Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πούλαγα ένα ρολογάκι με αντικαταβολή και με παίρνει τηλέφωνο ένα παλικάρι για να το αγοράσει. Μου δίνει διεύθυνση ΕΛΤΑ που θα το στείλω, ονοματεπώνυμο, e-mail κτλ.

Του στέλνω e-mail και του λέω ΌΤΑΝ θα είσαι 100% σίγουρος για την αγορά, πες μου και θα στο στείλω. Μην μου γυρίσει πίσω το ρολόι.

Μου απαντάει το ίδιο βράδυ και μου λέει οτι είναι μέσα και να το στείλω όποτε μπορώ.

Τα έκανα όλα και ΕΔΩ και μία βδομάδα έχει εξαφανιστεί, δεν σηκώνει τηλέφωνα, δεν απαντάει σε mail και το ρολόι βρίσκεται στο υποκατάστημα και περιμένει.

ΓΙΑΤΙ ΡΕ Π@ΥΣΤΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ Μ@Λ#ΚΕΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Μόνο αν πέθανε μπορώ να το δικαιολογήσω.

Πως μπορώ να προστατευτώ απο κάτι τέτοιους τύπους; Να ζητάω τα μεταφορικά προκαταβολή σε λογαριασμό τράπεζας; Θα το δεχτεί όμως κανένας; Εγω τώρα χρεώθηκα 3,80€ κερατιάτικα και έριξα Χ σε άλλα δύο άτομα που μου το είχαν ζητήσει μετα απο αυτόν.

• Like 1
  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ΓΙΑΤΙ ΡΕ Π@ΥΣΤΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ Μ@Λ#ΚΕΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Απλά φίλε μου για να μας κάνουν την ζωή δύσκολη 

Δημοσ.

Από τη στιγμή που έγιναν μόδα οι αντικαταβολές, χωρίς να προσφέρουν και καμία ουσιαστική προστασία, (απλά έτσι πιστεύουν κάποιοι) όχι, δε μπορούμε να προστατευτούμε από τέτοια φαινόμενα.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις (σε επόμενες πωλήσεις) είναι αυτό που κάνω εγώ: κίνητρο για να μη θέλει ο άλλος αντικαταβολή.

Δηλαδή: Προϊόν ΧΧ ευρώ, με δωρεάν μεταφορικά, αν γίνει κατάθεση. Προϊόν ΧΧ ευρώ και ο αγοραστής χρεώνεται για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία αυτός θέλει (π.χ. αντικαταβολή, ή courier).

• Like 4
Δημοσ.

Δηλαδή: Προϊόν ΧΧ ευρώ, με δωρεάν μεταφορικά, αν γίνει κατάθεση.

πουλαω ενα ιαφον 6 πλας ολοκαινουργιο στο κουτι του 150 ευρο ! να σου δωσω λογαριασμο να μου κανεις μια καταθεση ?

τα μεταφορικα δικα μου, δωρακι  ..

• Like 9
Δημοσ.

Ε αυτό που λέει ο απο πάνω. Πολύ δύσκολο να σε εμπιστευτεί ο άλλος για να σου κάνει κατάθεση. Εγω δεν υπάρχει περίπτωση να έστελνα χρήματα γιατι ο τύπος που του έστειλα το ρολόι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στην θέση του πωλητή. Και η κατάθεση δεν έχει καμία ασφάλεια. Δεν μπορείς να διεκδίκησης επιστροφή κτλ.

Εγω θα προσπαθήσω στον επόμενο να μου κάνει κατάθεση τα μεταφορικά. 3,8€ είναι, μηδαμινό ποσό για να φοβάται οτι θα τον κλέψω.

Δημοσ.

Πως μπορώ να προστατευτώ απο κάτι τέτοιους τύπους; Να ζητάω τα μεταφορικά προκαταβολή σε λογαριασμό τράπεζας;

Αν δεν έχουν καλές αξιολογήσεις εγώ αυτό κάνω..Προκαταβολή κάνα 20άρι ή παραπάνω αναλόγως..Όχι μόνο τα μεταφορικά,γιατί χάνεις και χρόνο μέχρι να γυρίσει πίσω το αντικείμενο σου

Και αν είναι καμία ακριβή κάρτα γραφικών μπορεί να χάσει και 50 ευρώ η τιμή της μέχρι να την ξαναπάρεις στα χέρια σου.

Δημοσ.

πουλαω ενα ιαφον 6 πλας ολοκαινουργιο στο κουτι του 150 ευρο ! να σου δωσω λογαριασμο να μου κανεις μια καταθεση ?

τα μεταφορικα δικα μου, δωρακι  ..

Θες να σου δώσω εγώ (αντικαταβολή με ΕΛΤΑ) ένα iPhone 6 στα 150€; Κάτσε να παραλάβεις και να ανοίξεις, να βρεις μια ωραιότατη σβουνιά αντί για smartphone μέσα στο κουτί, να δω πως θα βγάλεις άκρη μετά... που νομίζεις ότι η αντικαταβολή «σε καλύπτει».

Σε καλύπτει μόνο για το αν θα παραλάβεις ή όχι. Δεν σε καλύπτει για το τι θα παραλάβεις και σε τι κατάσταση! Επομένως, σιγά τα ωά!

Πάντως δεν έγραψα πουθενά ότι είσαι ασφαλής αν είσαι ηλίθιος (δε μιλώ προσωπικά, μη παρεξηγήσεις), οπότε τσάμπα το post. Άμα δει ο άλλος προϊόν που πωλείται με μέση τιμή τα 700€ να το δίνουν 100€ ευρώ και τσιμπήσει, χαλάλι αυτουνού που τα 'φαγε. Δε φταίει ο τρόπος αποστολής μετά, το χαμηλό IQ φταίει!

Δημοσ.

Θες να σου δώσω εγώ (αντικαταβολή με ΕΛΤΑ) ένα iPhone 6 στα 150€; Κάτσε να παραλάβεις και να ανοίξεις, να βρεις μια ωραιότατη σβουνιά αντί για smartphone μέσα στο κουτί, να δω πως θα βγάλεις άκρη μετά... που νομίζεις ότι η αντικαταβολή «σε καλύπτει».

Σε καλύπτει μόνο για το αν θα παραλάβεις ή όχι. Δεν σε καλύπτει για το τι θα παραλάβεις και σε τι κατάσταση! Επομένως, σιγά τα ωά!

Πάντως δεν έγραψα πουθενά ότι είσαι ασφαλής αν είσαι ηλίθιος (δε μιλώ προσωπικά, μη παρεξηγήσεις), οπότε τσάμπα το post. Άμα δει ο άλλος προϊόν που πωλείται με μέση τιμή τα 700€ να το δίνουν 100€ ευρώ και τσιμπήσει, χαλάλι αυτουνού που τα 'φαγε. Δε φταίει ο τρόπος αποστολής μετά, το χαμηλό IQ φταίει!

Μπορείς να βάλεις έλεγχο κατά την παράδοση, να το ανοίξεις και αν δε σου κάνει να μην το παραλάβεις

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις έλεγχο κατά την παράδοση, να το ανοίξεις και αν δε σου κάνει να μην το παραλάβεις

Οχι δεν μπορείς γιατι μετα δεν καλύπτεται ο courier. Εγω μια φορά που ζήτησα έλγχο, μου λέει το courier και αν το ανοίξω και εσυ δεν το πάρεις, ποιος θα με καλύψει εμένα;

Δημοσ.

Οχι δεν μπορείς γιατι μετα δεν καλύπτεται ο courier. Εγω μια φορά που ζήτησα έλγχο, μου λέει το courier και αν το ανοίξω και εσυ δεν το πάρεις, ποιος θα με καλύψει εμένα;

Νομίζω οτι η acs είναι η μόνη εταιρία που το δέχεται..Αλλά φυσικά είναι πανακριβη!

Δημοσ.

Νομίζω οτι η acs είναι η μόνη εταιρία που το δέχεται..Αλλά φυσικά είναι πανακριβη!

ACS ήταν   (πλάκα πλάκα δεν έχω αγοράσει ποτέ κάτι απο μαγαζί και να μου έρθει με άλλη εταιρείας, πρέπει να κάνει καλές προσφορές για επαγγελματίες), οπότε μάλλον κανείς δεν το δέχεται.

Εγω όμως δεν το έστειλα σε σπίτι αλλα σε κατάστημα ΕΛΤΑ. Εκεί φαντάζομαι θα γίνεται δεκτός ο έλεγχος, γιατι οχι, θα είναι παράλογο να μην το επιτρέπουν.

Δημοσ.

Μια φορα μου κανανε κι εμενα κατι παρομοιο.

Εστελνα ενα δισκο 80GB με αντικαταβολη, ειχαμε συμφωνησει το προηγουμενο βραδυ και μου εστειλε τα στοιχεια του. Μεχρι τα μεσανυχτα που πηγα για υπνο ολα καλα.

Την αλλη μερα 7:30 πριν παω στη δουλεια περασα απο τα ΕΛΤΑ να αφησω το δεμα.

Μπαινω αργοτερα στο insomnia και βλεπω να εχει στειλει μηνυμα μεταμεσονυκτιο και να ριχνει ακυρο επειδη... ο δισκος δεν ηταν ΑΤΑ133 αλλα ΑΤΑ100.

Του λεω οτι εχει ηδη φυγει και οτι στο κατω κατω ουτε ειχε ρωτησει ποτε αλλα ουτε και παιζει κανενα ρολο πρακτικα.

Δεν απανταει ποτε. Μετα απο μερες παιρνω το πακετο πισω και του ριχνω αρνητικη αξιολογηση. Την επομενη μερα μου κανει και αυτος αρνητικη αξιολογηση γραφοντας ψεματα οτι ειχε επικοινωνησει πανω απο 24 ωρες πριν την παραδοση και οτι τον αγνοησα και το εστειλα ετσι και αλλιως.

Απο τοτε ποτε ξανα αντικαταβολη χωρις προκαταβολη. Και φυσικα αναλογα με τις αξιολογησεις του πωλητη δεν εχω προβλημα να στειλω και 200 ευρω απο πριν. Δεν με εχουν κλεψει ποτε.

• Like 1
Δημοσ.

Η μόνη ασφάλεια είναι το feedback (τόσο του πωλητή, όσο και του αγοραστή).

Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε! Αυξάνουν το κόστος, την πολυπλοκότητα, τη δυσπιστ'ια, ενώ παρακάμπτονται και πανεύκολα. Αν ο άλλος θέλει να στην κάνει, μπορεί να στην κάνει, με τρομερή ευκολία. Ιδίως οι αντικαταβολές είναι ότι πιο χαζό υπάρχει.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν μπορώ να του κάνω αρνητική αξιολόγηση. Την αγγελία εκτός απο insomnia την είχα βάλει και σε site με αγγελίες όπου δεν υπάρχουν προφίλ κτλ.

Όταν γυρίσει θα βάλω να το πουλήσω σε κανα e-bay...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...