Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Γιατι τοσο μενος για την κακομεταχειρηση των σκυλων; Επειδη τα εχουμε σαν κατοικιδια;

Μηπως επειδη δεν τους τρωμε;

Ασε την Κινα και περνα μια βολτα απο τα σφαγεια της Ελλαδας..

Δεν εχω δει ποτε απο κοντα πως ειναι αλλα φανταζομαι την ιδια περιπου κτηνωδια θα δω..

• Like 2
Δημοσ.

Μια χαρα δουλευουν τα σφαγεια καθως τα ζωα αναισθητοποιουνται προ σφαγης και ετσι απουσιαζει η αινια του πονου .

Η θηριωδια γινεται απο τους κτηνοτροφους και τους τσομπανους και τους μικροκτηνοτροφους ("ο γειτονας εχει προβατα,το Πασχα θα παρουμε απο αυτον αρνακι,δικο του , νοστιμο")

Οι οποιοι δεν στελνουν τα ζωα στο σφαγειο , αλλα καθε κτηνοτροφος που σεβεται τον εαυτο του εχει ενα.μεγαλο δεντρο ή πολυ απλα ενα τρακτερ απο οπου κρεμανε το ζωο .

Πιο πριν, 1 το κρατουσε απο μπρος και ενας απο πισω , και με ενα μαχαιρι επι τοπου κοβουν τον λαιμο και αυτο σπαρταραει .

Ε , μετα βγαζουν φωτογραφιες και τις βαζουν στο γκρουπ τους στο fb ή τις.δειχνουν στους γειτονες , γιατι στην βλαχαδερη και χωριατικη νοοτροπια με.το αντιστοιχο μορφωτικο επιπεδο, ειναι μεταξυ αλλων ενδειξη μερακλοσυνης,μαγκιας και εμπειρου κτηνοτροφου .

Τι θα πει ο γειτονας κλπ

• Like 11
Δημοσ.

Μια χαρα δουλευουν τα σφαγεια καθως τα ζωα αναισθητοποιουνται προ σφαγης και ετσι απουσιαζει η αινια του πονου .

Η θηριωδια γινεται απο τους κτηνοτροφους και τους τσομπανους και τους μικροκτηνοτροφους ("ο γειτονας εχει προβατα,το Πασχα θα παρουμε απο αυτον αρνακι,δικο του , νοστιμο")

Οι οποιοι δεν στελνουν τα ζωα στο σφαγειο , αλλα καθε κτηνοτροφος που σεβεται τον εαυτο του εχει ενα.μεγαλο δεντρο ή πολυ απλα ενα τρακτερ απο οπου κρεμανε το ζωο .

Πιο πριν, 1 το κρατουσε απο μπρος και ενας απο πισω , και με ενα μαχαιρι επι τοπου κοβουν τον λαιμο και αυτο σπαρταραει .

Ε , μετα βγαζουν φωτογραφιες και τις βαζουν στο γκρουπ τους στο fb ή τις.δειχνουν στους γειτονες , γιατι στην βλαχαδερη και χωριατικη νοοτροπια με.το αντιστοιχο μορφωτικο επιπεδο, ειναι μεταξυ αλλων ενδειξη μερακλοσυνης,μαγκιας και εμπειρου κτηνοτροφου .

Τι θα πει ο γειτονας κλπ

Δεν ξέρω ποιος το κάμει έτσι,αλλά το κάμει λάθος.

Ο σωστός κτηνοτρόφος ξέρεις ότι πρέπει να το θανατώσεις γρήγορα το ζωντανό να μην τανγκίσει το κρέας από τις ορμόνες του άγχους.

Πάντως πολλοί κτηνοτρόφοι που ξέρω έχουν μαεστρία να σκοτώνουν γρήγορα τα ζώα τους και να διατηρούν την νοστιμιά και μυρωδιά στο κρέας.

Εκτός και εάν το κάμεις σαν θυσία ένα πράμα που πρέπει να χυθεί πολύ αίμα(σαν τις αρχαίες θυσίες).

Περί του θέματος,σιγά τα ώα.

Δεν διάβασα το "άρθρο" επειδή είδα ότι είναι από βόθρομπλογκ,αλλά εάν διατηρείται ένα επίπεδο βιομηχανικής σφαγής τότε τα σκυλιά δεν διαφέρουν πολύ από τα γουρούνια,πρόβατα,γελάδια κ.ο.κ.

• Like 1
Δημοσ.

Τι θα πει ο γειτονας κλπ

Να φανταστω οτι διαφωνεις με αυτον τον τροπο σφαγης ?

http://antipliroforisi.blogspot.gr/2009/09/kosher.html

Δημοσ.

Σαφεστατα

Στη προκειμενη μπλεκονται θρησκευτικοι περιορισμοι και ιδιαιτεροτητες οι οποιες απο το λιγο που ειδα παραβαινουν βασικες εννοιες ευζωιας και ορθης πρακτικης στα σφαγεια .

Υπαρχουν και τα κοτοπουλα "Χαλαλ" των μουσουλμανων , πιθανως κλπ παρομοιες καταστασεις σε αλλες θρησκειες και αιρεσεις,που δε ξερω .

Δημοσ.

Αν αρχίσουμε την σύγκριση για την αντιμετώπιση των ζωντανών στην Ελλάδα και τις χώρες της Άπω Ανατολής κτλ στην καλύτερη θα καταλήξουμε vegan.

Άλλα ήθη,διαφορετικός τρόπος ζωής.Σε κάποιον άλλο μπορεί να φαίνεται εξίσου αηδιαστικό το ότι η φαμίλια σου κάθε πάσχα σουβλίζει αρνί και τα Χριστούγεννα τρώει γαλοπούλα.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο το εχω δει ζωντανα να συμβαινει μπροστα μου σε αρνι στο χωριο ενα Πασχα. Δεν υπαρχουν λογια και δεν εχει σημασια η γνωμη μου για αυτο το  πραγμα. Εξαλλου καθε γιορτη γινεται παντου (κοκορες, γουρουνια, κτλ). Απλως το βλεπεις και ευχεσαι να μην το ξαναδεις, αλλα το τρως.. :P

Απορω ποια η ψυχοσυνθεση αυτων των ανθρωπων που σφαζουν ζωντανα ζωα.. πως το αντεχουν.. (κτηνοτροφοι πχ, χασαπηδες, κτλ). Οκ ισως ζουν απο αυτο, ειναι η δουλεια τους, θα θρεψουν τα παιδια τους, αλλα.. τι ονειρα βλεπουν αυτοι οι ανθρωποι πχ;

Δημοσ.

Αυτο το εχω δει ζωντανα να συμβαινει μπροστα μου σε αρνι στο χωριο ενα Πασχα. Δεν υπαρχουν λογια και δεν εχει σημασια η γνωμη μου για αυτο το  πραγμα. Εξαλλου καθε γιορτη γινεται παντου (κοκορες, γουρουνια, κτλ). Απλως το βλεπεις και ευχεσαι να μην το ξαναδεις, αλλα το τρως.. :P

Απορω ποια η ψυχοσυνθεση αυτων των ανθρωπων που σφαζουν ζωντανα ζωα.. πως το αντεχουν.. (κτηνοτροφοι πχ, χασαπηδες, κτλ). Οκ ισως ζουν απο αυτο, ειναι η δουλεια τους, θα θρεψουν τα παιδια τους, αλλα.. τι ονειρα βλεπουν αυτοι οι ανθρωποι πχ;

Νορμάλ άνθρωποι είναι.Όπως όλα είναι μια συνήθεια και εντελώς φυσική πανανθρώπινη λειτουργία.

Για τους "παλιούς" όσοι δεν ήξεραν να προετοιμάσουν το σφαγείο ήταν κάτι το εντελώς αφύσικο,το έχω ζήσει με συγγενείς όταν ήμουν μικρός.

Δεν ήταν κάτι περισσότερο από μια ακόμη αγγαρεία(ή χαρά όταν ήταν σε γιορτή)για να γίνει.

Λυπόντουσαν τα ζωντανά,αλλά ήξεραν για ποιο λόγο τα είχαν και γιατί τα ανέτρεφαν.

Να υποφέρεις από PTSD επειδή σκότωσες μια κότα ή ένα αρνί είναι σύγχρονες χαζομάρες.

Δημοσ.

αλλο να σκοτωνεις για να φας( και απλα τα υπολοιπα τα κανεις δερματα)

και αλλο να σκοτωνεις μονο για να παιρνεις δερμα η για διασκεδαση

• Like 2
Δημοσ.

αλλο να σκοτωνεις για να φας( και απλα τα υπολοιπα τα κανεις δερματα)

και αλλο να σκοτωνεις μονο για να παιρνεις δερμα η για διασκεδαση

Εφόσον χρησιμοποιείται το ζωντανό και δεν είναι απλή ανωμαλία για κάποιο άρρωστο γούστο δεν καταλαβαίνω που το κακό.

Φυσικά πάντα με τρόπο που δεν υποφέρει το ζωντανό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...