grizano Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Γειά σας παιδιά. Μόλις πρόσφατα έκανα αναβάθμιση της σύνδεσής μου από ADSL (Forthnet) σε VDSL (OTE). To router που μου δώσανε είναι το Speedport W 724V Type Ci. H μέχρι στιγμής εμπειρία όσον αφορά το internal WiFi δίκτυο δεν είναι ικανοποιητική. Όταν είχα την ADSL γραμμή είχα το Netgear DGN2200 και ήμουνα περισσότερο ικανοποιημένος (ή τουλάχιστον πιστεύω ότι ήμουν). Περίμενα να αλλάξω σε VDSL πριν αγοράσω άλλο router. Στο σπίτι υπάρχει (HTPC) και παίζει συχνό HD streaming + 4 laptops + κινητά, tablets κλπ. Το HTPC το διαχειρίζομαι remotely (teamviewer) συχνά. Βασικά το HTPC είναι ένα σημαντικό κομμάτι του τοπικού LAN και χρησιμοποιείται συχνά από διάφορα μέλη της οικογένειας είτε απευθείας είτε διαμέσου των εφαρμογών που έχει (π.χ. plex) Οπότε το ερώτημα τώρα είναι τι να κάνω. Να αγοράσω νέο VDSL WiFi Router ή να κρατήσω το speedport σε bridge mode + ένα καλό WiFi router? Βασικά ψάχνω για μια καλή λύση έως 150 Ευρώ (αν και λίγο παραπάνω τα δίνω αν αξίζει αλλά θα προτιμούσα προς να κάτω να είναι το κόστος). Θέλω καταρχήν ένα καλό και γρήγορο WiFi LAN τουλάχιστον IEEE 802.1n (δεν έχω καμμία συσκευή WiFi IEEE 802.1 ac προς το παρόν). Εκτός του WiFi LAN όμως θα ήθελα να έχω και άλλες δυνατότητες όπως: Dual Band WiFi, guest WiFi, gigabit ethernet, VPN, QoS, bandwith limit (by mac address/ip), mac address filtering, DDNS, parental controls, USB port(s) (όχι απαραίτητα USB 3.0) κλπ. Φαντάζομαι ότι αγοράζοντας ένα νέο WiFi VDSL router θα είχα λιγότερες επιλογές από το να πήγαινα με την προσέγγιση να κρατήσω το Speedport και να πάρω ένα καλό Wifi router. Έχει κανείς εμπειρία με τον SpeedPort σε bdidge mode? Αξίζει να το κρατήσω σε αυτό το mode? Ή να πάρω ένα all-in-one και να τελειώνω? Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Προσωπικη αποψη παντα.επειδη εχεις την δυνατοτητα να πας σε 150 ευρω που λες εγω θαπηγαινα σε draytek 2760n delight. ολα σε ενα.n300 ειναι αλλα εχει πανω πολλα πραγματα.μια δευτερη δυνατοτητα θα ηταν το 9980 της tp link που ειναι vdsl και επισης εχει πανω πολλα. μετα υπαρχουν και asus dsl -ac68u 802.11ac ac1900 dual band adsl /vdsl modem router που ειναι και ac αλλα δεν εχω αποψη. το να βαλεις το speedport σε bridge mode ειναι μια φτηνη λυση αλλα εγω παντως θα το εβγαζα τελειως εφοσον εχεις την δυναοτητα να δωσεις καμποσα χρηματα.\ αυτο που γραφεις : Φαντάζομαι ότι αγοράζοντας ένα νέο WiFi VDSL router θα είχα λιγότερες επιλογές από το να πήγαινα με την προσέγγιση να κρατήσω το Speedport και να πάρω ένα καλό Wifi router. ειναι λιγο σχετικο.το προβλημα ειναι το κοστος.οτι το ιδιο μηχανημα μπορει να κανει 100 ευρω σε σκετο ρουτερ ενω σε vdsl router νακανει 150.κοιτα παντως για το Draytek 2760n delight.δεν θα βρεις παραπονο για τα Draytek.Εχει και router draytek αμα θες να κανεις bridge το speedport που εγω δεν θα το εκανα.
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 το draytek δεν εχει Dual band αλλα δες τα υπολοιπα χαρακτηριστικα του αν σου κανουν
grizano Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) To ήθελα το Dual Band γιατι σκεφτόμουνα να βάλω μερικές συσκευές στο 5Ghz και μερικες στο 2.4GHz. Οσον αφορα το IEEE 802.1ac ειμαι λίγο διστακτικός. Όταν κοντά στις μισές συσκευές μου θα είναι "ac" τότε ήθελα να πάρω κανα router που να το υποστηρίζει. Προς το παρον θεωρω οτι δεν το χρειαζομαι και δεν αξίζει να ξοδέψω τα εξτρα λεφτα τωρα. Έτσι αποκλείω το Asus DSL-AC68U. Επίσης το αρνητικό με το Draytek είναι που δεν έχει dual band. Παρόλα αυτά, κοίταξα αυτά που πρότεινες: Το Asus DSL-N66U Dual Band (Wireless N) Το Asus RT-N66U (μόνο wireless router) Το TP-LINK TD-W9980 N600 WIRELESS DUAL BAND Το Draytek Vigor 2760N δε βρίσκω το Delight Σκέφτομουν τα Asus, DSL-N66U και Asus RT-Ν66U, που έχουν γρήγορο WiFi, το πρώτο για αντικατάσταση του Speedport, ενώ το δεύτερο για να βάλω το speedport σε bridge mode. Νομίζω όμως ότι θα πάω σε VDSL Wireless router τελικά. Μου μένουν έτσι το TP-Link TD-W9980 και Asus DSL-N66U. Bρίσκω το Asus DSL-N66U στα 139 Ευρω στον Κοτσοβολο, ενώ το TP-Link στα 83. Κλείνω προς το Asus DSL-N66U έναντι του TP-Link TD-W9980 λόγο ταχύτητας του WiFi και νομιζω οτι ειναι καλη ευκαιρια στα 139 και είναι και μέσα στα όρια του ποσού που έλεγα. Το TP-Link TD-W9980 είναι εξίσου καλό? Αξίζει λες? Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2015 από grizano
BILL5 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 ASUS DSL-N17U WIRELESS N300 GIGABIT ειναι καλυτερο απο το μοντεμ του οτε εχεις και τον πληρει ελενχο του δικτυου σου
ppetr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Κλείνω προς το Asus DSL-N66U έναντι του TP-Link TD-W9980 λόγο ταχύτητας του WiFi και νομιζω οτι ειναι καλη ευκαιρια στα 139 και είναι και μέσα στα όρια του ποσού που έλεγα. Το TP-Link TD-W9980 είναι εξίσου καλό? Αξίζει λες? Αυτο εξαρταται και απο την αλλη συσκευη που θα συνδεσεις Το 9980 εχω, μια χαρα ειναι
BILL5 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 και εμενα αυτο το γερμανικο μου εδωσαν απο τον οτε
poulinos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 το θεμα αυτο ειναι πολλων μηνων.plz ας τα αφησουμε αυτα τα θεματα να αναπαυθουν. παρανθεση.αξιζει να παρει ac μια που η διαφορα δεν ειναι τοσο τεραστια.ακομα και να μην εχει ac συσκευη επειδη βγαινουν ολο και πιο πολλες συσκευες και οι τιμες πεφτουν καλο θα ηταν να ειναι λιγο futureproof το router.βεβαια σε ταχυτητα ιντερνετ δεν θα δει διαφορα παρα μονο σε ασυρματη μεταφορα αρχειων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις