Προς το περιεχόμενο

Επιθεση του σκυλου μου σε αλλο σκύλο


idomeneas26

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχθες το πρωι την ωρα που ήμουνα στη δουλεια έλυσε ο σκύλος μου που ειναι δεμενος κατω απο το σπίτι μου μπήκε στην αυλη του γειτονα (η πορτα της αυλής του ήταν ανοιχτή και ο σκυλος του ελέυθερος)  και δαγκωσε αρκετα σοβαρά απο οτι μου είπε εκείνος το δικο του σκύλο. Το θέμα ειναι οτι τώρα μου ζητάει να πληρώσω τα χρήματα που εδωσε στον κτηνιατρο για την περίθαλψη. Εχει τύχει σε κανένα παρόμοια περίπτωση και πως το εχει αντιμετωπίσει;  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εχει δικαιωμα να κινηθει εναντιων σου νομικα με οτι και να συνεπαγεται αυτο. Εαν το θελησει ο ιδιος μπορει επισης να το τραβηξει πολυ.

Σαν πρωτο βημα οφειλεις να αποζημειωσεις τον κηδεμονα του σκυλου για τον τραυματισμο του, και να επιμεληθεις για την εκπεδευση του σκυλου σου.

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να αναλάβεις το κόστος της νοσηλείας και να λάβεις μέτρα ωστε να μην ξαναγίνει , καλο δέσιμο,κλείσιμο πόρτας αυλής και εκπαίδευση.

Ελπίζω να είναι εμβολιασμένος

 

Δεν ειναι παράλογο αυτο που ζητάει,καλό θα ήταν να συνεργαστείς διότι η ολη κατάσταση εμπίπτει στο περι απρόκλητης επίθεσης σκύλου,που σημαίνει οτι αφου επιτεθηκε απροκλητα σε σκυλο είναι επικίνδυνος και δυνητικά θα κπορούσε να επιτεθεί σε άνθρωπο.

Συνεργάσου διότι σε πρόσφατο περιστατικό , ο ιδιοκτήτης σκύλου που εκανε επίθεση σε αλλον δεν αναλαμβανε τιποτα , οπότε ανέλαβαν πλέον οι Αρχές με 3ψήφιο πρόστιμο ενω πέρυσι σε άλλον έγινε απομάκρυνση του σκύλου απο την κατοχή του.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμπληρωνοντας αυτα που πολυ σωστα αναφερε ο Adon1s, αν κινηθει εναντιων σου οφειλεις να του πληρωσεις ολα τα εξοδα νοσηλιας του σκυλου του, 1000ε προστοιμο για την επιθεση, χωρια για προστοιμο για κακη/ελειπη εκπεδευση, συνθηκες διαβιωσης και ποσα αλλα.

Και αν σου φαινοντε περιεργα και ανηκουστα ολα αυτα, ψαξε αμεσα να δωσεις τον σκυλο σου για υοθεσια καπου οπου ο νεος του κηδεμονας ειναι σε θεση να κατανοησει ολα αυτα οπου δεν τα βλεπεις ως δεδομενα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα έπρεπε να ντρέπεσε που ρωτάς εδώ γενικότερα, να μάθεις τι καμιά λαμογιά; Εκτός από το βρωμόξυλο που θα είχες φάει εκείνη την φορά θα τα είχε πληρώσει όλα όχι μόνο έξοδα περίλαθαλψεις, την επόμενη φορά μεγάλε πρόσεχε! Καλύτερα είναι να σου κάνει καμιά μήνυση να βάλετε μυαλό ορισμένοι επιτέλους! Να δεις εκεί τι θα έχεις να τραβήξεις :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί να αποδείξει ότι το έκανε ο δικός σου σκύλος; Εάν ναι θα έχεις μπλεξίματα όποτε πληρώνεις. Όπως και να έχει φρόντισε να προσεχείς το σκύλο σου γιατί θα μπορούσε αντί για το σκύλο του γείτονα να είναι το παιδάκι του...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Μπορεί να αποδείξει ότι το έκανε ο δικός σου σκύλος; Εάν ναι θα έχεις μπλεξίματα όποτε πληρώνεις. Όπως και να έχει φρόντισε να προσεχείς το σκύλο σου γιατί θα μπορούσε αντί για το σκύλο του γείτονα να είναι το παιδάκι του...

Δεν είμουνα μπροστά στο επεισοδιο και δεν ξέρω αν μπορεί να το αποδείξει πιθανον να το είδαν και οι γονεις του ετσι και αλλιως η αυλοπορτα του σπιτιου του ειναι συνεχως ανοικτη και ο σκυλος του παντα ελεύθερος αρα που ξέρω εγω αν το επεισόδιο εγινε μεσα στην αυλη του η αν ο δικός του ειχε βγει εξω και τα δυο σκυλια συναντήθηκαν τυχαία στο χωράφι και τσακωθηκαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε κάθε περίπτωση είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις και τη σχετική νομοθεσία.Νόμος 4039/2012 λοιπόν και κυρίως το αρθ.5.

 

 

Άρθρο 5

————————————————————————————————————————-

 

1. Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:

α) να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του ζώου του, καθώς και για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας πριν εγκαταλείψει το ζώο τον τόπο γέννησης του και οπωσδήποτε μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από τη γέννηση αυτού ή μέσα σε ένα μήνα από την εύρεση ή απόκτηση του, καθώς και να τοποθετεί σε εμφανές σημείο του περιλαίμιου του ζώου μεταλλική κονκάρδα, η οποία παρέχεται κάθε έτος από τους κτηνιάτρους κατά τον ετήσιο αντιλυσσικό εμβολιασμό του,

β) να δηλώνει μέσα σε πέντε ημέρες την απώλεια του ζώου του σε κτηνίατρο, που έχει πιστοποιηθεί στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους,

γ) να τηρεί τους κανόνες ευζωίας του ζώου και να μεριμνά για την κτηνιατρική εξέταση του, η οποία αποδεικνύεται από τη σχετική εγγραφή στο βιβλιάριο υγείας ή στο διαβατήριο του ζώου, καθώς και να μεριμνά για την εξασφάλιση άνετου, υγιεινού και κατάλληλου καταλύματος, προσαρμοσμένου στο φυσικό τρόπο διαβίωσης του ζώου, που να του επιτρέπει να βρίσκεται στη φυσική του όρθια στάση, χωρίς να εμποδίζονται οι φυσικές του κινήσεις και η δυνατότητα του για την πραγματοποίηση της απαραίτητης για την υγεία και την ευζωία του άσκησης,

δ) να εφοδιάζεται με το διαβατήριο του ζώου του, εάν πρόκειται να ταξιδέψει με αυτό στο εξωτερικό, το οποίο πρέπει να είναι σύμφωνο με τα Παραρτήματα 2 και 3,

ε) να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεση του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου,

στ) να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου εκτός αν πρόκειται για σκύλο βοήθειας,

ζ) να μεριμνά για τη στείρωση τους, εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες.

2. Ο κάτοχος του ζώου συντροφιάς ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημιά, που προκαλείται από το ζώο, σύμφωνα με το άρθρο 924 Α.Κ.. Για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, εκτός από εκείνα της παραγράφου 5 του άρθρου 9, η αντίστοιχη ευθύνη βαρύνει τον οικείο Δήμο.

3. Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό, β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους.

4. Ο ιδιοκτήτης κυνηγετικού σκύλου κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ή την οποιαδήποτε μετακίνηση του μαζί με το σκύλο του για το σκοπό αυτόν έχει την υποχρέωση να φέρει μαζί του ενημερωμένο το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο του σκύλου του. Οι υποχρεώσεις των περιπτώσεων α’ και β’ της προηγούμενης παραγράφου δεν ισχύουν για τους σκύλους βοηθείας, καθώς και για τους σκύλους φύλαξης ποιμνίων, τους κυνηγετικούς σκύλους και τους σκύλους έρευνας και διάσωσης κατά τη διάρκεια της φύλαξης του ποιμνίου, του κυνηγιού, της εκπαίδευσης και της έρευνας και διάσωσης, αντίστοιχα.

5. Αφαιρείται η άδεια κυνηγιού από κυνηγό, του οποίου ο σκύλος, που χρησιμοποιείται στο κυνήγι, δεν έχει σημανθεί σύμφωνα με την περίπτωση α’ της παραγράφου 1 και δεν έχει εγγραφεί χειρόγραφα ή με την ετικέτα ταυτοποίησης, ο αριθμός της σήμανσης στο βιβλιάριο υγείας ή στο διαβατήριο του ζώου συντροφιάς, μέχρι να σημανθεί το συγκεκριμένο ζώο. Τα μέσα μεταφοράς, που χρησιμοποιούνται στην περίπτωση αυτή, πρέπει να είναι κατάλληλα με επαρκή χώρο, φωτισμό και αερισμό και να ικανοποιούν τις φυσιολογικές ανάγκες του ζώου.

6. Πέραν των περιοχών που καθορίζονται με τη διαδικασία του άρθρου 57 του ν. 2637/1998 «Σύσταση Οργανισμού Πιστοποίησης Λογαριασμών, Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων, Γενικών Διευθυντών και θέσεων προσωπικού, στο Υπουργείο Γεωργίας και «Εταιρείας Αξιοποίησης Αγροτικής Γης» Α.Ε. και άλλες διατάξεις» (Α’ 200) σε ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές επιτρέπεται να καθορίζονται περιορισμένοι χώροι εκγύμνασης σκύλων, καθώς και να διεξάγονται αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων σκύλων δεικτών με όρους και προϋποθέσεις, που καθορίζονται και στις δύο περιπτώσεις με κοινή απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

7. Μετά την παρέλευση 30 ημερών από τη δημοσίευση του νόμου αυτού απαγορεύεται η δημοσίευση αγγελιών για ζώα συντροφιάς προς πώληση, υιοθεσία ή δωρεάν παραχώρηση σε έντυπα, φυλλάδια, τοιχοκολλήσεις ή σε ιστοσελίδες, αν δεν αναφέρεται ο αριθμός της ηλεκτρονικής σήμανσης τους.

α. Απαγορεύεται να εισάγονται στην Ελλάδα ζώα συντροφιάς, που δεν έχουν ηλεκτρονική σήμανση. Τα στοιχεία σήμανσης των εισαγόμενων ζώων (κωδικός σήμανσης και όνομα εισαγωγέα), από χώρες εκτός Ε.Ε. καταγράφονται στα σημεία εισόδου στην Ελλάδα και ενημερώνεται απευθείας η ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

β. Απαγορεύεται η αφαίρεση του μέσου ηλεκτρονικής σήμανσης από τον ιδιοκτήτη του ζώου συντροφιάς (με σκοπό να αποτραπούν φαινόμενα εγκατάλειψης ζώου) ή από άλλο πρόσωπο ή από κτηνίατρο (με σκοπό την αποτροπή παράνομου σκοπού).

- See more at: http://www.vetmenow.gr/ipochreosis-idioktiton-despozomenou-zoou-sintrofias/#sthash.0zGp7Z2h.dpuf
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μ' αρέσει που όλοι τα ρίχνετε στον κατηγορούμενο επειδή ένας βλάκας με ανοιχτή πόρτα και λυμένο σκύλο ισχυρίζεται ότι ο άλλος σκύλος μπήκε σπίτι του και δάγκωσε τον δικό του. Ρε πάτε καλά; Δείτε λίγο και τις δύο πλευρές και αφήστε τα "φιλοζωικά". Ο νόμος προφανώς και δεν καλύπτει μόνο την μία πλευρά αλλά λέτε μόνο ο,τι σας συμφέρει για να το παίξετε πολιτισμένοι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πες του οταν γινει καλα ο σκυλος του να δαγκωσει και αυτος τον δικο σου να πατσισετε!

 

Περα απτο χαβαλε. Δε φτανει που μπηκε σε προβληματα ο σκυλος και το αφεντικο, εισαι και αναποφασιστος αν του δωσεις τα χρηματα; Ειναι το λιγοτερο που μπορεις να κανεις , και θα ελεγα αυτονοητο, αλλα αποτι βλεπω δεν σκεφτονται ολοι λογικα και αντρικια..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μ' αρέσει που όλοι τα ρίχνετε στον κατηγορούμενο επειδή ένας βλάκας με ανοιχτή πόρτα και λυμένο σκύλο ισχυρίζεται ότι ο άλλος σκύλος μπήκε σπίτι του και δάγκωσε τον δικό του. Ρε πάτε καλά; Δείτε λίγο και τις δύο πλευρές και αφήστε τα "φιλοζωικά". Ο νόμος προφανώς και δεν καλύπτει μόνο την μία πλευρά αλλά λέτε μόνο ο,τι σας συμφέρει για να το παίξετε πολιτισμένοι. 

μεγάλε , η πόρτα του σπιτιού ΤΟΥ μπορεί να ειναι ανοιχτή και ο σκύλος ελευθερος μέσα στο σπίτι του

απο τη στιγμή που μπήκε σε ξένο σπίτι ο σκύλος του op κ έκανε ζημιά πρέπει να πληρώσει

αν έβγαινε έξω ο σκύλος του άλλου πάσο αλλα μέσα στο σπίτι σου δεν επιτρέπετε κανένας και τίποτα να εισβάλει . 

 

δηλαδή αμα δεν ηταν σκύλος κ ηταν κανένα πιτσιρίκι τι θα γινόταν ? θα έπρεπε να το έχουν δεμένο μες το σπίτι του με την πόρτα κλειδαμπαρωμένη ? κ αν ηταν δηλαδή δεμένος ο σκύλος τι θα άλλαζε? θα γινόταν ευκολότερος στόχος και πιθανότατα θα κατέληγε και πεθαμένο με μια καλή δαγκωνιά στο λαιμό αφου δε θα μπορούσε να αμυνθεί

το οτι ηταν η πόρτα ανοιχτή δε σημαίνει οτι ο σκύλος βολοδέρνει μόνος του όπως κ ένα πιτσιρίκι για παράδειγμα , δεν ειναι μια κ δυο οι φορές που επιτέθηκε σκύλος σε μικρό παιδί κ ας ηταν μαζί με το γονέα του αλλα στο δρόμο , οχι στο ίδιο σου το σπίτι. Και λίγα του ζήτησε όπως είπε και ο madsc, αν ηταν άλλος ίσως το τράβαγε κ παραπέρα αλλα μάλλον ο συγκεκριμένος δεν έχει όρεξη για βαβούρες.

 

κοίτα ρε θα μας τρελάνουν εδω μέσα 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μεγάλε , η πόρτα του σπιτιού ΤΟΥ μπορεί να ειναι ανοιχτή και ο σκύλος ελευθερος μέσα στο σπίτι του

απο τη στιγμή που μπήκε σε ξένο σπίτι ο σκύλος του op κ έκανε ζημιά πρέπει να πληρώσει

αν έβγαινε έξω ο σκύλος του άλλου πάσο αλλα μέσα στο σπίτι σου δεν επιτρέπετε κανένας και τίποτα να εισβάλει . 

 

δηλαδή αμα δεν ηταν σκύλος κ ηταν κανένα πιτσιρίκι τι θα γινόταν ? θα έπρεπε να το έχουν δεμένο μες το σπίτι του με την πόρτα κλειδαμπαρωμένη ? κ αν ηταν δηλαδή δεμένος ο σκύλος τι θα άλλαζε? θα γινόταν ευκολότερος στόχος και πιθανότατα θα κατέληγε και πεθαμένο με μια καλή δαγκωνιά στο λαιμό αφου δε θα μπορούσε να αμυνθεί

το οτι ηταν η πόρτα ανοιχτή δε σημαίνει οτι ο σκύλος βολοδέρνει μόνος του όπως κ ένα πιτσιρίκι για παράδειγμα , δεν ειναι μια κ δυο οι φορές που επιτέθηκε σκύλος σε μικρό παιδί κ ας ηταν μαζί με το γονέα του. 

 

κοίτα ρε θα μας τρελάνουν εδω μέσα 

Το point είναι ότι άμα η πόρτα ήταν ανοιχτή και ο σκύλος λυμένος τότε μπορεί τα πράγματα να μην έγιναν όπως τα λέει ο γείτονας και να θέλει να βγάλει τα σπασμένα τζάμπα. Να έγινε πχ αλλού η εμπλοκή ή να επιτέθηκε ο άλλος σκύλος

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@nicoc89

 

Σου το εξήγησε ο cthulhucarbide. Και αυτό μάλιστα αποδεικνύει και το άλλο μου point ότι δε σκεφτεται σχεδόν κανένας κάποια άλλη όψη.

 

Δεν είπα ότι έχει άδικο να ζητήσει τα χρήματα, αλλά γιατί θα πρέπει να τον πιστέψει ο κατηγορούμενος από τη στιγμή που η κατάσταση στο σπίτι του άλλου είναι τέτοια που επιτρέπει και στο σκύλο του να βγαίνει έξω ελεύθερος; (που είναι και παράνομο στην τελική)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...