elenit24 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Ο υπολογιστής μου έπαιρνε αυτο το καλώδιο το οποίο δεν ξέρω πως λέγεται και το έφαγε ο σκύλος μου με αποτέλεσμα να πάω να πάρω ένα άλλο που να γράφει 15 pins αρσενικό ε λέω θα κάνει αλλα όταν το σύνδεσα δεν εμφάνισε εικόνα στην οθόνη..τι μπορεί να φταίει? πρέπει να πάω να πάρω άλλο καλώδιο? δεν μπορώ κάπως να το συνδέσω αυτό ? ( μη πάνε και τσάμπα τα λεφτά )ΥΓ.δεν ξέρω τίποτα απο υπολογιστές στην κατασκευή τους
KiriosD Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 θα έπρεπε να κάνει αυτό 1. σίγουρα το συνδέεις καλά και στην οθόνη και στον υπολογιστή; 1.1. στον υπολογιστή υποθέτω όχι στην άσπρη αλλά στις κίτρινες υποδοχές, δοκίμασες και στις 2; 2. η οθόνη το σήμα που τραβάει από αυτό είναι σίγουρα; μήπως κάτι πάτησες και ψάχνει σήμα από άλλη υποδοχή; 2.1. εσύ θέλεις να τραβάει σήμα από dvi αυτό το βύσμα της φωτογραφίας είναι το dvi-d single link όπως και να 'χει θα έπρεπε να δουλεύει
elenit24 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 το καλώδιο της φώτο ειναι το παλιο που δεν δουλεύει και εγώ πήγα και πήρα ένα με 15 pins αρσενικό που κολλάει στην μητρική πλακέτα στο μαύρο βύσμα και όχι στην κάρτα γραφικών. τι μπορώ να κάνω για να δουλέψει? απο όσο βλέπω τέτοια καλώδια έχουν τσιμπημένες τιμές και τα μόνα φθηνά ειναι dvi-hdmi ..αλλα η οθόνη μου δεν παίρνει hdmi!!!
rfc Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Αν πηρες καλωδιο τυπου D-Sub, θα πρεπει να ορισεις στο bios του υπολογιστη σου να bootarei απο αυτη τη καρτα. Αυτο το δεκαπενταπινο που λες βγαινει απο τη μητρικη σου? Για δωσε μια φωτο το πισω μερος του υπολογιστη σου, καθως και απο το καινουργιο καλωδιο που αγορασες. Αχ αυτα τα κοριτσακια........
Zergoulini Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Εφοσον εχεις καρτα γραφικων φορεμενη στο PC τοτε θα συνδεσεις το ενα βυσμα εκει και το αλλο στην οθονη. Θα συνδεσεις εκει που στο εχω κυκλωσει με κοκκινο κυκλο alekasrasssss.bmp
KiriosD Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Ναι αλλά λέει πήρε άλλο καλώδιο, δε πήρε dvi αν υπάρχει η αρχική συσκευασία του καλωδίου δες αν το συμμαζέψεις να το βάλεις μέσα να το πας για αλλαγή το πιο σόφρων θα ήταν να πάρεις ίδιο καλώδιο με αυτό που είχες λόγω της κάρτας γραφικών που υπάρχει τι τσιμπημένες τιμές; κανα 10αρικο λογικά θα πηγαίνει max https://www.skroutz.gr/c/700/audio-video-kalodia.html?from=catspan&keyphrase=dvi να αυτό πρέπει να είναι εντάξει http://www.e-shop.gr/valueline-vlcp32000b300-dvi-cable-dvi-d-24-1-pin-male-dvi-d-24-1-pin-male-3m-black-p-PER.754783
Zergoulini Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Ε βγαλε μια φωτο το καλωδιο χρυσο μου. Ετσι θα δουμε τι εχεις παρει.
elenit24 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 επειδή δεν ξέρω πως να βάλω φωτογραφία πήρα αυτό http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/periferiaka/kalodia/Turbo-X-High-Quality-Cable-Monitor-3m.htm
KiriosD Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 το 15πινο dsub που συνδεεται λεει στη μαυρη υποδοχη εχει αγοράσει κάτι τέτοιο δεν είχαν να σου δώσουν; http://www.plaisio.gr/thleoraseis/accessories/kalodia/Turbo-X-Dvi-Dual-Link-M-M-1-8M-737658.htm
micos000 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Το καλώδιο που δείχνεις στη φώτο είναι αυτό που είχες ή αυτό που αγόρασες; Αν είναι αυτό που αγόρασες τότε bad luck! Το καλώδιο αυτό είναι dvi-d ενώ η κάρτα σου βγάζει δύο dvi-i υποδοχές και φαντάζομαι ότι και το μόνιτορ σου έχεις dvi-i. Η διαφορά τους είναι ότι το d είναι ψηφιακό ενώ το i είναι αναλογικό και το καταλαβαίνεις από τις 4 τριπίτσες που έχει η vga γύρω από την πλακέ υποδοχή (δύο πάνω και δύο κάτω). Το καλώδιο δεν έχει αυτούς τους 4 ακροδέκτες. Π.Χ. http://www.e-shop.gr/valueline-vlcp32050b200-dvi-cable-dvi-i-24-5-pin-male-dvi-i-24-5-pin-male-2m-black-p-PER.754792 EDIT: Τώρα εγώ μπερδεύτηκα. Η οθόνη σου τι υποδοχή έχεις dvi 24 pin ή d-sub 15 pin. Πες μας αν το καλώδιο που δείχνεις στο 1ο μήνυμα είναι αυτό που είχες ή αυτό που αγόρασες; Εκτός αν αγόρασες το dsub που αναφέρεις στο 8ο μήνυμα.
elenit24 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 δεν ήξερα να τους ρωτήσω οπότε πήγα και πήρα αυτό αφου είδα οτι έχει υποδοχή ο υπολογιστής μου γι'αυτό και η οθόνη μου(τότε για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η έξοδος στον υπολογιστή?ειναι παντελώς άχρηστη?)..αρα η λύση είναι να πάρω άλλο?
Sheogorath Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Λογικά παίρνεις έναν αντάπτορα απο dvi σε vga, κάνει 2-3 ευρώ. Θα δουλεύει αλλά θα έχεις αναλογικό σήμα στην οθόνη. Φυσικά αν μπορείς να το επιστρέψεις κάνε το!
micos000 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Λοιπόν, μάλον κατάλαβα τι έγινε. Ο υπολογιστής σου έχει μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (οι υποδοχές πάνω από τις usb, μια dvi-d και μια d-sub) και μία κάρτα γραφικών κάτω από τις usb (με τις δύο άσπρες υποδοχές). Σε αυτά τα setup καλύτερα είναι να χρησιμοποιούμε τις εξωτερικές κάρτες γραφικών και όχι τις ενσωματωμένες οι οποίες είναι συνήθως αρκετά υποδεέστερες των εξωτερικών. Αν το μόνιτορ σου έχει μόνο υποδοχή σαν το καλώδιο που πήρες από το πλαίσιο (την μπλέ) τότε ή θα πάρεις και έναν αντάπτορα από dvi σε d-sub και θα τον συνδέσεις στην καλή κάρτα ή θα πάρεις καλώδιο dvi-i σε vga (d-sub). Αν το μόνιτορ έχει dvi υποδοχή (την άσπρη) τότε, ανάλογα αν έχει η υποδοχή στο μόνιτορ τις 4 τριπίτσες (που μάλλον δεν θα τις έχει) θα πάρεις ένα dvi- σε dvi-i καλώδιο. Αν δεν τις έχει (το ποιο πιθανό), θα πάρεις ένα dvi-d dual link (και στις δύο μεριές θα έχει μόνο τον πλακέ ακροδέκτη) και θα το συνδέσεις στην καλή κάρτα γραφικών. Αυτό θα το κάνεις με κλειστό τον υπολογιστή για να καταλάβει ποια κάρτα γραφικών είναι συνδεμένη και να ενεργοποιήσει την ανάλογη. Ο υπολογιστής μου έπαιρνε αυτο το καλώδιο το οποίο δεν ξέρω πως λέγεται και το έφαγε ο σκύλος μου[...] Α, και μια άλλη λύση είναι να συνδέσεις το μόνιτορ στον σκύλο σου!
elenit24 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Λογικά παίρνεις έναν αντάπτορα απο dvi σε vga, κάνει 2-3 ευρώ. Θα δουλεύει αλλά θα έχεις αναλογικό σήμα στην οθόνη. Φυσικά αν μπορείς να το επιστρέψεις κάνε το! α υπάρχουν και τέτοια κολπάκια?:Ρ θα το ψαξωωω,να μην μπλέξω γιατι δεν ξέρω και πολλά Λοιπόν, μάλον κατάλαβα τι έγινε. Ο υπολογιστής σου έχει μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (οι υποδοχές πάνω από τις usb, μια dvi-d και μια d-sub) και μία κάρτα γραφικών κάτω από τις usb (με τις δύο άσπρες υποδοχές). Σε αυτά τα setup καλύτερα είναι να χρησιμοποιούμε τις εξωτερικές κάρτες γραφικών και όχι τις ενσωματωμένες οι οποίες είναι συνήθως αρκετά υποδεέστερες των εξωτερικών. Αν το μόνιτορ σου έχει μόνο υποδοχή σαν το καλώδιο που πήρες από το πλαίσιο (την μπλέ) τότε ή θα πάρεις και έναν αντάπτορα από dvi σε d-sub και θα τον συνδέσεις στην καλή κάρτα ή θα πάρεις καλώδιο dvi-i σε vga (d-sub). Αν το μόνιτορ έχει dvi υποδοχή (την άσπρη) τότε, ανάλογα αν έχει η υποδοχή στο μόνιτορ τις 4 τριπίτσες (που μάλλον δεν θα τις έχει) θα πάρεις ένα dvi- σε dvi-i καλώδιο. Αν δεν τις έχει (το ποιο πιθανό), θα πάρεις ένα dvi-d dual link (και στις δύο μεριές θα έχει μόνο τον πλακέ ακροδέκτη) και θα το συνδέσεις στην καλή κάρτα γραφικών. Αυτό θα το κάνεις με κλειστό τον υπολογιστή για να καταλάβει ποια κάρτα γραφικών είναι συνδεμένη και να ενεργοποιήσει την ανάλογη. Α, και μια άλλη λύση είναι να συνδέσεις το μόνιτορ στον σκύλο σου! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ..τι φταίει ο κακομοίρης.. ( μου έχει κάψει υπολογιστή,έχει φάει καλώδιο τροφοδοτικού στο παρελθόν και τώρα το καλώδιο της εικόνας χαχαχα ) επίσης η οθόνη παίρνει και το dvi που λέτε και το καλώδιο που αγόρασα.Δηλαδή δεν αγόρασα κάτι άσχετα.. είδα αν έχουν ίδιες θύρες για αρχή που να φανταστώ οτι η έξοδος πρέπει να είναι απο την κάρτα γραφικών !
micos000 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Αν δεν μπορείς να επιστρέψεις το καλώδιο και να πάρεις ένα dvi-d dual link σαν αυτό που δείχνεις στην εικόνα του 1ου μηνύματος πάρε έναν αντάπτορα από dvi σε vga. Καλύτερα όμως να είναι καθαρά dvi-d ψηφιακό το καλώδιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα