Sadako Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα...Ψάχνω σπίτι να νοικιάσω και από αυτά που έχω διαβάσει έχω μπερδευτεί λίγο ως προς το αν αξίζει να απορρίψω επιλογές από σπίτια με θερμοσυσσωρευτές, που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν και πιο φτηνό νοίκι. Σίγουρα το αέριο είναι καλύτερο γενικά, έχεις και το (πολύ μεγάλο για μένα) πλεονέκτημα του άμεσου ζεστού νερού, ενώ στην αντίθετη περίπτωση μπλέκεις πάλι με θερμοσίφωνα, εκτός κι αν είσαι τόσο τυχερός που συνδυάζεται το σπίτι με ηλιακό. Αλλά έχω ακούσει και για περιπτώσεις όπου με θερμοσυσσωρευτές την βγάζουν αρκετά καλά, και οικονομικά. Σίγουρα όμως παίζουν κάποιες προϋποθέσεις, κι αυτές είναι που ενδιαφέρομαι να μάθω, για να διευρύνω κάπως τις επιλογές μου..Με απασχολεί το θέμα, επειδή και λόγω φύσης της δουλειάς περνάω αρκετές ώρες στο σπίτι. Προς το παρόν έχω σημειώσει ότι καλό θα ήταν να αποφύγω σπίτια στον τελευταίο όροφο, ή και στο πρώτο (που ούτως ή άλλως αποφεύγω και για λόγους ασφαλείας) γιατί έχουν μεγαλύτερες απώλειες, ενώ τεράστιο ρόλο παίζουν και τα κουφώματα. Με το σκεπτικό ότι θα μένω μόνος και ψάχνω για σπίτι μάξιμουμ 60-65 τετραγωνικά (αν και έχω βρει και 70άρια σε αρκετά συμφέρουσα τιμή αλλά δεν είναι στις πρώτες επιλογές μου) τι πιθανότητες έχω να την παλέψω;
Haldol Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Κανένα πρόβλημα δεν έχουν οι θερμοσυσσωρευτές. Εάν συνδυαστούν με νυχτερινό τιμολόγιο (μόνο τότε έχουν νόημα) κάνεις αξιόλογη οικονομία στο ρεύμα. Αν όχι, καλύτερα θερμοπομποί, που είναι και φτηνότεροι / ελαφρύτεροι. "Άμεσα ζεστό νερό" μπορείς να έχεις και με θερμοσίφωνα: μην τον κλείνεις. Όταν ζεστάνει το νερό σταματάει να τραβάει ρεύμα. Τραβάει ανά διαστήματα, για λίγη ώρα, για να το διατηρήσει στη θερμοκρασία που έβαλες. Εάν μάλιστα είσαι και λογικός στη θερμοκρασία, δεν έχει καμία διαφορά στην κατανάλωση σε σχέση με το να αφήνεις το νερό να κρυώνει και να το ξαναζεσταίνεις όποτε το θες. Προσωπικά τον έχω ρυθμισμένο στους 55°C. Όλη μέρα λειτουργεί περίπου 30-60 λεπτά. Δηλαδή όσο θα δούλευε έτσι κι αλλιώς αν τον έκλεινα και τον άναβα όποτε ήθελα να ζεστάνω νερό. Κι έχω ζεστό νερό 24/7. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα