Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι αδιανοητο να αποκτησεις εμπειρια στις πλατες εργαζομενων τοσα χρονια στο εργοστασιο και αν ειχες την ελαχιστη σχετικη ακαδημαικη γνωση περι του θεματος δεν θα ενεργουσες ετσι. Εχεις να κανεις με ανθρωπους και πρεπει να αντιμετωπισεις την αρνηση της αλλαγης συνηθειων και καθηκοντων.

Πρεπει να λαβεις υποψιν σου τι εργαζομενους θα αντιμετωπισεις... κακοπληρωμενους ?  με αυξημενα καθηκοντα και εργατικη νομοθεσια που ισχυει μονο στα χαρτια ? Πρεπει να συναψεις μαζι τους διπλωματια μια σχεση οπου και η παραγωγη θα ανεβει ,και το κοστος θα μειωθει αλλα και η ζωη τους θα γινει καλυτερη και ασφαλεστερη. Αυτο πρεπει να πετυχεις.

Θα πρεπει να εισαι σεβαστικος με ανθρωπους που εχουν τοσα χρονια εμπειρια και εχουν φαει τα σκατα εκει περα γιατι γιανα ειναι ακομα εκει σιγουρα παραγουν πολλαπλασια του μισθου τους λογω της καταστασης της κρισης. Δεν πρεπει να ορμας και να κανεις ερωτησεις σαν "κακός" ασφαλιτης.

Αυτο που περιγραφεις ειναι περα για περα αποτυχια και ειμαι σιγουρος οτι εκεινος που σε προσελαβε έιται θα μπορουσε να ειναι συγγενης σου ειται ειναι ασχετος παντελως. Σε χωρο εργασιας 100 ανθρωπων προσλαμβανεις εμπειρο ατομο που ξερει το ειδος της εταιριας και εχει γνωση.

Αυτα τα Position δεν τα σπουδαζεις παρα τα μαθαινεις απο εμπειρια. Καλη αρχη στην ζουγκλα μας και να θυμασε παντα...πρεπει να διαλεξεις πλευρα...οι πλευρες ειναι 2. Τα αφεντικα και οι εργαζομενοι καλως η κακώς αυτα ειναι. Και επισης μην εισε πολυ φιλοδοξος γιατι μπορει να αποβει καταστροφικο . Αυτα παθαινει μια εταιρια οταν δεν θελει να δωσει  25-30Κ ευρω και σε 5-6 μηνες να εχει εναν εμπεριστατομενο φακελο-προταση για την αλλαγη πορειας της εταιριας. Στη θεσσαλονικη υπαρχει εταιρια οπου πριν καποια χρονια ειχε 2 επιλογες ..ειται να επενδυσει σημαντικο αποθεμα για προσληψη +14 ατομων και την δημιουργια νεου συμπληρωματικου τμηματος στο ηδη υπαρχοντα με τελειως αλλο προσανατολισμο ειται να απολυσει 10 τουλ εργαζομενους και να κλεισει ενα τμημα. Αποφασισαν το 1ο και 5 χρονια μετα υπαρχει τεχνογνωσια και συναπτουν συμφωνιες με εταιριες κολοσους παγκοσιως και προσφατα εκαναν και αλλες προσληψεις.

Υπαρχουν εταιριες παγκοσμιου φημης και κυρους και με πολλους εργαζομενους veltio,Raycap (Δραμα),beta CAE systems, AMD telecoms ,Hb boddy και αρκετες αλλες στην θεσσαλονικη ψαξτε τες να δειτε τι ειμαστε ικανοι να κανουμε. Αλλα βεβαια κανενα καναλι δεν εδειξε αυτες τις εταιριες αλλα τα βυζια της ταδε... Και μιλαμε για εταιριες οπου οι μεσοι μισθοι ειναι ανω των 1300-1400 ακομα και σημερα και επικρατουν συνθηκες οπου ισχυει η εργατικη νομοθεσια. Η Ελλαδα αυτη τη στιγμη εχει τεραστιο potensial να γινει η Silicon Valley της Ευρωπης εχει δυναμικο στην πληροφορικη και στο λογισμικο τρελου επιπεδου και για να τους εχει ικανοποιημενους και να δουλευουν ευχαριστα μπορει να το κανει με 4-5 φορες χαμηλοτερες αποδοχες απο τον αντιστοιχο ευρωπαιο και 10 φορες απο τον αντιστοιχο αμερικανο. Με ενα μεσο μισθο 2000 ευρω εχεις εναν αριστο εργαζομενο απο θεμα ψυχικης υγειας και αφοσιωμενο στο καθηκον του.

• Like 2
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειναι αδιανοητο να αποκτησεις εμπειρια στις πλατες εργαζομενων τοσα χρονια στο εργοστασιο και αν ειχες την ελαχιστη σχετικη ακαδημαικη γνωση περι του θεματος δεν θα ενεργουσες ετσι. Εχεις να κανεις με ανθρωπους και πρεπει να αντιμετωπισεις την αρνηση της αλλαγης συνηθειων και καθηκοντων.

Πρεπει να λαβεις υποψιν σου τι εργαζομενους θα αντιμετωπισεις... κακοπληρωμενους ?  με αυξημενα καθηκοντα και εργατικη νομοθεσια που ισχυει μονο στα χαρτια ? Πρεπει να συναψεις μαζι τους διπλωματια μια σχεση οπου και η παραγωγη θα ανεβει ,και το κοστος θα μειωθει αλλα και η ζωη τους θα γινει καλυτερη και ασφαλεστερη. Αυτο πρεπει να πετυχεις.

Θα πρεπει να εισαι σεβαστικος με ανθρωπους που εχουν τοσα χρονια εμπειρια και εχουν φαει τα σκατα εκει περα γιατι γιανα ειναι ακομα εκει σιγουρα παραγουν πολλαπλασια του μισθου τους λογω της καταστασης της κρισης. Δεν πρεπει να ορμας και να κανεις ερωτησεις σαν "κακός" ασφαλιτης.

Αυτο που περιγραφεις ειναι περα για περα αποτυχια και ειμαι σιγουρος οτι εκεινος που σε προσελαβε έιται θα μπορουσε να ειναι συγγενης σου ειται ειναι ασχετος παντελως. Σε χωρο εργασιας 100 ανθρωπων προσλαμβανεις εμπειρο ατομο που ξερει το ειδος της εταιριας και εχει γνωση.

Αυτα τα Position δεν τα σπουδαζεις παρα τα μαθαινεις απο εμπειρια. Καλη αρχη στην ζουγκλα μας και να θυμασε παντα...πρεπει να διαλεξεις πλευρα...οι πλευρες ειναι 2. Τα αφεντικα και οι εργαζομενοι καλως η κακώς αυτα ειναι. Και επισης μην εισε πολυ φιλοδοξος γιατι μπορει να αποβει καταστροφικο . Αυτα παθαινει μια εταιρια οταν δεν θελει να δωσει  25-30Κ ευρω και σε 5-6 μηνες να εχει εναν εμπεριστατομενο φακελο-προταση για την αλλαγη πορειας της εταιριας. Στη θεσσαλονικη υπαρχει εταιρια οπου πριν καποια χρονια ειχε 2 επιλογες ..ειται να επενδυσει σημαντικο αποθεμα για προσληψη +14 ατομων και την δημιουργια νεου συμπληρωματικου τμηματος στο ηδη υπαρχοντα με τελειως αλλο προσανατολισμο ειται να απολυσει 10 τουλ εργαζομενους και να κλεισει ενα τμημα. Αποφασισαν το 1ο και 5 χρονια μετα υπαρχει τεχνογνωσια και συναπτουν συμφωνιες με εταιριες κολοσους παγκοσιως και προσφατα εκαναν και αλλες προσληψεις.

Υπαρχουν εταιριες παγκοσμιου φημης και κυρους και με πολλους εργαζομενους veltio,Raycap (Δραμα),beta CAE systems, AMD telecoms ,Hb boddy και αρκετες αλλες στην θεσσαλονικη ψαξτε τες να δειτε τι ειμαστε ικανοι να κανουμε. Αλλα βεβαια κανενα καναλι δεν εδειξε αυτες τις εταιριες αλλα τα βυζια της ταδε... Και μιλαμε για εταιριες οπου οι μεσοι μισθοι ειναι ανω των 1300-1400 ακομα και σημερα και επικρατουν συνθηκες οπου ισχυει η εργατικη νομοθεσια. Η Ελλαδα αυτη τη στιγμη εχει τεραστιο potensial να γινει η Silicon Valley της Ευρωπης εχει δυναμικο στην πληροφορικη και στο λογισμικο τρελου επιπεδου και για να τους εχει ικανοποιημενους και να δουλευουν ευχαριστα μπορει να το κανει με 4-5 φορες χαμηλοτερες αποδοχες απο τον αντιστοιχο ευρωπαιο και 10 φορες απο τον αντιστοιχο αμερικανο. Με ενα μεσο μισθο 2000 ευρω εχεις εναν αριστο εργαζομενο απο θεμα ψυχικης υγειας και αφοσιωμενο στο καθηκον του.

την παλευεις ρε μαν;

• Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα ήθελα την γνώμη σας για ένα περιστατικό που έγινε στην δουλεία.

είμαι 26

ήμουν άσχετος με το αντικείμενο του εργοστασίου

καθώς επέμεινα χωρίς να βρίσω 

δεν λεω..  ο αλλος καλος μ###κας ηταν που αντεδρασε ετσι.. σε καμια περιπτωση δεν δικαιολογειται!

θα επρεπε με την μια να κανεις καταγγελια..  και ασε το αφεντικο να λεει!

αλλα θα στο ρωτησω καπως ωμα.. μην το παρεις κατακαρδα..

εσυ, "χθεσινο τσουτσεκι" πως εμπλεξες σε καβγα με καποιον που κανει την δουλεια 30 χρονια?  και δικιο να ειχες..

και τι σημαινει το επεμεινα χωρις να βρισω? αμα του τα ζαλιζεις του αλλου τι περιμενεις να κανει? λουλουδια και δειπνο?

παρομοιο σκηνικο ειχε κανει η κοπελα μου.. αρχιτεκτων μηχανικος με το πτυχιο να εκλεισε 3 μηνες.. ντε και καλα ηξερε καλυτερα απο τους τρεις μαστορες του συνεργειου..  την διαολοστειλαν και οπως ηταν αναμενομενο ειχαν και δικιο..

ναι μεν δεν τους εβρισε αλλα απο οτι ελεγε ενας απο το συνεργειο επι 35 λεπτα τους επριζε τα κακαλα..!

ειναι γνωστο οτι οι φρεσκο πτυχιουχοι ειναι ξερολες..  αλλα ελεος!

να πω οτι και εμενα που ετυχε ενας περιεργος πιτσιρικας..  αν και εχω σχετικα μικρη υπομονη ετσι δεν αντεδρασα!

Δημοσ.

mylo συγκεκριμένα είπε δεν ταιριάξαμε. ακουστικέ ψεύτικος και σίγουρος. ο γιος του αφεντικού ήταν, αυτός που με προσέλαβε.

fsbmaniac το έχω γράψει ήδη πως δεν θα αποκτούσα εμπειρία στην πλάτη άλλων εργαζόμενων. έκανα 4 προτάσεις μέχρι την επόμενη του περιστατικού που οι δυο αφορούσαν συν τοις αλλοις και την υγεία  και την ευκολία στην δουλεία. η πρώτη πρόταση ηταν μια λύση στο 4-5 παράπονο των εργαζομένων, ενώ η τρίτη πρόταση (απ' που προέκυψε και η επίθεση) ήταν μια λύση για το πρώτο παράπονο των εργαζομένων για την συγκεκριμένη μηχανή (τα παράπονα μου τα έκαναν πάνω στην κουβέντα). οι αλλες δυο αφορούσαν την οργάνωση και τον έλεγχο της παράγωγης και γενικά ειχαν σκοπό να ξεκαθαρίσουν που ξεκινά και που τελειώνει μια επιμέρους εργασία. με τους εργαζομένους (που εχουν τρεις μήνες καθυστέρηση στους μιστούς τους, δλδ πληρώνονται για τρεις μήνες πίσω άλλα πληρώνονται ανα εβδομάδα) είχα ξεκαθαρίσει πως θέλω την καλύτερη λύση. δλδ να είμαστε και παραγωγικοί και τακτοποιημένοι, όχι να μην υπάρχει ασφάλεια, καταγραφή και μέθοδος. εν ολίγης δεν ήμουν μονο υποδείξεις (ειδικά στην αρχή) αλλα επέμεινα πως θα κάνουμε την δουλειά με τον τεμπέλικο τρόπο (δλδ με έξυπνο τρόπο)

donalhioy έχει δίκιο η σκέψη σου απο την οπτική πως εναν νεαρός δεν ξέρει οσα εναν παλιός αλλα και ενας νεαρός ξέρει ποτε κατι γίνεται ή όχι, ειδικά οταν συμφωνεί και το εγχειρίδιο χρήσεις της μηχανής. δεν του τα ζάλισα, αφου με είχαν τρελάει στις άκυρες κατηγορίες πήγα και του είπα πως θα έπρεπε να ντρέπεται γιατι αυτός διέδωσε μην φήμη οτι πανω πανω στο αφεντικό και λεω οτι οι εργατες δεν δουλευουν τ πρωί και πίνουν καφε. κατι που δεν έκανα και μαλιστα εχω τα words με τις προτάσεις που εδωσα πανω που δεν αναφέρουν τίποτα τέτοιο! ο μηχανικός ειναι ο επικ τεμπέλης και τσοχλάνι γιατι όχι μόνο δεν κάνει την δουλέια του αλλα με τις πρόχειρες και μέτριες δουλειες του δυσκολευει και θετει σε κυνδινο τους αλλους εργαζομενους οι οποιοι μαλιστα κτον καλυψαν απόσο καταλαβα.

εν τέλη εχω καταλήξει στις δυο απλες περιπτώσεις.

1 οτι μαλλον ήθελαν μια αφορμή για να διώξουν τον τραγικό τύπο που με εξώθησε εκείνη την μέσα να πω στον μηχανικό ότι θα έπρεπε να ντρέπεται. φυσικά ο μηχανικός (η εμπνευση γιαυτο ηρθε απο εδω) ειναι ο αυτοφοράκιας του εργοστασίου γι'αυτο και δεν τον πείραξαν καθόλου και απολυσαν μάλλον τον άσχετο.

2 οτι εκανα το λαθος να πιστέψω ολα οσα μου είπε ο γιος του αφεντικου (ο καθεναν κανει οτι θελει, θελουμε νεες ιδεες, κανε ερωτησεις σε ολους και κρατα δικη σου γνώμη κλπ κλπ)ο οποιος μάλλον προσελαβε δυο ατομα μαζι (εμενα και ενα αλλο παιδι) ωστε να διαλεξει εναν απο τους δυο μετα απο λιγο καιρό. δεν ήθελε μια νεα ματια αλλα μια ιδια πονηρία σε μικρότερη ηλικία. φυσικά ηταν λάθος μου να επιμένω στην μέση οδό απόσα ακουγα απο πάνω και απο κάτω, αφου και οι δυο μεριές δεν με έπειθαν στην πραγματικότητα και περιμενα ο χαζός κάποια στιγμή να βάλουμε τα πράγματα στο τραπέζι (υποτίθεται μαζί με μένα) για να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε τι να αλλαξουμε και τι να κόψουμε... έτσι εξηγείται γιατι έπαιρνα μισες απαντήσεις, γιατι σχεδόν ποτε΄δεν μου εδωσαν έτοιμη πληροφορία και γιατι το εργοστάσιο παραμένει ενα βήμα πριν το κλείσιμο καθώς τα θέματα ασφαλείας σε μερικά σημεια ειναι πολύ σοβαρά και οι εργάτες παραμένουν να σε 12ωρες βάρδιες.

υγ οι δικοί μου επιμένουν ακόμα και τώρα να πάω για καταγγελία και να ζητήσω αποζημίωση απο των μηχανικό. το θεμα ειναι πως δεν μπορώ να αποδείξω τι έγινε ακριβώς παρα μόνο οτι δεν υλοποιήθηκαν οι προτάσεις μου. ενα ατομο ο προγραμματιστης ας πουμε του εργοστάσιου (που μου μοιάζει οκ παιδί) ηταν παρον αλλα δεν ξέρω αν ακουσε το θα σε σκοτώσω και τι θέση θα έπαιρνε.

Δημοσ.

την παλευεις ρε μαν;

Την παλευουν οι φιλοι που εργαζονται στην γερμανια και στην αμερικη και κανουν πραγματα που θα μπορουσαν να τα κανουν και εδω. Σου ανεφερα ηδη καποιες εταιριες φαντασου να υπηρχε ενα κρατος το οποιο να επενδυε σε τετοιους ανθρωπους οπως επενδυει στον τουρισμο και την ναυτηλια... 

• Like 1
Δημοσ.

Την παλευουν οι φιλοι που εργαζονται στην γερμανια και στην αμερικη και κανουν πραγματα που θα μπορουσαν να τα κανουν και εδω. Σου ανεφερα ηδη καποιες εταιριες φαντασου να υπηρχε ενα κρατος το οποιο να επενδυε σε τετοιους ανθρωπους οπως επενδυει στον τουρισμο και την ναυτηλια... 

ειδες πουθενα σοβαρες-μακροχρονιες-ζυγισμενες-κλπ επενδυσεις στην ελλαδα;

Δημοσ.

αυτοι που συναντας εκει περα στο εργοστασιο και σε δυσκολευουνε ειναι οι ιδιοι που εχουν προβλημα με τη "λιτοτητα" και που θα κλαιγονται αν τους διωξουν. επισης πρεπει καποια στιγμη να απαλειψουμε την εννοια του "ρουφιανου". δεν ειμαστε στο 40.

Εκει περα σε πληρωνουν για να κανεις ερωτησεις αποτι λες, αν σε καποιον δεν αρεσει μπορει να φυγει. αν αυτος που σε προσελαβε δεν ηθελε να προκαλεις "προβληματα" θα σου ελεγε κανε ερωτησεις εκτως απο αυτους τους 2.

εγω θα σου ελεγα να πας με καποιες ιδεες στον προισταμενο σου και παραλληλα να του αναφερεις ποσο δυσκολο ηταν να κανεις ερωτησεις και να συνεργαστεις με τους συναδελφους σου εκει περα, και να μπεις σε λεπτομερειες.

στην τελικη καλυτερα να εισαι ο "ρουφιανος" παρα ο μλκας του χωριου

Δημοσ.

θες να μας πεις ότι εν έτη 2015 δεν υπάρχουν ρουφιάνοι? μάλιστα..

επίσης το να κάνεις ερωτήσεις δεν είναι κακό, το πως τις κάνεις όμως θέλει προσοχή.

Δημοσ.

θελει προσοχη επειδη ο αλλος ειναι καλομαθημενος? λενε οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται. αν ολα ηταν ροδινα και ολοι καναν τη δουλεια τους με τον τροπο που νομιζαν οτι ειναι πιο αποδοτικος για αυτον που τους πληρωνει, κανενας δε θα ειχε προβλημα να απαντησει σε ερωτησεις. για να δεχτηκε τετοια αντιμεντωπιση απο το μαγκα του εργοστασιου (αληθεια, νομιζα οτι ο μονος μαγκας σε μια επιχειρηση ειναι το αφεντικο της) σημαινει οτι την ειχαν λερωμενη τη φωλια τους.

ρουφιανια δεν ειναι να πεις αυτος σου κλεβει λεφτα (γιατι και με το να χασομεραει λεφτα σου κλεβει). αυτο ειναι μια καταγγελια για κλοπη.

η μηπως ειναι ρουφιανια να παρεις τους αρμοδιους και να πεις αυτος δε κοβει αποδειξεις? εχει καποια ουσιαστικη διαφορα?

σε μια τετοια περιπτωση ο σουν ζου θα ειχε "παρει το κεφαλι" του μαγκα και μετα ολοι οι υπολοιποι θα ηταν σουζα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...