Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τί μπορεί να προκαλεί φόβο ομιλίας μπροστά σε άλλους ανθρώπους  ; Δηλαδή να μπορώ να μιλήσω σε κάποιον οταν δεν είναι κανεις μπροστά και να μήν μπορώ να μιλήσω στο ίδιο άτομο όταν υπάρχουν άλλοι μπροστα και μπορεί να βλέπουν η να ακούν. Η Ντροπή  παραλύει.

Δημοσ.

Δοκίμασε να μιλήσεις σε κάποιον όταν θα είναι και άλλοι μπροστά. Αν δεν τα καταφέρεις πήγαινε σε ψυχολόγο. Φαντάζομαι θα σου πει κάτι του στυλ "χώσου στη φωτιά".

Δημοσ.

Τί μπορεί να προκαλεί φόβο ομιλίας μπροστά σε άλλους ανθρώπους  ; Δηλαδή να μπορώ να μιλήσω σε κάποιον οταν δεν είναι κανεις μπροστά και να μήν μπορώ να μιλήσω στο ίδιο άτομο όταν υπάρχουν άλλοι μπροστα και μπορεί να βλέπουν η να ακούν. Η Ντροπή  παραλύει.

Μίλα σε κάποιον συνάδελφο ειδικό ψυχικής υγείας.Θα αξιολογήσει καλύτερα το πως βιώνεις τον φόβο ,τις σκέψεις σου κ τους περιορισμούς που ενδέχεται να αντιμετωπίζεις.Υπολογίζω μάλλον κάτι στα πλαίσια κοινωνικής φοβίας.Σχετικά εύκολα αντιμετωπίσιμη κατάσταση από πεπειραμένο ψυχολόγο.

Θα πρότεινα κάποιον συνάδελφο εκπαιδευμένο στην C.B.T (γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία). Δίνει σταθερά τα καλύτερα αποτελέσματα η συγκεκριμένη προσέγγιση σε τέτοιες περιπτώσεις.

• Like 4
Δημοσ.

Χρειαζεσαι λιγη θεωρια και πολυ πραξη.

Οι περισσοτεροι ψυχολογοι θα σε φλομωσουν στην θεωρια για να πηγαινεις και αλλες φορες σε αυτους

(ενα "πορτοκαλί" η επισκεψη παει , το λιγοτερο)

Αν το προβλημα αυτο σου τσακιζει την ζωη, τοτε ισως ενας ειδικος να ειναι μονοδρομος.

Αν ομως πιστευεις πως μπορεις να το παλεψεις, που μαλλον αυτο πρεπει να συμβαινει μιας και ηδη βρηκες το κουραγιο να κανεις προσωπικη ερευνα και να μιλησεις μπροστα σε 100.000 αγνωστους-μελη αυτη την στιγμη, τοτε θα σου προτεινα να ασχοληθεις λιγο με nlp για να διημιουργησεις ενα "εργοαστασιο παραγωγης θαρρους" μεσα σου.

μερικες πηγες:

αγγλικα:

http://en.wikipedia.org/wiki/Neuro-linguistic_programming

http://www.dummies.com/how-to/content/neurolinguistic-programming-for-dummies-cheat-shee.html

ελληνικα:

https://hellasnlp.wordpress.com/

Να ξερεις πως ο νευρογλωσσικος προγραμματισμος στην ουσια ειναι μια ψευδο-επιστημη και κανενας ειδικος δεν εχει παραδεχτει την υπαρξη του και με ποιον τροπο λειτουργει. Ολοι ομως παραδεχονται τα αποτελεσματα του. 

Δημοσ.

μπορει να οφειλεται στο γεγονος οτι δεν εισαι σιγουρος αν το τριτο ατομο θα επηρεασει θετικα την ποιοτητα της συζητησης.

Αν πχ θελεις να φλερταρεις ευγενικα και χαλαρα μια συγκεκριμενη γκομενα, δεν θα το κανεις μπροστα στον καφρο γνωστο σου (που δεν ξερει κιολας για τα αισθηματα σου προς αυτην, ή ακομα χειροτερα αν ξερει θα τα κανει ακομα πιο σκατα)

Μπορει να ειναι το αγχος του κουτσομπολιου και της κριτικης απο τους αλλους

υπαρχουν ψυχολογοι καλοι, φτηνοι ή και τσαμπε. Ο ψυχολογος δεν θα σου λυσει τη βιδα, θα σε βοηθησει να διαλεξεις το καταλληλο κατσαβιδι. Για αυτον κατι τετοιες περιπτωσεις ειναι πολυ απλες.

Πριν πας σε ψυχολογο,κατσε σκεψου και γραψε σε ενα χαρτι διαφορες σκεψεις σου και αποριες πανω στο θεμα (και παρτο μαζι σου), οπως και κρατα σημειωσεις εκεινη την ωρα. Αν συμφωνει κιολας μπορεις να τα ηχογραφεις. Αν ο μαν (ή η γουμαν) δεν σου κανει κλικ, ψαχνεις αλλον

αν θες φτηνο ψυχολογο στον πειραια εχω ενα γνωστο

Για αρχη κοιτα λιγο προσπαθησεις να ανεβασεις τον "σταρχιδισμο" σου και ασε τον ψυχολογο για λιγο αργοτερα, ωστε να εκμεταλλευτεις περισσοτερο τον χρονο και τα λεφτα που θα δωσεις.

Δημοσ.

Μπορεις να απευθυνθεις αν θες στο Ινστιτουτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφορας http://www.ibrt.gr οπου πάνε ψυχολογοι για να κάνουν εξειδικευση στη Γνωσιακή συμπεριφοριστικη θεραπεια. Οι συνεδρίες εκει ειναι κατω των 20 ευρώ αν πας ατομικά και λίγο παραπάνω αν μπεις σε ομάδα. Επίσεις μπορεις να δεις και τα βιβλία αυτοβοηθειας που προτείνει το ινστιντουτο. 

• Like 2
Δημοσ.

Φαίνεται να είναι θέμα άγχους μαλιστα βρήκα κατι σχετικο και απο το in.gr

"Στο άγχος αποδίδεται το «έλλειμμα συμπόνιας» που χαρακτηρίζει την εποχή μας, σύμφωνα με νέα διεθνή μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Current Biology

Το έμφυτο στρες, που δημιουργεί η παρουσία ενός ξένου, συνιστά σημαντικό εμπόδιο στο να νιώσει ένας άνθρωπος συμπόνια και συμπάθεια για κάποιον άγνωστο, υποστηρίζουν οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης Τζέφρι Μόγκιλ του Πανεπιστημίου ΜακΓκιλ, του Μόντρεαλ....."

ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Δημοσ.

Μέχρι πριν 1.5 χρόνο ένιωθα κάπως έτσι. Μετά, ως βοηθός εργαστηρίου στη σχολή μου, όταν κάποια στιγμή με χώσανε σε αμφιθέατρο να κάνω διάλεξη σε 200+ άτομα, τα ξεπέρασα όλα. Έφαγα πρώτα μια φρίκη διότι έκανα τη δουλειά του καθηγητή, όχι του φοιτητή. Άλλο άγχος να κάνεις παρουσίαση μιας εργασίας και να σε γράψουν όλοι (πλην ενός) στα παπάρια τους, κι άλλο να μπεις στο ρόλο του καθηγητή, με μερικές εκατοντάδες άτομα να περιμένουν να μάθουν πράγματα από εσένα και να σου κάνουν ερωτήσεις.

Μαντεύεις; Τα ξεπέρασα όλα μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Δε με ξαναπασχόλησε το θέμα. Ποτέ. Από τότε έχω μιλήσει στο συνιδρυτή της Wikipedia μπροστά στο κόσμο, κι άλλα παρόμοια, χωρίς φόβο: απλά στ' αρχίδια μου πλέον.

Είναι πιο απλό απ' όσο πιστεύεις, απλά όπως είπε κι ο johndoe2 στο post #2 πρέπει «να μπεις στη φωτιά».

Δημοσ.

Μέχρι πριν 1.5 χρόνο ένιωθα κάπως έτσι. Μετά, ως βοηθός εργαστηρίου στη σχολή μου, όταν κάποια στιγμή με χώσανε σε αμφιθέατρο να κάνω διάλεξη σε 200+ άτομα, τα ξεπέρασα όλα. Έφαγα πρώτα μια φρίκη διότι έκανα τη δουλειά του καθηγητή, όχι του φοιτητή. Άλλο άγχος να κάνεις παρουσίαση μιας εργασίας και να σε γράψουν όλοι (πλην ενός) στα παπάρια τους, κι άλλο να μπεις στο ρόλο του καθηγητή, με μερικές εκατοντάδες άτομα να περιμένουν να μάθουν πράγματα από εσένα και να σου κάνουν ερωτήσεις.

Μαντεύεις; Τα ξεπέρασα όλα μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Δε με ξαναπασχόλησε το θέμα. Ποτέ. Από τότε έχω μιλήσει στο συνιδρυτή της Wikipedia μπροστά στο κόσμο, κι άλλα παρόμοια, χωρίς φόβο: απλά στ' αρχίδια μου πλέον.

Είναι πιο απλό απ' όσο πιστεύεις, απλά όπως είπε κι ο johndoe2 στο post #2 πρέπει «να μπεις στη φωτιά».

το να διδασκεις ειναι κατι που θα πρεπε να το χουν ολα τα πανεπιστημια  ως διδασκαλια,τρομαρα τους ωστοσο γιατι δεν...

εγω μιλησα μπροστα σε αμφιθεατρο στο δευτερο πτυχιο στην αγγλια σε γλωσσα που δεν ηταν η μητρικη μου ειχα καποιο τρακ αλλα οχι αυτο που λεει ο  δημιουργος του θεματος .

πιστευω οτι ολα εξαρτονται απο το ποσο σιγουρος ειναι κανεις για τον εαυτο του,προσωπικα λογω εργασιας καποτε μιλω μπροστα σε κοινο και δεν εχω εξαψη γιατι απλα δεν με νοιαζει τι σκεφτεται ο απο κατω .το παν ειναι να αγνοας οτι εχεις κοινο και να μιλας λες και εισαι μονος σου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...