arc Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Η C++ παίζει να είναι μια από τις δυσκολότερες γλώσσες προγραμματισμού (αν όχι η δυσκολότερη) κυρίως λόγω των άπειρων χαρακτηριστικών που ενσωματώνει, ιδιαίτερα για oop. Η δική μου άποψη είναι πως για καμία multi-paradigm γλώσσα δεν είναι απλή υπόθεση η εκμάθησή της, ιδιαίτερα όταν επιχειρεί κάποιος να την μάθει μόνος του (ιδιαίτερα ως 1η γλώσσα) διότι συνήθως καταλήγει να χρησιμοποιεί/εντυπώνει bad-practices ταυτόχρονα από όλα τα paradigms που υποστηρίζει η γλώσσα, χωρίς μάλιστα να γνωρίζει ότι το κάνει. Μια χαρά τα λες EDIT: Τι "μανία" είναι αυτή τελευταίως στο φόρουμ να παραλληλίζεται ο προγραμματισμός με τα αυτοκίνητα; "Θα πηδηχτώ από το παράθυρο" Όταν βλέπεις ανθρώπους που δυσκολευονται να κατανοήσουν κάποια έννοια, ενας παραλληλισμός από την καθημερινότητα ειναι ο βέλτιστος τρόπος να το οπτικοποιήσουν και κατανοήσουν.
migf1 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 ... Όταν βλέπεις ανθρώπους που δυσκολευονται να κατανοήσουν κάποια έννοια, ενας παραλληλισμός από την καθημερινότητα ειναι ο βέλτιστος τρόπος να το οπτικοποιήσουν και κατανοήσουν. Δεν διαφωνώ στην χρήση παραλληλισμών. Διαφωνώ στη χρήση άστοχων παραλληλισμών. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οπωσδήποτε το αυτοκίνητο ως κατανοητό παραλληλισμό, τότε κατά την άποψη μου, ο οδηγός του αυτοκινήτου ψιλο-αντιστοιχεί στον χρήστη ενός software/hardware, κι ο προγραμματιστής ψιλο-αντιστοιχεί στον μηχανολόγο μηχανικό. ΥΓ. Τα "ψιλό" τα έχω βάλει συνειδητά, γιατί έτσι κι αλλιώς ούτε αυτή η αντιστοίχιση είναι απολύτως ακριβής.
conkal Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 EDIT: Τι "μανία" είναι αυτή τελευταίως στο φόρουμ να παραλληλίζεται ο προγραμματισμός με τα αυτοκίνητα; "Θα πηδηχτώ από το παράθυρο" Ειπε καποιος που στην υπογραφή του γραφει : Go under the hood with C : Pointers, Strings, Linked Lists 1
Papakaliati Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 java αν την κάνεις απευθείας χωρίς να ξέρεις c (ή c++) θα δυσκολευτείς πάρα πολύ να καταλάβεις και να προγραμματίσεις. Ομοίως για πάρα πολλές άλλες γλώσσες. Ναι γιατι αμα δεν κατσεις να ασχοληθεις 2 μηνες με τα pointers και το memory allocation δεν μπορεις να καταλαβεις μια γλωσσα που δεν εχει τιποτα απο τα δυο. Λογικοτατο το βρισκω.
defacer Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Ειπε καποιος που στην υπογραφή του γραφει : Go under the hood with C : Pointers, Strings, Linked Lists lol Τόσο προφανές κι όμως εμένα τουλάχιστον δε μου πέρασε καν απ' το μυαλό.
migf1 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Ειπε καποιος που στην υπογραφή του γραφει : Go under the hood with C : Pointers, Strings, Linked Lists Εκτός του ότι πρόκειται για ιδιωματισμό της αγγλικής γλώσσας (με χρήση πολύ γενικότερη & ευρύτερη των αυτοκινήτων), σίγουρα παραπέμπει στο "από κάτω" (υλοποίηση = μηχανικός) και όχι στο "από πάνω" (χρήση = οδηγός). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα