Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο αδερφός του παππού μου (ετών 84) έχει ένα "παιδί" (ετών 37) με σύνδρομο down. Λόγω νοοτροπίας χωρίου και μπουρτζοβλαχιάς μέχρι που πέθανε η μάνα του, το παιδί αυτό έβλεπε το φως του ήλιου μια φορά το τρίμηνο. Το κλείδωναν σπίτι για να μην τους εμποδίζει. Τα τελευταία 5 χρόνια λοιπόν, ο μπάρμπας έχει προσλάβει μια βουλγάρα η οποία το έχει σα παιδί της και τον προσέχει. Με ρώτησε λοιπόν τι μπορούμε να του πάρουμε για να ασχολείται (έπαιζε με κάτι τσιμπιδάκια μέχρι πρότινος που είχε βρει). Παρατηρώ ότι του αρέσει πάρα πολύ η μουσική και πρότεινα να του πάρουμε ένα τάμπλετ. Προφανώς, δεν μπορώ να του πετάξω ενα tablet και να του πω, να το playstore κατεβασε οτι θες. Γενικά, δεν έχω εμπειρία με Αμεα του δικού του προβλήματος και είπα να ζητήσω λίγη βοήθεια. 

• Like 1
Δημοσ.

Από την μία το ταμπλετ είναι καλή περίπτωση και υπάρχουν πολλές εφαρμογές για κάθε ηλικία, από την άλλη στα 37 δεν ξέρω τι έχει διδαχθεί και τι όχι. Για να μην λέω αόριστα πράγματα, αν υπάρχει η δυνατότητα βρείτε ένα κέντρο/ειδικό στην κοντινότερη πόλη όπου ασχολούνται αποκλειστικά με down ώστε να γίνει μια αξιολόγηση και να καλυφθουν όποια κενά με ένα δομημένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα από το να τακτοποιεί τον χώρο του και να ασχολείται με την υγιεινή του μέχρι να είναι αυτόνομος και ίσως να αποκατασταθεί επαγγελματικά. Σίγουρα έχει ελλείψεις από την κακομεταχείριση και θα πρότεινα να κάνετε όσο γίνεται σωστά βήματα ώστε να καλυφθούν.

Δημοσ.

Εχει εναν launcher το PlayStore για ηλικιωμενους, με μια κεντρικη σελιδα και κατι μεγαλα κουμπια για βασικες εφαρμογες..

https://play.google.com/store/apps/details?id=name.kunes.android.launcher.activity

(και επειδη ειναι για καλο σκοπο.. http://www.apkhere.com/down/name.kunes.android.launcher.activity_2.5.5_paid )

Κατεβασε του αυτον τον launcher μαζι με 5-6 παιχνιδια η εκπαιδευτικες/μουσικες εφαρμογες και θα ειναι ενταξει πιστευω..

Θελει ομως και εκπαιδευση προφανως..

Δημοσ.

Ας το παρουμε απ την αρχη. Ειναι καλη ιδεα γενικοτερα το ταμπλετ; Ναι μεν ειναι 37, αλλα δεν μπορεις να συνεννοηθεις μαζι του. Δυστυχως δεν του δοθηκε ποτε η προσοχη που χρειαζοταν και δεν ειναι ικανος ουτε για τα βασικα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

googlare για κανα σιτε -συλλογο και ρωτα εκει που θα ξερουν περισσοτερα...

edit: παιζει διαφημιση στην tv https://www.google.gr/search?q=frontida+dawn&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=2Ye4VLC-EsX9UuLQgqAN#q=%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B1+%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF+down

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Αυτή που τον προσέχει δε μπορεί να τον βγάζει καμία βόλτα μια στο τόσο; Παρόλο που δεν ξέρω περί συνδρόμου down τι παίζει ακριβώς μου φαίνεται φοβερή η ιδέα σου για το tablet. Αν βλέπεις πως μαθαίνει τα βασικά θα μπορούσατε να του βάλετε και ίντερνετ. Μετά θα ανοίξει ένας νέος κόσμος γι'αυτόν κάνοντας και φίλους, γνωριμίες με γυναίκες κτλ.

Δημοσ.

Καλη ιδεα το tablet αν ηταν εφικτο να το χρησιμοποιησει. Αν όπως λες δεν ικανός ούτε για τα βασικά (φαντάζομαι πράγματα της καθημερινοτητας εννοεις) και δεν μπορεις να συννενοηθεις μαζι του το βρισκω απιθανο να μπορεσει να το χρησιμοποιησει.

Μπορει να φαινονται απλα σε εσας αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση μονο απλα δεν ειναι...

Μπορεις να το δοκιμασεις βεβαια αν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα για πειραματισμους χωρις σιγουρο αποτελεσμα...

Δημοσ.

Αυτή που τον προσέχει δε μπορεί να τον βγάζει καμία βόλτα μια στο τόσο; Παρόλο που δεν ξέρω περί συνδρόμου down τι παίζει ακριβώς μου φαίνεται φοβερή η ιδέα σου για το tablet. Αν βλέπεις πως μαθαίνει τα βασικά θα μπορούσατε να του βάλετε και ίντερνετ. Μετά θα ανοίξει ένας νέος κόσμος γι'αυτόν κάνοντας και φίλους, γνωριμίες με γυναίκες κτλ.

εδω εσεις οι γυναικες αποριπτετε πολυ πιο φυσιολογικους και θα ασχοληθειτε με ενα ατομο με συνδρομο down

Δημοσ.

Πρέπει να βρεις κάποιο γερό tablet γιατί πιθανώς να του πέσει μερικές φορές αν έχει κινητικές δυσκολίες και τα πιο πολλά με 1-2 καλά χτυπήματα στην οθόνη σπάνε.

• Like 1
Δημοσ.

εδω εσεις οι γυναικες αποριπτετε πολυ πιο φυσιολογικους και θα ασχοληθειτε με ενα ατομο με συνδρομο down

Άντρας είμαι. Παρόλα αυτά μη το βλέπεις έτσι.. οι άντρες μια χαρά απορρίπτουν τις γυναίκες καθαρά λόγο εμφάνισης.

Ας πάμε στο θέμα μας, σίγουρα υπάρχουν forums και κοινότητες γνωριμίας γι' αυτά τα άτομα. Δεν είπα απαραίτητα να βρει γκόμενα, η συντροφιά έστω εξ' αποστάσεως είναι μια χαρά για άτομο που δε βγαίνει από το σπίτι. 

Οι άνθρωποι είναι κοινωνικοί από τη φύση τους. Ακόμα και μεις που δεν έχουμε τέτοια θέματα χρησιμοποιούμε το ίντερνετ  για να ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, το ίδιο κάνουμε και μέσω του insomnia τώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...