anadelta2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Κάποιος ανοίγει μια τέτοια επιχείρηση και πάω εγώ με ένα ps4 και xbox one στο χέρι και του λέω να μου φτιάξει την παραπάνω κατασκευή. Μου ζητάει για τον κόπο του παράδειγμα 1000 ευρώ μαζί με τα υλικά. Έστω οτι τα υλικά που θα βάλει έχουν κόστος 200 ευρώ. Άρα του τεχνικού θα του μείνουν 800 ευρώ -23% φπα, 650 ευρώ -25% φόρος απο το πρώτο ευρώ, 520 ευρώ, -100 ευρώ έξοδα άλλα (ασφάλεια, προκαταβολή φόρου, λογαριασμοί κοινής ωφέλειας κ.λ.π.) τελικό ποσό περίπου 400 ευρώ. Απο τα 800 ευρώ καταλήξαμε στα 400 ευρώ κέρδος χωρίς να βάλουμε έκτακτες καμπάνες. Και μετά λέμε γιατί δεν φτιάχνουμε τίποτα στην Ελλάδα....;;; 3
3XOTICA Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Γιατί εδώ τα παιδιά είναι αμόρφωτα. Έχουν ένα πτυχίο ΑΕΙ, όμως το έχουν πάρει μέσω της παπαγαλίας και της ΚΝΕ - γιατί αλλιώς δεν μπορούν. Δεν τους έχει καλλιεργηθεί ούτε η εφευρετικότητά τους ούτε έχουν μορφωθεί (να διαβάζουν βιβλία, να βλέπουν ποιοτικά ντοκιμαντέρ, να έχουν ωραίο λόγο, να αναρωτιούνται, να ψάχνονται κλπ). Γι αυτό. Σοβαρά τώρα? Από τα κόμματα που σιγοντάρουν στα πανεπιστήμια διάλεξες την ΚΝΕ για να αναφερεις? γκουχκουγγκουχουΔΑΠγκου 14
toylis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Γιατί.... 1. Θα έμπλεκες με την γραφιοκρατία για ν' ανοίξεις επιχείρηση τέτοια. 2. Θα είχες 45% φορολογία εισοδήματος απο το πρώτο ευρώ 3. Αν είχες μηδενικά κέρδοι θα σε φορολογούσαν με αντικειμενικά κριτήρια. 4. Σε ελάχιστα χρόνια θα είχες βγεί μεγαλοφειλέτης στην εφορία χωρίς να το έχεις καταλάβει. 5. Γιατί εκ των πραγμάτων θα είχες μεταφέρει αναγκαστικά την επιχείρησή σου, αν είχες το ψυχικό σθένος, σε άλλο κράτος για να γλυτώσεις.. Άρα τελικά στην Ελλάδα δε θα είχες επιχείρηση και έτσι κατλήγουμε εδώ που είμαστε τώρα. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτά απο ένα "παιδί" με 2 πτυχία και μεταπτυχιακό στην πληροφορική. ρε πατε καλα; ποια φορολογια; και για ποια επιχειρηση; θα σε εσκιζαν στις μυνησεις η sony και η microsoft! 1
nikoskokos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 φιλε toyli! αν δεν το επαιζες ελληναρας να λες οτι δημιουργησες κοσνολα γιαυτους και οτι εφτιαξες ενα καλυτερο ps4 δεν θα σου εκαναν τπτ... ο ανθρωπος λεει καθαρα και ξαστερα δεν κανω τπτ περνω ενα αυθεντικο ps4 και του βαζω οθονη για να παιζεις "οπου θες" ...επισης η sony και η microsoft τριβουν τα χερια τους...για δυο λογους...πρωτος τρελο promotion....δευτερος...μηδενικη εγγυηση...οταν ξεβιδωνεις μια βιδα χανεις εγγυηση...που σημαινει οτι ο τυπος δινει δικη του εγγυηση για καθε ενα μηχανημα που φτιαχνει... αν χαλασει και δεν μπορει ναντο φτιαξει μονος του παει στην sony,microsoft και πληρωνει απο την τσεπη του... οποτε μεσα στην τιμη του (1600)για playbook η xbook one σιγουρα εχει βαλει και αυτη την παραμετρο! φιλικα...
NEFTIS Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Ωωωωωχ! Τα εχουμε δει κατι παρομοια με φορητες κονσολες Dreamcast, NES, SNES, N64, PS. Ε, αυτος εβαλε 2 σε 1. Δεν ειναι κατι ευκολο, προς Θεου. Αλλα δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη. Παντως εμενα μου φενεται απειρως πιο ευκολο να κανεις κατι παρομοιο με τις καινουριες κονσολες, γιατι μοιραζονται τα ιδια ports για USB, εξοδο TV, ρευματα, κτλ. Θα μπορουσε να χωσει κι ενα λαπτοπ εκει μεσα αν χοντρυνε λιγο το case. Μου φενεται πιο δυσκολο να rootαρω το παλιο TURBO-X ταμπλετ μου. Εδω τον θελω... Κραξτε με, απο κατω οσο θελετε. 1
butters Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Γιατί εδώ τα παιδιά είναι αμόρφωτα. Έχουν ένα πτυχίο ΑΕΙ, όμως το έχουν πάρει μέσω της παπαγαλίας και της ΚΝΕ - γιατί αλλιώς δεν μπορούν. Δεν τους έχει καλλιεργηθεί ούτε η εφευρετικότητά τους ούτε έχουν μορφωθεί (να διαβάζουν βιβλία, να βλέπουν ποιοτικά ντοκιμαντέρ, να έχουν ωραίο λόγο, να αναρωτιούνται, να ψάχνονται κλπ). Γι αυτό. Πάντα τα παιδιά είναι πιο αμόρφωτα, πιο απαίδευτα, πιο ακαλλιέργητα και πιο χαζά. Κι ας έχουν γνώσεις και δεξιότητες που εμείς δεν είχαμε ποτέ. Εμείς εξάλλου είχαμε εγκυκλοπαίδειες άρα ξέραμε. Πόσο γραφικός; Πόσο; BTW, το PlayBox δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσει. Οι λόγοι είναι προφανείς, για αυτό είναι και θα μείνει 1 πρωτότυπο
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Αχ σαν χθες ήταν που είχαμε κάνει PLAYBOX: Atari Jaguar / Sega Mega Drive σε ένα φέρετρο.. 1
nhzt Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Γιατί.... 1. Θα έμπλεκες με την γραφιοκρατία για ν' ανοίξεις επιχείρηση τέτοια. 2. Θα είχες 45% φορολογία εισοδήματος απο το πρώτο ευρώ 3. Αν είχες μηδενικά κέρδοι θα σε φορολογούσαν με αντικειμενικά κριτήρια. 4. Σε ελάχιστα χρόνια θα είχες βγεί μεγαλοφειλέτης στην εφορία χωρίς να το έχεις καταλάβει. 5. Γιατί εκ των πραγμάτων θα είχες μεταφέρει αναγκαστικά την επιχείρησή σου, αν είχες το ψυχικό σθένος, σε άλλο κράτος για να γλυτώσεις.. Άρα τελικά στην Ελλάδα δε θα είχες επιχείρηση και έτσι κατλήγουμε εδώ που είμαστε τώρα. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτά απο ένα "παιδί" με 2 πτυχία και μεταπτυχιακό στην πληροφορική. Κάποιος ανοίγει μια τέτοια επιχείρηση και πάω εγώ με ένα ps4 και xbox one στο χέρι και του λέω να μου φτιάξει την παραπάνω κατασκευή. Μου ζητάει για τον κόπο του παράδειγμα 1000 ευρώ μαζί με τα υλικά. Έστω οτι τα υλικά που θα βάλει έχουν κόστος 200 ευρώ. Άρα του τεχνικού θα του μείνουν 800 ευρώ -23% φπα, 650 ευρώ -25% φόρος απο το πρώτο ευρώ, 520 ευρώ, -100 ευρώ έξοδα άλλα (ασφάλεια, προκαταβολή φόρου, λογαριασμοί κοινής ωφέλειας κ.λ.π.) τελικό ποσό περίπου 400 ευρώ. Απο τα 800 ευρώ καταλήξαμε στα 400 ευρώ κέρδος χωρίς να βάλουμε έκτακτες καμπάνες. Και μετά λέμε γιατί δεν φτιάχνουμε τίποτα στην Ελλάδα....;;; Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι μια τέτοια επιχείρηση είναι αρκετά επικερδής , το ερώτημα είναι γιατί δεν δημιουργείς μια επιχείρηση στο εξωτερικό; βγάλε τα εκατομμύρια και έλα στο Ελλάντα να κάνεις ηλιοθεραπεία...εκτός και αν δεν σ αφήνει η μάνα σου να φύγεις. Όσοι δεν τολμουν, ''με τα λόγια χτίζουν ανώγια και κατώγια''
anadelta2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Λοιπόν πέρα από την πλάκα και χωρίς να θέλω να το παίξω Ερντογκάν ότι και καλά όλα εμείς τα κάνουμε.... πρίν από 25-30 χρόνια υπήρχε εδώ στην Ελλάδα μιά εταιρεία η OLYMPIC DATA που συναρμολογούσε υπολογιστές η οποία είχε κάνε την εξής κατασκευή. Πήρε και συνδίασε έναν apple ii και ένα IBM pc συμβατό σ'ενα κουτί. Αυτό νομίζω ήταν το πρώτο γνωστό Project τέτοιου τύπου, αν κάνω λάθος και υπάρχει κανένας πολύ παλιός ας με διορθώσει. Πάντως τότε σαν πιτσιρικάδες 14-15 χρονών θέλαμε να ταιριάξουμε ένα zx spectrum μ' ένα commodore 64 σε ίδιο κουτί αλλά δεν είχαμε τις γνώσεις να έχουμε ένα πληκτρολόγιο και κοινές εισόδους - εξόδους. Μάλιστα το συγκεκριμένο Project της OLYMPIC DATA παρουσιαζόταν σαν μια πολλά υποσχόμενη ιδέα από το περιοδικό computer για όλους. Βέβαια η εταιρεία μετα από λίγο καιρό έκλεισε αφού πήρε προκαταβολές για μηχανήματα που ποτε δεν παρέδωσε. 2
nathar Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Διαβάζω διάφορα σχόλια περί μόρφωσης, επιχειρηματικότητας κτλ, για μένα αυτά είναι "δικαιολογίες!!" ... εγώ νομίζω παιδιά ότι θέλει μεράκι και ένα περιβάλλον (οικογενειακό κυρίως και έπειτα κοινωνικό) που σε βοηθάει να ανακαλύψεις και να αναπτύξεις αυτό στο οποίο έχεις ένα ακατέργαστo ταλέντο...
necropolis1995 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Γιατί εδώ τα παιδιά είναι αμόρφωτα. Έχουν ένα πτυχίο ΑΕΙ, όμως το έχουν πάρει μέσω της παπαγαλίας και της ΚΝΕ - γιατί αλλιώς δεν μπορούν. Δεν τους έχει καλλιεργηθεί ούτε η εφευρετικότητά τους ούτε έχουν μορφωθεί (να διαβάζουν βιβλία, να βλέπουν ποιοτικά ντοκιμαντέρ, να έχουν ωραίο λόγο, να αναρωτιούνται, να ψάχνονται κλπ). Γι αυτό. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΕ!!!Μην πιανεις στο στομα σου την ΚΝΕ,τα κομματα της βρωμιας και της μιζας που κατεστρεψαν αυτη τη χωρα ,κυριαρχουν και στα πανεπιστημια.Ψηφισε ΔΑΠ για να παρεις ετοιμα τα θεματα,ψηφισε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να μπεις στο δημοσιο. ΑΝΤΕ ΚΑΝΕ ΜΠΕΜΠΕ
AKISHELLAS1 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Ωπα δηλαδη η κνε δεν ειναι σαν αυτους που αναφερεις ειναι εκτος συστηματος...ρε τι διαβαζουμε ...
μtj Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Αφήστε ήσυχο τον άνθρωπο που λέει για την κνε ρε... Θα ξέρει αυτός. Μη κοιτάτε που πατεράδες υφυπουργών ζητούν από καθηγητές να σπρώξουν τα πτυχία των δικών τους. Η κνε φταίει κατά βάθος. Κάτι τέτοια ακούω ρε και μου έρχεται να βάλω όλα τα βύσματα που έχω, να γίνω γλίτσης και να περνάω φίνα εις βάρος των κορόιδων που πιστεύουν τους παραμυθάδες και αυτά που λένε για αξιοκρατίες κλπ. Τέτοια του πρέπουν του κορόιδου. Από το να χωθούν αυτοί ας σωθούμε εμείς. on topic, ωραίο concept, αλλά η υλοποίηση επιδέχεται αρκετή βελτίωση.
Neo106 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Μην εκτροχιαζετε τη συζητηση με την κομματικη σαπιλα! Το παιδι ειχε μια ωρα ιδεα, την υλοποιησε ομορφα, και υπαρχει αρκετα μεγαλη αγορα στην Αμερικη για να βρεθουν αγοραστες. Μπραβο του. Αν και ακυρο, μου θυμησε η ολη φαση εκεινο το playstation 1 που ειχε βγει προς τα τελη των 90s νομιζω, με την ενσωματωμενη οθονη για να μπορεις να παιζεις και στο αμαξι.
Xefteris Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Συνηθως διαβαζω τα τελευταια comment σε ενα νεο. Αλλα το οτι θα εβλεπα ατομα να τσακώνοντε για κομματα εδω.... ΕΛΕΟΣ Το ειχα δει ποιο παλια στο youtube αυτο, το παλικαρι εχει κανει πολυ καλη δουλεια. Επεισης φτιαχνη τα ιδια κουτακια για μονο μια κονσολα. Ενα τετοιο Retro ομως θα ηταν ολα τα λεφτα με emulator και να παιζεις και τα κλασσικα joystick πανω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα