Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας, θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις και ελπίζω ότι κάποιος μπορεί να τις απαντήσει.

Φέτος τελειώνω την Γ'Γυμνασίου και από του χρόνου θα ασχοληθώ επιτέλους περισσότερο με αυτό που με ενδιαφέρει (πληροφορική, μιας και κάποια μαθήματα γίνονται επιλογής ή 1ωρα). Σκέφτομαι σοβαρά να σπουδάσω στο εξωτερικό διότι εδω πέρα σκούρα τα πράγματα. Οι βαθμοί μου είναι αρκετά ικανοποιητικοί (παραπάνω από 19) αλλά υπάρχουν διάφορα προβλήματα όπως η θητεία. 

Άμα πάρω αναβολή λόγω σπουδών και μετά με καλέσουν και δεν πάω τι μπορεί να γίνει; Θα με απελάσουν; Άμα φροντίσω να πάρω VISA κατά την διάρκεια των σπουδών για παραμονή; 

Εσείς τι εμπειρίες έχετε από το εξωτερικό (σπουδές, ζωή, ταξίδια, γενικά πως είναι);

Δημοσ.

Σε πολλές χώρες θέλεις αρκετά χρόνια φορολογική δήλωση - δηλ. να δουλεύεις εκεί, για να θεωρηθείς μόνιμος κάτοικος. Οπότε δύσκολα θα γλιτώσεις το πρόστιμο. Και να το πληρώσεις, πάλι δεν γλιτώνεις τις υποχρεώσεις. Έχω γνωστό με το ίδιο θέμα, και μου είπε πως αν έχει λήξει η αναβολή και είσαι εξωτερικό, έχεις δικαίωμα να βρίσκεσαι στην Ελλάδα 30 μέρες το χρόνο. Με επιφύλαξη αυτό γιατί δεν το γνωρίζω ο ίδιος. Καλύτερα να κάνεις εσύ ένα τηλέφωνο στη στρατολογία για να ξέρεις από πρώτο χέρι τι ακριβώς παίζει και να είσαι σίγουρος για τις κινήσεις σου.

Δημοσ.

πηγαινε τωρα στρατο οπως εισαι να ξεμπερδευεις.

οσο το καθυστερεις τοσο θα βαρας το κεφαλι σου μετα.

τι σπουδασεις στα 20 τι στα 21 δεν αλλαζει και κατι.

Δημοσ.

Αν φύγεις στα 18 και απλά ακολουθήσεις ότι ορίζει ο νόμος, θα πάρεις μία σειρά αναβολών και στο τέλος αναβολή επαοριστον ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Να ξέρεις ότι οι νόμοι αλλάζουν καθώς και οι αποφάσεις για την εφαρμογή τους. 

πχ Αν πήγαινα στρατό στην ηλικία σου, θα έκανα 24+ μήνες, τώρα είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (και για τον στρατό), αλλά αν γύριζα και ήθελα να υπηρετήσω θα έκανα 6 μήνες. 

Δημοσ.

Γειά σας, θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις και ελπίζω ότι κάποιος μπορεί να τις απαντήσει.

Φέτος τελειώνω την Γ'Γυμνασίου και από του χρόνου θα ασχοληθώ επιτέλους περισσότερο με αυτό που με ενδιαφέρει (πληροφορική, μιας και κάποια μαθήματα γίνονται επιλογής ή 1ωρα). Σκέφτομαι σοβαρά να σπουδάσω στο εξωτερικό διότι εδω πέρα σκούρα τα πράγματα. Οι βαθμοί μου είναι αρκετά ικανοποιητικοί (παραπάνω από 19) αλλά υπάρχουν διάφορα προβλήματα όπως η θητεία. 

Άμα πάρω αναβολή λόγω σπουδών και μετά με καλέσουν και δεν πάω τι μπορεί να γίνει; Θα με απελάσουν; Άμα φροντίσω να πάρω VISA κατά την διάρκεια των σπουδών για παραμονή; 

Εσείς τι εμπειρίες έχετε από το εξωτερικό (σπουδές, ζωή, ταξίδια, γενικά πως είναι);

Γ γυμνασίου ή λυκείου;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...