Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο υπολογιστής μου έπαιρνε αυτο το καλώδιο το οποίο δεν ξέρω πως λέγεται και το έφαγε ο σκύλος μου με αποτέλεσμα να πάω να πάρω ένα άλλο που να γράφει 15 pins αρσενικό ε λέω θα κάνει αλλα όταν το σύνδεσα δεν εμφάνισε εικόνα στην οθόνη..τι μπορεί να φταίει? πρέπει να πάω να πάρω άλλο καλώδιο? δεν μπορώ κάπως να το συνδέσω αυτό ? ( μη πάνε και τσάμπα τα λεφτά )
ΥΓ.δεν ξέρω τίποτα απο υπολογιστές στην κατασκευή τους :D

post-315003-0-62905100-1421868398_thumb.jpg

post-315003-0-07981000-1421868456_thumb.jpg

Δημοσ.

θα έπρεπε να κάνει αυτό

1. σίγουρα το συνδέεις καλά και στην οθόνη και στον υπολογιστή;

1.1. στον υπολογιστή υποθέτω όχι στην άσπρη αλλά στις κίτρινες υποδοχές, δοκίμασες και στις 2;

2. η οθόνη το σήμα που τραβάει από αυτό είναι σίγουρα; μήπως κάτι πάτησες και ψάχνει σήμα από άλλη υποδοχή;

2.1. εσύ θέλεις να τραβάει σήμα από dvi

αυτό το βύσμα της φωτογραφίας είναι το dvi-d single link 

όπως και να 'χει θα έπρεπε να δουλεύει

Δημοσ.

το καλώδιο της φώτο ειναι το παλιο που δεν δουλεύει και εγώ πήγα και πήρα ένα με 15 pins αρσενικό που κολλάει στην μητρική πλακέτα στο μαύρο βύσμα και όχι στην κάρτα γραφικών.

τι μπορώ να κάνω για να δουλέψει? απο όσο βλέπω τέτοια καλώδια έχουν τσιμπημένες τιμές και τα μόνα φθηνά ειναι dvi-hdmi ..αλλα η οθόνη μου δεν παίρνει hdmi!!!

Δημοσ.

Αν πηρες καλωδιο τυπου D-Sub, θα πρεπει να ορισεις στο bios του υπολογιστη σου να bootarei απο αυτη τη καρτα. Αυτο το δεκαπενταπινο που λες βγαινει απο τη μητρικη σου?

Για δωσε μια φωτο το πισω μερος του υπολογιστη σου, καθως και απο το καινουργιο καλωδιο που αγορασες.

Αχ αυτα τα κοριτσακια........ 

Δημοσ.

Εφοσον εχεις καρτα γραφικων φορεμενη στο PC τοτε θα συνδεσεις το ενα βυσμα εκει και το αλλο στην οθονη. Θα συνδεσεις εκει που στο εχω κυκλωσει με κοκκινο κυκλο

alekasrasssss.bmp

Δημοσ.

Ναι αλλά λέει πήρε άλλο καλώδιο, δε πήρε dvi

αν υπάρχει η αρχική συσκευασία του καλωδίου δες αν το συμμαζέψεις να το βάλεις μέσα να το πας για αλλαγή

το πιο σόφρων θα ήταν να πάρεις ίδιο καλώδιο με αυτό που είχες λόγω της κάρτας γραφικών που υπάρχει

τι τσιμπημένες τιμές; κανα 10αρικο λογικά θα πηγαίνει max

https://www.skroutz.gr/c/700/audio-video-kalodia.html?from=catspan&keyphrase=dvi

να αυτό πρέπει να είναι εντάξει

http://www.e-shop.gr/valueline-vlcp32000b300-dvi-cable-dvi-d-24-1-pin-male-dvi-d-24-1-pin-male-3m-black-p-PER.754783

Δημοσ.

Το καλώδιο που δείχνεις στη φώτο είναι αυτό που είχες ή αυτό που αγόρασες; Αν είναι αυτό που αγόρασες τότε bad luck! Το καλώδιο αυτό είναι dvi-d ενώ η κάρτα σου βγάζει δύο dvi-i υποδοχές και φαντάζομαι ότι και το μόνιτορ σου έχεις dvi-i.

Η διαφορά τους είναι ότι το d είναι ψηφιακό ενώ το i είναι αναλογικό και το καταλαβαίνεις από τις 4 τριπίτσες που έχει η vga γύρω από την πλακέ υποδοχή (δύο πάνω και δύο κάτω). Το καλώδιο δεν έχει αυτούς τους 4 ακροδέκτες.

Π.Χ. http://www.e-shop.gr/valueline-vlcp32050b200-dvi-cable-dvi-i-24-5-pin-male-dvi-i-24-5-pin-male-2m-black-p-PER.754792

CABLE-198.JPG

EDIT: Τώρα εγώ μπερδεύτηκα. Η οθόνη σου τι υποδοχή έχεις dvi 24 pin ή d-sub 15 pin. Πες μας αν το καλώδιο που δείχνεις στο 1ο μήνυμα είναι αυτό που είχες ή αυτό που αγόρασες; Εκτός αν αγόρασες το dsub που αναφέρεις στο 8ο μήνυμα.

Δημοσ.

δεν ήξερα να τους ρωτήσω οπότε πήγα και πήρα αυτό αφου είδα οτι έχει υποδοχή ο υπολογιστής μου γι'αυτό και η οθόνη μου(τότε για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η έξοδος στον υπολογιστή?ειναι παντελώς άχρηστη?)..αρα η λύση είναι να πάρω άλλο?

Δημοσ.

Λογικά παίρνεις έναν αντάπτορα απο dvi σε vga, κάνει 2-3 ευρώ. Θα δουλεύει αλλά θα έχεις αναλογικό σήμα στην οθόνη. Φυσικά αν μπορείς να το επιστρέψεις κάνε το!

Δημοσ.

Λοιπόν, μάλον κατάλαβα τι έγινε.

Ο υπολογιστής σου έχει μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (οι υποδοχές πάνω από τις usb, μια dvi-d και μια d-sub) και μία κάρτα γραφικών κάτω από τις usb (με τις δύο άσπρες υποδοχές).

Σε αυτά τα setup καλύτερα είναι να χρησιμοποιούμε τις εξωτερικές κάρτες γραφικών και όχι τις ενσωματωμένες οι οποίες είναι συνήθως αρκετά υποδεέστερες των εξωτερικών.

Αν το μόνιτορ σου έχει μόνο υποδοχή σαν το καλώδιο που πήρες από το πλαίσιο (την μπλέ) τότε ή θα πάρεις και έναν αντάπτορα από dvi σε d-sub και θα τον συνδέσεις στην καλή κάρτα ή θα πάρεις καλώδιο dvi-i σε vga (d-sub).

Αν το μόνιτορ έχει dvi υποδοχή (την άσπρη) τότε, ανάλογα αν έχει η υποδοχή στο μόνιτορ τις 4 τριπίτσες (που μάλλον δεν θα τις έχει)  θα πάρεις ένα dvi- σε dvi-i καλώδιο. Αν δεν τις έχει (το ποιο πιθανό), θα πάρεις ένα dvi-d dual link (και στις δύο μεριές θα έχει μόνο τον πλακέ ακροδέκτη) και θα το συνδέσεις στην καλή κάρτα γραφικών.

Αυτό θα το κάνεις με κλειστό τον υπολογιστή για να καταλάβει ποια κάρτα γραφικών είναι συνδεμένη και να ενεργοποιήσει την ανάλογη.

Ο υπολογιστής μου έπαιρνε αυτο το καλώδιο το οποίο δεν ξέρω πως λέγεται και το έφαγε ο σκύλος μου[...]

Α, και μια άλλη λύση είναι να συνδέσεις το μόνιτορ στον σκύλο σου! :devil:

Δημοσ.

Λογικά παίρνεις έναν αντάπτορα απο dvi σε vga, κάνει 2-3 ευρώ. Θα δουλεύει αλλά θα έχεις αναλογικό σήμα στην οθόνη. Φυσικά αν μπορείς να το επιστρέψεις κάνε το!

α υπάρχουν και τέτοια κολπάκια?:Ρ θα το ψαξωωω,να μην μπλέξω γιατι δεν ξέρω και πολλά 

Λοιπόν, μάλον κατάλαβα τι έγινε.

Ο υπολογιστής σου έχει μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (οι υποδοχές πάνω από τις usb, μια dvi-d και μια d-sub) και μία κάρτα γραφικών κάτω από τις usb (με τις δύο άσπρες υποδοχές).

Σε αυτά τα setup καλύτερα είναι να χρησιμοποιούμε τις εξωτερικές κάρτες γραφικών και όχι τις ενσωματωμένες οι οποίες είναι συνήθως αρκετά υποδεέστερες των εξωτερικών.

Αν το μόνιτορ σου έχει μόνο υποδοχή σαν το καλώδιο που πήρες από το πλαίσιο (την μπλέ) τότε ή θα πάρεις και έναν αντάπτορα από dvi σε d-sub και θα τον συνδέσεις στην καλή κάρτα ή θα πάρεις καλώδιο dvi-i σε vga (d-sub).

Αν το μόνιτορ έχει dvi υποδοχή (την άσπρη) τότε, ανάλογα αν έχει η υποδοχή στο μόνιτορ τις 4 τριπίτσες (που μάλλον δεν θα τις έχει)  θα πάρεις ένα dvi- σε dvi-i καλώδιο. Αν δεν τις έχει (το ποιο πιθανό), θα πάρεις ένα dvi-d dual link (και στις δύο μεριές θα έχει μόνο τον πλακέ ακροδέκτη) και θα το συνδέσεις στην καλή κάρτα γραφικών.

Αυτό θα το κάνεις με κλειστό τον υπολογιστή για να καταλάβει ποια κάρτα γραφικών είναι συνδεμένη και να ενεργοποιήσει την ανάλογη.

Α, και μια άλλη λύση είναι να συνδέσεις το μόνιτορ στον σκύλο σου! :devil:

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ..τι φταίει ο κακομοίρης.. ( μου έχει κάψει υπολογιστή,έχει φάει καλώδιο τροφοδοτικού στο παρελθόν και τώρα το καλώδιο της εικόνας χαχαχα )

επίσης η οθόνη παίρνει και το dvi που λέτε και το καλώδιο που αγόρασα.Δηλαδή δεν αγόρασα κάτι άσχετα.. είδα αν έχουν ίδιες θύρες για αρχή :D που να φανταστώ οτι η έξοδος πρέπει να είναι απο την κάρτα γραφικών !

Δημοσ.

Αν δεν μπορείς να επιστρέψεις το καλώδιο και να πάρεις ένα dvi-d dual link σαν αυτό που δείχνεις στην εικόνα του 1ου μηνύματος πάρε έναν αντάπτορα από dvi σε vga.

Καλύτερα όμως να είναι καθαρά dvi-d ψηφιακό το καλώδιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...