ppetr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Μάλλον δεν το είπα σωστά: Έχω ένα blue σε εξωτερική θήκη και όταν την ακουμπώ με το χέρι αισθάνομαι vibration. Θα έβαζα αυτόν στο λαπτοπ αλλά μάλλον θα αισθανομαι πάλι αυτό το vibration... Kαι επειδή τα χέρια μου είναι πάνω στο λαπτόπ θα με ενοχλεί... Δοκιμασε το δε χανεις τιποτα
MessengerOfGood Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δοκιμασε το δε χανεις τιποτα Δοκίμασα και βγάζει vibration στην επιφάνεια του λαπτοπ. Ίσως επειδή είναι recertified. Τελικά μου φαίνεται ότι θα προτιμήσω Seagate SSHD. Έχω μπερδευτεί όμως. Νομίζω ένα μοντέλο 1ΤΒ αλλά τί είναι όλα αυτά τα μοντέλα εδώ? Δείτε και review1 & review2
SPANK Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Συγνώμη κιόλας αλλα τι ενοείς vibration ποσο δηλαδή τρέμει το laptop γιατι μου φαίνεται περίεργο , οσα laptop και netbook εχω δοκιμάσει με μηχανικούς σε κανένα δεν θυμάμαι να υπήρχε vibration αντε μονο οταν πέρναγες κανενα μεγάλο παιχνίδι η αρχεία για πολύ ώρα αλλα και πάλι δεν αισθάνεσαι κατι ιδιαίτερο
MessengerOfGood Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Συγνώμη κιόλας αλλα τι ενοείς vibration ποσο δηλαδή τρέμει το laptop γιατι μου φαίνεται περίεργο , οσα laptop και netbook εχω δοκιμάσει με μηχανικούς σε κανένα δεν θυμάμαι να υπήρχε vibration αντε μονο οταν πέρναγες κανενα μεγάλο παιχνίδι η αρχεία για πολύ ώρα αλλα και πάλι δεν αισθάνεσαι κατι ιδιαίτερο Δεν εννοώ ότι ...τρέχει πάνω στο τραπέζι Αλλά υπάρχει λίγο imbalance στο δίσκο και νοιώθεις τις δονήσεις στο χέρι σου. Είμαι και λίγο ευαίσθητος σε δονήσεις και ήχους... Για τους Hybrid της Seagate έχει κανενας εμπειρία (από πρώτο χέρι, όχι από reviews);
Jason 93 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Εγω παντως που εχω τον δισκο που λες στο λαπτοπ μου, μεγαλυτερη δονηση νιωθω απ' τον ανεμηστηρα παρα απ' τον δισκο.
xristoforos89 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Ειχα παλιοτερα εναν υβριδικο Momentus 500gb. Π@π@ρια δισκος. Μου εριξε την αυτονομια τουλαχιστον 1 ωρα (φυσικο -λογω μεγαλυτερης καταναλωσης) και μου αυξησε την θερμοκρασια (εν συγκρισει με τον 5400 στροφων) τουλαχιστον 10 βαθμους με συνεπεια ο ανεμιστηρας να ειναι μονιμα ενεργοποιημενος.
MessengerOfGood Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Εγω παντως που εχω τον δισκο που λες στο λαπτοπ μου, μεγαλυτερη δονηση νιωθω απ' τον ανεμηστηρα παρα απ' τον δισκο. Υποθέτω έχεις τον WD Blue. Ο δικός μου είναι ανακατασκευασμένος (recertified γρέφει επάνω). Γι αυτό ίσως παρουσιάζει τις δονήσεις. Ειχα παλιοτερα εναν υβριδικο Momentus 500gb. Π@π@ρια δισκος. Μου εριξε την αυτονομια τουλαχιστον 1 ωρα (φυσικο -λογω μεγαλυτερης καταναλωσης) και μου αυξησε την θερμοκρασια (εν συγκρισει με τον 5400 στροφων) τουλαχιστον 10 βαθμους με συνεπεια ο ανεμιστηρας να ειναι μονιμα ενεργοποιημενος. Ο υβριδικός δίσκος Momentus που λές υποθέτω δεν ήταν 3ης γενιάς όπως αυτός. Οι SSHD έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση? Με τις στροφές με μπέρδεψες: Και ο Seagate SSHD που έβαλα στο λινκ 5400 στροφές έχει. Μήπως αναφέρεσαι στον WD black 7200 rpm? Αν πάω για 1ΤΒ, ξέρει κανείς τι διαφορά έχει ο WD Blue που κάνει 89 ευρώ από τον WD Red που κάνει75 ευρώ? ϊδιες στροφες, ίδιο buffer. ίδιο SATA, ίδιο πάχος.... ???
xristoforos89 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Site: Αυτό εδώ το παπάρι είχα. Οι sshd δε νομιζω να εχουν μεγαλυτερη καταναλωση μιας και ειναι 5400 στροφων.
MessengerOfGood Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Site: Αυτό εδώ το παπάρι είχα. Οι sshd δε νομιζω να εχουν μεγαλυτερη καταναλωση μιας και ειναι 5400 στροφων. Αυτός που είχες είναι παλιότερη γενιά (2 ή 1). Αλλά επειδή ήταν 7200 rpm θα κοιτάξω τις καταναλώσεις των δίσκων που σκέφτομαι. Με ενδιαφέρει και μένα να μην είναι μεγάλες για τους λόγους που αναφέρεις (μπαταρία, και θερμοκρασί/ανεμιστήρας). Πάντως οι κριτικές στο λινκ που δίνεις είναι πάρα πολύ καλές. Κάτι αναφέρει κάποιος για αρκετά προβλήματα σε προηγούμενο firmware. Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που ανέφερες, ο δίσκος ήταν πράγματι γρήγορος οπως λένε στα σχόλια;
xristoforos89 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που ανέφερες, ο δίσκος ήταν πράγματι γρήγορος οπως λένε στα σχόλια; Ψάξε ενα ενα τα σχολια του εσοπ. Αν πετυχεις εστω και 2 αρνητικα -συνεχομενα- σε ενα προιον, κερναω μπυρα Εχω προσπαθησει να αφησω αρνητικο σχολια παλιοτερα για ενα προιον (νομιζω λαπτοπ ή καποια ραμ ηταν) και ποτέ δεν εμφανιστηκε. Τα συμπερασματα δικα σου. Και για να απαντησω αμεσα (μιας και βλεπω σχολια στυλ 'σχεδον ιδιος με ssd ειναι (!!) ), θα απαντησω με 2 λεξεις. Ούτε καν. Η μερα με την νυχτα ειναι με ssd που συγκρινεται. Σαν ενας νορμαλ δισκο στις 7200 στροφες ειναι.
MessengerOfGood Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Προσπάθησα να βρώ άκρη με τις προδοαγραφές κατανάλωσης. Μεγάλο μπέρδεμα στο site τηε Seagate και από κριτικές φαίνεται ότι έχουν ιδιαίτερα υωηλή κατανάλωση... Οπότε τους αφήνω. Έχεις καμμιά ιδέα μεταξύ WD red & blue που αναφέρω παραπάνω; Τους σκέφτομαι αντί του WD Black 750 Gb για τη μεγαλύτερη χωρητικότητα και την ίσως λιγότερη κατανάλωση...
xristoforos89 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Όλοι οι black καίνε τα κέρατα τους. αν διαβάσεις κριτικές στο Amazon θα δεις ότι έχουν καλές αποδόσεις αλλά όλοι λένε για τραγική αυτονομία πλέον. Προσωπικά δεν προτιμώ τους 7200 για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Ο τελευταίος μηχανικός που πήρα προ 3 μηνου ήταν ένας Toshiba 5400 1terra. Τον είχα όμως για αποθήκη μιας κ το λειτουργικό βρισκόταν σε ssd. Του πέρασα για πολύ λίγο το λειτουργικό εκεί και ήταν νορμάλ σε θερμοκρασίες, θόρυβο. Από αξιοπιστία δεν μπορώ να εκφέρω άποψη μιας και τον κράτησα μόλις 2 μήνες.
MessengerOfGood Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Χριστόφορε βοήθησες πολύ: Δεν θα παρω 7200. Εαν κανένα άλλο μέλος ξέρει τίποτα για τους 5400 rpm 1 TB που αναφερω παραπάνω (WD Blue, WD Red και Seagate SSHD) ας βοηθήσει.
xristoforos89 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Για να σου λυθούν περαιτέρω απορίες. http://www.pcworld.com/article/2025402/ssds-vs-hard-drives-vs-hybrids-which-storage-tech-is-right-for-you-.html
MessengerOfGood Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 H μόνη διαφορά που βρίσκω στις προδιαγραφές του WD blue με τον WD red είναι ότι ο blue έχει 5400 rpm και ο red έχει IntelliPower. Αυτό είναι σαν τους Green και οι Red προορίζονται για Raid. Τελικά ποιός είναι καλύτερος και ποιό αξιόπιστος? Ένα καλό review για τον καινούριο Seagate SSHD βρήκα στο CNET
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα