greg2310 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Χανεις ομως το idle.Εγω θελω το pc οταν δεν κανει τιποτα να πεφτει η ταχυτητα.Αν κανω αυτο που λες ειτε κανω κατι ειτε δεν κανω θα ειναι συνεχεια 3,7ghz.Προσωπικα εμενα δεν με βολευει.Εγω απαντησα στο πως λειτουργει το turbo boost απο μονο του μπορει να χανεις το idle αλλα το usage του καθε πυρηνα ειναι πολυ χαμηλο ...στην ουσια η συχνοτητα ειναι ψηλα αλλα δεν χρησιμοποιουνται οι πυρηνες αν δεν χρειαζεται...γιατι δε βολευει?
Physiciant Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Μισό ρε παίδες γιατί θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Κατ' αρχήν η λειτουργία του Turbo Boost είναι αυτή που είπαν τα παιδιά(sorry για την 'παραπληροφόρη', το άρθρο που είχα διαβάσει δεν ήταν το καλύτερο) αλλά δεν είναι μόνο για 2 πυρήνες που λέει ο Sakiz. Ανάλογα την εφαρμογή που χρησιμοποιείται και πόσοι πυρήνες είναι ενεργοιποιημένοι αυτή τη στιγμή μεταβάλλεται και το Turbo ανάλογα. Δηλαδή τι θέλω να πω..αν μια εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν πυρήνα τότε αν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το Turbo Boost η συχνότητα του πυρήνα θα φτάσει στο 3.9Ghz από 3.5Ghz που είναι για παράδειγμα το stock. Αν χρησιμοποιούνται 3 πυρήνες απ' την εφαρμογή τότε το Turbo θα φτάσει στο 3.7Ghz. Δηλαδή όσοι περισσότεροι πυρήνες χρησιμοποιούνται τόσο μειώνεται το Turbo Frequency, σωστά μέχρι εδώ; Εγώ απλά τώρα σκάλωσα λίγο με το πότε χρησιμοποιούνται όλοι οι πυρήνες στην max stock frequency (με το turbo enabled); 2
Sakiz105 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Μισό ρε παίδες γιατί θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Κατ' αρχήν η λειτουργία του Turbo Boost είναι αυτή που είπαν τα παιδιά(sorry για την 'παραπληροφόρη', το άρθρο που είχα διαβάσει δεν ήταν το καλύτερο) αλλά δεν είναι μόνο για 2 πυρήνες που λέει ο Sakiz. Ανάλογα την εφαρμογή που χρησιμοποιείται και πόσοι πυρήνες είναι ενεργοιποιημένοι αυτή τη στιγμή μεταβάλλεται και το Turbo ανάλογα. Δηλαδή τι θέλω να πω..αν μια εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν πυρήνα τότε αν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το Turbo Boost η συχνότητα του πυρήνα θα φτάσει στο 3.9Ghz από 3.5Ghz που είναι για παράδειγμα το stock. Αν χρησιμοποιούνται 3 πυρήνες απ' την εφαρμογή τότε το Turbo θα φτάσει στο 3.7Ghz. Δηλαδή όσοι περισσότεροι πυρήνες χρησιμοποιούνται τόσο μειώνεται το Turbo Frequency, σωστά μέχρι εδώ; Εγώ απλά τώρα σκάλωσα λίγο με το πότε χρησιμοποιούνται όλοι οι πυρήνες στην max stock frequency (με το turbo enabled); Αυτο ηθελα να πω αλλα δεν το ειπα καλα.good job μπορει να χανεις το idle αλλα το usage του καθε πυρηνα ειναι πολυ χαμηλο ...στην ουσια η συχνοτητα ειναι ψηλα αλλα δεν χρησιμοποιουνται οι πυρηνες αν δεν χρειαζεται...γιατι δε βολευει? Αν εχεις ενα αυτοκινητο στην νεκρη και πατας γκαζι τι γινεται?
greg2310 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Αν εχεις ενα αυτοκινητο στην νεκρη και πατας γκαζι τι γινεται? με τον 4440 και ολα default -bios ο cpu ποτε δε πεφτει κατω απο 3100mhz...οποτε τι 3100 τι 3300.. .αντιστοιχα τι 3500 τι 3900...
Sakiz105 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Σε idle η οταν βλεπω κανα ταινια κτλ,εμενα ειναι στα 600 mhz .Btw το κανω επειδη το pc μενει πολλες ωρες ανοιχτο και ο επεξεργαστης δεν χρειαζεται να ειναι συνεχεια στο φουλ η ταχυτητα. Αν εχεις ενα αυτοκινητο στην νεκρη και πατας γκαζι τι γινεται? Ρητορικη ηταν η ερωτηση.
t3llis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Σε idle η οταν βλεπω κανα ταινια κτλ,εμενα ειναι στα 600 mhz .Btw το κανω επειδη το pc μενει πολλες ωρες ανοιχτο και ο επεξεργαστης δεν χρειαζεται να ειναι συνεχεια στο φουλ η ταχυτητα. Ρητορικη ηταν η ερωτηση. Πώς μπορω να το ενεργοποιησω κι εγω αυτο; Στην αρχη ειχα παρατηρησει οτι συνεβαινε αυτο αλλα για καποιο λογο τωρα βαραει συνεχειa 3.5 ( ι5 4590) Το βρηκα nevermind. Ειχα αλλαξει το power plan Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2015 από t3llis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα