gokuthelegend Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Λοιπόν παιδιά, δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια νομοθεσία ή κάποιος κανονισμός, και για αυτό ανοίγω το συγκεκριμένο θέμα, για να ρωτήσω και να μάθω. Έχουμε την εξής περίπτωση. Έστω ότι θέλω να αγοράσω μια ηλεκτρική/ηλεκτρονική συσκευή κόστους 100 ευρώ. Πηγαίνω στο κατάστημα, ρωτάω και μου λένε ότι έχει μείνει μόνο ένα κομμάτι και αυτό είναι το εκθεσιακό, δηλαδή αυτό που έχουν στο ράφι ή στην βιτρίνα για να το βλέπουν οι πελάτες. Ας πούμε ότι δέχομαι να το αγοράσω, σε αυτή την περίπτωση το παίρνω 100 ευρώ ή δικαιούμαι να το πάρω λίγο φθηνότερα; Εσύ φυσικά θα μου πεις, γιατί ρε ψηλέ; Εσύ μάγκας είσαι για να το πάρεις φθηνότερα; Από που και ως που; Βασικά το κομμάτι που είναι στην βιτρίνα πιθανώς να έχει μπει στην πρίζα και να έχει τεθεί σε λειτουργία και να έχει γράψει κάποιες ώρες λειτουργίας, οπότε στην ουσία έχει πάθει φυσική φθορά. Επιπλέον αν είναι στην βιτρίνα και όχι σε κάποιο ράφι στο εσωτερικό του καταστήματος, τότε πιθανώς να το χτυπάει και ο ήλιος και αν το χτυπάει για πολύ καιρό, τότε να έχει πάθει κάποια αλλοίωση (έστω και σε μικρό ποσοστό, σε βαθμό που να μην φαίνεται). Μπορεί ακόμη και να το ακουμπάνε οι πωλητές ή οι πελάτες για να το επεξεργαστούν στα χέρια τους με κίνδυνο να προξενήσουν γρατζουνιά ή ακόμη χειρότερα εσωτερική ή εξωτερική ζημιά. Νομίζω καταλάβατε που θέλω να καταλήξω. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κάποια νομοθεσία, ή είναι στην ευχέρεια του κάθε μαγαζάτορα αν θα μου το δώσει φθηνότερα; Μιλάω για οποιαδήποτε ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή, μπορεί να είναι υπολογιστής, οθόνη, μίξερ, αποχυμωτής, κλπ. Εμένα μου έχει τύχει σε μαγαζί να μου κάνουν μέχρι και 30% έκπτωση σε εκθεσιακό κομμάτι (και φυσικά η εγγύηση ξεκινάει από την ώρα που μου χτυπάνε την απόδειξη και ότι από την ώρα που άνοιξαν το κουτί και έθεσαν σε λειτουργία την συσκευή). Σε άλλα καταστήματα δεν μου έχουν κάνει καμιά έκπτωση. Ακούω γνώμες.
DrLo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Ας πούμε ότι δέχομαι να το αγοράσω, σε αυτή την περίπτωση το παίρνω 100 ευρώ ή δικαιούμαι να το πάρω λίγο φθηνότερα; Εσύ φυσικά θα μου πεις, γιατί ρε ψηλέ; Εσύ μάγκας είσαι για να το πάρεις φθηνότερα; Σε μιά ιδιωτική συναλλαγή δεν "δικαιούσαι" τίποτα πέρα από αυτό που σου προσφέρει ο άλλος. simple as that
zio10 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Νομίζω είναι συνδυασμός πολιτικής καταστήματος, μοντέλου, στιγμής και διαπραγματευτικής ικανότητας του πελάτη 3
DrLo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Νομίζω καταλάβατε που θέλω να καταλήξω. Όχι Εμένα μου έχει τύχει σε μαγαζί να μου κάνουν μέχρι και 30% έκπτωση σε εκθεσιακό κομμάτι (και φυσικά η εγγύηση ξεκινάει από την ώρα που μου χτυπάνε την απόδειξη και ότι από την ώρα που άνοιξαν το κουτί και έθεσαν σε λειτουργία την συσκευή). Έτσι γούσταρε το μαγαζί και σου έκανε αυτή τη προσφορά την οποία δέχθηκες και όλα καλά. Το θέμα δεν είναι τι έχει τύχει στον καθένα ...
gokuthelegend Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Σε μιά ιδιωτική συναλλαγή δεν "δικαιούσαι" τίποτα πέρα από αυτό που σου προσφέρει ο άλλος. simple as that Ας πούμε ότι έχουν μείνει 2 κομμάτια από μια συγκεκριμένη συσκευή, ένα κομμάτι "του κουτιού" και ένα το εκθεσιακό. Αποφασίζουμε με τον φίλο μου να πάμε να αγοράσουμε και τα 2 κομμάτια την ίδια στιγμή. Αν δεν μας κάνει έκπτωση στο εκθεσιακό κομμάτι που μπορεί να έχει υποστεί οποιουδήποτε είδους φθορά, δεν μπορούμε να του την πούμε; Όχι Δεν πειράζει.
d_gkal Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 αν ο αλλος θελει να το διωξει το κομματι, μπορει να στο δωσει χαμηλοτερα. προσωπικα ποτε δεν ετυχε κατι τετοιο και ρωτησα πολλες φορες. απλα δε το επαιρνα και εψαχνα σε αλλα καταστηματα/ιντερνετ για σφραγισμενη συσκευη
gokuthelegend Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 αν ο αλλος θελει να το διωξει το κομματι, μπορει να στο δωσει χαμηλοτερα. προσωπικα ποτε δεν ετυχε κατι τετοιο και ρωτησα πολλες φορες. απλα δε το επαιρνα και εψαχνα σε αλλα καταστηματα/ιντερνετ για σφραγισμενη συσκευη Δηλαδή είναι στην κρίση του πωλητή αν θα μας το δώσει φθηνότερα, και στην κρίση την δικιά μας για τα αν θα το πάρουμε χωρίς έκπτωση, αν θα το παζαρέψουμε ή αν ρίξουμε άκυρο και φύγουμε;
gokuthelegend Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 ε ναι. λογικο δεν ειναι; Μην περιμένεις λογική. Για αυτό άνοιξα το θέμα και ρωτάω. Ο καθένας με την λογική του μπορεί να υποθέτει κάτι διαφορετικό από ότι κάποιος άλλος. Εγώ με την δική μου λογική θα περίμενα κάποια έκπτωση σε χρησιμοποιημένο προϊόν.
d_gkal Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 σαν αγοραστης σιγουρα περιμενεις εκπτωση. σαν πωλητης ομως; σιγουρα δε σε συμφερει η εκπτωση αρα???
DrLo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Ας πούμε ότι έχουν μείνει 2 κομμάτια από μια συγκεκριμένη συσκευή, ένα κομμάτι "του κουτιού" και ένα το εκθεσιακό. Αποφασίζουμε με τον φίλο μου να πάμε να αγοράσουμε και τα 2 κομμάτια την ίδια στιγμή. Αν δεν μας κάνει έκπτωση στο εκθεσιακό κομμάτι που μπορεί να έχει υποστεί οποιουδήποτε είδους φθορά, δεν μπορούμε να του την πούμε; Εξαρτάται τι εννοείς "να του την πούμε" .... αν εννοείς να διεκδικίσεις κάτι νομικά ... όχι δε μπορείτε. Δηλαδή είναι στην κρίση του πωλητή αν θα μας το δώσει φθηνότερα, και στην κρίση την δικιά μας για τα αν θα το πάρουμε χωρίς έκπτωση, αν θα το παζαρέψουμε ή αν ρίξουμε άκυρο και φύγουμε; !!!!!! we have a winner ¡¡¡¡¡¡
gokuthelegend Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 σαν αγοραστης σιγουρα περιμενεις εκπτωση. σαν πωλητης ομως; σιγουρα δε σε συμφερει η εκπτωση αρα??? Δεν μιλάω για καμιά τρελή έκπτωση, μια μικρή εκπτωσούλα ξέρω γω. Από την στιγμή που πουλήθηκαν όλα τα κομμάτια, το εκθεσιακό κομμάτι είναι πλέον "άχρηστο", αφού δεν έχει τίποτα να εκθέσει.
d_gkal Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 το τι θεωρουμε εμεις οι αγοραστες "αχρηστο", σε καποιος αποφερει κερδος. αν ξερει οτι θα το δωσει στην κανονικη του τιμη, δε θα κοψει ουτε λεπτο. αν εχει υπονοιες οτι θα του μεινει, θα στο δωσει πιο φθηνα. και παλι παιζεται το ποσο φθηνα. πχ τι να το κανω ενα κινητο που θα ειναι καθε μερα ολη μερα στην πριζα, ο καθενας το πιανει (οχι οτι του κανει κατι... αλλα εχω δει να τα κοπανανε στα ραφια για να δουν αντοχη-τρατζικ) και να το παρω 10-20 ευρω κατω; δεν ειναι και τοσο συμφερουσα αγορα.
Haldol Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Ο νόμος δε σου δίνει δικαίωμα για κάτι, ούτε υποχρεώνει το μαγαζί / πωλητή για κάτι άλλο. Αν θέλει ο πωλητής, σου το δίνει σε χαμηλότερη τιμή. Αν θέλεις εσύ, δέχεσαι (ή όχι) την τιμή του. Τόσο απλό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα