Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει καποια συσκευή / μηχάνημα σαν scanner που να το περνάς πανω απο καλώδια διαφόρων τύπων και να σου λεει αν ειναι κομμένο στο τάδε σημείο εσωτερικά ολο η καποιες τριχούλες του δηλαδή που απο εξω ειναι εντάξει απο μεσα υπάρχει πρόβλημα , κυρίως με ενδιαφέρει για καλώδια τύπου τηλεφώνου , ρεύματος η που ειναι μεσα σε συσκευές απλα καλώδια δηλαδη.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δε πιστεύω να υπάρχει κάτι που "να το περνάς από πάνω".

Για τηλεφωνικά ή δικτυακά καλώδια, υπάρχει ειδικό cable tester που κουμπώνεις τα φισάκια πάνω και ελέγχει όλα τα συρματάκια μόνο του.

Για απλά καλώδια, για να δεις απλά αν είναι κομμένο αρκεί ένα πολύμετρο στον «έλεγχο συνέχειας» (ή στο ωμόμετρο). Τώρα, αν κάποια τριχακάκια είναι κομμένα, ίσως να γινόταν να το καταλάβεις με μιλιωμόμετρο, δεδομένου ότι το καλώδιο θα εμφανίζει λίίίγο μεγαλύτερη αντίσταση απ' ότι πρέπει.

Δημοσ.

αυτό είναι για άλλο σκοπό, υπάρχουν ανακλασίμετρα αλλά έχουν χιλιάδες και δεν είναι για χρήση σε καλώδια συσκευών.

Δημοσ.

αυτό είναι ένα υποτυπώδες ανακλασίμετρο που μπορεί να μετρήσει μόνο απόσταση σε άνοιγμα ή βραχυκύκλωμα και οχι αλλαγές διατομής, τι ακριβώς θέλεις να μετρήσεις;

Δημοσ.

Θέλω να ξέρω αν μεσα απο το εξωτερικό πλαστικό στο καλώδιο στην διαδρομή ειναι καπου κομμένο εντελώς η κάποιες " τριχούλες " του

Δημοσ.

εκτός από αυτά που σου είπαν στην πρώτη απάντηση για κομμένα, ένα καλό tdr ίσως να μπορεί να βρει ταλαιπωρημένα καλώδια εξαρτάται από την αλλαγή στην διατομή και το μήκος της

Δημοσ.

δεν ξερω λεπτομερειες, ενα παιδι μου το ειχε αναφερει αυτο το εργαλειο (δουλευε ο πατερας του στη ΔΕΗ). Μου ειχε πει οτι σαν φακος στο σχημα και με τις υπερυθρες οταν εβλεπε αυξημενη (πανω απο καποιο οριο) θερμοκρασια (=αντισταση) σημαινε οτι το καλωδιο σιγα σιγα ψοφαει

edit

τελικα μπορει να ηταν απλα θερμομετρο με υπερυθρες

http://www.valuetesters.com/yellow-jacket-69228-infrared-thermometer-1.html

Δημοσ.

Υπάρχουν τέτοια εργαλεία, είχαμε στο ΤΕΙ ηλεκτρονικής. Γνωρίζεις χωρητικότητα καλωδίου πχ για τα 100 μέτρα άρα μετρώντας το έβρισκες. Για το αν λείπουν κάποιες τρίχες δεν παίζει να το μετρήσεις αυτό με απλά εργαλεία. 

Δημοσ.

Ναι κοιτώντας αυτές τις συσκευές, κοίταξε προσεκτικά και τις τιμές... Δες πόσο κάνει αυτό της Fluke για παράδειγμα. Αν δεν το χρειάζεσαι στο επαγγελμά σου, είναι απαγορευτικό...

Δημοσ.

Αυτό που ξέρω είναι οτι αν δεν συνδέσεις με πολύμετρο τα άκρα ενός αγωγού ηλεκτρισμού για να μετρήσεις διάφορα στοιχεία και να κάνεις υπολογισμούς δεν μπορείς να βρεις το σημείο που έχει κοπεί ο αγωγός. Τώρα αν υπάρχει κάτι που να κοιτάει εξωτερικά χωρίς άλλη παρέμβαση, εφόσον υπάρχει θα είναι κάτι ακριβό.

Δημοσ.

Spank για εξωτερικό καλώδιο συσκευών δεν υπάρχει λόγος να βρεις το που είναι κομμένο.

Μετράς με πολύμετρο για συνέχεια και αν είναι κομμένο οπουδήποτε, πάλι όλο το καλώδιο δεν θα αλλάξεις;

Θα κάνεις ενώσεις σε εξωτερικό καλώδιο 220V AC; Επικίνδυνο.

Εμπειρικά, τα πολύκλωνα καλώδια ρεύματος (αυτά που λες τριχούλες)

κόβονται εσωτερικά συνήθως στα σημεία που ενώνονται με τη συσκευή και με το φυς.

Για τηλεφωνικό/ utp πάλι την ίδια διαδικασία θα κάνεις.

Μετράς συνέχεια με πολύμετρο / cable tester / τζιτζίκι -ότι σε βολεύει- από άκρη σε άκρη.

Ότι είναι κομμένο το αλλάζεις ολόκληρο πάλι.

Αυτά μιλώντας για καλώδια εκτός τοιχοποιίας σε οικιακή/soho χρήση.

/sc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...