Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μόλις έγινα μέλος εδώ αν και παρακολουθώ το site καιρό .Είδα οτι πέρα απο τεχνολογικά θέματα έχετε και συζητήσεις και για άλλα θέματα..

Σε λίγο καιρό τελειωνω την σχολή μου στο χημικό τμήμα και σκέφτομαι για το μετά..

Να επιστρέψω στο πατρικό (όχι ενοίκιο,έξοδα,κτλ) και να κανω ενα μεταπτυχιακό στην κοντινή πόλη μονο και μόνο για να έχω ενα επιπλέον "χαρτί " που δεν με ενθουσιάζει και παρα πολυ το περιεχόμενο του

Η'

Να μείνω στην πόλη που σπουδαζω να κάνω μεταπτυχιακό και παράλληλα να δουλευω κάπου; (Έχω ακούσει οτι οι μεταπτυχιακοι παίρνουν κάποια χρήματα αν βοηθούν τους καθηγητές σε επίτηρήσεις η κάτι τέτοιο ή όχι; υπάρχουν κάποια προγράμματα που συμμετέχεις ως μεταπτυχιακος και πληρώνεσαι;)

Εσείς τι θα κάνατε; Θα το ρισκαρατε να συνεχίζετε για ενα μεταπτυχιακο με "κύρος" ή χαρτί να είναι κι οτι να ναι; (έχω ρωτήσει κάποια άτομα αλλά άκρη δεν έχω βγάλει ακόμα.

Βέβαια έχω ακούσει και την άποψη να μαζεψω πρώτα λεφτά απο καμιά δουλειά πχ ιδιαίτερα, ενισχυτική σε σχολεία και μετα να πάω να κάνω μεταπτυχιακό που θέλω πιο εύκολα αλλά λίγο δύσκολο μου φαίνεται γιατί για ενα χρονο έψαχνα για ιδιαίτερα και είχα βγάλει μονο γύρω στα 200€..

Δημοσ.

Μαζεψε λεφτα κι κανε ενα master σε θεμα που σ'αρεσει κι ειναι καλο ΜΔΕ κι οχι της πλακας. Ακομη εχε στο νου σου οτι αν ειναι καλο το ΜΔΕ τοτε θα θες 1~1.5 χρονο φουλ να δουλευεις μονο αυτο με ελαχιστο ελευθερο χρονο οποτε αν δουλευεις παραλληλα θα καθυστερησεις να το τελειωσεις. Σε μαστερ να πληρωνεσαι ουτε καν , εδω ουτε σε PhD δεν εχουν εισοδημα πολλα ατομα. Αυτο που ισχυει κι ισως εχεις ακουσει ειναι οτι στα μαστερ που εχουν διδακτρα (το 90%+ εχει εκτος απο ελαχιστα που ακομη ειναι δωρεαν) δουλευεις στο Παν. ως support στις διαδικασιες (πχ βοηθος εργαστηριου κλπ)για να μειωσεις τα διδακτρα.

Δημοσ.

1. Έχω ακούσει οτι οι μεταπτυχιακοι παίρνουν κάποια χρήματα αν βοηθούν τους καθηγητές σε επίτηρήσεις η κάτι τέτοιο ή όχι;

2. υπάρχουν κάποια προγράμματα που συμμετέχεις ως μεταπτυχιακος και πληρώνεσαι

1. Δεν ισχύει.

2. Μονο αν μπεις σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, που έχει χρηματοδότηση.

Δημοσ.

Ότι ναναι αρκεί να είναι μεταπτυχιακό δεν είναι επιλογή για εμένα.

Για να ξοδέψεις 2 χρόνια σε κάτι που θα είναι κωλόχαρτο και δεν θα σου χρησιμεύσει πουθενά δεν είναι λογικό.

Μεταπτυχιακό σημαίνει επένδυση για μετέπειτα όφελος(γνώση/πανεπιστήμιο-διασυνδέσεις-"βάρος" χαρτιού στην αγορά),δεν είναι χόμπι(τουλάχιστον για τον μέσο φοιτητή) ούτε κάτι που γίνεται αυτονόητα και ανεξάρτητα από το αντικείμενο του.

Έτσι εάν δεν έχεις κάποιο όφελος στην μετά-μεταπτυχιακή ζωή σου από τις σπουδές θα έλεγα να μην το κάνεις ή να κάνεις κάτι άλλο(π.χ. coursera για να έχεις όφελος της γνώσης δίχως να δεσμευτείς δύο χρόνια).

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...