Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι κατι που σκεφτομαι εδω και καμποσο καιρο.

Δεν αναφερομαι γενικα και αοριστα σε μικρες διαφωνιες που υπαρχουν σε εναν διαλογο (μιας και διαλογος χωρις διαφωνια δεν υπαρχει!) αλλα συγκεκριμενα για εκεινες τις φορες που σε πνιγει το δικιο να την πεις στον αλλο αλλα δε το κανεις για να μην τσακωθειτε.

Μια εξυπνη ρηση λεει:

"Sometimes is better to be friends than to be right" ,

αλλα μηπως αυτο δειχνει αλαζονεια?

Θα αναφερθω σε 2 συγκεκριμενα παραδειγματα 2 πολυ καλων μου φιλων , ενος αντρα και μιας γυναικας (δε γνωριζονται μεταξυ τους)

Στην πρωτη περιπτωση εχουμε να κανουμε με εναν φουλ θρησκοληπτο ανθρωπο που πιστευει σε αεροψεκασμους, αστικους μυθους, ελοχιμ και ολη την βιβλιογραφια του Λιακοπουλου. Ο τυπος αυτος ειναι παντα κοντα σου οποτε τον χρειαστει και εμενα προσωπικα με εχει βοηθησει απειρες φορες με πολλους τροπους. Παρολα αυτα οποτε ξεκιναει κουβεντα και μου λεει πχ να προσεχω οταν πηγαινω στο ταδε μαγαζι επειδη κυκλοφορουν ρωσιδες που σε πανε στο διαμερισμα τους και ξυπνας την αλλη μερα σε μια μπανιερα με παγακια και χωρις νεφρο ή πχ οταν μου λεει "σταματησα να βγαινω με αυτη μολις μου ειπε πως κανει γιογκα. ο πνευματικος μου μου ειπε πως η γιογκα ειναι πολυ υπουλη αιρεση" , τοτε δεν ξερω τι να πω.

Αν πω κατι θα βρεθουμε σε ενα κυμα διαφωνιας , θα ανεβασουμε τους τονους, και θα αναγκαστω να του πω στο τελος τιποτα "να προσεχεις καλυτερα τι ατομα πιστευεις" που θα το εκλαμβει σαν προσβολη οτι τον αποκαλω αφελη. Παντα σε τετοιες συζητησεις φτανουμε σε αυτο το σταδιο περιπου, αλλα το σταματαω τελευταια στιγμη για να ηρεμισουν τα πνευματα.

Στην δευτερη περιπτωση εχουμε να κανουμε με μια κοπελα που τελευταια εγινε vegan και αποκαλει "κανιβαλους" οσους τρωνε κρεας. Οποτε ξεκιναει κουβεντα περι χορτοφαγιας/κρεατοφαγιας παντα πεταει σαν πηγη ενα κειμενακι που βρηκε στο διαδικτυο και εξυμνει την χορτοφαγια με ενα καρο απο ιστορικες ανακριβειες και γεγονοτα που δεν εχουν επιβεβαιωθει ποτε. Μετα αυτο ξεφευγει και παμε σε θεωριες συνομωσιας του γιατι η εναλακτικη ιατρικη ειναι καλυτερη απο την παραδοσιακη ιατρικη (που υποψη, ΜΠΟΡΕΙ και να ειναι!!!) και πως το φαρμακο κατα του καρκινου εχει βρεθει και οι φαρμακευτικες στελνουν hitman (hitmen?) και καθαριζουν οσους γιατρους κανουν την ανακαλυψη κτλ κτλ. ΚΑΙ αυτο το ατομο επισης εχει σταθει κοντα μου απειρες φορες και περα απο το κομματι των διαφωνιων ολα πανε καλα. Αλλα αυτες οι διαφωνιες καθε φορα ραγιζουν τα παντα και συντομα θα γινει το κακο.

Τελος παντων, για να μην μακρυγορω, τι κανουμε σε αυτες τις περιπτωσεις?

Δεν γινεται να κραταμε διπλα μας ατομα που θα συμφωνουμε σε ολα, οχι μονο επειδη ειναι πολυ δυσκολο να βρουμε κλωνους μας, αλλα θα ειναι επισης και βαρετο. Αλλα τελικα ειναι οντως καλυτερο να ειμαστε φιλοι απο το να εχουμε δικιο..?

• Like 1
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πώς γίνεται να έχεις ακόμα τέτοιους φίλους 

(βέβαια εντάξει εγώ δεν θα μπορούσα να έχω τέτοιους ...  δεν σημαίνει το ίδιο για όλους αλλά μήπως δίνεις πολύ σημασία και τους πιέζεις, αν ξέρεις οτι ο άλλος δεν αλλάζει άστο να πάει στο καλό ... , άλλωστε εσύ το χρέος σαν φίλος να τους πεις για τα λάθη το έκανες) 

• Like 5
Δημοσ.

Αλλάζουμε κουβέντα  :P

Σημασία έχει ότι σε στηρίζουν όταν έχεις ανάγκη, θα αλλάξουν μυαλά αργότερα (ελπίζω δηλαδή..).

• Like 1
Δημοσ.

δεν γινεται να διωχνεις τους παντες, ουτε να συμφωνεις σε ολα. και τα παραπανω ατομα -που ανεφερα καθαρα για παραδειγμα- αλληλοβοθιομαστε σε αλλους τομεις απειρα!

απλα ειναι λιγο μπερδεμα με αυτα τα μικρα αγκαθια!

Δημοσ.

Unfriend,block.

Σοβαρά με τι άτομα κάνεις παρέα?

Είναι καλύτερο να έχεις δίκαιο και ας έχεις άδικο.

Οι φίλοι σου είναι περίεργοι για να μην χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση.Το ότι διαφωνείς με τις απόψεις τους δείχνει ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα για σένα.

• Like 3
Δημοσ.

δε χρειαζεται να συμφωνείτε για να είσαστε φίλοι.
Αν ήμουν φίλος με όσους συμφωνούσαν απόλυτα μαζί μου δεν θα είχα (σχεδόν) κανένα φίλο.
Ο φίλος στις πράξεις φαίνεται και αυτές είναι που μένουν, το να διαφωνίσετε σε μερικα πράγματα είναι φυσιολογικό.

• Like 3
Δημοσ.

δεν γινεται να διωχνεις τους παντες, ουτε να συμφωνεις σε ολα. και τα παραπανω ατομα -που ανεφερα καθαρα για παραδειγμα- αλληλοβοθιομαστε σε αλλους τομεις απειρα!

απλα ειναι λιγο μπερδεμα με αυτα τα μικρα αγκαθια!

Τι; υπάρχουν κι άλλοι; :eek:

• Like 2
Δημοσ.

Με τον κολλητό μου κάθε φορά που ξεκινάμε συζήτηση στο τέλος κάθε φορά καταλήγουμαι στο να διαφωνούμαι.

Δημοσ.

Εμεις  ριχνουμε ριχνουμε μερικες φορες χοντρα μπινελικια μεταξυ μας για τα πολιτικα παντως.Αλλα τα λεμε χαμηλοφωνα χωρις συναισθηματικες εξαρσεις , σε φιλικο τονο   :-D .

Να φορα ειχε ερθει η σερβιτορα χωρις να την παρουμε χαμπαρι και ειχε μεινει με ανοικτο το στομα .

Στην δευτερη περιπτωση εχουμε να κανουμε με μια κοπελα που τελευταια εγινε vegan και αποκαλει "κανιβαλους" οσους τρωνε κρεας. Οποτε ξεκιναει κουβεντα περι χορτοφαγιας/κρεατοφαγιας παντα πεταει σαν πηγη ενα κειμενακι που βρηκε στο διαδικτυο και εξυμνει την χορτοφαγια με ενα καρο απο ιστορικες ανακριβειες και γεγονοτα που δεν εχουν επιβεβαιωθει ποτε. 

Δηλαδη δεν ειναι και η καλυτερη παρεα για σουβλακια ε ?  :-D

Δημοσ.

Δεν γινεται να κραταμε διπλα μας ατομα που θα συμφωνουμε σε ολα, οχι μονο επειδη ειναι πολυ δυσκολο να βρουμε κλωνους μας, αλλα θα ειναι επισης και βαρετο. Αλλα τελικα ειναι οντως καλυτερο να ειμαστε φιλοι απο το να εχουμε δικιο..?

Ωραιο το θεμα σου. Λιγο πολυ ολοι εχουμε βρεθει σε τετοια θεση, σε πολιτικες αθλητικες κοινωνικες συζητησεις.. Τι κανουμε ε? Αλλαζεις θεμα φιλε γιατι ποτε δεν θα βρεις ακρη, και δεν αξιζει να μαλωσεις για κατι που ετσι κι αλλιως διαφωνεις 100% απ την αρχη. Συνηθως παντως αλλο ειναι το προβλημα.. Γνωριζεις σε νεα παρεα νεα ατομα και κανεις παρομοιες συζητησεις και ενω διαφωνεις οικτρα σε σημειο να σε πνιγει, δεν το λες ή δεν το συνεχιζεις για να μην φανεις ο παραξενος της παρεας κτλ κτλ....

• Like 1
Δημοσ.

Θα διαφωνήσεις, θα πεις την άποψή σου και μέχρι εκεί. Δεν γίνεται και δεν είναι σωστό να προσπαθούμε να πείσουμε τον άλλον ότι κάνει λάθος. Ειδικά σε θέματα που δεν ξέρουμε καν ποιο είναι το σωστό! Ο καθένας με την άποψή του, τις ιδέες του και τις πηγές του...δεν επηρεάζει κάπου την φιλία σας αυτό!

• Like 3
Δημοσ.

Ψάχνεις μεγάλες αλήθειες.

Το ζήτημα δεν είναι τι κάνεις όταν διαφωνείς (ούτε καν ο βαθμός διαφωνίας) με έναν φίλο αλλα το αν αυτή η διαφωνία συνεπάγεται πεποιθήσεις ή συμπεριφορές που επηρεάζουν (βαθμό, τρόπο) την σχέση σας. Οπότε πρώτα ποσοτικοποιείς την δυσφορία που σου προκαλεί αυτό το διαφορετικό και μετα πράττεις αναλόγως.

πχ. δεν είναι το ίδιο να διαφωνούν ένας φασίστας με έναν κομουνιστή ή ένας γκέι με έναν ομοφοβικό, με ένας vegan και έναν πανφάγο ή έναν που του αρέσουν τα μηχανήματα με ενας που του αρέσουν τα ελεύθερα βάρη.

Η διαφωνία/διαφορετικότητα εμένα προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου, ίσα ίσα που το ψάχνω, αλλα υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων που δεν μπορώ να συνυπάρξω στον ίδιο χώρο, πόσο μάλλον να κάνω παρέα.

ΤΩΡΑ στην δικιά σου περίπτωση, η VEGAN αν είναι πρηξαρχίδο απλα πες της οτι είναι αντιαισθητικό να επιβάλετε με αυτόν τον τρόπο και γίνεται αντιπαθητική στους γύρω της. Πολλοί μπαίνουμε σε αυτήν την λούπα όταν πορωνόμαστε με κάτι. Ίσως αν το θέσεις σωστά να σταματήσει να μιλάει μόνο για αυτό και να συνεχιστεί η ζωή.

Ο τύπος με τα νεφελίμ ίσως να έχει ένα ενδιαφέρον για αραιή ενασχόληση απλα και μόνο για να σπάει η ρουτίνα σου και για λίγο χαβαλέ. Εκτός αν είναι εντελώς βαρεμένος και τσαντίζεται με τα πειράγματα.

Υ.Γ. Εγω πάντως έχω ξεκόψει με κολλητό (απο μικρά παιδιά) που ενώ πάντα ήταν λίγο μισογύνης, με τα χρόνια πήγε στην όχθη του φαλοκράτη και έφτασε και σε σημείο να χτυπάει γκόμενες του. 

• Like 6
Δημοσ.

οχι παιδια, το αν ειναι στα δυσκολα διπλα σου και σε στηριζει καποιος, δε γινεται αυτοματα και φιλος σου

το αν συμφωνει μαζι σου σε οοοολα τα θεματα, παλι δε γινεται αυτοματα φιλος σου

φιλος ειναι καποιος που γουσταρεις τη παρεα του, τις μαλακιες του και οτι δε θα σου φερθει πουστικα.

οοοοοοοοοοολα τα αλλα ειναι λεπτομεριες

το αν διαφωνεις με καποιον δε το κανει αυτοματα εχθρο σου, ΑΡΚΗ να μη στο επιβαλει.

πχ. πολλοι ειναι φιλοι ολυμπιακοι-παναθηναικοι

πχ2. εγω ειμαι κρεατοφαγος και μια φιλη μου εχει να φαει κρεας 10 χρονια. οταν θελω ομως να φαω σουβλακι, παμε στο σουβλατζιδικο και τρωω μονο εγω. οταν θελει να φαει σαλατα, παμε στο μαγαζι που θελει και τρωει σαλατα (και οτι βρω εγω)

αυτη ειναι φιλια, να δεχεσαι τις προτειμησεις του αλλου οταν βεβαια δεν επηρεαζει και σενα

• Like 9
Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω γιατι να φτανετε στο σταδιo πριν του τσακωμου για μια συζητηση.Δεν γινεται παντα οι ανθρωποι να συμφωνουν.Οπως σεβεσαι εσυ τη γνωμη τους,ετσι πρεπει να σεβονται και τη δικια σου.

Δημοσ.

Εύχεσαι να μην είναι μέλη του insomnia και σου απαντήσουν  :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...