Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εφόσον δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά οι πωλήσεις να τους ενημερώσεις γι'αυτό και μην πληρώσεις τίποτα. Αν κινηθούν δικαστικώς πήγαινε μια βόλτα στα δικαστήρια και πες τι παίχτηκε.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Moderators
Δημοσ.

Παιδιά μου ήρθε ένα μήνυμα από το ricardo.gr πως δεν τους κατεβαλα ένα γελοίο ποσό (πολύ μικρό) και πως θα με πάνε δικαστικά ,εγώ περίμενα πως μιας και έκλεισε ξέμπερδεψα με αυτούς Αμ Δε απειλούν να με σύρουν στα δικαστήρια για εξευτελιστικό ποσό ,τι λέτε να κάνω.Είναι δυνατό να με πάνε δικαστικά για αυτό το ποσό να αναφέρω πως το 80% του ποσού είναι από πωλήσεις που έκανα και δεν εμφανίστηκαν οι ενδιαφερόμενοι πότε αν και αγόρασαν.

Δηλαδή είναι ένα «γελοίο ποσό (πολύ μικρό)», αλλά... δεν θες να το πληρώσεις. Ωραίο το σκεπτικό.

• Like 2
Δημοσ.

Βαλτους 5 ευρω.στειλτους μηνυμα οτι εγινε λαθος απο την τραπεζα και να σου επιστρεψουν το ποσο αλλιως θα κινηθεις νομικα!

• Like 4
Δημοσ.

Μη γράφετε ανοησίες.

Το ricardo.gr  είναι σε εκκαθάριση που σημαίνει ότι έχουν δώσει όλες τις απαιτήσεις σε εκκαθαριστή (συνήθως νομική εταιρεία).

Αυτός έχει πάρει τη δουλειά fixed price, οπότε -και επειδή είναι υποχρεωμένος από τον εντολέα του και το νόμο- θα στείλει ενημερωτικά σε ΟΛΟΥΣ , ανεξαρτήτως ποσού χωρίς επιπλέον κόστος για αυτόν (μισθό υπαλλήλου εννοούμε).

Η επιστολή αυτή που σου στείλανε έχει τη μορφή εξωδίκου.
Λογικά είναι η τελευταία, άντε να στείλουν άλλη μία συστημένη,  και μετά ακολουθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Θα στεναχωρηθείς πολύ αν βγει διαταγή πληρωμής για 3,95 ευρώ κι έρθει ο δικαστικός κλητήρας και σου κατασχέσει κινητά αντικείμενα , που θα τα βγάλει σε πλειστηριασμό για να πάρει 3,95 ευρώ + τα δικαστικά τους έξοδα (αμοιβή δικαστικού επιμελητή - παράβολα - έξοδα πλειστηριασμού) . Τα δικαστικά μπορεί να είναι πάνω από 300 ευρώ, μπορεί και πολύ παραπάνω..

Για να κάνεις ασφαλιστικά μέτρα - ανακοπές πλειστηριασμού κλπ. κλπ. (ακριβώς δεν ξέρω τις ορολογίες), πρέπει να προσλάβεις δικηγόρο , και να πληρώσεις παράβολα δικαστικά και φόρους ..

Πλήρωσε τα και άσε τις εξυπνάδες, κι εσείς οι υπόλοιποι άσχετοι μην το παίζετε μάγκες με τέτοια θέματα και με ξένους κwλους..

• Like 13
Δημοσ.

Συμφωνώ με την επιλογή του να τους βάλεις 4 ευρώ και να απαιτήσεις πίσω με αντίστοιχα απειλητικά μυνήματα τα 0,05€.

Troll level over 3000

• Like 3
Δημοσ.

Μη γράφετε ανοησίες.

Το ricardo.gr  είναι σε εκκαθάριση που σημαίνει ότι έχουν δώσει όλες τις απαιτήσεις σε εκκαθαριστή (συνήθως νομική εταιρεία).

Αυτός έχει πάρει τη δουλειά fixed price, οπότε -και επειδή είναι υποχρεωμένος από τον εντολέα του και το νόμο- θα στείλει ενημερωτικά σε ΟΛΟΥΣ , ανεξαρτήτως ποσού χωρίς επιπλέον κόστος για αυτόν (μισθό υπαλλήλου εννοούμε).

Η επιστολή αυτή που σου στείλανε έχει τη μορφή εξωδίκου.

Λογικά είναι η τελευταία, άντε να στείλουν άλλη μία συστημένη,  και μετά ακολουθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Θα στεναχωρηθείς πολύ αν βγει διαταγή πληρωμής για 3,95 ευρώ κι έρθει ο δικαστικός κλητήρας και σου κατασχέσει κινητά αντικείμενα , που θα τα βγάλει σε πλειστηριασμό για να πάρει 3,95 ευρώ + τα δικαστικά τους έξοδα (αμοιβή δικαστικού επιμελητή - παράβολα - έξοδα πλειστηριασμού) . Τα δικαστικά μπορεί να είναι πάνω από 300 ευρώ, μπορεί και πολύ παραπάνω..

Για να κάνεις ασφαλιστικά μέτρα - ανακοπές πλειστηριασμού κλπ. κλπ. (ακριβώς δεν ξέρω τις ορολογίες), πρέπει να προσλάβεις δικηγόρο , και να πληρώσεις παράβολα δικαστικά και φόρους ..

Πλήρωσε τα και άσε τις εξυπνάδες, κι εσείς οι υπόλοιποι άσχετοι μην το παίζετε μάγκες με τέτοια θέματα και με ξένους κwλους..

Θα διεκδικήσουν δικαστικά 4 ευρώ; Και τί ακριβώς θα κερδίσουν; Όχι τί θα χάσει ο ts, τί θα κερδίσει το ricardo! Αν είναι έτσι όπως τα λέτε (τα δικαστικά έξοδα είναι 0 για το ricardo), να πάω να διεκδικήσω και γω κάτι 300ρια, 400ρια που μου χρωστάνε πελάτες). Σίγουρο κέρδος!

Δημοσ.

Ναι αλλα απο την στιγμη που αποδεχθηκε τους ορους του site πρεπει να συμμορφωθει..

Εγω θα τα εδινα να παει στα κομματια και δεν θα πηγαινα για εναν καφε καπως ετσι...

Σιγα μην τραβιομουν μετα με τις βλακειες τους...

• Like 1
Δημοσ.

ok παιδιά μάλλον θα τους τα δώσω εξάλλου βρήκα πολλές προσφορές που με έκαναν και κέρδισα πολλά λεφτά ,την Τρίτη θα τους πάρω τηλέφωνο και θα τους καταβάλω το ποσό..

Δημοσ.

ok παιδιά μάλλον θα τους τα δώσω εξάλλου βρήκα πολλές προσφορές που με έκαναν και κέρδισα πολλά λεφτά ,την Τρίτη θα τους πάρω τηλέφωνο και θα τους καταβάλω το ποσό..

Δεν πετυχες το σκοπο σου με το τοπικ ε;

Θα διεκδικήσουν δικαστικά 4 ευρώ; Και τί ακριβώς θα κερδίσουν; Όχι τί θα χάσει ο ts, τί θα κερδίσει το ricardo! Αν είναι έτσι όπως τα λέτε (τα δικαστικά έξοδα είναι 0 για το ricardo), να πάω να διεκδικήσω και γω κάτι 300ρια, 400ρια που μου χρωστάνε πελάτες). Σίγουρο κέρδος!

Δε ξερω αν τους συμφερει ή οχι, ουτε τι πατεντες κανουν με δικηγορους κλπ, παντως σε αυτο το φορουμ ηταν αλλα 3-4 συναδελφοι του sintalka (δεν πλερωνω τα 4 ευρω που τους χρωσταω γιατι ειμαι μαγκας), οι οποιοι μια χαρα πηραν αγωγη και τρεχανε ειρηνοδικεια για να πληρωσουν οφειλες+εξοδα δικαστικου επιμελητη και δικηγορου της ricardo .

Αν εσενα σου χρωστανε 400ρια και εισαι βεβαιος οτι μπορεις να κερδισεις τις υποθεσεις και στη συνεχεια να πληρωθεις, φανταζομαι οτι θα ειναι αναγκασμενοι να σου πληρωσουν και τα εξοδα δικηγορων κλπ, αρα ψαξτο και προχωρα το. Γενικα οι μεγαλες εταιρειες εχουν νομικους συμβουλους και οι μεγαλυτερες εχουν ολοκληρο τμημα για νομικα θεματα, αρα δεν πανε στα τυφλα, αυτο ειναι βεβαιο.

Δημοσ.

μήπως γι αυτό έκλεισε το ricardo ; επειδή δεν εισέπραταν τα οφειλόμενα της δημοπρασίας; 

Για να είμαι ειλικρινής είχα κάνει μια και μοναδική πώληση μέσω ricardo πριν πολύ καιρό.

Μετα απο κάποιους μήνες μου ήρθε μήνυμα για είσπραξη μικρού πόσου. 

Εγώ μή εχοντας διαβάσει τους όρους χρήσης του ricardo τους απάντησα με επιφύλαξη και μάλιστα νόμιζα οτι ειναι ενα απο αυτα τα fishing emails.

Μόλις είδα και επιβεβαίωσα τους όρους φυσικά και τους πλήρωσα.

Ωστόσο δεν θυμάμαι αυτοί οι όροι να ήταν ευδιάκριτοι . Δηλαδή για την πληρωμή του ποσού μετα το τέλος της πώλησης.

Δημοσ.

Σε βρίσκω αβέρτο να αφήνεις 300άρια και 400άρια οφειλές.

Στη δική μου περίπτωση, τους περιμένω στην επόμενη που θα με χρειαστούν , και βγάζω και τα σπασμένα. Φαντάζομαι το ίδιο κάνεις κι εσύ..

Προφανώς το κάνεις κι εσύ. Ή, δεν έχεις δικηγόρο με το μήνα.

Αν όμως έχεις εταιρεία, και θες να την κλείσεις, και δώσεις τη δουλειά σε κάποιον - ή έχεις δικηγόρο με το μήνα και όχι per case -

αυτός θα κυνηγήσει μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Φτιάχνει μια επιστολή ο δικηγόρος, τη στέλνεις με email -ανέξοδα- , και όσοι δεν πληρώσουν, τα κάνει πακετάκι και αρχίζει τις διαταγές πληρωμής (όχι δικαστήριο, διαταγή πληρωμής).

Θα πάρει και τα 3,95 ευρώ, και όλα τα υπόλοιπα έξοδα του..

Κι αν μπλέξεις για 3,95 ευρώ , και στο τέλος πληρώσεις κανένα χιλιάρικο, δεν είναι για χαβαλέ..

ΠΡΟΣΟΧΗ , έτσι;

Μιλάμε για εταιρίες που κλείνουν. Δεν τους ενδιαφέρει να κρατήσουν πισινή μήπως και σε ξαναέχουν πελάτη , όπως πχ. γίνεται με τις εταιρίες τηλεφωνίας..

Αμολάνε τα μπουλντόγκ να μαζέψουν τα λεφτά , γιατί μετά τέλος.

Είναι τελείως διαφορετική περίπτωση με οφειλή σε εταιρία που πιθανότατα θα συνεχίσεις να έχεις σχέση μαζί της.

Δεν υπάρχει τμήμα marketing εδώ, υπάρχει εκκαθάριση που πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και στα τέτοια τους για το πόσο μικρά είναι τα ποσά.

Είναι παράβαση καθήκοντος προς τον εντολέα τους να μην κυνηγήσουν και το τελευταίο σεντ.

Δημοσ.

Σε βρίσκω αβέρτο να αφήνεις 300άρια και 400άρια οφειλές.

Στη δική μου περίπτωση, τους περιμένω στην επόμενη που θα με χρειαστούν , και βγάζω και τα σπασμένα. Φαντάζομαι το ίδιο κάνεις κι εσύ..

Προφανώς το κάνεις κι εσύ. Ή, δεν έχεις δικηγόρο με το μήνα.

Αν όμως έχεις εταιρεία, και θες να την κλείσεις, και δώσεις τη δουλειά σε κάποιον - ή έχεις δικηγόρο με το μήνα και όχι per case -

αυτός θα κυνηγήσει μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Φτιάχνει μια επιστολή ο δικηγόρος, τη στέλνεις με email -ανέξοδα- , και όσοι δεν πληρώσουν, τα κάνει πακετάκι και αρχίζει τις διαταγές πληρωμής (όχι δικαστήριο, διαταγή πληρωμής).

Θα πάρει και τα 3,95 ευρώ, και όλα τα υπόλοιπα έξοδα του..

Κι αν μπλέξεις για 3,95 ευρώ , και στο τέλος πληρώσεις κανένα χιλιάρικο, δεν είναι για χαβαλέ..

Σε εταιρεία είμαι, αλλά ο δικηγόρος δεν είναι με το μήνα και οι οφειλέτες είναι συνήθως πωλητές χωρίς ακίνητη περιουσία στο όνομά τους. Συνεπώς, βγαίνει μια απόφαση υπέρ μου... και παίρνω αέρα κοπανιστό. Ακόμα και ακίνητη περιουσία να έχουν, δε διεκδικούμε τόσο μικρά ποσά γιατί, όπως μου έχουν πει οι δικηγόροι, δεν αξίζει τον κόπο και τα έξοδα. Δε ξέρω τί γίνεται στην περίπτωση εταιρειών όπως το ricardo και αν αξίζει πραγματικά για αυτούς να διεκδικούν δικαστικώς τόσο μικρά ποσά, εκτός αν γίνονται μαζικές αγωγές από ένα δικηγόρο και εκδικάζονται όλες μαζί (λέω τώρα...).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...