Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει 1 διαφορα.Ο ανθρωπος εχει την νοημοσυνη και την σωματικη ικανοτητα να αμυνθει με διαφορους τροπους σε καποια απειλη.

1)Αν  υπάρχει το νομικό υπόβαθρο για να αμυνθεί και 2) να  μπορεί να το χρησιμοποιήσει.Αλλιώς έχει μόνο τα χέρια,τα δόντια και τα νύχια του κι αυτός.(τέλοσπάντων παραβγήκα offtopic και πέρα από αυτό  :P )

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το ζώο δε θα έχει ποτέ ευθύνη για οτιδήποτε. Ο μόνος άνθρωπος για τον οποίο μπορούμε να ισχυριστούμε κάτι αντίστοιχο, είναι ένα παιδί.

Οτιδήποτε άλλο δεν είναι αθώο.

• Like 3
Δημοσ.

Ποιο νομικο υποβαθρο ρε συ?

Πχ περπατας στον δρομο και σου την πεφτει καποιος για να σε κλεψει.Μπορεις να αμυνθεις με χερια και ποδια,ακομα και να του φερεις στο κεφαλι το οποιοδηποτε αντικειμενο.Εστω να τον αποφυγεις τρεχοντας αν δεν σε παιρνει,πχ αν ειναι 1 ατομα.Εκεινη την ωρα θα σκεφτεις τους νομους?Σε αμυνα εισαι.

Και συμφωνω με το τελευταιο post του Lucifer.

Δημοσ.

Δεν μιλάω για σένα και για μένα αλλά γι αυτόν που θα μου την πέσει στον δρόμο και για το τί δουλειά έχει ένας Σύριος κτλ να έιναι πρόσφυγας ή λαθρομετανάστης στην Αθήνα και να με κλέβει.Για το ποιός τον ανάγκασε να βρεθεί εδω πέρα και γιατί.Για τα δικαιώματα που έχει αν τον δείρει κάποιος (που δεν θα χει γιατί  δεν θα πρεπε να ναι εδώ) κτλ.Η βία γεννάει βία και την βία αυτών που σφάζουν σκυλιά και ανθρώπους κάποια άλλη βία την γέννησε και πρέπει να εκτονωθεί.Τέλοσπάντων ρητορικά ερωτήματα είναι.Έτσι λειτουργεί ο κόσμος και εμείς θα προσαρμοστούμε σε αυτόν,όχι αυτός σε μας..

Κι εγώ συμφωνώ και με σένα και με τον lucifer

Δημοσ.

dejavu 

εγώ αμα δω μπροστά μου ποτέ να βασανίζουν η να σκοτώνουν σκύλους, γάτες και λοιπά κατοικίδια αλλα και οποιοδήποτε ζώο δε θα μιλήσω , θα τους σαπίσω μέχρι να μη μπορούν να σηκωθούν να περπατήσουν. Γιατί ?  έτσι , επειδή μου την γκάβλωσε  και αναλύστε γιατι ειναι κακό ή όχι ή γιατί δε μας νοιάζει για το πρόβατο και ότι άλλο σκεφτήκατε, έτσι κ αλλιώς στα λόγια θα μείνετε οι περισσότεροι.

Κάπως έτσι λειτουργούν τα πράγματα στην κοινωνία μας , πολυ μπλαμπλα και δράση 0 , γιαυτό το ψάχνουν το παιδάκι απ το Ρέθυμνο (αααααασχετο σχετικό νοοτροπίας) , αρκετοί θα έλεγαν να το βοηθήσουν κανένας δεν έκανε την κίνηση. 

Ξέρεις οτι ο τσομπάνος τα βασανίζει ? μη του ξαναδώσεις δεκάρα , αγόρασε απο εκεί που είναι και ελεγμένα 

Εφόσον χρησιμοποιείται το ζωντανό και δεν είναι απλή ανωμαλία για κάποιο άρρωστο γούστο δεν καταλαβαίνω που το κακό.

Φυσικά πάντα με τρόπο που δεν υποφέρει το ζωντανό.

αυτή την ερώτηση να την ξανακάνεις αν μια στο εκατομμύριο σκάσει μύτη καμιά εξελιγμένη μορφή ζωής στον πλανήτη μας και ζούμε να το δούμε , κάπως έτσι θα λένε κ αυτοί λελ
αλλα αυτό που λες στο τέλος συνήθως δεν ισχύει , ακριβώς επειδή τα θέλουν για γούνα και όχι για φαγητό τα γδέρνουν ζωντανά.

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο για εμάς, ως δυτικοί μεγαλωμένοι σε κοινωνίες με εντελώς διαφορετική διάρθρωση, ηθική και σταθερές από τις κοινωνίες όπου η πείνα και η εξαθλίωση είναι μια καθημερινότητα, να κρίνουμε τους ανθρώπους αυτούς που ποτέ δεν είχαν τις ανέσεις τις δικές μας, τη μόρφωση, την παιδεία και τις αξίες εκείνες που, από την δική μας οπτική, διαχωρίζουν τον άνθρωπο από το ζώο και χαλιναγωγούν τις βίαιες τάσεις του.

Όταν υπάρχουν βιαιότητες σε κοινωνίες σαν τις δικές μας, όπου σε γενικές γραμμές η καθημερινότητά μας είναι ειρηνική, δεν μπορούμε να φωνάζουμε για τις βιαιότητες ανθρώπων για τους οποίους το να συναντούν έναν άνθρωπο υποσιτισμένο στο δρόμο για τη δουλειά είναι η κοινωνική νόρμα. Πως ακριβώς θα δείξουν οίκτο στο ζώο και γιατί? Προσωπικά δεν θεωρώ ότι μπορεί κάποιος να βάλει όλους τους ανθρώπους του κόσμου στο ίδιο τσουβάλι και να τους κρίνει με βάση τις δικές του σταθερές. Ούτε θεωρώ ότι έχουμε δικαίωμα να επέμβουμε σε κάτι τέτοιο. Τη στιγμή ειδικά που το τελικό προϊόν εδώ έρχεται. 

Επίσης σε καμία περίπτωση δεν θα στήριζα ποτέ καμπάνια της PΕTA. Η δυτική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Δημοσ.

Το θεωρώ εντελώς ανούσιο και βάναυσο να γδέρνονται ζώα, την σημερινή εποχή που υπάρχουν συνθετικά υλικά πολύ καλύτερα και πιο εξειδικευμένα για κάθε χρήση (αθλητισμό, εκδρομή σε βουνό κλπ).

Δεν έχουν καμία λογική σε αυτές τις πρακτικές, οι οποίες είναι τελείως μη παραγωγικές επιχειρηματικά.

Οσον αφορά την κατανάλωση σκύλων στην Κίνα (και σε άλλες χώρες) το θεωρώ υπερβολικό, αλλά για αυτούς είναι παράδοση από τα αρχαία χρόνια παρόλο που δεν είναι και βασικό καθημερινό πιάτο. Οσο αυξάνεται το βιωτικό τους επίπεδο τόσο θα μειώνονται αυτές οι πρακτικές.

Για τους Ινδούς είναι ιερό ζώο η αγελάδα.

Δεν βλεπω κανέναν να κόπτεται γι' αυτό, ούτε να έρχονται οι Ινδοί και να μας αποκαλούν δολοφόνους.

Οπως και το θεωρώ υποκρισία ο κακομαθημένος δυτικός να δίνει υποδείξεις σε άλλους πολιτισμούς, επειδή ένα ζώο είναι πιο γλυκούλικο από κάποιο άλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...