για phD. Για Master με υποτροφία Αγγλία δεν γνωρίζω, αλλά θα πρέπει να την πάρεις απο Ελλάδα (ΙΚΥ ίσως ? ) ή απο τη σχολή σου. Γνωστός μου απο Ημμυ Θεσσαλονίκης είχε υποτροφία για Southampton. Αν έχεις άλλες απορίες ρώτα ! Κόστος ζωής Bristol υπολόγιζε 600 λιρες το μηνα για εστία με δική σου τουαλέτα, και κανα 350-400 λιρες για φαγητό, εξοδους, καφέδες κλπ. Για ποιότητα σπουδών πολύ καλές εντυπώσεις, καθηγητές πρόθυμοι να βοηθήσουν, άπειρα deadlines...
css03027 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Νομίζω πως δεν έχω τα entry requirements για αυτά τα πανεπιστήμιο. Έχω Second-class honours, lower division (2:2) πτυχίο πληροφορικής. Τα πανεπιστήμια που ανέφερα είναι στην 21 και 25 θέση σύμφωνα με http://www.theguardian.com/education/ng-interactive/2014/jun/03/university-guide-2015-league-table-for-computer-science-and-information-systems έχεις κάποια άποψη για το Newcastle University και μάλιστα για αυτό το μεταπτυχιακό http://www.ncl.ac.uk/postgraduate/courses/cloud-computing-msc.html#profile ? Και κάτι ακόμη Ποιός είναι ο προϋπολογισμός για ένα χρόνο master στην Αγγλία?
apple3 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 δε ξερω πόσο εύκολο να παρεις υποτροφία από βρετανικό οργανισμο. παντως μπορεις να ψαχτεις εδω http://www.saas.gov.uk/ Πριν δυο χρόνια που σπούδαζα έδιναν περίπου 3.5-4Κ από τα 5Κ που είναι περίπου το μάστερ. Μιλάω για λίρες πάντα. Αν βρεις δουλειά αφού τελειώσεις θα αρχίζεις να πληρώνεις ένα ποσό της τάξεως των 80 λιρών κάθε μήνα. Εγώ ξόδεψα περίπου 15Κ λίρες με 480 λίρες ενοίκιο στη γλασκώβη. Χωρίς εισιτήρια για ελλάδα. Newcastle πολύ καλό πανεπιστήμιο στη πληροφορική μη κοιτάς πολύ τα rankings στη guardian γιατί από χρόνο σε χρόνο αλλάζουν πολλά
jimis888 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Νομίζω πως δεν έχω τα entry requirements για αυτά τα πανεπιστήμιο. Έχω Second-class honours, lower division (2:2) πτυχίο πληροφορικής. τι βαθμο εχεις εδω και που βρηκες την αντιστοιχιση; @djmanisv τα διδακτρα πως τα πληρωνεις; καθε μηνα;
css03027 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 τι βαθμο εχεις εδω και που βρηκες την αντιστοιχιση; @djmanisv τα διδακτρα πως τα πληρωνεις; καθε μηνα; http://en.wikipedia.org/wiki/Academic_grading_in_Greece
galil Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Τα rankings δεν ανταποκρίνονται απόλυτα στην πραγματικότητα αλλά δίνουν μια εικόνα για το επίπεδο του πανεπιστημίου. Ρίξε μια ματιά και εδώ: http://www.thecompleteuniversityguide.co.uk/league-tables/rankings?s=Computer+Science Νομίζω οτι είναι λίγο πιο αξιόπιστη από αυτή του guardian. Ψάξε τα 15-20 πρώτα πανεπιστήμια της λίστας και βρες ποια μεταπτυχιακά σε ενδιαφέρουν. Το βασικότερο είναι να κάνεις κάτι που σου αρέσει και μετά να βρεις ποιο πανεπιστήμιο είναι καλύτερο. Οι διαφορές άλλωστε είναι μικρές και πάντα σημασία έχει τι γνώσεις έχεις αποκτήσει. Για τα entry requirments μην τρελαίνεσαι. Εϊναι ενδεικτικά και πάντα κρίνουν κατά περίπτωση. Κάνε αίτηση όπου σε ενδιαφέρει, δε χάνεις και τίποτα εξάλλου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα