Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με copy από pdf στο preview


Tablet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

κάνω copy μια φράση από ένα αρχείο και στο paste μου βγάζει " ∆ËÓ ·Ó¿Ù ̆ÍË ÔÚÁ·ÓˆÙÈÎÒÓ Î·È  ̆ÏÈÎÔÙ ̄ÓÈÎÒÓ  ̆Ô‰ÔÌÒÓ " τι φταίει ξέρει κανεις; το κείμενο είναι στα Ελληνικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Όπως το περιγράφεις μάλλον το κείμενο από το οποίο κάνεις Copy, έχει μια συγκεκριμένη γραμματοσειρά (και μάλιστα με συγκεκριμένο..."non-unicode"..... "Font encoding") που το Mac σου δεν την έχει και έτσι σου πετάει αλαμπουρνέζικα στο Paste.

 

Εάν μπορείς να εκμαιεύσεις την γραμματοσειρά (να βρείς ποιά είναι) και να την περάσεις στο σύστημα αφού την βρείς και την κατεβάσεις / αγοράσεις (αν δεν είναι δωρεάν) και εφόσον υπάρχει για mac (οι περισσότερες υπάρχουν), ίσως δουλεψει σωστά το paste.

 

Συνήθως τέτοιου είδους προβλήματα ανακύπτουν με "πολυτονικές" γραμματοσειρές από Windows που είναι και το "encoding" τους "non-unicode"  (μερικές από τις γνωστές βλακείες των windows δηλαδή που μερικοί τα θεωρούν και "Σοβαρό" λειτουργικό σύστημα που και καλά έχει ξεπεράσει τις βλακείες του παρελθόντος…λολ)

 

Κάτι παρόμοιο πχ. συμβαίνει και με τους "υπότιτλους" ταινιών από "windows" που κάνουν τους απλούς χρήστες mac να αγχώνονται και να νομίζουν οτι το Mac τους έχει δήθεν το πρόβλημα…!!! (που να ξέρανε οι καημένοι οτι απλά τα windows ακόμα και το plain text τους είναι σε "non-unicode" font encoding,…πράγμα απλά "απαράδεκτο"…και πολύ "σωβινιστικό" ως προς τα windoze και τα κουραφέξαλα που "σέρνουν" μαζί τους μέχρι σήμερα…!!!!…)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...